מבקש את עזרתכם בעצה ומידע.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מקרן בן 12 שנה- מכשיר מבית TELEX (שנמכרה בינתיים לפוצ'יטו) דגם P-600.
צרכי הטלוויוניים קטנים ביותר ולמעשה רוב השימוש במקרן הוא לצפיית סרטי די וי די ולשידור משחקי כדורגל מהארץ ומאירופה.
נורת המקרן שלי מתחילה כנראה להגיע לסוף דרכה, כך מכל מקום אומרת הודעת הפתיחה עם הדלקת המכשיר.
אני מתלבט אם להחליף נורה במכשיר הקיים ולעניין זה כמה שאלות -
האם להחליף את הנורה בארץ במחיר שערורייתי של קרוב ל-1,700 שקל או לקנות מאתר אמריקאי ב-250 דולר או לקנות מנורה מאתר סיני בפחות מ-100 דולר (גוף להט - BULB בלבד ).
אני שוקל להשאיר את המקרן הענתיקה גם בגלל שהוא סוס עבודה נהדר וגם בגלל שאני רואה שבמרבית המקרנים החדשים אין את מה שיש למכשיר שיש שלי. למשל -זום אופטי ממונע , ראיתי מקרנים שאין להם בכלל זום אופטי ז"א שצריך לקרב או להרחיק את המקרן מהמסך ע"מ להגיע לגודל התמונה הרצוי. הזוי בעיני.

ההתלבטות שלי היא בין לתקן את המכשיר הקיים או לקנות מקרן חדש בארץ .

ואם בקנייה עסקינן, האם לקנות אותו HD ?

לעניין זה מהו HD בכלל ?
יש לי כמה מספרים הלקוחים כולם ממקרנים - 720p, 1080i, 576i ,576p , ברזולוציות בסיסיות של 1280 על 720 ועד 1600 על 1200.
האם המספרים מייצגים מידע על איכות ה-HD? האם יש כל מיני איכויות של HD ?
מישהו יכול לעזור לי להבין את שלל המידע והמספרים ולעשות לי סדר בעניין זה או להפנות אותי לכתבה המפרטת את הנושא ?

תודה, יוסי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי יוסי,
תתחיל מפה: http://www.hometheater.co.il/article00853
מרבית הדברים רלוונטיים גם היום.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

המקרן שלך ענתיקה אבל ייתכן שהוא מספק את צרכיך.
ההוצאה על מקרן חדש מוצדקת רק אם תעריך את השיפור בתמונה, שכמובן תהיה, וכמובן שגם מספר השעות שאתה משתמש בו בכלל זה גם שיקול.

לגבי הנורה, אני חושב שזו החלטה די פשוטה. מכיוון שהערך הכספי של המקרן שלך הוא זניח ומכיוון שההפרשים במחירי הנורות שאתה מציג הם בסדרי גודל, אתה פשוט צריך ללכת על הזול ביותר, (אלא אם כן אתה חושש שמדובר בזבל טהור). אתה פשוט מצמצם כך סיכונים. תן לסינים צ'אנס קודם, ורק אם זה יהיה כשלון לך לאמריקאים שבטח גם מוכרים נורה סינית.
אתה תמיד בסיכון שמשהו אחר (מאוורר?) ילך במקרן הישן, ולכן אל תעשה שיקולים ארוכי טווח לגבי הנורה.
משה

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה מרטין על המאמר המועיל, תודה משה על הניתוח הנכון.
טרם הגעתי להחלטה, אבל אני ממשיך ללמוד את נושא המקרנים.

האם כ-כלל אצבע, יהיה נכון לומר שמקרנים שהרזולוציות שלהן הם לדוגמא 800X600, 1024X768, וכד' , נועדו יותר למצגות מחשב או הקרנה ממחשב ומקרנים שהרזולוציות שלהן הם 1080P , 720P, וכד' נועדו יותר לקולנוע ביתי?
האם זה נכון כקביעה ?
תודה. יוסי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

נכון, ויותר נכון להגיד שאלה שמפרסמים את הרזולוציה כ 1024X768 מתכוונים לשימוש בחיבור למחשב ואלה שמפרסמים 1080P מתכוונים לחיבור לסיגנל וידאו.
זה הרבה פעמים הרזולוציות הנתמכות כאשר הרזולוציה העצמית (מספר הפיקסלים בשבב) היא אחרת.
יש כמובן מקרנים שיפרסמו עבורם גם את הראשון וגם את השני.
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

זה הרבה פעמים הרזולוציות הנתמכות כאשר הרזולוציה העצמית (מספר הפיקסלים בשבב) היא אחרת.
...
אשמח להסבר ....

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

אתה יכול להקרין באותו מקרן יציאה ממחשב של 1024X768 או יציאה מממיר של 1080P מסך רחב 16:9.
זו הכוונה בדרך כלל במה שכתוב בברושורים - כלומר תאימות .
כמובן שהצ'יפ הוא אחד ולא מנצל באחד המקרים (או שניהם) את כל הרזולוציה שלו.
משה

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אחרי כל המידע שסיפקתם לי על מקרנים בכלל ועל שלי בפרט, אני בכיוון של קניית מקרן.
הציעו לי מקרן יד שנייה של HITACHI , דגם CP-RS55 , הנה המפרט שלו באתר בינלאומי :
http://www.projectorcentral.com/Hitachi ... P-RS55.htm

להזכירכם, הצרכים שלי במקרן די נמוכים. פה ושם סרטי די וי די, לפעמים קבצי קריוקי שמוקרנים ממחשב, לפעמים שידורים חיים של כדורגל מאירופה כשאות השידור הוא מהוט או מעידן ולא שידורי HD אני מקרין על מסך 100 אינטש עם בירות וחברים.
אני מתקשה להאמין שהנורה תעבוד אצלי יותר מ-50-60 שעות בשנה.

מה אתם אומרים על המקרן ? כמה שווה מקרן כזה בן שנתיים ששכב כמעט ללא שימוש (כמה עשרות שעות לנורה עפ"י הרשום במקרן) ?

תודה לכל התייחסות.
שבת שלום, יוסי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

העיניין פה הוא לא המקרן אלא הבן אדם שמוכר אותו - האם הוא אמין.
מכיוון שדרישותיך צנועות וממילא היה לך טוב עם מקרן מאוד ישן, אז מקרן תקין מכל דגם יכול לספק אותך.
אתה רק צריך להיות בטוח שהמקרן תקין . פשוט תבדוק שהוא פועל לאיזה 30 דקות לפחות.

כמה שווה? אין "שוק מקרנים משומשים" כך שאין תשובה אוביקטיבית.
אין לו גם מחיר כחדש להשוות אליו, כי גם זה דגם שהוא כבר די ישן.
גיגול העלה רק מישהו בארה"ב שמבקש עליו $300, אבל זה היחיד שבכלל עלה.
בשבילי, מחיר סביר היה גם בסדר גודל של 1000 ש"ח, אבל כאמור, זה עיניין אוביקטיבי.
משה

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה משה.

זה נותן לי אינדיקצית מחיר מסויימת, המוכר "שלי" רוצה 1,500 שקל.איני מכיר אותו ברמה האישית, זו עסקה דרך חברים.
האם לא די בכך שאקרא את תצוגת המקרן לגבי כמות שעות שהנורה עבדה ?

לא הצלחתי להבין מהאתר אילו יכולות יש למקרן? מצד אחד הוא מאוד בסיסי עם רזולוציה של 800X600 מצד שני יש לו יכולות HD עם יכולת הקרנה של 1080P שלפחות לפי המידע שהועבר בשרשור הזה, זה HD מלא ! פיספסתי משהו ?
קצת הופתעתי מקביעתך ש"אין שוק מקרנים משומשים" , או שלא הבנתי את המשפט.
הופתעתי כי אתר זה כמו גם אתרי יד שנייה אחרים מוצפים באינספור הצעות לרכישת מקרנים משומשים. אם אין שוק משמעותו שכולם תקועים עם המכשירים המוצעים למכירה ולמרות זאת לא יורדים במחיר משך שבועות וחודשים שבהם המכשירים מאבדים מערכם בבתיהם ?

למרות התובנה שאתרי יד שנייה החינמיים גרמו בלא כוונה לעליית מחירים מטורפת של מוצרים יד שנייה (יש אומרים שכל בועת הנדל"ן מקורה באתר יד 2 ) , אני עדיין מתקשה להאמין שלמרות שאין קונים המוכרים מחזיקים את המחיר ההתחלה.
גם לשיטת "מצליח" יש גבולות.

ואולי בכלל לא הבנתי את כוונתך.
יוסי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

1) זמן שימוש נורה. פה בדיוק נכנס עיניין האמינות של המוכר. המונה על המקרן ניתן לאיפוס על ידי פעולת תפריט פשוטה ומתועדת. אתה אמור לעשות זאת כשאתה מחליף נורה אבל אף אחד לא מונע ממך לעשות את זה בכל זמן נתון. (גם במכוניות יש נוכלויות על מד הק"מ, רק ששם בכל זאת דרוש ידע איך לפרוץ את המערכת כך שהסף לעשות זאת הרבה יותר גבוה. במקרן מספיק להיות בן אדם לא ישר, הטכניקה טריוויאלית ומתועדת בחוברת ההוראות.)

2)רזולוציה. המקרן הזה 800X600, רזולוציה מאוד נמוכה. השאר זה תחת תאימות (כפי שהזכרתי למעלה). כלומר הוא יכול לקבל אות HD, אך אתה לא תראה HD.

3) שוק. הכוונה שלי היא שהשוק לא מספיק גדול כך שניתן להגדיר מחיר. קח להבדיל את שוק הנדל"ן או המכוניות (לפחות הפופולאריות) שבו כן יש טווח מחירים די ידוע לכל דגם.
מזמן לא הסתכלתי בלוחות ואולי באמת השוק הזה גדל, אבל אני בספק אם יש טווח מחיר ידוע, במובן שמישהו פה יכול להגיד "המחיר של דגם X הוא בערך Y".
משה

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תודה משה.
תן לי להבין שאני מבין.
המכשיר הישן שלי בן 12 השנים מוציא רזולוציה בסיסית של 1024X768 והרזולוציה המירבית היא 1600X1200 (לא שהבנתי ב-12 השנים האחרונות איך להגיע לרזולוציה המירבית, אבל ניחא).
המכשיר שמציעים לי למכירה הוא בן שנתיים והרזולוציה הבסיסית שלו היא 800X600 והמירבית 1280X1024.
כלומר, פחות טובה מהמכשיר הישן שלי ? יכול להיות דבר כזה שהוא גם הגיוני ?

יוסי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

לא מבין למה זה נראה לך בעייתי.
לאורך השנים מייצרים ומוכרים מקרנים בכל מיני רמות ובכל מיני רזולוציות כדי לכסות את כל השוק (ולמכור גם למי שיכול לשלם פחות בלי לפגוע במכירות למי שמוכן לשלם יותר).
(ואגב, אתה משווה מקרן בן 12 למקרן בן 7 בערך - אז מדובר רק בהפרש 5 שנים).

אני יכול לקנות היום מכונית קטנה וחדשה עם נתונים (הספק, נוחות, שליטה, ...) פחות טובים ממכונית אחרת שמכרו לפני 50 שנה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”