בניית HTPC - נדבקתי בחיידק, מבקש עזרה ...
שלום לכולם
קודם כל - באמת אחלה אתר ואחלה פורומים,
אז גם אני נדבקתי בחיידק ה- HTPC ואחרי קניית טלויזית LCD של Grunding 32 אינץ'
ואחרי שבוע שלם של קריאת חומר בלילות פה בפורומים אני מתחיל לתכנן מערכת HTPC לסלון.
הדרישות מהמערכת יהיו:
- צפיה בסרטים בכל הפורמטים הקיימים ו- HD בעתיד הקרוב (מקבצים על המחשב וגם סרטי DVD על דיסקים)
- ניגון שירים (אני מתעתד להעביר את כל ספריית הדיסקים שלי, כ- 500 דיסקים ל- MP3)
- ללא משחקים בכלל (ככה שהדרישות לגיימרים לא חלות עלי .....)
- לכידת וידאו (הקלטות, Pause בזמן אמת וכאלו - כמו YesMax ו- HotMagic)
- חיבור לרשת אלחוטית (למחשב נוסף בבית)
- עכבר ומקלדת אלחוטיים ושלט כמובן
- צורב DVD
זהו פחות או יותר.
בגלל ריבוי האינפורמציה החלטתי ללכת שלב שלב (עם ראיה עתידית) בבחירת החלקים:
כרגע זה המפרט הראשוני הוא:
לוח ראשי GA-K8NF-9 --ULTRA GIGABYTE
מעבד מרכזי C.P.U. AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939
זיכרון פנימי RAM DDR 512 400GHz
כרטיס מסך: 6600GT
כרטיס קול דיי פשוט עם יציאת 5.1 לרסיבר
לכידה Hauppaug win TV-PVR 150
האם יש סיבה לבחור AMD ולא אינטל ?
האם עדיף להתקדם ל- DDR2 ?
אשמח להתייחסות לגבי הלוח והמעבד כדי שאוכל להתקדם .....
גיא
קודם כל - באמת אחלה אתר ואחלה פורומים,
אז גם אני נדבקתי בחיידק ה- HTPC ואחרי קניית טלויזית LCD של Grunding 32 אינץ'
ואחרי שבוע שלם של קריאת חומר בלילות פה בפורומים אני מתחיל לתכנן מערכת HTPC לסלון.
הדרישות מהמערכת יהיו:
- צפיה בסרטים בכל הפורמטים הקיימים ו- HD בעתיד הקרוב (מקבצים על המחשב וגם סרטי DVD על דיסקים)
- ניגון שירים (אני מתעתד להעביר את כל ספריית הדיסקים שלי, כ- 500 דיסקים ל- MP3)
- ללא משחקים בכלל (ככה שהדרישות לגיימרים לא חלות עלי .....)
- לכידת וידאו (הקלטות, Pause בזמן אמת וכאלו - כמו YesMax ו- HotMagic)
- חיבור לרשת אלחוטית (למחשב נוסף בבית)
- עכבר ומקלדת אלחוטיים ושלט כמובן
- צורב DVD
זהו פחות או יותר.
בגלל ריבוי האינפורמציה החלטתי ללכת שלב שלב (עם ראיה עתידית) בבחירת החלקים:
כרגע זה המפרט הראשוני הוא:
לוח ראשי GA-K8NF-9 --ULTRA GIGABYTE
מעבד מרכזי C.P.U. AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939
זיכרון פנימי RAM DDR 512 400GHz
כרטיס מסך: 6600GT
כרטיס קול דיי פשוט עם יציאת 5.1 לרסיבר
לכידה Hauppaug win TV-PVR 150
האם יש סיבה לבחור AMD ולא אינטל ?
האם עדיף להתקדם ל- DDR2 ?
אשמח להתייחסות לגבי הלוח והמעבד כדי שאוכל להתקדם .....
גיא
AMD צורך קצת פחות חשמל ביחס לאלו של אינטל וגם מחיר טיפה יותר אטרקטיבי
. אבל אם תלך על סדרת אינטל החדשה למחשבי מדיה ההבדל בצריכה נעלם - העלות לא.
לך לאתר TOM HARDWARE ותשווה...
זה אחד הסיבות מדוע בRACK של SUN בחרו AMD.
צריכת חשמל מעלה חום מעלה אורור ומעלה רעש.
שווה לך גם לבדוק כרטיס מסך שצורך פחות חשמל מ6600 כי זה לא מיועד למשחק. עדיף עם מאורר פסיבי. שווה להשוות צריכת חשמל ותמיכה בHD על כרטיסים שונים כולל מסדרת ATI לא רק NVIVA וגם לבדוק האם MYHD שווה. לא ביצעתי מחקר על זה לעומק ושווה לבדוק.
. אבל אם תלך על סדרת אינטל החדשה למחשבי מדיה ההבדל בצריכה נעלם - העלות לא.
לך לאתר TOM HARDWARE ותשווה...
זה אחד הסיבות מדוע בRACK של SUN בחרו AMD.
צריכת חשמל מעלה חום מעלה אורור ומעלה רעש.
שווה לך גם לבדוק כרטיס מסך שצורך פחות חשמל מ6600 כי זה לא מיועד למשחק. עדיף עם מאורר פסיבי. שווה להשוות צריכת חשמל ותמיכה בHD על כרטיסים שונים כולל מסדרת ATI לא רק NVIVA וגם לבדוק האם MYHD שווה. לא ביצעתי מחקר על זה לעומק ושווה לבדוק.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
אני יכול להמליץ לך על כרטיס 7600GS עם קירור פאסיבי. שקט כמובן וגם לא צורך הרבה חשמל.
אני הייתי מוותר על כרטיס MYHD - עם מחשב כזה חזק אין שום בעיה לנגן HD.
אין דרישות מיוחדות מלוח האם והמעבד עבור HTPC - צריך תמיד לזכור :
ככל שהמעבד חזק יותר כך הקירור צריך להיות טוב יותר ולרוב, בקירור אויר יהיה רועש יותר - וזה דבר לא טוב עבור HTPC. צריך למצא את נקודת האיזון בין כח חישוב לבין עוצמת המעבד.
לגבי לוח האם - אם יש יציאה אופטית SPDIF לחיבור מגבר - זה הכי טוב והכי פשוט.
אם אתה מתכנן מערכת לעתיד, אני היתי חושב על שרת יעודי להקלטות ולאחסון, שישב למשל במזווה (כולל הממיר/ים) . המחשב הזה יכול להיות חלש מאד יחסית אפילו היות וההקלטה נופלת על ה-PVR150 והוא בסה"כ משרת קבצים ברשת.
היתרון הוא שבסלון אפשר ליצור מחשב קטן מאד ושקט מאד, ללא HD גדולים אלא רק דיסק קטן מאד למערכת ההפעלה (יכול להיות דיסק של נייד!) המחשב יכול להיות גם חלש יותר עם לוח אם MATX זול יותר היות ולא צריך כרטיסי הרחבה. משהו סטייל נגן רשת משוכלל...מבחינת עלויות, אם יש לך מחשב ישן או שאפשר לרכוש יד שניה, הסה"כ יכול לצאת אותו דבר מבחינת המחיר הכולל אבל ההנאה היא גדולה יותר! ואפשר יהיה כמובן לכבות את ה-HTPC בסלון מתי שרוצים - כדי שיהיה שקט... - היות והוא בסה"כ נגן רשת...
כמו כן מערכת כזו תאפשר בעתיד להוסיף HD ללא חשש מחום עודף או מקום במארז בסלון. כמו כן תאפשר להוסיף קליינטים נוספים אם נגני רשת רגילים או מחשבים נוספים - שוב ללא העמסה על המחשב בסלון...
כך גם לא צריך ממירים בסלון...
ועוד דבר, ניתן לחבר כמובן את השרת קבצים והקלטה ל-UPS וגם את הממירים - כך במקרה של נפילת מתח מקומית בבית ההקלטות ימשיכו ללא בעיה! (עובד אצלי על 3 ממירים - מדהים).
נקודות למחשבה - לדעתי!
אורן.
אני הייתי מוותר על כרטיס MYHD - עם מחשב כזה חזק אין שום בעיה לנגן HD.
אין דרישות מיוחדות מלוח האם והמעבד עבור HTPC - צריך תמיד לזכור :
ככל שהמעבד חזק יותר כך הקירור צריך להיות טוב יותר ולרוב, בקירור אויר יהיה רועש יותר - וזה דבר לא טוב עבור HTPC. צריך למצא את נקודת האיזון בין כח חישוב לבין עוצמת המעבד.
לגבי לוח האם - אם יש יציאה אופטית SPDIF לחיבור מגבר - זה הכי טוב והכי פשוט.
אם אתה מתכנן מערכת לעתיד, אני היתי חושב על שרת יעודי להקלטות ולאחסון, שישב למשל במזווה (כולל הממיר/ים) . המחשב הזה יכול להיות חלש מאד יחסית אפילו היות וההקלטה נופלת על ה-PVR150 והוא בסה"כ משרת קבצים ברשת.
היתרון הוא שבסלון אפשר ליצור מחשב קטן מאד ושקט מאד, ללא HD גדולים אלא רק דיסק קטן מאד למערכת ההפעלה (יכול להיות דיסק של נייד!) המחשב יכול להיות גם חלש יותר עם לוח אם MATX זול יותר היות ולא צריך כרטיסי הרחבה. משהו סטייל נגן רשת משוכלל...מבחינת עלויות, אם יש לך מחשב ישן או שאפשר לרכוש יד שניה, הסה"כ יכול לצאת אותו דבר מבחינת המחיר הכולל אבל ההנאה היא גדולה יותר! ואפשר יהיה כמובן לכבות את ה-HTPC בסלון מתי שרוצים - כדי שיהיה שקט... - היות והוא בסה"כ נגן רשת...
כמו כן מערכת כזו תאפשר בעתיד להוסיף HD ללא חשש מחום עודף או מקום במארז בסלון. כמו כן תאפשר להוסיף קליינטים נוספים אם נגני רשת רגילים או מחשבים נוספים - שוב ללא העמסה על המחשב בסלון...
כך גם לא צריך ממירים בסלון...
ועוד דבר, ניתן לחבר כמובן את השרת קבצים והקלטה ל-UPS וגם את הממירים - כך במקרה של נפילת מתח מקומית בבית ההקלטות ימשיכו ללא בעיה! (עובד אצלי על 3 ממירים - מדהים).
נקודות למחשבה - לדעתי!
אורן.
אני חייב להמליץ על משהו
אני גם בונה עכשיו מחשב HTPC;
אתה יכול לחסוך הרבה כסף בכך שאתה קונה לוח עם ערכת שבבים Nforce 430+GeForce 6150 (משולבת בכרטיס מסך שמסוגל לפענח תכני HD באיכות הכי גבוהה).
אני הייתי ממליץ על הלוח הנ"ל:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3 ... odelmenu=1
אני מתכוון לקנות אותו ולחסוך כסף על כרטיס מסך.
עוד צ'ופר של הלוח הנ"ל: הוא בתצורת mATX - מתאים למארזי HTPC קטנים ואלגנטיים...
אני גם בונה עכשיו מחשב HTPC;
אתה יכול לחסוך הרבה כסף בכך שאתה קונה לוח עם ערכת שבבים Nforce 430+GeForce 6150 (משולבת בכרטיס מסך שמסוגל לפענח תכני HD באיכות הכי גבוהה).
אני הייתי ממליץ על הלוח הנ"ל:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3 ... odelmenu=1
אני מתכוון לקנות אותו ולחסוך כסף על כרטיס מסך.
עוד צ'ופר של הלוח הנ"ל: הוא בתצורת mATX - מתאים למארזי HTPC קטנים ואלגנטיים...
מדובר על זה:oshapir כתב:אני הייתי קונה את הלוח של MSI - הכולל את כל החיבורים שצריך מבחינת אודיו ווידאו בערכה!
...טוב בעצם קניתי אותו...לוח מצויין.![]()
אורן....
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=723
?
ד"א, לפותח הת'רד, יש גם את זה מתוצרת ג'יגהבייט:
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12216
מדובר על הלוח :
MSI K8NGM2-FID
ההבדלים הם בחיבורים - הMSI מגיע עם DVI ו-RGB וכולל BRACKET עם SVIDEO ו-COMPONENT
ה-ASUS לא מגיע עם ה-BRACKET לחיבור SVIDEO ו-COMPONENT.
למי שמחבר דרך SVIDEO - זה הבדל מהותי...
כל השאר די דומה...
אורן.
MSI K8NGM2-FID
ההבדלים הם בחיבורים - הMSI מגיע עם DVI ו-RGB וכולל BRACKET עם SVIDEO ו-COMPONENT
ה-ASUS לא מגיע עם ה-BRACKET לחיבור SVIDEO ו-COMPONENT.
למי שמחבר דרך SVIDEO - זה הבדל מהותי...
כל השאר די דומה...
אורן.
אגב אני מסכים עם אורן.
אין סיבה שהקלטה תהיה באותו מחשב שמחובר לטלויזיה.
ההיפך עדיף להפריד. ככה אתה מעביר את הרעש למקום אחר יחד עם הררי הדיסקים שלו כשרת דיסקים מרכזי נוסף להיותו שרת ההקלטות.
גם SAGETV וMCE יש פתרונות הצגה של המדיה של TV על מכשיר קצה (PLACESHIFTER למשל או MEDIA CONNECT)
אין סיבה שהקלטה תהיה באותו מחשב שמחובר לטלויזיה.
ההיפך עדיף להפריד. ככה אתה מעביר את הרעש למקום אחר יחד עם הררי הדיסקים שלו כשרת דיסקים מרכזי נוסף להיותו שרת ההקלטות.
גם SAGETV וMCE יש פתרונות הצגה של המדיה של TV על מכשיר קצה (PLACESHIFTER למשל או MEDIA CONNECT)
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
עדי, יש לי שאלה שקשורה למה שכתבת.
כאשר משתמשים בשרת MCE על מנת להפיץ תוכן ל extender כמו XBOX או HTPC אחר, האם הפענוח נעשה ב"שרת" והתמונה והסאונד נשלחים (streaming) או שזה פשוט צינור להעברת הקובץ והוא מפוענח במחשב ה"לקוח"?
רק על מנת להסביר את השאלה יותר, אם לדוגמה מותקן לי vobsub בשרת ויש קובץ תרגום מתאים לסרט האם במחשב הלקוח נראה תרגום או לא?
כאשר משתמשים בשרת MCE על מנת להפיץ תוכן ל extender כמו XBOX או HTPC אחר, האם הפענוח נעשה ב"שרת" והתמונה והסאונד נשלחים (streaming) או שזה פשוט צינור להעברת הקובץ והוא מפוענח במחשב ה"לקוח"?
רק על מנת להסביר את השאלה יותר, אם לדוגמה מותקן לי vobsub בשרת ויש קובץ תרגום מתאים לסרט האם במחשב הלקוח נראה תרגום או לא?
HiFiMusic IL
ידעתי שתסבכו אותי
בואו נחזור רגע להתחלה ......
- אתמול חיברתי את המחשב הישן שלי (שיש לו כרטיס ATI AIW 128 ישן ישן) ל-LCD בחיבור VGA רגיל וגיליתי שהתמונה היא הכי טובה שאני מקבל מהמחשב ל-LCD (הרבה הרבה יותר טוב מהחיבור ב- S-Video ואני רוצה לחבר את ה-HTPC כך גם
- יציאת אופטית מהלוח נשמע לי מצויין !!
- אתם אומרים בעצם שאין הבדל גדול בין אינטל ו-AMD (פרט לחימום וקירור יותר טוב שצריך לאינטל ..... ?
- לא מבין גדול ב- HD, זה דורש מה בכדי לצפות בסרטים ?? (אולי אני אוותר על זה בינתיים .....)
- יש הבדלים בין לוחות של GB, ASUS ואינטל ?
אל תסבכו אותי יותר מדי .... Please .....
S-VIDEO מיועד אך ורק לחבור טלויזיה CRT כי אין פתרון אחר לו. VGA אנלוגי עדיף עליו (או COMPONENT שזה די דומה) והכי עדיף חיבור DVI או HDMI שהם דיגיטליים לLCD שהוא בעצמו דיגיטאלי.
לך על פתרון של MSI או של ASUS עם כרטיס עליו - יש לך שני LINKING עם SPEC דומים - כי זה יחסוך לך כסף. וחסכון בכסף + חשמל יחד תמיד הולך ביחד לכן AMD מומלץ. יותר חשמל - יותר רעש וזה הבעיה הכי קשה בHTPC!!!!
לך על פתרון של MSI או של ASUS עם כרטיס עליו - יש לך שני LINKING עם SPEC דומים - כי זה יחסוך לך כסף. וחסכון בכסף + חשמל יחד תמיד הולך ביחד לכן AMD מומלץ. יותר חשמל - יותר רעש וזה הבעיה הכי קשה בHTPC!!!!
לסיכום, לא צריך לסבך את הבחור.
המלצה שלי למפרט בסיסי (שאליו אתה יכול להוסיף איזה כרטיסים שאתה רוצה מאוחר יותר):
CPU: AMD Athlon 64 3200+ S939 (לא צריך יותר מזה לשום דבר חוץ מצריבה ל-DVD)
CPU Cooling: תלוי בכמה מקום יש לך; אם אתה לא לחוץ במקום, אני הייתי לוקח את ה-ThermalTake Big Typhoon, אבל אם אתה לחוץ - ThermalTake Silent 939.
MotherBoard+GPU (VideoCard): A8N-VM CSM
Memory: 512MB DDR 400MHZ
Case: כל מארז של SilverStone - תחליט לפי הגודל שאתה צריך.
DVDRW: NEC ND-4450
תוסיף איזה כרטיס טלוויזיה שאתה רוצה, ואיזה הארדיסק שאתה צריך...
המלצה שלי למפרט בסיסי (שאליו אתה יכול להוסיף איזה כרטיסים שאתה רוצה מאוחר יותר):
CPU: AMD Athlon 64 3200+ S939 (לא צריך יותר מזה לשום דבר חוץ מצריבה ל-DVD)
CPU Cooling: תלוי בכמה מקום יש לך; אם אתה לא לחוץ במקום, אני הייתי לוקח את ה-ThermalTake Big Typhoon, אבל אם אתה לחוץ - ThermalTake Silent 939.
MotherBoard+GPU (VideoCard): A8N-VM CSM
Memory: 512MB DDR 400MHZ
Case: כל מארז של SilverStone - תחליט לפי הגודל שאתה צריך.
DVDRW: NEC ND-4450
תוסיף איזה כרטיס טלוויזיה שאתה רוצה, ואיזה הארדיסק שאתה צריך...
נערך לאחרונה על ידי desheh ב 06/06/2006 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
OK - התקדמנו
1. גיליתי שיש לי כניסה HDMI ב-LCD, מה אני עושה איתה ומה ההבדל בין זה ובין כניסת DVI ?
2. אני לא רוצה את הכרטיס מסך על הלוח אני רוצה נפרד .....
3. אני אקח זיכרון של 1GB לפחות.
4. אין לי בעיה עם מארז גדול ולא ייעודי , רק שיהיה שקט וחתיכי (בלי לדים כחולים מעצבנים)
5. התלהבתי מיציאת שמע אופטית מהלוח
6. לא אמרתם לי אם יש הבדל בין DDR ו- DDR 2

4. אין לי בעיה עם מארז גדול ולא ייעודי , רק שיהיה שקט וחתיכי (בלי לדים כחולים מעצבנים)
HDMI מאפשר להעביר גם אודיו - מעבר לזה יש קישור גבוה להצפנת מידע.
יש כבר MOTHERBOARD עם HDMI (מעטים - חפש) אבל זה בה בעיקר לתמוך במכשירים כמו IPTV VOD
יש כבר MOTHERBOARD עם HDMI (מעטים - חפש) אבל זה בה בעיקר לתמוך במכשירים כמו IPTV VOD
DDR2 מאפשר מהירות של 553 ו600 בעוד שDDR רגיל מוגבל 400
צריכת החשמל נמוכה יותר כי המתח נמוך יותר מצד שני תדר גבוה יותר מעלה צריכת חשמל...
http://www.overclockercafe.com/Articles ... /index.htm
צריכת החשמל נמוכה יותר כי המתח נמוך יותר מצד שני תדר גבוה יותר מעלה צריכת חשמל...
http://www.overclockercafe.com/Articles ... /index.htm
Re: OK - התקדמנו
1. באופן עקרוני, אין יותר מדיי הבדל. HDMI גם מסוגל להעביר צליל. (אין שום בעיה במציאת מתאמים מאחד לשני)guypick כתב:1. גיליתי שיש לי כניסה HDMI ב-LCD, מה אני עושה איתה ומה ההבדל בין זה ובין כניסת DVI ?
![]()
![]()
![]()
...
2. אני באמת ממליץ בחום על הלוח המשולב עם הכרטיס הספציפי שדובר עליו פה - יש לי נסיון מעולה איתו במחשבי HTPC. וגם, ישנו חריץ PCI-E לאם תרצה לשדרג את כרטיס המסך בעתיד (הלוח לא עולה יותר מלוחות מקבילים שאינם משולבים בכרטיס מסך).
3. אתה יכול לקנות 512MB בסטיק אחד ולשדרג, אם תראה שחסר לך זכרון.
4. יש גם מארזים גדולים ייעודיים (ThermalTake Mozart/Bach, SilverStone LC10). אני ממליץ על מארז שבתכליתו מייועד למחשב HTPC, הם בדר"כ בעלי זרימת אוויר טובה מאוד ויש בעיצובם דגש על שקט ואלגנטיות.
5. ברוב הלוחות היום יש יציאת סאונד דיגיטלית (אופטי/קואקסיאלית) מלוח האם (למרות שבלוח ההוא של אסוס אין יציאה שכזו).
6. כרגע, זה לא ממש משנה מה עדיף; מעבדי AMD (בסוקט 939, לא AM2 החדש) עובדים עם זכרון DDR בלבד, ומעבדי INTEL (בסוקט 775) עובדים עם זכרונות DDR2 בלבד. באופן עקרוני אין ממש הבדל בביצועים בינהם...
הפיענוח מתבצע ע"ג מחשב הלקוח זו הסיבה גם שאפשר לחבר לשרת אחד מיספר רב של לקוחותaloni כתב: יש לי שאלה שקשורה למה שכתבת.
רק על מנת להסביר את השאלה יותר, אם לדוגמה מותקן לי vobsub בשרת ויש קובץ תרגום מתאים לסרט האם במחשב הלקוח נראה תרגום או לא?...
הדבר גם נכון לגבי ה XBOX360 פרט לנושא של סירטי DIVX שמיקרוספט לא מאפשרת לXBOXלפענח . הפתרון לזה הוא המרה ONLINE לMPEG2 ע"ג השרת
כמובן שגם הכתוביות ניתמכות