הממשל מעוניין למנוע את הספסרות בשכר הדירה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הפטנט של ביבישטייניץ: קח שקל במיסוי הישיר, תביא שני שקלים במיסוי העקיף. האוטופיה שלהם זה מדינה שבה יש ממשלה עשירה ואזרחים עניים, כך עדיף כי במצב ההפוך האזרחים היו עוד עלולים ח"ח להוציא את הכסף על דירות, בתים, אוכל, ביגוד או סתם להנות מהחיים בעוד ששרי הממשלה היו נאלצים לעבוד קשה כדי להוכיח שהם לא מעלו באמון שהציבור נתן בהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
צודק,moco כתב:גם בדירה להשקעה גרים אנשים - השוכרים. משקיע לא משאיר דירה ריקה - זה הפסד בטוח עבורו.
( אני לא מתייחס לדירות נופש שעומדות ריקות שהוזכרו פה בשרשור, כי לפחות בת"א לא מדובר בנפח משמעותי ואלה גם לא תחת הכותרת "השקעה").
את ערך הדירות אתה יכול להוריד על ידי כך שתבנה עוד דירות.
הרי כשאתה תקנה דירה במחיר זול מאותו משקיע שכבר לא כדאי לו להחזיק אותה בגלל חוקים מנהליים, תתפנה מהדירה המשפחה ששכרה אותה. איפה אתה מציע שהיא תגור? הרי לא תתחלקו בדירה.
לא יעזור שום דבר, אי אפשר לפתור את בעיית חוסר הדירות בלי לייצר דירות חדשות. (או לחילופין, ואף עדיף, ביצירת תשתית תחבורתית שתאפשר לגור היכן שאין מחסור בדירות ועדיין להתפרנס איפה שיש תעסוקה).
כשאני מדבר על שוק שחור אני בפרוש לא מדבר על פשע מאורגן שפועל על פי כללי מוסר (או חוסר מוסר) חריגים לרוב החברה. אני מדבר על אנשים נורמטיביים שנאלצים לבצע עסקאות לא חוקיות כי זה פשוט השוק בפועל.
אני לא יודע בן כמה אתה, אך כשהייתי צעיר היה בארץ פיקוח על מטבע זר שגם הגביל את הכמות שמותר לקנות וגם קבע מחיר באופן מנהלתי.
מה התוצאה: בעמוד הראשון בכל עיתון יומי היה ציטוט של שער הדולר השחור. האמן, לי שזה לא היה שירות לפושעים, זה היה מספר שכל אזרח מצא כשימושי מידי פעם.
בקשר לביבי אני מסכים איתך....
פיקוח ממשלתי זה פתרון גרוע. צריך לזכור שפיקוח ממשלתי מגיע בצורות שונות. הגבלת צריכה למשל על ידי מיסוי גבוה .. כך שזה לא חוכמה לצעוק פיקוח ממשלתי. נראה לי שלא כולם ממש מבינים מה זה אומר ומה המשמעות של זה בחברה שרגילה לחיות לפי עקרונות קפיטליסטים.
שלא יבלבו לכם את המוח, מקשקשים בעיתונים על מהפכה. במהפכה ידידיי רוב הציבור מפסיד ( לאלה שמנהלים אותה אין מה להפסיד, לרוב האנשים יש מה להפסיד זה תמיד נכון בכל מקום ובכל סוג של מהפכה ).
האם אתם מוכנים לשלם את המחיר ? אני לא מתבייש להגיד. אני לא.
האם אתם מוכנים שממשלה כלשהי תחליט בשבלכם מה לצרוך, כמה לצרוך, איפה ואיך לצרוך ?
טלביזיות, מכוניות, טלפונים ח י נ ו ך !!!! גם זה מוצר שצורכים אז למה שהילדים שלי יקבלו יותר ? מה בגלל שיש לי יותר כסף ? פיקוח ממשלתי ידאג שכולם יקבלו חינוך זהה רע.
התוצאה כמו ש moco ציין, שוק שחור. של הכל.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי