מתלבט בקניית מברגה
אהלן..
ברשותי מברגה של WOLF בת 8 אולי שלא ממש עושה את העבודה..
אני מתלבט בין המברגות הפשוטות לבין כל היקרות למינהן..
התקציב הוא כ 300 ש"ח..
המטרה היא שגם אוכל להשתמש בה לכל העבודות העדינות אבל במידה ואני רוצה לבנות איזה שולחן או פרגולה לא אצטרך לחפש פיתרון אחר..
יש המלצות?
תודה
ברשותי מברגה של WOLF בת 8 אולי שלא ממש עושה את העבודה..
אני מתלבט בין המברגות הפשוטות לבין כל היקרות למינהן..
התקציב הוא כ 300 ש"ח..
המטרה היא שגם אוכל להשתמש בה לכל העבודות העדינות אבל במידה ואני רוצה לבנות איזה שולחן או פרגולה לא אצטרך לחפש פיתרון אחר..
יש המלצות?
תודה
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
ב300 לא תמצא יקרות... וללא קשר מומלץ אחת עם סוללת ליתיום.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
התקציב יכול להימתח טיפה אבל המטרה היא להישאר בטווח הנ"ל ולא להגיע לאלו שעולות 1000+
השימוש הוא החל מעבודות ביתיות
אני עובד לא מעט עם טיסנים - קידוחים לא קשים
אבל בסופש האחרון יצא לי קצת להרחיב אופקים ולבנות שולחן וספסל.. התייאשתי מהר מאוד מה"מברגה" שלי..
אני יודע שיש סיניות שעושות את העבודה.. אבל הרוב לא :/
קראתי גם פה שכל הבוש והמקיטה הפשוטות (400-500) לא עושות את העבודה..
יש למישהו המלצה במקרה ? תודה!
השימוש הוא החל מעבודות ביתיות
אני עובד לא מעט עם טיסנים - קידוחים לא קשים
אבל בסופש האחרון יצא לי קצת להרחיב אופקים ולבנות שולחן וספסל.. התייאשתי מהר מאוד מה"מברגה" שלי..
אני יודע שיש סיניות שעושות את העבודה.. אבל הרוב לא :/
קראתי גם פה שכל הבוש והמקיטה הפשוטות (400-500) לא עושות את העבודה..
יש למישהו המלצה במקרה ? תודה!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

למה ? לי יש BOSCH - מעולה !
http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduc ... at_level=1
למשל... החיסרון שהיא סוללה NI ME ולא ליתיום, כמו כן בגלל המחיר הזול זו באה עם מארז פשוט ולא מפלסטיק.
http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduc ... at_level=1
למשל... החיסרון שהיא סוללה NI ME ולא ליתיום, כמו כן בגלל המחיר הזול זו באה עם מארז פשוט ולא מפלסטיק.
אני לא רואה איך מברגה אחת טובה לכל סוגי העבודה שאתה מזכיר פה, אני מחזיק שתי מברגות: BOSCH בדיוק כמו שהוזכרה בשירשור לשימושים "כבדים": ריהוט, פרגולה דק וכדומה ועוד אחת קטנה של BLACK & DEKER בשביל מחשבים ופירוק מכשירי אלקטרוניקה (ההרכבה שלהם חזרה - לא תמיד) אפשר כמובן להשתמש בבוש גם לזה אבל זה ממש לא נוח, לי לפחות.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא נראה לי שתמצא משהו בתקציב הזה שיעשה הכל.
אני, למשל, משתמש במקדחת בוש 650W לקידוחים כבדים (סביבות 500-600 ש"ח). הברגות בינוניות+ וקידוחים קלים אני עושה עם מברגת בוש 14.4V (450 ש"ח) כמו שציינתי.
להברגות כבדות יותר התנסיתי עם מברגת מקיטה מסוג impact, לא נתקלתי בבורג שהיא לא מצליחה להתמודד איתו אבל היא לא מתאימה לקידוח כלל והיא חורגת מהתקציב.
אני, למשל, משתמש במקדחת בוש 650W לקידוחים כבדים (סביבות 500-600 ש"ח). הברגות בינוניות+ וקידוחים קלים אני עושה עם מברגת בוש 14.4V (450 ש"ח) כמו שציינתי.
להברגות כבדות יותר התנסיתי עם מברגת מקיטה מסוג impact, לא נתקלתי בבורג שהיא לא מצליחה להתמודד איתו אבל היא לא מתאימה לקידוח כלל והיא חורגת מהתקציב.
תשקיע בסט של מקיטה שכולל מברגה/מקדחה ואימפקט ותהיה מוכן להכל, מטיסן עד לרציף ליאכטה (ואולי גם יאכטה?).
לי יש סט כזה מארהב. הבעיה היחידה היא כמובן שהמטען צריך ממיר כבד ל220. שזה עוד דבר לסחוב.
בתקציב נמוך יותר, מברגה 14 וולט רגילה של בוש או מקיטה תחזיק שנים אם תשמור עליה (בדוק).
המחירים קופצים לפי סוגי בטריות. (הרכב כימי, מתח והספק)
אם אתה מתכנן בניה יותר רצינית בבית. יש גם אימפקט שמתחבר ישר לחשמל. אבל מבלזה היא תשאיר אבק...
אם אתה הולך על ממש זול, תתרחק מכל מכשיר שכתוב עליו יונדאי. הם בחזקת חד-פעמי.
מקווה שזה עוזר
לי יש סט כזה מארהב. הבעיה היחידה היא כמובן שהמטען צריך ממיר כבד ל220. שזה עוד דבר לסחוב.
בתקציב נמוך יותר, מברגה 14 וולט רגילה של בוש או מקיטה תחזיק שנים אם תשמור עליה (בדוק).
המחירים קופצים לפי סוגי בטריות. (הרכב כימי, מתח והספק)
אם אתה מתכנן בניה יותר רצינית בבית. יש גם אימפקט שמתחבר ישר לחשמל. אבל מבלזה היא תשאיר אבק...
אם אתה הולך על ממש זול, תתרחק מכל מכשיר שכתוב עליו יונדאי. הם בחזקת חד-פעמי.
מקווה שזה עוזר
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אימפקט היא לא תחליף למברגה רגילה.
לשימוש ביתי מומלץ במיוחד מברגה עם סוללת ליתיום.
ללא אפקט זכרון, הסוללה נשארת טעונה גם אם ישבה שנה בלי עבודה, זמן טעינה קצר (חצי שעה בערך ל 100% טעינה ובגלל שאין אפקט זכרון אפשר להטעין גם 5 דק', אם צריך אותה לפרוייקט קצר).
לשימוש ביתי מומלץ במיוחד מברגה עם סוללת ליתיום.
ללא אפקט זכרון, הסוללה נשארת טעונה גם אם ישבה שנה בלי עבודה, זמן טעינה קצר (חצי שעה בערך ל 100% טעינה ובגלל שאין אפקט זכרון אפשר להטעין גם 5 דק', אם צריך אותה לפרוייקט קצר).
שחר
- agent__smith
- חבר מכור קשה

+1 אימפקט לשימוש ביתי ממש לא צריך.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
כשאתם אומרים סוללת ליטיום, מאיפה ההמלצה באה.
היום יש לי בוש עם 12 וולט (לא יודע איזה) והמברגה נפרקת בארגז לבד.
כלומר אחרי חודש בלי שימוש היא לא שווה כלום.
אני שואל, כי זה ממש מעצבן אותי, ומעניין אותי אם סוללת ליתיום היה מביא אותי למקום אחר מבחינה זו.
היום יש לי בוש עם 12 וולט (לא יודע איזה) והמברגה נפרקת בארגז לבד.
כלומר אחרי חודש בלי שימוש היא לא שווה כלום.
אני שואל, כי זה ממש מעצבן אותי, ומעניין אותי אם סוללת ליתיום היה מביא אותי למקום אחר מבחינה זו.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
ייתרונות של סוללות ליטיום:
1. כמעט ואין פריקה עצמית (סוללה שהיתה טעונה 100% אחרי שנה בלי שימוש תהיה באזור ה 90% טעונה).
2. זמני טעינה קצרים (בערך 30 ד' לטעינה מלאה).
3. אין צורך לפרוק את הסוללה לגמרי ואין אפקט זכרון (כמו בסוללת Nimh) אפשר להטעין אותה 5 ד' ולהתחיל לעבוד איתה.
4. כוח המברגה לא יורד שהסוללה מתחילה להתרוקן, היא פשוט מפסיקה לעבוד שהיא נגמרת.
1. כמעט ואין פריקה עצמית (סוללה שהיתה טעונה 100% אחרי שנה בלי שימוש תהיה באזור ה 90% טעונה).
3. אין צורך לפרוק את הסוללה לגמרי ואין אפקט זכרון (כמו בסוללת Nimh) אפשר להטעין אותה 5 ד' ולהתחיל לעבוד איתה.
4. כוח המברגה לא יורד שהסוללה מתחילה להתרוקן, היא פשוט מפסיקה לעבוד שהיא נגמרת.
שחר
למשתמש הביתי שלא מפעיל כל יום ליתיום שווה כל שקל נוסף.
נסה לקנות סוללה של בוש למשל לאחר שגמרה ממיעוט שימוש
ותצטרף למאהל מחאה
אבל אם אתה משתמש בכל יום אין בעייה גם המטאל יחזיקו
מצטרף לדעה שכלי עבודה טובים מחזירים את ההשקעה במוקדם או במאוחר
נסה לקנות סוללה של בוש למשל לאחר שגמרה ממיעוט שימוש
ותצטרף למאהל מחאה
אבל אם אתה משתמש בכל יום אין בעייה גם המטאל יחזיקו
מצטרף לדעה שכלי עבודה טובים מחזירים את ההשקעה במוקדם או במאוחר
לגבי סעיף 4:spacedude כתב:ייתרונות של סוללות ליטיום:
4. כוח המברגה לא יורד שהסוללה מתחילה להתרוקן, היא פשוט מפסיקה לעבוד שהיא נגמרת....
לא מדויק,
סוללת ליתיום כן יורדת בכוחה, המתח שלה יורד בהדרגה, במידה והגעת למצב שהיא לא עובדת זה אומר שירדת מתחת למתח המינימום או כנראה למברגה יש מנגנון להפסקת הפעילות שלה לפני שהגעת למתח המינימום.
לעומת זאת, סוללות NICAD ו NIMH הינן סוללות שכן יש להן נפילות מתח וזו אחת הבעיות הגדולות שלהן, כמובן בנוסף לבעיית הזיכרון שיש לה.
דרך אגב,
כדי לשמור על סוללות ליתיום במידה ואין בהן שימוש קבוע ומשתמשים פעם בכמה חודשים כדאי לטעון את הסוללות על 75% (למצב אחסנה).