שלום, אשמח לחוות דעתכם על מפרט הקולנוע הביתי/שיפוץ וטיפים לפני החלטות
שלום
אני עורך שיפוץ בבית ובמסגרתו בכוונתי להתקין מערכת קולנוע ביתי משולבת בנישת גבס.
המפרט שהוצע לי הוא:
1. רסיבר ONKYO 609
2. רמקולים קדמיים שקועי קיר POLKAUDIO RC-85
3. רמקול סנטר שקוע קיר PURE ACOUSTICS BQ450
4. רמקולים אחוריים (תלויים מהתקרה) מורל סאונדספוט MOREL SOUNDSPOT SP-1
5. סאבוופר אקטיבי Pure Acoustics SLW10
6. רמקולים לגינה (אזור 2) - OMEGA PICOLO 5
7. עיניות שליטה ELAN USA MODEL EL-204
8. SWITCH שמונה ערוצים לרשת תקשורת. האם יש למישהו המלצות לגבי דגם, דגשים וכו'?
אגב, האם כדאי לשים אותו בסלון ולא בארון תקשורת על מנת לתת פתרון למגוון המכשירים (רסיבר, סטרימר,
טלויזיה ומכשירים עתידיים אחרים)? קשה להעביר מספר כבלים. אגב, אני מתכוון להשתמש בכבל
CAT7, האם מיותר ומספיק CAT6? המטרה היא כמובן לאפשר הזרמת HD חלקה.
אילו אמצעים מומלצים להגנה מפני נחשולי מתח/הפסקות חשמל? הגנות לפני מכשיר/בארון החשמל?
האם אתם יכולים להמליץ מנסיון על איכות קול בהאזנה למוזיקה ברמקולים שקועים מהסוג הנ"ל (סעיף 2) המותקנים בנישת גבס?
אשמח לכל עצה או טיפ באשר לביצוע השיפוץ. אני מתכנן להתחיל ביומיים הקרובים...
תודה רבה על העזרה
אני עורך שיפוץ בבית ובמסגרתו בכוונתי להתקין מערכת קולנוע ביתי משולבת בנישת גבס.
המפרט שהוצע לי הוא:
1. רסיבר ONKYO 609
2. רמקולים קדמיים שקועי קיר POLKAUDIO RC-85
3. רמקול סנטר שקוע קיר PURE ACOUSTICS BQ450
4. רמקולים אחוריים (תלויים מהתקרה) מורל סאונדספוט MOREL SOUNDSPOT SP-1
5. סאבוופר אקטיבי Pure Acoustics SLW10
6. רמקולים לגינה (אזור 2) - OMEGA PICOLO 5
7. עיניות שליטה ELAN USA MODEL EL-204
8. SWITCH שמונה ערוצים לרשת תקשורת. האם יש למישהו המלצות לגבי דגם, דגשים וכו'?
אגב, האם כדאי לשים אותו בסלון ולא בארון תקשורת על מנת לתת פתרון למגוון המכשירים (רסיבר, סטרימר,
טלויזיה ומכשירים עתידיים אחרים)? קשה להעביר מספר כבלים. אגב, אני מתכוון להשתמש בכבל
אילו אמצעים מומלצים להגנה מפני נחשולי מתח/הפסקות חשמל? הגנות לפני מכשיר/בארון החשמל?
האם אתם יכולים להמליץ מנסיון על איכות קול בהאזנה למוזיקה ברמקולים שקועים מהסוג הנ"ל (סעיף 2) המותקנים בנישת גבס?
אשמח לכל עצה או טיפ באשר לביצוע השיפוץ. אני מתכנן להתחיל ביומיים הקרובים...
תודה רבה על העזרה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
פיור אקוסטיק זה מוצר מדבקה שמשמש בדרך כלל ללג בעומר לא הייתי שם עליו שקל.
מאחר והקידמיים שהוצעו לך הם של פולק מומלץ שגם הסנטר יהיה שלהם על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה.מומלץ למקם את שלושתם בקו אחד ובגובה האוזניים במצב ישיבה.
לגבי הסאב מומלץ להכין מספר נקודות ( בכמה פינות בחדר ואפילו בחזית במידת האפשר) לחיבור ,שכוללות נקודת
חשמל+נקודה לכבל שמגיע מהרסיבר. מאחר ושינוי מיקום הסאב יכול לשנות משמעותית את איכות התדרים הנמוכים המתקבלים ומאחר ולא תדע ,עד שלא תנסה, תתאמץ להכין מספר נקודות חיבור.
איכות הסאונד ברמקולים שקועים בסיסיים היא לא הכי טובה שיש אבל במידה ואלו האילוצים אז אין מה לעשות. במידה ואתה יכול להשקיע לך על רמקולים שקועים של חברות כמו פארדיים,טאנוי,b&w . המחיר צפוי להיות גבוה יותר אבל התוצאה בהתאם.
רמקולי סראונד מומלץ למקם בגובה של קצת מעל גובה הישיבה שלך. לא מומלץ למקם אותם מהתיקרה
ל elan מוצרים טובים אבל אין לי נסיון איתם.
מה לגבי הכנות למקרן אתה בענין?
בהצלחה
מאחר והקידמיים שהוצעו לך הם של פולק מומלץ שגם הסנטר יהיה שלהם על מנת לקבל גוון סאונד אחיד מקדימה.מומלץ למקם את שלושתם בקו אחד ובגובה האוזניים במצב ישיבה.
לגבי הסאב מומלץ להכין מספר נקודות ( בכמה פינות בחדר ואפילו בחזית במידת האפשר) לחיבור ,שכוללות נקודת
חשמל+נקודה לכבל שמגיע מהרסיבר. מאחר ושינוי מיקום הסאב יכול לשנות משמעותית את איכות התדרים הנמוכים המתקבלים ומאחר ולא תדע ,עד שלא תנסה, תתאמץ להכין מספר נקודות חיבור.
איכות הסאונד ברמקולים שקועים בסיסיים היא לא הכי טובה שיש אבל במידה ואלו האילוצים אז אין מה לעשות. במידה ואתה יכול להשקיע לך על רמקולים שקועים של חברות כמו פארדיים,טאנוי,b&w . המחיר צפוי להיות גבוה יותר אבל התוצאה בהתאם.
רמקולי סראונד מומלץ למקם בגובה של קצת מעל גובה הישיבה שלך. לא מומלץ למקם אותם מהתיקרה
בהצלחה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
istarmini כתב:פיור אקוסטיק זה מוצר מדבקה שמשמש בדרך כלל ללג בעומר לא הייתי שם עליו שקל.
בהצלחה...
שלום IRSTARMINI, תודה על העזרה
לגבי הסנטר, אחליף אותו לפולק. ישתקף במחיר כנראה
לגבי הסראונד המיקום שלהם הוא אילוץ בגלל מבנה הסלון
לגבי הסאב, יש לך המלצה לסאב סביר מתוצרת אחרת במחיר 1500-2000 ש"ח? אילוץ שיהיה לבן.
לגבי מקרן, אני מתכוון לתלות את הפלזמה 42" הקיימת עד שאבצע את השדרוג הבא ל-60" (בקרוב). אכין את הנישה מראש ל- ^0" כמובן.
אשמח להתייחסויות נוספות וגם לשאלות האחרות ששאלתי.
תודה רבה לכולם על העזרה.
לגבי הסאב, יש לך המלצה לסאב סביר מתוצרת אחרת במחיר 1500-2000 ש"ח? אילוץ שיהיה לבן.
לגבי מקרן, אני מתכוון לתלות את הפלזמה 42" הקיימת עד שאבצע את השדרוג הבא ל-60" (בקרוב). אכין את הנישה מראש ל- ^0" כמובן.
תודה רבה לכולם על העזרה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
לגבי הסאב אז ככה בתקציב שהגדרת לא ניתן, לדעתי, לרכוש סאב איכותי וחדש ,כלומר יש מצב לרכוש סאב איכותי אבל יד שניה. חפש דגמים של פארדיים, פולק אודיו,מוניטור האודיו.golden כתב:שלום IRSTARMINI, תודה על העזרה
תודה רבה לכולם על העזרה....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36036
במידה ואתה מוכן לשדרג את התקציב הייתי מנסה סאב של סנפייר. היבואן הוא לייזר סיטי, שיושב בקניון הפורום, בצומת כפר שמריהו.נדמה לי שניתן לארגן את אחד הדגמים שלהם סביב ה 3500 ש"ח.
לגבי הצבע הלבן ואללה פה אני נכנע
בהצלחה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
istarmini כתב:לגבי הסאב אז ככה בתקציב שהגדרת לא ניתן, לדעתי, לרכוש סאב איכותי וחדש ,כלומר יש מצב לרכוש סאב איכותי אבל יד שניה. חפש דגמים של פארדיים, פולק אודיו,מוניטור האודיו.golden כתב:שלום IRSTARMINI, תודה על העזרה
תודה רבה לכולם על העזרה....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36036
במידה ואתה מוכן לשדרג את התקציב הייתי מנסה סאב של סנפייר. היבואן הוא לייזר סיטי, שיושב בקניון הפורום, בצומת כפר שמריהו.נדמה לי שניתן לארגן את אחד הדגמים שלהם סביב ה 3500 ש"ח.
לגבי הצבע הלבן ואללה פה אני נכנע(קנה להנהלה/לאדריכלית איזה פינוק ותוריד אותה מענין הצבע
![]()
)
בהצלחה...
קח את הסאב של פולק.
ואם תהיה בעיה עם הצבע, שלח אותו לצביעה באומגה אודיו{מקצועים מאד.וזה גם לא אמור לעלות הרבה}
- epony
- חבר במועדון 10K

יש דווקא כמה חברות שמציעות סאבים טובים בצבע לבן (לדעתי מוניטור אודיו היא הבולטת שבהם)... יש אפילו פתרונות בתקציב שלך, אבל כמו שיואב אמר, לא בטוח שהם יהיו איכותיים (בעיקר בגלל שבסאבים בהחלט אפשר לומר שהגודל קובע, ופתרונות זולים יחסית כוללים אלמנטים קטנים באותו היחס...)
לדעתי, האופציה הכי מעניינת בתקציב שלך (במקרה שאתה לא הולך על הסאב של פולק מיד שניה שכבר הומלץ כאן פעמיים ואני מצטרף להמלצה הזאת!) היא סאב של פולק (אבל יש אותו רק בשחור
): Polk Audio PSW-111
אופציות בלבן ששוות בדיקה:
Dali Fazon Sub 1
Velodyne Mini Impact
YAMAHA NS-SW210
נ.ב. לא הייתי ננעל על הצבע כי לעניות דעתי לא צריכה להיות מניעה לצבוע את הסאב שתקנה בלבן - שווה התייעצות עם נגר, אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם זה...
עוד אופציה היא "להחביא" את הסאב ברהיט ייעודי נטול רצפה (כלומר, הסאב צריך לעמוד על הרצפה עצמה ולא על תחתית עץ של רהיט) - יכול להיות אפילו הארכה של הבידורית המתוכננת לאכלס את שאר המכשירים בסלון...
לדעתי, האופציה הכי מעניינת בתקציב שלך (במקרה שאתה לא הולך על הסאב של פולק מיד שניה שכבר הומלץ כאן פעמיים ואני מצטרף להמלצה הזאת!) היא סאב של פולק (אבל יש אותו רק בשחור
אופציות בלבן ששוות בדיקה:
Dali Fazon Sub 1
Velodyne Mini Impact
YAMAHA NS-SW210
נ.ב. לא הייתי ננעל על הצבע כי לעניות דעתי לא צריכה להיות מניעה לצבוע את הסאב שתקנה בלבן - שווה התייעצות עם נגר, אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם זה...
עוד אופציה היא "להחביא" את הסאב ברהיט ייעודי נטול רצפה (כלומר, הסאב צריך לעמוד על הרצפה עצמה ולא על תחתית עץ של רהיט) - יכול להיות אפילו הארכה של הבידורית המתוכננת לאכלס את שאר המכשירים בסלון...
תקשורת קווית + הגנה על מכשירי חשמל
שוב תודה לכולם על העצות וההתייחסות
אשמח אם תוכלו להתייחס לחלק התחתון של השאלה שלי:
SWITCH שמונה ערוצים לרשת תקשורת. האם יש למישהו המלצות לגבי דגם, דגשים וכו'?
תודה רבה
אשמח אם תוכלו להתייחס לחלק התחתון של השאלה שלי:
SWITCH שמונה ערוצים לרשת תקשורת. האם יש למישהו המלצות לגבי דגם, דגשים וכו'?
תודה רבה
עדכונים בעקבות העצות -
החלפתי את הסאב למוניטור אודיו לבן
התפשרתי על 8" עליו קיבלתי המלצה. מקווה שיעשה את העבודה, אם לא, אוכל להחליף.
החלטתי שהראוטר יותקן בסלון ויחובר ישירות לטלוויזיה, רסיבר, סטרימר...
על מנת להגיע לפינת המחשב ולממ"ד, אשתמש כנראה במתאמים דרך תשתית החשמל על מנת לחסוך בחציבה.
החלפתי את הסאב למוניטור אודיו לבן
על מנת להגיע לפינת המחשב ולממ"ד, אשתמש כנראה במתאמים דרך תשתית החשמל על מנת לחסוך בחציבה.
- epony
- חבר במועדון 10K

golden כתב:עדכונים בעקבות העצות -
החלפתי את הסאב למוניטור אודיו לבןהתפשרתי על 8" עליו קיבלתי המלצה. מקווה שיעשה את העבודה, אם לא, אוכל להחליף.
על מנת להגיע לפינת המחשב ולממ"ד, אשתמש כנראה במתאמים דרך תשתית החשמל על מנת לחסוך בחציבה....
תתחדש. תהנה. תמונות!