זקוק לעזרה בנוגע לקניית אוזניות איכותיות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Xebu25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני צריך לקנות אוזניות (צפייה בסרטים בלילה נהפכה במעמסה על הבית וצריך קצת יותר שקט) אז החלטתי לרכוש אוזניות וצריך משהו איכותי בשביל שיתן לפחות מענה רציני למע' 5.1 הרגילה שהייתי שומע ממה...
היות ואני סטודנט מובטל :עצוב: אז הכסף דוחק בכיס ואני מחפש משהו עד התחום של ה500שקלים (למקרה של הזמנה מחול - 500שקלים כולל משלוח/מכ"ס וכ"ו)

אז זה מביא אותי לשאלתי השנייה - מישהו מכיר את האוזניות? (Sennheiser HD 555)
אשמח לחוו"ד אם מישהו השתמש (פחות חוו"ד של חברים וכ"ו אם כי גם יהיה מבורך)
בעיקרון מתכנן לרכוש דרך EBAY (אשמח גם להכוונה בנוגע לעניין של מכס ומע"מ וכ"ו כי מעולם לא רכשתי מוצר מעל 50$ והבנתי שמעל סכום זה יידרש ממני מע"מ - אשמח לפירוט אם מישהו יודע...)
או לסייג עובדה זאת אז אפשרי לרכישה בארץ אם יש דגם או חברה ששווה את מחירה לקנייה באזור.

אם יש לכם דעות או דגמים אחרים (לא בהכרח של Sennheiser) אשמח לשמוע עליהם.
ישומש בעיקר לחיבור למחשב על מנת לצפייה בסרטי HD (כשהבית צריך להיות שקט)

תודה רבה לכל מי שיוכל לנדב מידע כלשהו.

Guy30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

רד מה-555.. שמעתי את ה-598 והן פשוט מאכזבות.

Xebu25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

עוד מישהו אולי? =\

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

לפעמים הציפיות לא מסתנכרנות עם המציאות במיוחד במחירים של ה598 (שמחירן לא מוצדק כלל).

אם תצליח להשיג את ה 555 בפחות מ 500 ש''ח זה דיל טוב.

מצד שני, אם אתה פתוח למשומשות, עם ערך הדולר היום,

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

Guy30 כתב:רד מה-555.. שמעתי את ה-598 והן פשוט מאכזבות.
...
ואיך זה קשור אחד לשני? לכל אחד יש אוזניים שונות.
ה555 וה598 אלו אוזניות שונות.
אותך ה598 איכזבו, אותי ממש לא. סאונד מאוד מאוזן ומרגיש אמיתי. בכל אופן אין קשר ל555.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

יש כל כך הרבה דגמים ואין מישהו שהוא מילון מהלך לאוזניות ששמע הכל, יש כאלה שניסו יותר ויש כאלה שפחות, וכל אוזניות יתנו לך צליל קצת אחר. איכותי בשביל אחד זה לא איכותי בשביל אחר. אחד ימליץ לך ואחד יגיד שזה סתם ***, יהיה לך מאוד קשה לבחור. כמו שיוסי המליץ לך מעלי, במיוחד אם אתה לא רוצה להשקיע הרבה, כדאי לך ללכת על יד שניה. איביי זה טוב, וגם הלוחות ליד שניה שיש כאן ושיש בפורום head-fi.org. כדאי לך לבזבז חודש מהחיים שלך בקריאה ובכניסה לעניינים (למשל לדעת לא לקנות dr. dre) ואז תוכל לקנות בלב שלם. תריץ שם כמה חיפושים ותקרא ביקורות של אנשים (רק לא באתרים שרוצים למכור לך, שם לא קוטלים כמו בזאפ...).

הייתי מתחיל עם להיכנס לאתר www.innerfidelity.com ולשמוע מה יש לבחור שם לומר. הוא מבין דבר או שנים ויוכל להראות לך פחות או יותר על מה ואיך להסתכל כשאתה קורא ביקורות.

ואז תחליט לבד. אף אחד לא יכול לשמוע במקומך. :)

אל תטריד את עצמך עם מכס, גובים את זה לפי המצב רוח שלהם. זה נגבה על המחיר של האוזניות + דגמי המשלוח (גם אם המשלוח עלה 60 והאוזניות עלו 15). אל תבקש מאנשים לרשום לך לא את המחיר האמיתי ולא איזה מחיר מזוייף. אם רוצים לגבות ממך מכס, יתייחסו למחיר רק אם הוא גבוה. עדיף שלא יהיה כתוב שם כלום, לרוב זה גם מה שאנשים יעשו.

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

sivan77 כתב: אל תטריד את עצמך עם מכס, גובים את זה לפי המצב רוח שלהם. זה נגבה על המחיר של האוזניות + דגמי המשלוח (גם אם המשלוח עלה 60 והאוזניות עלו 15). אל תבקש מאנשים לרשום לך לא את המחיר האמיתי ולא איזה מחיר מזוייף. אם רוצים לגבות ממך מכס, יתייחסו למחיר רק אם הוא גבוה. עדיף שלא יהיה כתוב שם כלום, לרוב זה גם מה שאנשים יעשו.
...
על אוזניות ד"א יש "רק" מע"מ ולא מס ייבוא.
The future ain`t what it used to be

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

ey_cat כתב:
sivan77 כתב: אל תטריד את עצמך עם מכס, גובים את זה לפי המצב רוח שלהם. זה נגבה על המחיר של האוזניות + דגמי המשלוח (גם אם המשלוח עלה 60 והאוזניות עלו 15). אל תבקש מאנשים לרשום לך לא את המחיר האמיתי ולא איזה מחיר מזוייף. אם רוצים לגבות ממך מכס, יתייחסו למחיר רק אם הוא גבוה. עדיף שלא יהיה כתוב שם כלום, לרוב זה גם מה שאנשים יעשו.
...
על אוזניות ד"א יש "רק" מע"מ ולא מס ייבוא.
...
אלא אם כן אתה משתמש בשירותי EMS של דואר ישראל, או DHL/FEDEX/UPS.
במקרה זה מתווספות עמלות "טרחה" של 150-200 ש"ח ללא קשר לעלות החבילה.

תשלח ע"י USPS רגיל.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

על אוזניות יש מכס של 30 אחוז, זה לפחות נכון לפעם האחרונה שבדקתי בתחילת השנה. ושוב, הם משחקים עם זה - לפעמים זה נראה כאילו הם קודם זורקים לך סכום שאתה צריך לשלם ואחרי זה מתרצים אותו עם כל מיני שורות של 'שירותים'. זה אף פעם לא קבוע.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

מדהים לחשוב כמה כסף עלום הם עושים מבלי שאף אחד ידע על מה ולמה זה מגיע לסכומים כאלה ובמה זה תלוי.

לפותח האשכול: לך לפי מה שכתבו לך פה, אם אתה שולח מארה"ב כדאי לך להשתמש ב- USPS, שירות הדואר הרגיל שלהם. לא בחברות חיצוניות כמו אלה שכתבו.

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

sivan77 כתב:על אוזניות יש מכס של 30 אחוז, זה לפחות נכון לפעם האחרונה שבדקתי בתחילת השנה. ושוב, הם משחקים עם זה - לפעמים זה נראה כאילו הם קודם זורקים לך סכום שאתה צריך לשלם ואחרי זה מתרצים אותו עם כל מיני שורות של 'שירותים'. זה אף פעם לא קבוע.
...
אפשר לינק למחשבון כי ראיתי השבוע רק מע"מ (16%) פשוט אני גם לפני הזמנה.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

התכתבתי איתם בפקס כי אני זוכר שבטבלה באתר שלהם משהו לא היה לי ברור.

אל תטריד את עצמך עם זה יותר מידי, זה לא שיגבו ממך סכום מסויים ותצא נגדם בתוספת איזה מסמך שמראה שאתה צריך לשלם פחות. זה הנפצות נטו, הם תמיד 'ינצחו' ואתה תאלץ לשלם.

תנסה לעשות מה שכתבנו כאן:

- שלא ירשמו לך מחיר בכלל. ואם בכל זאת מצהירים על ערך, תוודא שלא מצהירים על ערך גדול מידי (לטובתך מטעמי ביטוח, כדי שבמקרה של אובדן יחזירו לך יותר כסף) כי המכס הולך לפי הערך הזה שמצהירים.

- שלא ישלחו לך דרך UPS או FEDEX או כל מיני אחרים. בחבילות שנשלחות דרכן חובה לצרף חשבונית והצהרת ערך מפורטת ומלאה. + אתה צריך לאכול עוד כל מיני 'שירותים' של הדואר כאן. מארה"ב רק USPS שזה הדואר הרגיל שלהם, כשאתה בוחר בדואר רשום.

- בשביל השקט הנפשי שלך עדיף להוסיף עוד 30 שקל בשביל express במקום priority mail / first class. אחרת יכול לקחת למשלוח חודש להגיע.

עם האמריקאים זה לפעמים קשה להתווכח, הם מאוד פדנטים בקטע של הצהרת ערך ולעשות הכל לפי הספר. עם האירופאים זה הרבה יותר נעים, לא היה לי מקרה של מכס משם.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אגב הנה, אם כל המונחים שם אומרים לך משהו. אני חושב שזה מדבר רק אליהם. יכולים היו לכתוב 'מכס עגבניה' ו- 'מכס מלפפון' וזה היה לא ברור באותה מידה...

http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx

מצחיק דברים כמו מכס על אוכף (כזה של סוס) שהוא 27.6%... בטח כמה חישובים הם עשו כדי להגיע למספר כזה. :mrgreen:

מר סטודנט מובטל יכול עכשיו לעשות תואר ביבוא אישי. (Y)

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

sivan77 כתב:אגב הנה, אם כל המונחים שם אומרים לך משהו. אני חושב שזה מדבר רק אליהם. יכולים היו לכתוב 'מכס עגבניה' ו- 'מכס מלפפון' וזה היה לא ברור באותה מידה...

http://62.219.95.10/misimmeruk/taxesconc.aspx

מצחיק דברים כמו מכס על אוכף (כזה של סוס) שהוא 27.6%... בטח כמה חישובים הם עשו כדי להגיע למספר כזה. :mrgreen:

מר סטודנט מובטל יכול עכשיו לעשות תואר ביבוא אישי. (Y)
...
בעיקרון 30% על ייבוא אישי ממדינות שאין לישראל איתן הסכם סחר. אם מזמינים מארה"ב לדוגמא המס שישולם הוא רק מע"מ (עד סכום מסוים). תקנו אותי אם אני טועה כי האתר של המכס לא הכי חברותי (לא לי לפחות).

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #15 

sivan77 כתב:התכתבתי איתם בפקס כי אני זוכר שבטבלה באתר שלהם משהו לא היה לי ברור.

- שלא ירשמו לך מחיר בכלל. ואם בכל זאת מצהירים על ערך, תוודא שלא מצהירים על ערך גדול מידי (לטובתך מטעמי ביטוח, כדי שבמקרה של אובדן יחזירו לך יותר כסף) כי המכס הולך לפי הערך הזה שמצהירים.

הכמס הולך לפי חשבונית קניה שמצורפת לחבילה, זה לא מזיז להם כמה רשום על החבילה. אם אין חשבונית קניה החבילה תהיה מעוכבת כמעט בוודאות

- שלא ישלחו לך דרך UPS או FEDEX או כל מיני אחרים. בחבילות שנשלחות דרכן חובה לצרף חשבונית והצהרת ערך מפורטת ומלאה. + אתה צריך לאכול עוד כל מיני 'שירותים' של הדואר כאן. מארה"ב רק USPS שזה הדואר הרגיל שלהם, כשאתה בוחר בדואר רשום.

- בשביל השקט הנפשי שלך עדיף להוסיף עוד 30 שקל בשביל express במקום priority mail / first class. אחרת יכול לקחת למשלוח חודש להגיע.

Express=EMS=110 ש"ח עמלה. רק pririty

עם האמריקאים זה לפעמים קשה להתווכח, הם מאוד פדנטים בקטע של הצהרת ערך ולעשות הכל לפי הספר. עם האירופאים זה הרבה יותר נעים, לא היה לי מקרה של מכס משם.
...
למיטב זכרוני צריך להתיחס רק לפרט 818 בטבלה, פרט מהותי לא נוגע לייבוא אישי.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

איליה,
אם אין חשבונית קניה החבילה תהיה מעוכבת כמעט בוודאות
...
למען האמת, לא נתקלתי במקרה של עיכוב מכס כשלא הייתה לי חשבונית. ומנגד ברוב המקרים שבהם כן עוכבו לי חבילות זה היה דווקא עם חשבונית. לפעמים הם גם פותחים ו'בודקים' ולפעמים לא. עם המכס אפשר ללמוד מניסיון ואפשר לנסות להבין את המערכת. כאן הניסיון הוא זה שיותר אפקטיבי ומלמד שאין להם שום מדיניות עקבית, אין כלל של "אם ... אז ...". כנראה שאין לנו ממש שליטה על מה שהם יחליטו, פרט לשיטת המשלוח.
חשבונית קניה שמצורפת לחבילה, זה לא מזיז להם כמה רשום על החבילה.
...
אל תזלזל באינטליגנציה של המוכר, הוא לא יכתוב שני ערכים שונים ;) בכל מקרה, וקרוב לוודאי שזה יהיה מוכר פרטי שלא יצרף חשבונית אבל כן יצהיר על ערך על הפתקה של USPS, צריך כאמור לוודא שהוא לא מבטח אותך על סכום גדול יותר (לטובתך), כי המכס ילך לפי זה. זאת הנקודה כאן שצריך לשים לב אליה.

יכול להיות שאתה צודק לגבי העמלה כששולחים ב- express, תודה שכתבת את זה. לא השתמשתי בזה כי המחיר לא שווה את המהירות כביכול שהחבילה תגיע בה. בתוך ארה"ב זה ישנה משהו; בבינלאומי, בצירוף מה שאיליה אמר, זה יכול רק להרע. אני חוזר בי, סטודנט - בחר priority mail / first class international.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #17 

sivan77 כתב: עם המכס אפשר ללמוד מניסיון ואפשר לנסות להבין את המערכת.
...
מה יותר קשה, להנפיק חשבונית קנייה עם כל הפרטים (אפילו של פייפאל) או לשרבט איזשהו סכום על הטופס של הדואר? לפיכך, מה אתה חושב שיקבל יותר משקל בהחלטה של המוכס אם להעביר או לעכב?

אני לא יודע אילו מוצרים הזמנת שלא עוכבו בלי חשבונית, אני מבטיח לך שאם תזמין משהו רציני מעל 50$ ולא תהיה שם חשבונית אתה כמעט בטוח תזכה לביקור במח' המכס הקרובה אליך. כמובן שיש יוצאי דופן, זה לא אקסיומה או משהו...

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אז מכל זה ומנסיון של אחרים, האם יש מכס על אוזניות או רק מע"מ? והאם זה ממחיר מסויים?

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

בין כל בלגאן המיסים, Xebu25, החלטת על מה אתה הולך?

Xebu25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

חחח תודה לכל העוזרים בדיון, בהחלט זה דיון פורה למדיי :)
החלטתי כנראה לוותר על הזמנה של הHD555 מחו"ל משתי סיבות:
1. ההזמנה מחו"ל ומכ"ס/מע"מ וכ"ו שזה ייצא כנראה מעל התקציב שלי
2. החלטתי שאני כנראה לא אוהב אוזניות פתוחות בגלל החוסר האטימות שלהם לסאונד ואני יותר איש של "באסים" והבנתי שאוזניות פתוחות לוקות קצת בחסר בתחום הבאס, הבאס שלהם יותר קל ופחות עמוק... אז ירדתי מהם..

לעומתם הסתכלתי יותר לעומק לכיוון הShure SRH550 שאפשרי לרכוש אותן דרך היבואן בת"א במחיר שמתאים לתקציב שלי והן אוזניות אטומות וגם עם ביקורות טובות ברשת...
מה דעתכם עליהם?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”