יש לי שאלה לגבי כוון (והבנת) ה Crossover.
קניתי סט רמקולים של B&W כולל CM8,CM1,M1 (שנשמעו מצויין בחנות).
המגבר הוא 2020 של פיוניר ומכוון ל Bi-Amp.
ל CM8 יש Crossover פנימי של 350 ו 4K.
תדרי ה Crossover של המגבר הם סביב ה 100 הרץ.
כאשר לא מחברים סאב, האם המגבר משתמש ב Crossover?
אם כן, כיצד הרמקולים מטפלים בתדרים בין ה 100 הרץ ל 350 הרץ כאשר עובדים עם Bi-Amp?
וכמה שאלות נוספות:
בעבודה עם Bi-Amp לאיזה דריברים מחובר המגבר הראשון? האם רק לבאס?
האם לכוון את הסנטר כרמקול גדול או קטן?
טיפים נוספים לכוון ראשוני?
ושאלה מתבקשת, האם מומלץ להוסיף סאב לסט המדובר?
שאלה בנושא Crossover וכוון מערכת
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נתוני הקרוס הפנימיים של הרמקול לא רלוונטיים לשום דבר פרקטי מלבד ידע כללי. כלומר, לא ממש חשוב איך הרמקול מחלק את הסיגנל שנכנס אליו בין הדרייברים שלו. אין לך שום דרך להשפיע על זה או להשתמש בזה ברסיבר או מקור.ל CM8 יש Crossover פנימי של 350 ו 4K.
תדרי ה Crossover של המגבר הם סביב ה 100 הרץ....
תלוי איך חיברת אבל בד"כ כן. אם הסאב מחובר ליציאת הסאב, אזי הרסיבר עצמו ייחלק את התדרים בתחת להגדרה הזו לסאב ומעל לרמקולים.כאשר לא מחברים סאב, האם המגבר משתמש ב Crossover?...
אם תגדיר שהרמקולים שלך הם "SMALL" אזי הוא ייתן גם באסים שהיו אמורים ללכת לרמקולים לסאב ואילו תגדיר אותם כ-"LARGE" אזי הרסיבר יישלח לסאב רק מה שהוא היה אמור לקבל מפס הקול (את ה"נקודה 1" מתוך ה-5.1).
אם אתה לא מחבר סאב, אתה חייב להגדיר לרסיבר שאין לך סאב (NONE) ואז כל הבאסים שהיו מיועדים לו יישלחו לרמקולים. כמובן שבמקרה כזה תגדיר אותם כ-LARGE, גם אם הם פיזית לא כאלה.
עשית כאן קצת סלט. כאשר עובדים ב-BI-AMP זה אומר שאתה משתמש בשני מגברים, כל אחד לתחום אחר (לפי החלוקה של הקרוס של הרמקול) מה שאומר שזה לא ממש נותן לך הרבה. אם הרמקול הוא 3WAY ויש לו שתי נקודות חיתוך ועדיין יכול לקבל רק BI-AMPING, זה אומר ששני תחומים (בד"כ שני הגבוהים) מחוברים פנימית יחד ויישתמשו באותה הגברה.אם כן, כיצד הרמקולים מטפלים בתדרים בין ה 100 הרץ ל 350 הרץ כאשר עובדים עם Bi-Amp?...
תלוי בחלוקה הפנימית של הרמקול, כמו שהסברתי מעלה. אין משמעות ל"ראשון" ו"שני", אלו שני מגברים שעובדים יחד, כל אחד לתחום אחר של תדרים, לפי מה שיצרן הרמקול חילק. שים לב שבמקרה כזה חובה להוריד את המגשרים בחיבורי הרמקולים, אחרת תשרוף את אחד הרמקולים או שניהם.בעבודה עם Bi-Amp לאיזה דריברים מחובר המגבר הראשון? האם רק לבאס?...
כמו שאמרתי קודם, אם אין לך סאב, תגדיר כגדול. אם נשמע לך שהוא "מתאמץ" להוציא באסים שהוא לא מסוגל להוציא, תגדיר כקטן.האם לכוון את הסנטר כרמקול גדול או קטן?...
לדעתי, בהחלט כן.ושאלה מתבקשת, האם מומלץ להוסיף סאב לסט המדובר?...
תודה על התשובה המפורטת, אבל עדין זה לא כלכך ברור לי.
כרגע לא מחובר סאב למערכת כך שכל התדרים הנמוכים צריכים ללכת לרמקולים.
הרמקולים הקדמיים מכוונים כ"גדולים" ולכן מקבלים גם את התדרים הנמוכים.
כתוצאה מהשימוש ב Bi-AMP יש מגבר נפרד לדרייברים של הנמוכים (אם אני מבין נכון), ומגבר נפרד לדרייברים של הגבוהים.
מבחינת הרמקולים, ברור לי שאני לא יכול להשפיע על ה Crossover של הרמקולים אבל אם אני מבין נכון(?), המשמעות שלהם היא שה Crossover בכניסה של הדרייברים הגבוהים יעביר תדרים מ 350 הרץ ומעלה, ולנמוכים 350 הרץ ומטה.
מבחינת המגבר, היציאה של המגבר לעבר הרמקולים הקדמיים אל הכניסה של הדרייברים עם התדרים הנמוכים תעביר מ 100 הרץ ומטה.
או שאולי הנחה זאת אינה נכונה, וכאשר אין סאב ההמגבר יוציא אל הרמקולים הקדמים גם תדרים מעל 100 הרץ ומחת ל 100 הרץ.
אבל אז מה המשמעות של ה Crossover במגבר ללא סאב?
לפי זה אמור להווצר מצב שאף רמקול לא מטפל בתדרים בין 100 הרץ ל 350 הרץ.
תגובת התדרים אחרי הרצת ה MCACC היא די ישרה (לכן אני כנראה טועה בניתוח).
לכן לא ברור לי כיצד זה עובד ומה בדיוק המשמעות של Crossover ברמקולים.
ושוב תודה על העזרה.
כרגע לא מחובר סאב למערכת כך שכל התדרים הנמוכים צריכים ללכת לרמקולים.
הרמקולים הקדמיים מכוונים כ"גדולים" ולכן מקבלים גם את התדרים הנמוכים.
כתוצאה מהשימוש ב Bi-AMP יש מגבר נפרד לדרייברים של הנמוכים (אם אני מבין נכון), ומגבר נפרד לדרייברים של הגבוהים.
מבחינת הרמקולים, ברור לי שאני לא יכול להשפיע על ה Crossover של הרמקולים אבל אם אני מבין נכון(?), המשמעות שלהם היא שה Crossover בכניסה של הדרייברים הגבוהים יעביר תדרים מ 350 הרץ ומעלה, ולנמוכים 350 הרץ ומטה.
מבחינת המגבר, היציאה של המגבר לעבר הרמקולים הקדמיים אל הכניסה של הדרייברים עם התדרים הנמוכים תעביר מ 100 הרץ ומטה.
או שאולי הנחה זאת אינה נכונה, וכאשר אין סאב ההמגבר יוציא אל הרמקולים הקדמים גם תדרים מעל 100 הרץ ומחת ל 100 הרץ.
אבל אז מה המשמעות של ה Crossover במגבר ללא סאב?
לפי זה אמור להווצר מצב שאף רמקול לא מטפל בתדרים בין 100 הרץ ל 350 הרץ.
תגובת התדרים אחרי הרצת ה MCACC היא די ישרה (לכן אני כנראה טועה בניתוח).
לכן לא ברור לי כיצד זה עובד ומה בדיוק המשמעות של Crossover ברמקולים.
ושוב תודה על העזרה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
דבר ראשון, אני חושב שמרטין עשה עבודה מעולה במענה על כל השאלות שלך!
אני אנסה לבאר טיפה כמה דברים אבל בגדול התשובות שלו מעולות...
1. אם אין סאב, הקרוס ברסיבר לא בא לידי ביטוי בכלל. במצב כזה, כל התדרים מגיעים לרמקולים, והקרוסים של הרמקולים שולחים את התדרים השונים לאלמנטים השונים (במקרה שלך, כל מה שמתחת ל-350 הרץ הולך לבאס, בין 350 ל-4K הולך למיד, וכל מה שמעל ל-4K הולך לטוויטר).
2. כאשר מחברים ב-BIAMP, שני מגברים נפרדים ברסיבר מחוברים לכל אחד מהרמקולים הקדמיים. בפועל, ההפרדה בין התדרים עדיין מתבצעת בקרוסים המובנים ברמקולים עצמם, ולכן אין יתרון מהותי לטכניקה הזאת. הסבר מפורט על נושא ה-BIAMP אפשר למצוא כאן: http://www.hometheater.co.il/p-1.article02064
3. ה-CM סנטר יורד עד 55 הרץ ולכן ניתן לעניות דעתי להגדיר אותו כגדול. בכל מקרה, בהחלט מומלץ לנסות את זה פעם ככה ופעם ככה ולראות מה עדיף בעיניך. מעניין יהיה גם לדעת איך מגדיר אותו הכיול האוטומטי של הפיוניר?
4. אם אתה מתכנן להשתמש ברמקולים למטרת צפייה בסרטים, אז התשובה לשאלה האם צריך סאב היא חד-משמעית: כן!
רוב הבאסים בסרטים נעים על הסקאלה של 20-80 הרץ (ראה מבחר גדול של דוגמאות כאן - לחיצה על כ"א מהקטעים הנתונים תראה לך גרף של תדרי הבאס הדומיננטיים באותה סצינה בסרט). ה-CM8 יורדים עד 69 הרץ, ומתחת לזה הם מגיעים במאמץ רב (מה שפוגע באיכות הצליל) עד ל-43 הרץ. במילים אחרות, כמעט כל תחום התדרים שיכוסה ע"י סאבוופר ייעודי לא מטופל כמו שצריך במערכת שלך כמו שהיא כרגע, ולכן מומלץ בחום לרכוש סאב שישלים את המערכת.
אני אנסה לבאר טיפה כמה דברים אבל בגדול התשובות שלו מעולות...
1. אם אין סאב, הקרוס ברסיבר לא בא לידי ביטוי בכלל. במצב כזה, כל התדרים מגיעים לרמקולים, והקרוסים של הרמקולים שולחים את התדרים השונים לאלמנטים השונים (במקרה שלך, כל מה שמתחת ל-350 הרץ הולך לבאס, בין 350 ל-4K הולך למיד, וכל מה שמעל ל-4K הולך לטוויטר).
2. כאשר מחברים ב-BIAMP, שני מגברים נפרדים ברסיבר מחוברים לכל אחד מהרמקולים הקדמיים. בפועל, ההפרדה בין התדרים עדיין מתבצעת בקרוסים המובנים ברמקולים עצמם, ולכן אין יתרון מהותי לטכניקה הזאת. הסבר מפורט על נושא ה-BIAMP אפשר למצוא כאן: http://www.hometheater.co.il/p-1.article02064
3. ה-CM סנטר יורד עד 55 הרץ ולכן ניתן לעניות דעתי להגדיר אותו כגדול. בכל מקרה, בהחלט מומלץ לנסות את זה פעם ככה ופעם ככה ולראות מה עדיף בעיניך. מעניין יהיה גם לדעת איך מגדיר אותו הכיול האוטומטי של הפיוניר?
4. אם אתה מתכנן להשתמש ברמקולים למטרת צפייה בסרטים, אז התשובה לשאלה האם צריך סאב היא חד-משמעית: כן!
רוב הבאסים בסרטים נעים על הסקאלה של 20-80 הרץ (ראה מבחר גדול של דוגמאות כאן - לחיצה על כ"א מהקטעים הנתונים תראה לך גרף של תדרי הבאס הדומיננטיים באותה סצינה בסרט). ה-CM8 יורדים עד 69 הרץ, ומתחת לזה הם מגיעים במאמץ רב (מה שפוגע באיכות הצליל) עד ל-43 הרץ. במילים אחרות, כמעט כל תחום התדרים שיכוסה ע"י סאבוופר ייעודי לא מטופל כמו שצריך במערכת שלך כמו שהיא כרגע, ולכן מומלץ בחום לרכוש סאב שישלים את המערכת.