שאלה בנושא עכבת של כבלי קומפוננט
-
eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
שלום לכולם,
אני התחדשתי במקרן פנסוניק 900 ועכשיו קיימת שאלת החיבורים ל - DVD.
(כרגע מחובר ל קומפוזיט...). אני מעוניין לרכוש כבלים ולייצר לי סט לפי האורך
הדרוש (כ - 12 מ'..).
השאלה - באיזה כבל להשתמש ?? באיזו עכבת ??
(חיבורי RCA משני הצדדים...)
תודה.
איתן.
אני התחדשתי במקרן פנסוניק 900 ועכשיו קיימת שאלת החיבורים ל - DVD.
(כרגע מחובר ל קומפוזיט...). אני מעוניין לרכוש כבלים ולייצר לי סט לפי האורך
הדרוש (כ - 12 מ'..).
השאלה - באיזה כבל להשתמש ?? באיזו עכבת ??
(חיבורי RCA משני הצדדים...)
תודה.
איתן.
הכבלים חשובים.
אך איכות הקונקטורים חשובה אף היא. כעיקרון מחברי RCA אינם בעלי אימפדנס של 75 אוהם.
הקפד לרכוש מחברי RCA בהם ההפרש בין קוטר המוליך הפנימי לבין קוטר המעטפת החיצונית הוא הגדול ביותר (כלאמר בעלי הבידוד העבה ביותר) אלו יתנו לך אימפדנס קרוב יותר ל- 75 אוהם.
אך איכות הקונקטורים חשובה אף היא. כעיקרון מחברי RCA אינם בעלי אימפדנס של 75 אוהם.
הקפד לרכוש מחברי RCA בהם ההפרש בין קוטר המוליך הפנימי לבין קוטר המעטפת החיצונית הוא הגדול ביותר (כלאמר בעלי הבידוד העבה ביותר) אלו יתנו לך אימפדנס קרוב יותר ל- 75 אוהם.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
סליחה שאני מפגין בורות בנושא,
אבל מדוע בעצם חשובה עכבה ספציפית עבור כבלי קומפוננט, או כבל קואקס של אודיו דיגיטאלי?
ולמה דווקא עכבה של 75 אוהם?
אבל מדוע בעצם חשובה עכבה ספציפית עבור כבלי קומפוננט, או כבל קואקס של אודיו דיגיטאלי?
ולמה דווקא עכבה של 75 אוהם?
הנושא מורכב וההסבר קצת ארוך, המטרה היא להעביר מהמקור לצרכן מכסימום אנרגיה עם מינימום הפסדים והפרעות.
ניתן להגיע לאופטימום כאשר עכבת המוצא של המקור שווה לעכבת הכניסה של הצורכן ושווה לעכבת קו התמסורת שבינהם.
אני מצרף קישור שמסביר יותר בפירוט http://www.audioholics.com/techtips/aud ... Cables.php
ניתן להגיע לאופטימום כאשר עכבת המוצא של המקור שווה לעכבת הכניסה של הצורכן ושווה לעכבת קו התמסורת שבינהם.
אני מצרף קישור שמסביר יותר בפירוט http://www.audioholics.com/techtips/aud ... Cables.php
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
לי יש את הפנסוניק 900 מחובר לד.ו.ד עם כבל קומפוננט באורך 17 מטר.
את הכבל קניתי בהיי-פיי בת"א, הם עשו את הכבל לבד עם קונקטורים בלחיצה, נראה כבל מאד איכותי.
המחיר לכל הסט הוא 450 ש"ח.
כמו כן ראיתי כבלים מוכנים באורכים שונים בסופטק ת"א.
את הכבל קניתי בהיי-פיי בת"א, הם עשו את הכבל לבד עם קונקטורים בלחיצה, נראה כבל מאד איכותי.
המחיר לכל הסט הוא 450 ש"ח.
כמו כן ראיתי כבלים מוכנים באורכים שונים בסופטק ת"א.
שמוליק ו.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Re: תודה על התשובות המהירות - החכמתי...
ממש לאeitan-z כתב:האם כדאי בכלל "ללכת" על קומפוננט או עדיף S-VIDEO ???
איתן....
חוץ מזה שהוא באיכות נמוכה הרבה יותר, S-Video מעביר מקסימום 800*600 ולך יש מקרן 1280*720
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
שימוש בכבל בעל רוחב סרט מתאים ועכבה של 75 אוהם מונע רפקלציות, בעיות בתדרים הגבוהים ורעשים.
לא דרוש כבל יקר במיוחד (יש זולים טובים מאוד), אבל חשוב להקפיד בכך במיוחד ככל שהמרחק עולה.
לא דרוש כבל יקר במיוחד (יש זולים טובים מאוד), אבל חשוב להקפיד בכך במיוחד ככל שהמרחק עולה.