רעשי HUM בסאבוופר וחיבור כללי של הסאב לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני חדש כאן ורציתי לבקש עזרה לגבי חיבור הסאבוופר לרסיבר ולגבי רעשי אדמה שנוצרים לי.
אז קודם כל אני אתאר לכם את המערכת שלי:
רסיבר PIONEER VSX D-812
5 רמקולים
סאבוופר אקטיבי של פירלס
ממיר של יס
ולפטופ

לגבי החיבורים:
הרסיבר מחובר לסאבוופר בכבל RCA קצר
הממיר יס מחובר בכבל אופטי לרסיבר
הלפטופ מחובר בכבל RCA ארוך של 5 מטר שעובר בתוך הקיר ביחד עם כבל HDMI (שלא מחובר לרסיבר אבל עובר בצמוד לו בקיר)

אז השאלות שלי הן כאלה:
קודם כל, לגבי חיבורים של הסאב, ישנם מספר חיבורים שאני לא יודע מה הם אומרים:
HIGHLEVEL IN\OUT שהם כמו חיבורים לחוטי רמקולים שיוצאים מהסאב
LOW LEVEL INPUT שאלה 2 RCA הנכנסים לסאב שאיתם חיברתי את הרסיבר על ידיד איחוד 2ל-1 -למה יש שם 2RCA שנכנסים לסאב??

השאלה השניה שלי היא בעיה שנוצרה לי - בסאב יש מתג שיכול להיות מכוון ל AUTO - משמע שכשהוא לא מקבל אות כניסה הוא מתנתק.
בהתחלה הסאב היה מחובר לRCA ארוך של 5 מטר עד לרסיבר והיה HUM מציק כשהייתי מכבה את הרסיבר, אני מנחש שהוא זיהה את זה כאות כניסה ובגלל זה הסאב לא היה נכנס למצב OFF.
כשקיצרתי את הכבל למטר בערך עדיין יש HUM חלש מאוד אבל הוא גם לפעמים מסרב להיכנס למצב OFF, לפעמים נכנס לפעמים לא ולוקח לו בערך כ-20 דקות להיכנס (אני לא יודע כמה זמן בפועל אמור לקחת לו).

השאלה אם יש דרך שאני אוכל בעזרת הכבל של ה5 מטר עדיין להכניס אותו למצב OFF ולבטל את הHUM הזה בכניסה איכשהו?

תודה מראש על העזרה...!! :D

yuvalg85 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

עוד דבר ששמתי לב - כשאני מחובר עם הכבל של ה5 מטר לסאב ואני מנתק את הRCA מהלפטופ הרעש מתגבר.
נ.ב. הלפטופ מחובר אצלי עם מטען (שנאי) ללא סוללה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”