אני נמצא בעיצומו של תהליך בנית הבית שלי, התיכנון כולל מערכות חשמל ובית חכם. ההבנה שלי בנושא עדיין בחיתוליה ולמרות זאת, עקב אילוצים שונים חלק מהציוד כבר הוזמן. אז אולי השאלות האלו היו צריכות להשאל לפני הזמנת הציוד ועדיין, עדיף מאוחר. אני רוצה לוודא שלמרות שנקבעו דברים בשטח, אוכל להגשים את החזון שלי לבית.
הדרישות שלי הן די סטנדרטיות ובסופו של דבר יכללו שליטה בכל מערכות הבית - תאורה, תריסים, מיזוג, אזעקה, וידאו אודיו, השקיה, דלתות חשמליות, דוד חשמל וכו'. לא הכל יבוצע בבת אחת וחלק מהמערכות יתווספו בשלבים מאוחרים יותר. הרעיון הוא להתחיל מהדברים הבסיסיים ביותר ולהתקדם משם אבל לוודא לאורך כל הדרך שאין מגבלות שימנעו ממני ליישם את השאר בהמשך.
הדרישות היותר ספציפיות יהיו לגבי השליטה, הבקרה, חוית המשתמש וממשקי המשתמש . פה המקום לציין שאני עוסק בתחום התוכנה ומתכוון ליישם כמה שיותר חלקים מהפרוייקט (בצד התוכנתי שלו בעיקר) בעצמי (מקריאה בפורומים כאן אני מניח שפה הנקודה בה ה"עוסקים בענף" יגלגלו עייניים). הדבר נובע הן משיקולי תקציב אבל גם מהעובדה שאני רוצה שהדברים יעבדו בדיוק כמו שאני מדמיין אותם ושתהיה לי שליטה מלאה על התוצאה הסופית. העבודה על הבקרים והלוחות תתבצע ע"י חברת הבית החכם ובוני הלוחות. בכל הקשור לממשק המשתמש והאוטומציה, אני רוצה לעשות כמה שיותר בעצמי בכפוף לצרכי.
לאחר שהבנתי את זה צימצמתי הזמנת הרכיבים מחברת הבית החכם למה שנראה לי כדברים הבסיסיים ביותר. ההזמנה כוללת בקרים on/off , דימרים, בקרי תריסים ומפסקים של שניידר, לפי המעגלים שתוככנו לבית. הובטח לי שהתמיכה בתקן KNX תאפשר לי להתממשק לבקרים אלה מכל רכיב שתומך בפרוטוקול, כולל מחשבים.
מעבר למפסקים ה"טיפשים" על הקירות, התוכנית שלי לשליטה במערכות האלו היא דרך שרת PC בעזרת רכיבי תוכנה קיימים בקוד פתוח וקוד שאכתוב בעצמי. לשרת זה יתחברו מכשירי iphone/ipad שישמשו כמסכי מגע ניידים.
לאור האמור לעיל, האם התכנית שלי היא הגיונית? האומנם התמיכה בפרוטול KNX הסטנדרטי מבטיחה לי את הגמישות והתאימות להרחיב את המערכת ולתפור אותה למידותי בעצמי?
וכמה שאלות ספציפיות -
- מה הדרך שבא מחשבים מתממשקים לבקרי KNX ? פורט סיריאלי? האם אני צריך רכיב שמחבר את רשת הבקרים לרשת ethernet או דרך IP ?
- אני מניח שמערכות שונות כגון מזגנים צריכות "דרייברים" שיאפשרו להם להתחבר לשאר הרכיבים, מאיפה משיגים אותם?
- מה לגבי מערכות אזעקה (לדוגמא, פימה), יש דרך לשלוט בהן ע"י מחשב?
- איך מחשב השקייה משתלב בכל הסיפור הזה?
נ.ב. אם אפשר בלי תגובות של "אל תעשה כלום לבד, תשאיר למומחים". אני ילד גדול ומודע לסיכונים ולבעיות, ואני אוהב לעשות דברים בעצמי.