התקנת לינוקס (כלשהו) ללא CD/DVD [מדריך ממש קצר, טוב... שניים]

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #1 

אתחיל ב-"למה כאן"?
לאחרונה אני מנסה את ה- XBMC על גבי המחשב הראשי בבית (לא מחובר לשום מערת מתוחכמת, על אובונטו 11.04 64 ביט),
כדי ללמוד את התוכנה, ולבדוק אם דיירי הבית מסתדרים איתה, לפני שארוץ לקנות/לבנות מדיה סנטר.
מה העניין?
אם וכאשר - אעדיף ללכת על גירסא רזה לכדי גודל של סטרימר/ממיר DDT ממוצע, כלומר גודל מינימלי,
כאשר תפקידו יהיה הזרמה נטו, איכסון ישב במקום אחר.
מה אני רוצה?
לותר גם על כונן CD/DVD ולחסוך בעוד קצת מקום.
כדי לעשות ויתור שכזה אני צריך לדאוג להתקנה דרך USB של מערכת ההפעלה,
מאחר ואני מוכוון לינוקס מראש, החיים ממש, אבל ממש קלים.
מומלץ מאוד להשתמש ב DOK של 4 ג'יגה ומעלה להפצות הכבדות (ישנן הפצות של xubuntu ו- damn small linux [כן זה השם] שאפשר להסתפק גם בפחות).

כמה קלים?
כאלה:
מורידים את התוכנה UNetbootin בהתאם למערכת ההפעלה עליה תכינו את ה- DOK המיועד להתקנה על הHTPC.
ומריצים - שם יש שתי אופציות:
1. שהתוכנה תוריד את הקבצים הרלוונטיים להתקנה ותכין את ה-DOK ככלי לאיתחול והתקנה
2. בחירת ISO של CD/DVD של מערכת ההפעלה שתרצו להתקין אחרי שהורדתם כמובן (עובד רק עם הפצות לינוקס) והפיכת ה-DOK בעצם לדיסק ההתקנה באופן מלא (זו התבררה כדרך היותר מהירה וידידותית).

תמונה

תמונה

התוכנה תסיים תוך כמה דקות ותבקש REBOOT - יש לבצע איתחול רק אם אתם מתכוונים לנסות את ההתעוררות של הDOK על המחשב שאיתו הכנתם אותו.

תמונה

שימו לב שהתוכנה מביאה עוד כמה דברים, באופציה הראשונה, מלבד הפצות לינוקס (למשל אנטי-וירוס, דיסק הצלה, freenas ועוד) המשותף לכולם הוא הקוד הפתוח.
מה נשאר? לבחור הפצה שנוחה לכם.
אני מאוד ממליץ לחפש הפצות שה- ISO שלהם הוא של live CD שדרכו אפשר לנסות את מערכת ההפעלה בטרם התקנה (של אובונטו עבד מצויין על הלפטופ שלי דרך ה-DOK במוד של live CD).
חלק מההפצות מגיעות עם ה- XBMC (למשל Arch linux) או דורשות התקנה יזומה שלו (אפשר לקרוא ב WIKI של XBMC על ההפצות המומלצות).
לגבי ה- "איך מתקינים XBMC על לינוקס?": יש דף מיוחד לזה (אזהרה: הוא דורש שימוש בטרמינל :))
זהו - תהנו.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 21/07/2011 23:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

תודה על המדריך! הוספתי לינק בדביקים (אגף לינוקס).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #3 

כאן אני מביא מדריך שני, של תוכנה כמעט זהה,
שעושה ממש את אותו הדבר רק עם טוויסט -
בתהליך ההתקנה של live cd של אובונטו היא מאפשרת תוספת מקום למחיצה של ה- live cd שבו ישמרו השינויים שתעשו בזמן ההתנסות.

מה הכוונה?
הפעלתם live cd, ניסיתם לשחק קצת במערכת עשיתם כמה שינויים ומרגישים שבא לכם להמשיך, אבל ראבאק כבר 2 בלילה ומחר יום חול עבודה-ילדים-בלאגן.
בכל מצב אחר - סוגרים את המחשב, ובעצם בזאת מאבדים את המידע של כל השינויים שנעשו עד עכשיו.
מה שהתוכנה הזו עושה היא מייצרת אץ ה- live cd על DOK, עם מקום שאליו השינויים יישמרו,
כדי שתוכלו להמשיך להתנסות למחרת.
למתקדמים - עם כמה שינויים אפשר להפוך את הDOK הנ"ל למערכת הפעלה מתניידת על DOK, כאשר כל מחשב עם כניסת USB הופך למסוף שעליו תוכלו להעלות את המערכת ההפעלה שלכם, ואם תעשו שימוש באיכסון ענן (למשל ubuntu one המובנה במערכת) תמצאו עצמכם מסתובבים עם המחשב מחובר למפתח של הבית.

למנהלים - אם תרגישו שיש לפצל ולהעביר לפורום אחר,
לא אבוא בתלונות :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”