האם אני באמת צריך שלט לומד עם מסך מגע צבעוני?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
אור פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי כולם,

כידוע לחלק מכם אני כבר זמן מה מתכנן לקנות מערכת קולנוע ביתית הכוללת פלזמה, מעבד תמונה, רסיבר ורמקולים...
אני כבר סגור על מה שאני הולך לקנות והכל מאושר מבחינה תקציבית.
המצב כרגע הוא שבמערכת ישתמשו גם אנשים שלא מסתדרים עם ריבוי התכונות של כל מכשיר ומכשיר (אמא שלי למשל) ויש צורך בשלט שיפעיל את הכל בלי סיבוכים...
המערכת תכלול בנוסף לכתוב למעלה גם DVD,ממיר ווידאו ...

אז השאלה שלי היא כזאת: האם לדעתכם אני צריך להשקיע בשלט PRONTO או NEVO בעלות של 6000 ש"ח ויותר או שאמא שלי תצליח להסתדר עם השלט של הרסיבר (דנון 3806) כמובן לאחר שאני מתכנת אותו? כלומר האם השליטה במערכת בעזרת שלט PRONTO או NEVO היא מחייבת או שגם השלט של הדנון נותן מענה טוב למי שמסתבך עם שלטים?

תודה מראש,
אור

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10089
נתן תודות: 581 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שליחה #2 

יש שלטים לומדים שמגיעים עם הרסיבר..
אני משתמש בשלט של הרסיבר על 7 מוצרים..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

נסה גם HARMONY.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10089
נתן תודות: 581 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שליחה #4 

אתה במילא הולך לקנות רסיבר, אז תתאמץ שיהיה לו שלט לומד..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

אור פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

לרסיבר יש שלט לומד...
השאלה שלי היא האם הוא מספיק טוב כמו הPRONTO או ה-NEVO?

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #6 

תקרא סקירה שלי על שלטי הרמוני (במאמרי הפורום חודש אוג' 2005).

אצלי הוא נקלט באופן מושלם על ידי בני המשפחה.

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

אור, השלט של דנון אמנם משוכלל אבל מאוד מאוד לא נוח... (אלא אם אתה שולט איתו רק על הרסיבר)
HiFiMusic IL

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

אחרי חצי שנה של השימוש ב-Pronto7000 אני כבר לא יכול לדמיין את עצמי בלעדיו... האם אתה באמת זקוק לו? תלוי בצרכים ובאופי שלך.

יתרון: ל-Pronto יש גמישות מרבית. אחרי שהשקעת מאמץ ראשוני (וזה באמת מאמץ כי דורש לא מעט זמן), תוכל בקלות להכניס לתוך השלט שינוים קלים תוך כדי שימוש. מאז שהתחלתי להשתמש בפרונטו, שיניתי את הקונפיגורציה שלו יותר מ-40 פעם – כי תוך כדי שימוש מבינים טוב יותר איך אפשר להתאים את השלט לצרכיך. בנוסף, תוכל לבנות מסכים מרובים ולהקצות לכל פעולה או לכל קומבינציה של פעולות כפתור נפרד. לא תוכל לעשות זאת בשלט עם מקשים פיזיים.

חסרונות:
1. אין מקשים פיזיים, צריך זמן מה כדי להתרגל לזה. אחרי שמתרגלים – זה ממש לא משנה, לכן אינני בטוח שזה באמת חיסרון.
מחיר! אגב, ב- Lantronics ניתן להשיג ב- 5000 ש"ח (ולא ב-6000):
http://www.pdastore.co.il/Product.asp?P ... ptIDReq=14

Nippon_
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

כבעל שלט Marantz RC5000 (גרסת VAR של Marantz ל-Pronto) בן 6 שנים, אני יכול לומר מניסיונות רבים - שהורי והורי אישתי עדיין ( :מבולבל: :? ) לא הטמיעו את הקונספט של לא להשתמש בשנים או שלושה שלטים "רגילים" כדי להפעיל את המסך + רסיבר.
מנגד אישתי שהתחילה בגישה זהה כעבור מספר חודשים לא מבינה איך אפשר לעבוד בלי (מקרו שמדליק וממתג ל-DVD או לממיר, ומקרו שמכבה הכל).
הילד הגדול (בן 6) גם כן הטמיע בקלות את הנושא.
אני מציין זאת למרות שהמקרו והשימוש בתחנות הוא עם ציורים!!!

בקיצור - אני ממליץ בחום על אביזר כזה (לדעתי פונקציונאלית אפשר בהחלט להסתדר גם עם הדגם השחור לבן שעולה פחות מ-2000 ש"ח), אבל יש אנשים שהקונספט הממוחשב בשלט לא תופס אצלם (כמו אצל הורינו....)

ilanc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שלט

שליחה #10 

אשתי אומרת שהחלק הטוב ביותר במערכת הוא שלט ה HARMONY שקניתי
פשוט קל לתכנות מדליק גל פעולה במערכת בלחיצת כפתור אחת
פשוט תענוג
המחיר גם סביר סביב ה 1600 ש"ח
את ההפרש לשלטים היותר מתוחכמים תשקיע במערכת

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #11 

הכל שאלה של תקציב ושל זמן וכוח.

אני גם לא יכול לדמיין את עצמי משתמש במשהו נחות מהפרונטו שלי.

מערכת ממוצעת דורשת שליטה ב-3 עד 4 מכשירים. מרבית האנשים מסתבכים עם שלט של יס, למשל, ששולט על מסך ועל ממיר בלבד אבל צריך לעשות SWITCH בינהם כל הזמן... גם ההורים שלי (לפחות אבא שלי טכני) וגם הילדים שלי (ששולטים ביד רמה במערכת שלנו דרך הפרונטו) עדיין מתקשים לעשות בשלט כזה שימוש.

לכן, רצוי מאוד שלט עם מאקרו ושלט חכם מונחה פעילויות ולא מונחה מכשירים.

הצד הבעייתי של כל השלטים הללו זה שלוקח לא מעט זמן לתכנת אותם. עבורי, תכנות של PRONTO, עיצוב הגרפיקה בו, וכו' - זה תענוג. אני בטוח שיש רבים שלוקחים עיצובים קיימים ולא מתחילים מאפס.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: שלט

שליחה #12 

ilanc כתב:אשתי אומרת שהחלק הטוב ביותר במערכת הוא שלט ה HARMONY שקניתי
פשוט קל לתכנות מדליק גל פעולה במערכת בלחיצת כפתור אחת
פשוט תענוג
המחיר גם סביר סביב ה 1600 ש"ח
את ההפרש לשלטים היותר מתוחכמים תשקיע במערכת
...
יש גם שלטים הרבה יותר זולים (מתחת ל-100$ בארה"ב) של הרמוני שעושים בדיוק את אותה עבודה כמו השלטים היקרים באיזור ה-170$. אצלי הפרונטו שכב בארון שנים וההרמוני הצלחה כבירה.

המחיר המצויין של 1600 נובע כנראה מרכישה בארץ.

ערן

ilanc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

HARMONY

שליחה #13 

לדעתי הפרש של כ 500 ש"ח לא מצדיק להזמין את השלט מחו"ל שרות אחריות וכו'
הסדרה החדשה שלהם מדהימה. אני קניתי ב PDA STORE תכנתתי אותו בכמה דקות דרך האינטרנט.
היתרון כמו שאמרתי שזה החלק היחיד במערכת שאשתי יודעת כמה הוא עלה ..... עד כדי כך היא התמכרה לו

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: HARMONY

שליחה #14 

ilanc כתב:לדעתי הפרש של כ 500 ש"ח לא מצדיק להזמין את השלט מחו"ל שרות אחריות וכו'
הסדרה החדשה שלהם מדהימה. אני קניתי ב PDA STORE תכנתתי אותו בכמה דקות דרך האינטרנט.
היתרון כמו שאמרתי שזה החלק היחיד במערכת שאשתי יודעת כמה הוא עלה ..... עד כדי כך היא התמכרה לו
...
אין לי ויכוח עמך לנושא האחריות וכד'. אך הרמוני 885 (זהה ל-880) עולה היום כ-170$. וכאשר ניתן להביאו לארץ ללא תשלום מעמ ועלות משלוח אז 1600 ש"ח קצת יקר.

זה הרכיב היחידי במערכת שלי שלא נקנה בארץ ועדיין במקרה של תקלה יש אפשרות לשליחה לתיקון בחו"ל או בפער לרכוש שלט נוסף חדש.

ערן

gold
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 1 פעם

Harmony 885

שליחה #15 

קניתי הרמוני, לאחר שנים רבות (7) של שימוש ב-Pronto TSU2000, ולפני זה ב-Marantz RC2000. אין לי עדיין נחת מההרמוני, ואלה התלונות העיקריות שלי (סליחה על האנגלית אך רשמתי זאת במקור כמשוב ל-Logitech):

1. Missing a non-wizard user interface. The way it works by asking indirect questions is misleading and time wasting.
Who in their right might would think a web-based, wizard-based interface was a good idea? Why do I have to select radio buttons and then click next all the time? (Just make the buttons links and save my mouse the wear...) Why do I have to work out which obscure question I have to make it ask me so I can tell it to change things when I know exactly what I want to do?

2. Missing a direct UI access to settings like number of repeats or commands sent at the beginning or end of an activity.

3. No way to enter IR codes. Going through tedious support for that is not really an option when you want to experiment with codes.

4. Long Response time of commands (even for first command and after decreasing repeats to zero). Pressing the volume up/down is ~150ms slower than with my original remote for the sound system.

5. No way to define macros on any key but the activity commands. Can't conveniently create commands such as skip 1 minute, made from a combination of FFDs, delays, and Play.

6. No way to set a custom images for activities / custom commands.

7. No way to provide a custom font for lcd commands (e.g. other languages).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”