כבל אופטי/קואקסיאלי להעברת פורמטי האודיו החדשים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש אפשרות גם במידה ויש מכשיר שיודע לפענח את הפורמטים החדשים, להוציא אותם ב5.1/7.1 אנלוגי. אז כמובן שצריך שברסיבר 5.1/7.1 כניסות.
אבל אז עולה השאלה האם הממיר של אותו מכשיר עושה עבודה טובה מספיק.
אבל אז עולה השאלה האם הממיר של אותו מכשיר עושה עבודה טובה מספיק.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
shyalon, אם בפורמטים חדשים אתה מתכוון ל DTS-HD ול Dolby TrueHD אז התשובה היא שכבל קואקסיאלי או אופטי (העברה ב S/PDIF) אינו מסוגל להעביר אותם היות ורוחב הפס שלו קטן מידי ושהפרוטוקול לא תומך בכך.
העברת הפורמטים האלו אפשרית רק דרך HDMI או כפי ש Itay_Pollak ציין, דרך פענוח לאודיו אנאלוגי והעברה בסט של 7 כבלים נפרדים לרסיבר (ועוד כבל אחד עבור ערוץ הסאב).
העברת הפורמטים האלו אפשרית רק דרך HDMI או כפי ש Itay_Pollak ציין, דרך פענוח לאודיו אנאלוגי והעברה בסט של 7 כבלים נפרדים לרסיבר (ועוד כבל אחד עבור ערוץ הסאב).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עוד שאלה ברשותכם, אם אכן אחבר בכבל HDMI נגיד בין הסטרימר שברשותי לרסיבר ובין הרסיבר לטלויזיה, לא יהיה "איבוד"באיכות התמונה?
האם לא תמיד עדיף לחבר ישירות בין הסטרימר לטלויזיה מבלי ש"יעבור" דרך הרסיבר וכביכול "יאבד" מאיכות התמונה או שאין כמעט הבדלים?
האם לא תמיד עדיף לחבר ישירות בין הסטרימר לטלויזיה מבלי ש"יעבור" דרך הרסיבר וכביכול "יאבד" מאיכות התמונה או שאין כמעט הבדלים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למה אתה חושב שאיכות הולכת לאיבוד?
כי זה כביכול לא עובר "ישירות" מהמחשב/בלוריי/סטרימר לטלויזיה.
אולי יש איזושהוא עיבוד או המרה שהרסיבר עושה....
אין לי כל כך מושג האמת, בגלל זה אני שואל, סתם הרגשה...
תמיד שמעתי שכמה שפחות כבלים והעברות למיניהם עדיף.
אולי יש איזושהוא עיבוד או המרה שהרסיבר עושה....
אין לי כל כך מושג האמת, בגלל זה אני שואל, סתם הרגשה...
תמיד שמעתי שכמה שפחות כבלים והעברות למיניהם עדיף.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בדיגיטל - אין איבוד מידע. - 1 נשאר 1, 0 נשאר 0.
ברסיבר - מגידירים שלא יעשה עיבוד. - רוב הרסיברים - עד הרמות הגבוהות - לא עושה עיבוד לHDMI.
ברסיבר - מגידירים שלא יעשה עיבוד. - רוב הרסיברים - עד הרמות הגבוהות - לא עושה עיבוד לHDMI.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
Itay_Pollak כתב:בדיגיטל - אין איבוד מידע. - 1 נשאר 1, 0 נשאר 0.
ברסיבר - מגידירים שלא יעשה עיבוד. - רוב הרסיברים - עד הרמות הגבוהות - לא עושה עיבוד לHDMI....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

האמת שאין לי מושג איזו תמונה אתה מקבל היום ומהן הצפיות שלך לגבי איכות.
אולי כדאי להתחיל מהבסיס עם הסבר קצר. התפקיד של רסיבר מודרני במערכת קולנוע ביתית הוא כפול. הוא משמש גם כיחידת מיתוג משוכללת לריכוז של מכשירים כמו נגני DVD, סטרימרים, ממירים וכדומה והוצאת השידור בכבל אחד למסך וגם כיחידת עיבוד וידאו. אלו הם שני תפקידים נפרדים ובדרך כלל ניתן לבטל את עיבוד הוידיאו, כמו למשל במקרה שבו מעבד הוידיאו הפנימי במסך טוב יותר מזה של הרסיבר. המיתוג עצמו אינו אמור לשנות כהוא זה את איכות התמונה, במחיוד אם מדובר במיתוג של שידור דיגיטלי.
הפעמים היחידות שאני נזכר שבהם הומלץ שלא לחבר דרך רסיבר היו כולם כאשר במקרים אחדים המסך השתמש ברזולוציה לא סטנדרטית שאינה נתמכת על ידי הרסיבר. זה בעיקר נכון לגבי מי שיש לו מסכי HD Ready עם רזולוציה של 1366x768 או מסכי פלזמה מהדור הישן עם פיקסלים מלבניים שמשתמשים ברזולוציה של 1024x768. מקרים אחרים שבהם זה לא מומלץ הוא כאשר אי אפשר לבטל את עיבוד הוידיאו ברסיבר או במסך ואז נתקעים עם עיבוד וידיאו בשניהם ובדרך כלל עודף בשלבי עיבוד לא מניב תוצאה טובה.
אולי כדאי להתחיל מהבסיס עם הסבר קצר. התפקיד של רסיבר מודרני במערכת קולנוע ביתית הוא כפול. הוא משמש גם כיחידת מיתוג משוכללת לריכוז של מכשירים כמו נגני DVD, סטרימרים, ממירים וכדומה והוצאת השידור בכבל אחד למסך וגם כיחידת עיבוד וידאו. אלו הם שני תפקידים נפרדים ובדרך כלל ניתן לבטל את עיבוד הוידיאו, כמו למשל במקרה שבו מעבד הוידיאו הפנימי במסך טוב יותר מזה של הרסיבר. המיתוג עצמו אינו אמור לשנות כהוא זה את איכות התמונה, במחיוד אם מדובר במיתוג של שידור דיגיטלי.
הפעמים היחידות שאני נזכר שבהם הומלץ שלא לחבר דרך רסיבר היו כולם כאשר במקרים אחדים המסך השתמש ברזולוציה לא סטנדרטית שאינה נתמכת על ידי הרסיבר. זה בעיקר נכון לגבי מי שיש לו מסכי HD Ready עם רזולוציה של 1366x768 או מסכי פלזמה מהדור הישן עם פיקסלים מלבניים שמשתמשים ברזולוציה של 1024x768. מקרים אחרים שבהם זה לא מומלץ הוא כאשר אי אפשר לבטל את עיבוד הוידיאו ברסיבר או במסך ואז נתקעים עם עיבוד וידיאו בשניהם ובדרך כלל עודף בשלבי עיבוד לא מניב תוצאה טובה.
מה שאתה כותב מעניין !Itay_Pollak כתב:בדיגיטל - אין איבוד מידע. - 1 נשאר 1, 0 נשאר 0.
ברסיבר - מגידירים שלא יעשה עיבוד. - רוב הרסיברים - עד הרמות הגבוהות - לא עושה עיבוד לHDMI....
מה זה רסיבר עד רמות גבוהות לא עושה עיבוד ?
מה זה רסיבר ברמות גבוהות עושה עיבוד ? איזה עיבוד ? איך זה יתבטא ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה שואל במה מתבטא עיבוד תמונה טוב? קרא כתבות מארכיון המאמרים על מעבדי וידיאו, הכתבה של עפר לאור על ה DVDO EDGE יכול להיות פתיחה לא רעה.
ברוב הרסיברים ברמות שמתחת ל 10 אלפי שקלים מעבד הוידיאו אינו שונה משמעותית מזה שתמצא במסך.
ברוב הרסיברים ברמות שמתחת ל 10 אלפי שקלים מעבד הוידיאו אינו שונה משמעותית מזה שתמצא במסך.