HTPC לסטודנט התפרן
שלום,
אני מעוניין לשדרג מחשב ישן ולהפוך אותו לHTPC בדירה החדשה שלי ושל חברתי.
כרגע המפרט של המחשב הוא:
מעבד - Intel e2200
לוח אם - Gigabyte GA-G31M-S2C
1 ג'יגה זיכרון והארד דיסק של 80 ג'יגה.
הייעוד של המערכת היא צפייה בטלויזיה(DVB-T) והקלטה באמצעות 2 דונגלים שברשותינו (כזה וכזה)
וכמובן צפייה בסרטים.
שנינו מאוד התלהבנו מXBMC ומעוניינים להשתמש בה.
מספר שאלות:
1. ברור לי שאני צריך לקנות כרטיס מסך, הבעיה היא שכרגע יש לנו טלויזית CRT ולכן על פי הבנתי יש צורך בכרטיס בעל יציאת tv-out, האם זה נכון? אם כן האם יש כרטיס מומלץ (עדיף גם זול) שבתוספת למפרט הנ"ל יוכל לנגן גם סרטי HD (אני יודע שכרגע הטלויזיה לא תציג אותם HD)?
2. מערכת הפעלה - האם יש יתרון ללינוקס על גבי ווינדוס או להיפך? אין לי ניסיון גדול בלינוקס אבל אני אשמח לצבור תוך כדי תנועה. האם למישהו יש ניסיון טוב עם הLIVE TV בXBMC ואיזה תוכנת Backhend מומלצת בשבילו.
תודה רבה
אני מעוניין לשדרג מחשב ישן ולהפוך אותו לHTPC בדירה החדשה שלי ושל חברתי.
כרגע המפרט של המחשב הוא:
מעבד - Intel e2200
לוח אם - Gigabyte GA-G31M-S2C
1 ג'יגה זיכרון והארד דיסק של 80 ג'יגה.
הייעוד של המערכת היא צפייה בטלויזיה(DVB-T) והקלטה באמצעות 2 דונגלים שברשותינו (כזה וכזה)
וכמובן צפייה בסרטים.
שנינו מאוד התלהבנו מXBMC ומעוניינים להשתמש בה.
מספר שאלות:
1. ברור לי שאני צריך לקנות כרטיס מסך, הבעיה היא שכרגע יש לנו טלויזית CRT ולכן על פי הבנתי יש צורך בכרטיס בעל יציאת tv-out, האם זה נכון? אם כן האם יש כרטיס מומלץ (עדיף גם זול) שבתוספת למפרט הנ"ל יוכל לנגן גם סרטי HD (אני יודע שכרגע הטלויזיה לא תציג אותם HD)?
2. מערכת הפעלה - האם יש יתרון ללינוקס על גבי ווינדוס או להיפך? אין לי ניסיון גדול בלינוקס אבל אני אשמח לצבור תוך כדי תנועה. האם למישהו יש ניסיון טוב עם הLIVE TV בXBMC ואיזה תוכנת Backhend מומלצת בשבילו.
תודה רבה
לגבי 2.
אם חשוב לך יכולת הקלטת שידורי עידן+ אל תתקרב ללינוקס כרגע, חוץ מMYTHTV שלא בדקתי, אין שרת טלויזיה מבוסס לינוקס המצליח לפענח את שידורי הDVB-T בארץ (בדקתי את VDR וOPENELEC).
בנוסף הדונגל הקטנטן שברשותך דורש קימפול דרייברים באופן ידני, לשם כך צריך ידע בסיסי בלינוקס.
כרגע מומלץ להשתמש במדיה פורטל בתור שרת הטלויזיה, וXBMC בגרסה 10.1 תומכת PVR מהאתר הזה
אני אישית לא אוהב לעבוד עם מערכת וינדוס על HTPC אז אני לא יכול להמליץ לך על הקונפיגורציה הזאת.
אם חשוב לך יכולת הקלטת שידורי עידן+ אל תתקרב ללינוקס כרגע, חוץ מMYTHTV שלא בדקתי, אין שרת טלויזיה מבוסס לינוקס המצליח לפענח את שידורי הDVB-T בארץ (בדקתי את VDR וOPENELEC).
בנוסף הדונגל הקטנטן שברשותך דורש קימפול דרייברים באופן ידני, לשם כך צריך ידע בסיסי בלינוקס.
כרגע מומלץ להשתמש במדיה פורטל בתור שרת הטלויזיה, וXBMC בגרסה 10.1 תומכת PVR מהאתר הזה
אני אישית לא אוהב לעבוד עם מערכת וינדוס על HTPC אז אני לא יכול להמליץ לך על הקונפיגורציה הזאת.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
די קשה למצוא היום כרטיס מסך עם TV Out. ייתכן שאולי עדיף לך למצוא ממיר מ-VGA ל-Composite (ה-RCA).
אבל אולי אפשר למצוא כרטיס מסך כזה ביד שנייה.
אבל אולי אפשר למצוא כרטיס מסך כזה ביד שנייה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על ההתייחסות.
מה לגבי 2 אלה?
ZOTAC GEFORCE 8400GS 512MB DDR2 + DVI 64BIT
Ninja Radeon HD2400 Pro 512MB PCI-E + S-VIDEO - RETAIL
יריצו FHD עם המפרט הנ"ל?
מה לגבי 2 אלה?
ZOTAC GEFORCE 8400GS 512MB DDR2 + DVI 64BIT
Ninja Radeon HD2400 Pro 512MB PCI-E + S-VIDEO - RETAIL
יריצו FHD עם המפרט הנ"ל?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ל-8400 יש פענוח חומרה קצת בעייתי.
ה-2400 עדיף מהבחינה הזו, אבל תנסה לחפש כרטיס מבוסס AMD שהוא HD2600 ומעלה.
ה-2400 עדיף מהבחינה הזו, אבל תנסה לחפש כרטיס מבוסס AMD שהוא HD2600 ומעלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"