האם המידע שלנו נפגע כאשר המחשב שלנו 'מזיע' קצת?
שלום חברים יקרים,
שאלה טכנית לי אליכם, אבל קודם הקדמה קטנה:
אני משתמש בקביעות בתוכנה הנפלאה - tsMuxerGUI ל'כיסוח' בלוריי מלאים.
לא מזמן, 'כיסחתי' סרט וכשהעברתי אותו לסטרימר שלי (TVIX SLIM S1), שאגב, תומך בפורמט M2TS בקלות, הוא החל לקרטע ולהיתקע כל כמה שניות. ממש היה לסטרימר קשה לנגן את אותו קובץ. ממש כאילו הקובץ נפגם.
מחקתי את הקובץ וניסיתי לחשוב מה גרם לבעיה המטרידה הזו לצוץ.
נזכרתי שהמחשב 'עבד' מאוד קשה בזמן כיווץ הסרט במקביל בתוכנה ה"ל, וחשבתי שאולי זו הסיבה.
ניתקתי את מנהל ההורדות, את הדפדפן הפתוח ועוד כמה תוכנות שאוהבות לזלול משאבים.
הפעלתי שוב את ה-tsMuxerGUI, וכיווצתי שוב את אותו הסרט, והפעם כשהעברתי אותו לסטרימר הכל זרם כמי נהר זורמים, כרגיל - כמו שאר הסרטים שכיווצתי לפני.
מפה השאלות שלי:
1. האם יש להניח כי שימוש בתכנה כמו tsMuxerGUI לכיווץ סרט בזמן שהמחשב 'עובד' קצת קשה עלולה לפגום בקובץ הסרט?!
2. האם כאשר אני מכווץ סרט בעזרת אותה תוכנה, אבל הסרט לא נמצא על הכונן של המחשב, אלא בכונן חיצוני עלולה לפגום בקובץ? (גם אם ניתקתי את רוב התוכנות, הזוללות משאבים).
ובכלל, הייתי שמח לטיפים כללים בנושא, בן בכיווץ והן למשל בפתיחה של RAR-ים וכדומה.
פעם נהגתי לחשוב, שאם המחשב מתאמץ קצת, זה לא אמור לפגוע בשום מידע שחשוב לנו - אשמח לדעת אם טעיתי.
שאלה טכנית לי אליכם, אבל קודם הקדמה קטנה:
אני משתמש בקביעות בתוכנה הנפלאה - tsMuxerGUI ל'כיסוח' בלוריי מלאים.
לא מזמן, 'כיסחתי' סרט וכשהעברתי אותו לסטרימר שלי (TVIX SLIM S1), שאגב, תומך בפורמט M2TS בקלות, הוא החל לקרטע ולהיתקע כל כמה שניות. ממש היה לסטרימר קשה לנגן את אותו קובץ. ממש כאילו הקובץ נפגם.
מחקתי את הקובץ וניסיתי לחשוב מה גרם לבעיה המטרידה הזו לצוץ.
נזכרתי שהמחשב 'עבד' מאוד קשה בזמן כיווץ הסרט במקביל בתוכנה ה"ל, וחשבתי שאולי זו הסיבה.
ניתקתי את מנהל ההורדות, את הדפדפן הפתוח ועוד כמה תוכנות שאוהבות לזלול משאבים.
הפעלתי שוב את ה-tsMuxerGUI, וכיווצתי שוב את אותו הסרט, והפעם כשהעברתי אותו לסטרימר הכל זרם כמי נהר זורמים, כרגיל - כמו שאר הסרטים שכיווצתי לפני.
מפה השאלות שלי:
1. האם יש להניח כי שימוש בתכנה כמו tsMuxerGUI לכיווץ סרט בזמן שהמחשב 'עובד' קצת קשה עלולה לפגום בקובץ הסרט?!
2. האם כאשר אני מכווץ סרט בעזרת אותה תוכנה, אבל הסרט לא נמצא על הכונן של המחשב, אלא בכונן חיצוני עלולה לפגום בקובץ? (גם אם ניתקתי את רוב התוכנות, הזוללות משאבים).
ובכלל, הייתי שמח לטיפים כללים בנושא, בן בכיווץ והן למשל בפתיחה של RAR-ים וכדומה.
פעם נהגתי לחשוב, שאם המחשב מתאמץ קצת, זה לא אמור לפגוע בשום מידע שחשוב לנו - אשמח לדעת אם טעיתי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מדי פעם מומלץ להפעיל מחדש את המחשב בכדי "לרענן" את הזכרון, לבדוק בקביעות שגיאות על הכונן הקשיח והרגיסטרי...
אני לא מכיר כיצד מתמודד המחשב עם הוידאו אבל אני דיי בטוח שאותו דבר כמו אודיו...
אצלי מדי פעם הקיובייס היה נתקע אחרי טעינת 7 ערוצים, ולאחר ריסט היה טוען במהירות אפילו 15 כולל מידי.
אני לא מכיר כיצד מתמודד המחשב עם הוידאו אבל אני דיי בטוח שאותו דבר כמו אודיו...
אצלי מדי פעם הקיובייס היה נתקע אחרי טעינת 7 ערוצים, ולאחר ריסט היה טוען במהירות אפילו 15 כולל מידי.
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
יש תוכנות שהפעלתן לוקחת כ95% משאבי מערכת והפעלת תוכנות נוספות כגון אקספלורר וכו' גורעות מפעולתן.
לי למשל יש מחשב דיי חזק Q9400 עם 4GB זכרון אבל כשאני צורב משחק לאקס בוקס למשל אני מתרחק ממנו, כי אם אני עושה משהו נוסף אז המשחק לא נצרב טוב.
לי למשל יש מחשב דיי חזק Q9400 עם 4GB זכרון אבל כשאני צורב משחק לאקס בוקס למשל אני מתרחק ממנו, כי אם אני עושה משהו נוסף אז המשחק לא נצרב טוב.
"על החתום...."
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אכןHertz33 כתב:יש תוכנות שהפעלתן לוקחת כ95% משאבי מערכת והפעלת תוכנות נוספות כגון אקספלורר וכו' גורעות מפעולתן.
לי למשל יש מחשב דיי חזק Q9400 עם 4GB זכרון אבל כשאני צורב משחק לאקס בוקס למשל אני מתרחק ממנו, כי אם אני עושה משהו נוסף אז המשחק לא נצרב טוב....
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לגבי 1 כמובן. אם המחשב טוחן לא מומלץ להפריע לו ואני מדבר על פעולה כמו מה שציינת לא אם סתם המחשב טוחן זה סיבה לדאגה.
לגבי 2 לא! זה לא משנה איפה הקובץ.
וטיפודטה למערכת חלונות שמשמשת כמחשב אישי בהחלט מומלץ לבצע איתחול מדי פעם.
לגבי 2 לא! זה לא משנה איפה הקובץ.
וטיפודטה למערכת חלונות שמשמשת כמחשב אישי בהחלט מומלץ לבצע איתחול מדי פעם.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
Hertz33 כתב:יש תוכנות שהפעלתן לוקחת כ95% משאבי מערכת והפעלת תוכנות נוספות כגון אקספלורר וכו' גורעות מפעולתן.
לי למשל יש מחשב דיי חזק Q9400 עם 4GB זכרון אבל כשאני צורב משחק לאקס בוקס למשל אני מתרחק ממנו, כי אם אני עושה משהו נוסף אז המשחק לא נצרב טוב....
גם אני ההיתי פעם מתרחק מהמחשב כשההיתי צורב, הצורב צורב על X4 וזה לוקח 20 דקות ,אחר כך התחלתי להשתמש במחשב בזמן הצריבה ,עד עכשיו כול השחקים עובדים מעול ,נ.ב : יש לE8400 ו4GB של RAM