סנטר ורסיבר התלבטות
שלום רב .
ברצוני לשדך לזוג רמקולים שברשותי רמקול סנטר הרמקולים שברשותי הם devore fidelty nines רמקול שנרכש מאודיו פידלטי רמקול מוסיקלי מאוד אך הסאונד שלו לדעתי לא ממש מתאים לקולנוע ביתי . אך בכל זאת החלטתי לעשות לי בבית קולנוע ביתי איכותי בשילוב עם הרמקולים הנ"ל הקדמיים שלי (שאין סיכוי שאני יחליף אותם בעד שום סנטר או סט אחר לקולנוע ביתי).
האם משהו מכיר שמע ממליץ לי על סנטר מתאים שהשתלב מדהים עם הקדמיים (אין סנטר לחברה הזו של הרמקולים) ?
ומה דעתכם על הסנטרים הבאים :
dynaudio contour או dynaudio focus 200 או דגם 122 c ?
epos m8 ?
tannoy ?
triangle ?
מה הכי יתאים לי לשדכך לרמקולים שלי ומה הסנטר הכי איכותי ברמות האלה איזה חברה ?
רסיבר - כנראה שאני ארכוש אונקיו דגם (875) או ימאהה (3800) משומש[ים/u] במכיר טוב ועם פרה אוט כי יש לי מגבר מנורות שאין לו תחליף בשום רסיבר בעולם בסטריאו. (לעניות דעתי לרסיברים הללו ,יש להם את כל הפורמטים החדשים באודיו והם במחיר טוב ביד 2 ,מצד שני לדעתי זה ביזיון לקנות בארץ רסיבר חדש פשוט לא שווה את הכסף וטפשי לדעתי ) .
אשמח לקבל המלצות לסנטרים מתאימים ומה דעתכם על הרסבירים הללו בהשוואה לדגמים חדשים מקבילים מה החסרונות והאם יש לכם המלצות לרסיברים אחרים משומשים עם פרה אווט כמובן ופורמטים אודיו חדשים ?
ברצוני לשדך לזוג רמקולים שברשותי רמקול סנטר הרמקולים שברשותי הם devore fidelty nines רמקול שנרכש מאודיו פידלטי רמקול מוסיקלי מאוד אך הסאונד שלו לדעתי לא ממש מתאים לקולנוע ביתי . אך בכל זאת החלטתי לעשות לי בבית קולנוע ביתי איכותי בשילוב עם הרמקולים הנ"ל הקדמיים שלי (שאין סיכוי שאני יחליף אותם בעד שום סנטר או סט אחר לקולנוע ביתי).
האם משהו מכיר שמע ממליץ לי על סנטר מתאים שהשתלב מדהים עם הקדמיים (אין סנטר לחברה הזו של הרמקולים) ?
ומה דעתכם על הסנטרים הבאים :
dynaudio contour או dynaudio focus 200 או דגם 122 c ?
epos m8 ?
tannoy ?
triangle ?
מה הכי יתאים לי לשדכך לרמקולים שלי ומה הסנטר הכי איכותי ברמות האלה איזה חברה ?
רסיבר - כנראה שאני ארכוש אונקיו דגם (875) או ימאהה (3800) משומש[ים/u] במכיר טוב ועם פרה אוט כי יש לי מגבר מנורות שאין לו תחליף בשום רסיבר בעולם בסטריאו. (לעניות דעתי לרסיברים הללו ,יש להם את כל הפורמטים החדשים באודיו והם במחיר טוב ביד 2 ,מצד שני לדעתי זה ביזיון לקנות בארץ רסיבר חדש פשוט לא שווה את הכסף וטפשי לדעתי ) .
אשמח לקבל המלצות לסנטרים מתאימים ומה דעתכם על הרסבירים הללו בהשוואה לדגמים חדשים מקבילים מה החסרונות והאם יש לכם המלצות לרסיברים אחרים משומשים עם פרה אווט כמובן ופורמטים אודיו חדשים ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא יודע אם זה אפשרי, אבל שווה לשקול אופציה לרכישת רמקול מדפי בודד של devore ולהציב אותו בתור סנטר - כאמור, אני לא בטוח שזה אפשרי אבל זה יהיה הכי קרוב להתאמה עם הרמקולים שיש לך.
מעבר לכך, שווה לבדוק סנטרים מהסדרות הגבוהות של פוקאל, למשל ה-CC908. גם הטריאנגל שכבר ציינת יכול להתאים, אבל בכל מקרה זה ידרוש בדיקה שלך בבית, בשילוב עם ה-devore הקיימים...
באשר לרסיברים, בדיוק היום פורסם ימאהה 3800 בלוחות האתר - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36037 - ויש גם אונקיו 875 שפורסם לפני שבועיים: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=35943 - צירוף מקרים, או שכבר ביקרת בלוחות?
מלבד אלה, שווה לתת צ'אנס גם לדנון 3900 שפורסם לפני כחודש. יש גם אונקיו 3008 שיובא אישית מארה"ב שהוא לפחות ברמה אחת מעל האלטרנטיבות שציינת לעיל. בדומה לו, יש גם ימאהה Z9 - ספינת הדגל של היצרן הזה בתחום הק"ב, למרות שהוא לא תומך בפורמטים החדשים למרבה הצער...
מעבר לכך, שווה לבדוק סנטרים מהסדרות הגבוהות של פוקאל, למשל ה-CC908. גם הטריאנגל שכבר ציינת יכול להתאים, אבל בכל מקרה זה ידרוש בדיקה שלך בבית, בשילוב עם ה-devore הקיימים...
באשר לרסיברים, בדיוק היום פורסם ימאהה 3800 בלוחות האתר - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36037 - ויש גם אונקיו 875 שפורסם לפני שבועיים: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=35943 - צירוף מקרים, או שכבר ביקרת בלוחות?
מלבד אלה, שווה לתת צ'אנס גם לדנון 3900 שפורסם לפני כחודש. יש גם אונקיו 3008 שיובא אישית מארה"ב שהוא לפחות ברמה אחת מעל האלטרנטיבות שציינת לעיל. בדומה לו, יש גם ימאהה Z9 - ספינת הדגל של היצרן הזה בתחום הק"ב, למרות שהוא לא תומך בפורמטים החדשים למרבה הצער...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
קודם כל יש לך אחלה רמקול!
שמעתי אותו לא פעם אחת עם הגברה רצינית מאד, והרמקול בהחלט מדהים!
בקשר לסנטר זה קצת בעייתי...
בכל אופן טריאנגל בטוח לא!!הסאונד שונה לחלוטין מהרמקולים שיש לך.
בקשר לרסיבר ה3800 רסיבר ברמה גבוהה מאד,הייתי מעדיף אותו על האונקיו.
אם המחיר שלו מתאים, אין לך מה לחשוב פעמיים.
שמעתי אותו לא פעם אחת עם הגברה רצינית מאד, והרמקול בהחלט מדהים!
בקשר לסנטר זה קצת בעייתי...
בכל אופן טריאנגל בטוח לא!!הסאונד שונה לחלוטין מהרמקולים שיש לך.
בקשר לרסיבר ה3800 רסיבר ברמה גבוהה מאד,הייתי מעדיף אותו על האונקיו.
אם המחיר שלו מתאים, אין לך מה לחשוב פעמיים.
תודה על התייחסות נשמע מעניין מה שאמרת לי ,אבל לא ירדתי לסוף דעתך ממש ,כלומר משתמע מכך שכדאי לי בשלב זה ,לא לקנות רסיבר ולא סנטר פשוט לנגן שמע ולצפות בוידאו בתכני hd דרך מגבר מנורות עם זוג רמקולים בסטריאו ???
השאיפה שלי בגדול היא קצת סרטים ובעיקר הופעות חיות באיכות שמע ווידאו הכי טוב שניתן כלומר פורמטי האודיו והוידאו החדשים כל ה dts master ,true hd .
לא הבנתי האם ניתן לשמוע ולקבל את אותם הפרטים שיש בהופעות חיות שהוקלטו בפורמטים החדשים דרך שתי רמקולים ומגבר מנורות איכותיים מאוד שהמקור שמנגן זה מחשב htpc (שאני אבנה מבוסס xbmc ) ?
או שמא אני חייב ק"ב כלומר רסיבר עם כניסות hdmi ויציאות hdmi שתומך בפורמטים החדשים וכמובן סנטר וזוג אחוריים וסאב וקדמיים שיהיו מחוברים דרך המגבר מנורות שמשורשר לרסיבר ביציאת הפרה אוט ?
אשמח אם תעשו לי סדר בראש והאם כל הסיפור הזה של ק"ב שווה את השקעה או עדיף סטריאו שכמובן הרבה יותר איכותי ברצוני לנגן הרבה הרבה הופעות חיות דרך המחשב שזה ממש ממש מרגש אותי ונותן לי תחושה של הופעה
השאיפה שלי בגדול היא קצת סרטים ובעיקר הופעות חיות באיכות שמע ווידאו הכי טוב שניתן כלומר פורמטי האודיו והוידאו החדשים כל ה dts master ,true hd .
לא הבנתי האם ניתן לשמוע ולקבל את אותם הפרטים שיש בהופעות חיות שהוקלטו בפורמטים החדשים דרך שתי רמקולים ומגבר מנורות איכותיים מאוד שהמקור שמנגן זה מחשב htpc (שאני אבנה מבוסס xbmc ) ?
או שמא אני חייב ק"ב כלומר רסיבר עם כניסות hdmi ויציאות hdmi שתומך בפורמטים החדשים וכמובן סנטר וזוג אחוריים וסאב וקדמיים שיהיו מחוברים דרך המגבר מנורות שמשורשר לרסיבר ביציאת הפרה אוט ?
אשמח אם תעשו לי סדר בראש והאם כל הסיפור הזה של ק"ב שווה את השקעה או עדיף סטריאו שכמובן הרבה יותר איכותי ברצוני לנגן הרבה הרבה הופעות חיות דרך המחשב שזה ממש ממש מרגש אותי ונותן לי תחושה של הופעה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

שווה את ההשקעה זה רק אתה תחליט...
אם אתה מתכוון לראות סרטים, או לראות הופעות חיות, אתה תצטרך אחוריים סנטר סאב ורסיבר.
אם לא תישאר אם מה שיש לך.
יש כאלה שאומרים שניתן לחיות בלי סנטר....
ויש גם כאלה שחיים בלי סאב{הרסיבר שולח את הבאס לקדמיים}
תרכוש רסיבר{עם הפורמטים החדשים}ותשדרג לאט לאט את שאר המערכת.אני הייתי רוכש אחרי הרסיבר אחוריים כמובן ואז מפנה כסף לסאב.את הסנטר הייתי משאיר לסוף{למרות שהוא גם מאד חשוב לדעתי}
אם אתה מתכוון לראות סרטים, או לראות הופעות חיות, אתה תצטרך אחוריים סנטר סאב ורסיבר.
אם לא תישאר אם מה שיש לך.
יש כאלה שאומרים שניתן לחיות בלי סנטר....
ויש גם כאלה שחיים בלי סאב{הרסיבר שולח את הבאס לקדמיים}
תרכוש רסיבר{עם הפורמטים החדשים}ותשדרג לאט לאט את שאר המערכת.אני הייתי רוכש אחרי הרסיבר אחוריים כמובן ואז מפנה כסף לסאב.את הסנטר הייתי משאיר לסוף{למרות שהוא גם מאד חשוב לדעתי}
- ofir-harlev
- חבר ותיק

DorM כתב:בגלל שאין סנטר שמתאים לקדמיים שלך בשלב זה הייתי רוכש רסיבר ק"ב, אחוריים וסאב.
סנטר הייתי רוכש לאחר מכן רק אם ארגיש צורך....
בדיוק מה שרשמתי...
ofir-harlev כתב:DorM כתב:בגלל שאין סנטר שמתאים לקדמיים שלך בשלב זה הייתי רוכש רסיבר ק"ב, אחוריים וסאב.
סנטר הייתי רוכש לאחר מכן רק אם ארגיש צורך....![]()
בדיוק מה שרשמתי......
בדיוק מה שרשמתי בהתחלה רק לא מפורט.
הסנטר בהחלט מרכיב חשוב בק"ב אבל אין רמקול סנטר לזוג קדמיים שלו.
לפי דעתי הוא רק ירוויח אם הוא ינסה בלי.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
guy33
נהוג לומר שהמצב האופטימאלי הוא חמישה רמקולים זהים לחלוטין (או שבעה , תלוי בסטאפ)
האם יש אפשרות לרכוש רמקול קדמי אחד בודד מהסדרה שלך?
אם אין בעיה של מיקום , רמקול כזה יהיה מצוין עבורך כסנטר.
כמובן שזה תלוי גם במגבלות התקציב...
נהוג לומר שהמצב האופטימאלי הוא חמישה רמקולים זהים לחלוטין (או שבעה , תלוי בסטאפ)
האם יש אפשרות לרכוש רמקול קדמי אחד בודד מהסדרה שלך?
אם אין בעיה של מיקום , רמקול כזה יהיה מצוין עבורך כסנטר.
כמובן שזה תלוי גם במגבלות התקציב...