מרכך חדש והרצה
אהלן, התחדשתי היום במרכך 8 ליטר (רזין) מאברהמי. את המרכך התקנתי לפני המטהר הביתי (ברז תמי4 UV) כדי שהמים ירוככו קודם ובסוף יעברו סינון דרך הפילטר של התמי 4. האם צריך "להריץ" את המרכך (הוא כבר מחובר) לפני השימוש? כמה ליטר צריך להריץ? כרגע המים יוצאים עכורים ועם קצת גזים.. האם זה תקין? צריך לרענן עם מלח כבר בהתחלה?
תודה
תודה
תתחדש.
המים יהיו עכורים במשך תקופה עד שכל החומר ישטף היטב-אצלי במרכך קטן ואישי של המכונה לקח לי מספר לא קטן של שעות.
"הגזים" זה נורמלי-זה בועות אוויר שמשתחררות.
לא נראה לי שצריך לרענן עם מלח על ההתחלה.
קבל סרטון של קפה אווה לתחזוקה של מערכת הסינון.
בהצלחה.
http://www.avacoffee.com/support.asp
המים יהיו עכורים במשך תקופה עד שכל החומר ישטף היטב-אצלי במרכך קטן ואישי של המכונה לקח לי מספר לא קטן של שעות.
"הגזים" זה נורמלי-זה בועות אוויר שמשתחררות.
לא נראה לי שצריך לרענן עם מלח על ההתחלה.
קבל סרטון של קפה אווה לתחזוקה של מערכת הסינון.
בהצלחה.
http://www.avacoffee.com/support.asp
- עזי
- חבר במועדון HT

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
גם אני חיברתי בעבר מרכך לפני הכניסה לתמי 4. הטעם של המים היה איום ולא עבר עם הזמן. כמובן שחיברתי בחזרה את התמי 4 לרשת המים.
לאחר חיפוש ברשת, מצאתי שזה גם לא בריא לשתות *רק* מים מרוככים שכן הם לא מכילים חלק מהמינרלים הנחוצים לגוף.
לאחר חיפוש ברשת, מצאתי שזה גם לא בריא לשתות *רק* מים מרוככים שכן הם לא מכילים חלק מהמינרלים הנחוצים לגוף.
אצלי היה טעם מגעיל ביותר כשהמרכך היה חדש.
ניסיתי לשטוף את המרכך על ידי הזרמה של מים - לא עזר.
לאחר ריענון במלח הטעם נעלם לגמרי.
ממליץ לך לבצע ריענון במלח, למרות שלכאורה לא צריך.
לגבי חיבור לתמי 4 - לא ניסיתי, נראה לי מיותר. המים האלה מיועדים רק למכונת קפה ולקומקום.
חבל להעביר את כל המים בברז ריכוך מיותר, תאלץ לרענן את המרכך באופן הרבה יותר תכוף.
ניסיתי לשטוף את המרכך על ידי הזרמה של מים - לא עזר.
לאחר ריענון במלח הטעם נעלם לגמרי.
ממליץ לך לבצע ריענון במלח, למרות שלכאורה לא צריך.
לגבי חיבור לתמי 4 - לא ניסיתי, נראה לי מיותר. המים האלה מיועדים רק למכונת קפה ולקומקום.
חבל להעביר את כל המים בברז ריכוך מיותר, תאלץ לרענן את המרכך באופן הרבה יותר תכוף.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה יספיק.
לך אין בעיה לשתות אבנית - זה אפילו עדיף (מינרלים) לכן תמי 4 לא מרכך.
לך אין בעיה לשתות אבנית - זה אפילו עדיף (מינרלים) לכן תמי 4 לא מרכך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- eky
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 219
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אצלי הפיצול הוא אחרי המטהר
אחד לברז השתיה והשני למרכך
כך שיש לי גם מים מטוהרים לשתיה וגם מרוככים ומטוהרים למכונה
כך שיש לי גם מים מטוהרים לשתיה וגם מרוככים ומטוהרים למכונה
זה היה יכול להיות רעיון טוב אבל נאמר כאן שלהתקין את המרכך אחרי הפילטר גורם להיווצרות של חיידקים וכו' במרכך כיוון שהמים שיושבים שם הם נקיים מכלור שמנקה את החיידקים.
בכל אופן חיברתי בנפרד את המרכך ובלי קשר לתמי4, העניין הוא שביציאה מהמרכך לא התקנתי ברז חיצוני אלא אני משתמש בברז יציאה של המרכך עצמו למילוי (חיברתי רק צינור קטן ביציאה שיהיה אפשר למלא בקלות בקבוק מים). השאלה היא האם זה בסדר ולא יגרום לבעיות אם הברז מילוי שלי זה הברז יציאה של המרכך עצמו (הברז כניסה תמיד פתוח והברז יציאה במצב מאונך סגור ובשימוש אני פותח).
תודה
בכל אופן חיברתי בנפרד את המרכך ובלי קשר לתמי4, העניין הוא שביציאה מהמרכך לא התקנתי ברז חיצוני אלא אני משתמש בברז יציאה של המרכך עצמו למילוי (חיברתי רק צינור קטן ביציאה שיהיה אפשר למלא בקלות בקבוק מים). השאלה היא האם זה בסדר ולא יגרום לבעיות אם הברז מילוי שלי זה הברז יציאה של המרכך עצמו (הברז כניסה תמיד פתוח והברז יציאה במצב מאונך סגור ובשימוש אני פותח).
תודה
- eky
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 219
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
לדעתי המטהרים למינהם אינם מנטרלים את הכלור ב100% וגם אם כן החידקים לא ישרדו
את החום בדוד המכונה
amiir כתב:זה היה יכול להיות רעיון טוב אבל נאמר כאן שלהתקין את המרכך אחרי הפילטר גורם להיווצרות של חיידקים וכו' במרכך כיוון שהמים שיושבים שם הם נקיים מכלור שמנקה את החיידקים.
תודה...
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
תגובה לשני שואלים
אמיר! עדיף לחבר ברז לצינור היציאה של המרכך, שכן הנ"ל יהיה מחובר לפילטר פחם, ופילטר זה שומר על הלחץ. כאשר תסגור את הברז של המרכך, יקחו עוד 10-15 שניות עד שהלחץ ירד ל-0, עד אז יהיו לך מים בשפע היכן שאינך רוצה. ברז על נקודת הפריקה נותן חיתוך לזרימה, וזה נוח בהרבה.
אקי! החשש מהתפתחות חידקים על פני השרף מחליף היונים, הוא ממשי, שכן לאחר הסרת מרבית הכלור (אם אינך מאמין שכולו מוסר) יהיה לחידקים קומבינציה של מצע אורגני, ומים כמעט ללא גורם משמיד חיידקים. חבל על הסיכון. יום אחד נוסעים לחופש, המים עומדים והחיידקים חוגגים. הפחד הוא לא ממה יעשו לנו, כי אלינו לא יגיעו חידקים, הם יושמדו בחום המכונה, אבל הם יהרסו לנו את השרף, ופעילותו תיהרס.
אדי
אקי! החשש מהתפתחות חידקים על פני השרף מחליף היונים, הוא ממשי, שכן לאחר הסרת מרבית הכלור (אם אינך מאמין שכולו מוסר) יהיה לחידקים קומבינציה של מצע אורגני, ומים כמעט ללא גורם משמיד חיידקים. חבל על הסיכון. יום אחד נוסעים לחופש, המים עומדים והחיידקים חוגגים. הפחד הוא לא ממה יעשו לנו, כי אלינו לא יגיעו חידקים, הם יושמדו בחום המכונה, אבל הם יהרסו לנו את השרף, ופעילותו תיהרס.
אדי