אז החלטתי לעשות מעשה טוב ולנסות לפרק ולנקות את האל-חוזר. שינסתי מותני ופתחתי את המכונה, ולצערי גיליתי שכמו כל מכונה שאיטלקים תכננו אי פעם, גם הוויביאמה תוכננה כך שצריך להיות גניקולוג מומחה על מנת להגיע, לפרק ולהרכיב חלק מהרכיבים. כמעט והתייאשתי אבל החלטתי בכל זאת לנסות.
בתמונות בהמשך תוכלו לראות את השתלשלות העניין, כולל פירוק, ניקוי והרכבה מחדש. אני אציין שכדי לפרק את האל חוזר הייתי צריך לפרק קודם את הברז החשמלי שמפצל מים למילוי הדוד (ראו תמונות). אבל בסופו של דבר זה היה יותר קל משחשבתי. כמה מפתחות, מפתחות שוודיים וקצת טפלון בסוף בהרכבה, והכל הלך חלק.
כשפירקתי באמת גיליתי שהאל חוזר "תקוע" על מצב "פתוח" לשני הכיוונים, וקצת דפיקות ושקשוק, ולבסוף גם טבילה באמבט עם מלח לימון "שחררו" אותו. בשמחה ובגיל הרכבתי הכל חזרה ו... הבעיה לא נפתרה...
עדיין הלחץ לא עולה מעל לכ-8 באר בזמן המתנה...! בעסה!! למרות שלבסוף הפירוק וההרכבה היו לטובה, טיפלתי באל-חוזר ועכשיו הוא נקי ומתפקד, אבל הבעיה עברה למקום אחר (או שמלכתחילה הייתה במקום אחר).
שללתי את עניין שסתום ההתפשטות (אם כי לוגית כבר שללנו את זה בשרשור הקודם). פשוט שיחקתי עם בורג הקפיץ שלו עד שהתחילו לזרום מים בצינורית למגש העודפים. שסתום ההתפשטות מתפקד מצוין.
לכן נשאר מקום אחד שדרכו הלחץ יכול להשתחרר - התלת-ראשי בראש החליטה. ואכן, שמתי לב שכאשר אני מכבה את המשאבה, גם בלי ידית בראש, במשך מס' שניות בודדות אחרי הכיבוי יש זרימה של זרזיף בצינורית הריקון של התלת-ראשי. דהיינו, במקום להיאטם הלחץ נפרק משם.
בקיצור, השלב הבא בפרויקט יהיה צריך להיות פירוק ואולי החלפה של הברז התלת ראשי (בראשי "E61" חשמליים יש ברז חשמלי במקום המנגנון המכני המקורי של ה-E61, והוא נמצא, למי שמתעניין, בתחתית המנגנון. בראשי E61 חשמליים יש מעין "פחית" מתחת לראש החליטה, וזו בעצם מסתירה את הברז החשמלי (ומגינה עליו מפני השפרצות).
האמת שקצת התעצלתי והתמונות צולמו עם הסלולרי, אבל עדין אפשר להבין את העניין.