קומפקט דיסק בהשוואה לנגנים ניידים חדישים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלה פשוטה (יחסית) - איפה אני מקבל איכות שמע יותר גבוהה.
בנגן נייד שמנגן קבצי FLAC / wav או כל לוסלס אחר או בקומפקט דיסק ישן וטוב שמנגן דיסק אודיו רגיל?

האם האיכות משתנה בהתאם לאיכות הנגן בהשוואה לקומפקט דיסק?
האם למשל אייפוד או נגנים של cown שמנגנים לוסלס יהיו טובים יותר או זהים לקומקפט דיסק או פחות טובים?
האם הנגן שלי(סנסה קליפ שמסוגל להריץ לוסלס) ספציפית זהה ברמתו לקומפקט דיסק כשהוא מנגן לוסלס?

מה לגבי נגני מיני דיסק? זה אנלוגי? זה דיגיטלי? מבחינת איכות הם נחשבו להכי טובים?
MP3 כמובן מחוץ למשוואה...

נהוראי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 611
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

בגדול אני עדיין חסיד של CD
אך עדיין כל מקרה לגופו תלוי באיזה נגנים מדובר
ללא כל קשר תלוי בשאר רכיבי המערכת שלך
מיני דיסק דיגיטלי לגמרי
"The infinite passion & desire for perfectioN"

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אני מדבר נטו על אוזניות ונגן לוסלס כזה או אחר מול נטו אוזניות ודיסקמן.
לא חיבור למערכת.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

המדייה שבה נשמר המידע הדיגטלי אינה חשובה : אם זה CD , הארד דיסק , או דיסק און קי. חשובה מידת ההפרדה (רזולציה) של המידע אשר ממנה גם נגזרת רמת הדינאמיות של הסיגנל (זה תקף באופן קצת שונה גם במקורות אנלוגיים) והמעגל שממיר את המידע הדיגיטלי לרצף אנלוגי. אין קשר בין סוג המדייה או סוג הנגן לאיכות הממיר שמורכב בו.

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

כן, שיערתי שזה כנראה העניין.
אז בעצם זה משתנה בהתאם לאיכות הנגן לא?
שאלה מזווית אחרת - קומפקט דיסק איכותי בהשוואה לנגן של COWN או איזה חברה אחרת ש"נחשבת" -
האם יש מצב שאותו קומפקט דיסק ישן אך עובד יהיה טוב יותר או שעם השנים והתפתחות הטכנולוגית ויכולות המזעור של מעגלים וגו'קים (וכל שאר הפיצ'פקס שאני לא ממש מבין בהם) נגן לוסלס יהיה בהכרח טוב יותר?

אתה אומר שזה תופס גם לגבי מדיה אנלוגית?
טייפ קסטות יכול להשתוות לפטיפון?
או שלא הבנתי נכון?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לגבי מידע אנלוגי - כלל האצבע הוא שככל שהשטח האחסון גדול יותר גדול כך האיכות גבוהים יותר : כך סלילים יהיו איכותיים יותר מקלטות; תקליט כפול יהיה איכותי יותר מתקליט בודד (כשמוטבע על שניהם אותו המידע).

הרוב המוחלט של הנגנים הניידים לא מתוכננים להוות מקור שמע ישיר של מערכות הי פי איכותיות . הדגש בהם מושם על יעילות אנרגטית כדי להשיג את מירב זמן שמע מהסוללות , לכן אני בספק אם הם ינצחו נגן סי די טוב - גם אם ישן. מעבר לזה ישנם הרבה פרמטרים שמשפיעים על הצליל - כמו השנאי , איכות החיווטים , הקבלים ויתר הרכיבים האלקטרונים. אי אפשר לשים רכיבים מהשורה הראשונה בנגן זעיר - הם פשוט גדולים מידי.

באופן תאורטי ניתן לשדך לנגנים ניידים ממיר דיגטלי לאנלוגי(DAC) חיצוני שישפר משמעותית את האיכות המתקבלת. הצרה היא שכמעט ולא קיימים מכשירים ניידים עם יציאה כזו.

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אוקיי הבנתי פחות או יותר 8)
תודה.

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

יצאתי די טמבל.
התכוונתי לדיסק-מן כמובן...

במקרה כזה, מה נחשב יותר כנגן נייד יותר איכותי? נגן לוסלס או דיסק-מן?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

כשהתכוונת לדיסק מן ישן אבל טוב - מה נחשב בעיניך טוב? לדעתי כשמדובר במכשירים שעיקר מהותם הוא להיות ניידים ההבדלים יהיו קטנים . ישנם הבדלים אבל גם היותר המוצלחים מביניהם לא יתקרבו לרמת פירוט ודינאמיות שמכשיר הי פי טוב נותן.

eitanh1982 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

נניח דיסק-מן של סוני מהדגמים היותר משובחים שעלו פעם מאות שקלים אם לא יותר מכך כדוגמה בהשוואה לאייפוד או נגנים של сown או archos וכו' בטווח המחירים הזה של מכשירים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”