בטבע, כשלא רעבים, לא הורגים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
מסתבר שהטבע הרבה פחות אכזר ממה שמספרים לנו. חיות לרב לא יהרגו אם אין בכך צורך (רעב למשל).
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
zovirax, אז מה לדעתך קורה בתמונה השנייה, הוא טועם את הארוחה לפני הנגיסה? 
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 24/07/2011 18:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אני רוצה להגיד לך שאם הייתי רואה דבר כזה בטבע הייתי מה זה בורח...
אחד הסימנים של כלבת בחיות בר אלו הם חיות שמתנהגות בצורה מוזרה, נטרפים שניגשים לטורפים, חיות בר שמגיעות להתלטף אצל המטיילים.
אחד הסימנים של כלבת בחיות בר אלו הם חיות שמתנהגות בצורה מוזרה, נטרפים שניגשים לטורפים, חיות בר שמגיעות להתלטף אצל המטיילים.
ספר את זה לחתולים שמנים ושבעים לאחר שתראה מה הם עושים לעכברים, צפרים, נחשים וכו.Huber כתב:מסתבר שהטבע הרבה פחות אכזר ממה שמספרים לנו. חיות לרב לא יהרגו אם אין בכך צורך (רעב למשל)....
sagyle,
במקרה לגמרי קראתי היום על כלבת בוייקיפדיה ועוד איזה אתר.
איזה פחד
כמה מקרי כלבת בבני אדם יש בארץ בשנה?
כמה מקרים של טיפול של החיסון בשנה?
משה
- sagyle
- חבר ותיק

השנה היו יותר מ50 מקרים מאובחנים מעבדתית של כלבת בארץ. (לא בבני אדם). 96-97 מתו 3 אנשים מכלבת בארץ (חייל שננשך ע"י חולדה, ילדה בת 7 עם פצע נשיכה, אדם בן 58 עם נשיכה מחיה לא מזוהה) . 2003 בדואית בנגב מתה מכלבת.
החיסון נעשה ע"י אנשים בסיכון גבוה (עובדי גני חיות, וטרינרים וכו')- חיסון פעיל
במקרה של נשיכה נותנים פעיל+סביל בפרוטוקול לא נעים כל כך.
החיסון נעשה ע"י אנשים בסיכון גבוה (עובדי גני חיות, וטרינרים וכו')- חיסון פעיל
במקרה של נשיכה נותנים פעיל+סביל בפרוטוקול לא נעים כל כך.
תודה.
לא בטוח שהבנתי את המשפט הלפני אחרון. אנשים בסיכון גבוה עוברים חיסון בכל מקרה? גם אתה? החיסון הזה (שלא בעקבות חשד להידבקות) הוא גם מאוד לא נעים?
ברור שמבחינה סטטיסטית לא צריך לפחד מזה, ועדיף שנפחד מהשמנת יתר, אבל התאורים של מה קורה אם לא מצליחים לעצור את זה בזמן ועצם העובדה שאם מאחרים אז זה מוות בטוח וביסורים, מפחיד לאללה.
תגיד, רופאים בארץ מיומנים לטפל בזה?
הרי סביר שעם מחלות נדירות ניתקל ברופאים שלא בדיוק יזכרו מה צריך לעשות.
לא בטוח שהבנתי את המשפט הלפני אחרון. אנשים בסיכון גבוה עוברים חיסון בכל מקרה? גם אתה? החיסון הזה (שלא בעקבות חשד להידבקות) הוא גם מאוד לא נעים?
ברור שמבחינה סטטיסטית לא צריך לפחד מזה, ועדיף שנפחד מהשמנת יתר, אבל התאורים של מה קורה אם לא מצליחים לעצור את זה בזמן ועצם העובדה שאם מאחרים אז זה מוות בטוח וביסורים, מפחיד לאללה.
תגיד, רופאים בארץ מיומנים לטפל בזה?
הרי סביר שעם מחלות נדירות ניתקל ברופאים שלא בדיוק יזכרו מה צריך לעשות.
משה
- sagyle
- חבר ותיק

החיסון שקיבלתי הוא ממש לא נורא,
פרוטוקול חיסונים במקרה של נשיכה הוא די נורא.
לגבי זיהוי כלבת ע"י רופאים - אם ננשכת או נשרטת או ליקק אותך בע"ח חשוד על פצע פתוח אתה צריך לקבל את הפרוטוקול חיסונים של נשיכה (וזה כל רופא יודע). אם קיבלת נשיכה קטנה מעטלף שהיה נגוע ולא ייחסת לזה חשיבות.. כשיתחילו סימנים קליניים זה בכל מקרה כבר מאוחר מדי לטיפול, החיסון עובד רק לפני הופעת ס"ק.
עד היום שרדו רק 3 חולים לאחר תחילת ס"ק - ע"י טיפול בהשריית קומה - "פרוטוקול מילווקי".
פרוטוקול חיסונים במקרה של נשיכה הוא די נורא.
לגבי זיהוי כלבת ע"י רופאים - אם ננשכת או נשרטת או ליקק אותך בע"ח חשוד על פצע פתוח אתה צריך לקבל את הפרוטוקול חיסונים של נשיכה (וזה כל רופא יודע). אם קיבלת נשיכה קטנה מעטלף שהיה נגוע ולא ייחסת לזה חשיבות.. כשיתחילו סימנים קליניים זה בכל מקרה כבר מאוחר מדי לטיפול, החיסון עובד רק לפני הופעת ס"ק.
עד היום שרדו רק 3 חולים לאחר תחילת ס"ק - ע"י טיפול בהשריית קומה - "פרוטוקול מילווקי".
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
צמצום שטחי פרא ע"י האדם, וזיווגים בין בני משפחה בטבע, עקב תהליך הכחדות, הן אחת הסיבות העיקריות להתנהגות מוזרה ופגומה של חיות הטרף.sagyle כתב:אני רוצה להגיד לך שאם הייתי רואה דבר כזה בטבע הייתי מה זה בורח...
אחד הסימנים של כלבת בחיות בר אלו הם חיות שמתנהגות בצורה מוזרה, נטרפים שניגשים לטורפים, חיות בר שמגיעות להתלטף אצל המטיילים....
זה בא לידי ביטוי בעיקר בדברים הקשורים לטרף. לדוגמא:
ברגע שנתפס טרף, הטבע "אומר" שקודם הגורים אוכלים, ורק אחר כך האמא.
יותר ויותר נחשפים ב- NG למקרים בהם האמא דואגת לשובע שלה, לפני שהיא מאפשרת לגורים להתקרב לאוכל.
...