אני חוכך בדעתי אם להחליף את הפלזמה שלי. היא בת 7, דגם ED ישן של פיוניר, 42" (דגם MVE1 למי שמכיר).
היא מאוד ישנה אבל רואים בה ממש נהדר. שידורי SD (ערוץ 2, ערוץ 10) ממש חלקים.
אני מתלבט האם להחליף אותה לפלזמה 50". פלזמה - כי אני לא אוהב את התמונה של ה-LCD וה-LED, ו-50" כי זה יהיה גודל טוב לסלון שלי (הפנים במרחק של 3.5 מ' מהטלויזיה).
- אני לא צופה כמעט ב-HD, אפילו לא בסרימינג מהאינטרנט. אין לי YES HD ואני כנראה גם לא אביא ממיר כזה
- למרות זאת, אם יהיה לי מסך HD, אני כנראה אתחיל להוריד תוכן HD מהרשת
- בטח שאין לי צורך ב-FULL HD, אבל אני לא מתנגד
- אין לי שום צורך ב-3D. ניסיתי, ראיתי, לא מלהיב אותי וגם עושה לי בחילה די רצינית
- אין לי צורך ברמקולים כי אני משתמש ברמקולים חיצוניים
- חשוב לי חיבור לממיר ישן של יס, היום מחובר ב-S-VIDEO אבל כמובן שגם קומפוננט יתקבל בברכה (בהנחה ואין בעיה של פורמטים וחיבורים)
- אני לא צריך שום פיצ'ר מתקדם כמו סטרימר פנימי או שליטה ממחשב וכו'. רק מסך נטו
- אם יהיה מקלט DTT פנימי זה יהיה יתרון נחמד, אבל ממש לא קריטי
ראיתי כמה פלזמות בחנות, ובכולן רואים שידורי SD באופן לא קביל מבחינתי. פיקסלים, ריצוד, לכלוך רב והשיא היה (בדגם די חדש של פנסוניק, נדמה לי שסדרת U ?) שרואים טיפול רע ב-interlace, ממש רואים אפקט כמו "מסרק" (אני מניח שאתם מבינים למה אני מתכוון).
ראיתי היום את ה-VT20 50" בפעולה והתמונה סבירה מבחינתי. עדיין, בפיוניר שלי התמונה עדיפה - כי היא קטנה יותר וגם כנראה בגלל הרזולוציה הנמוכה יותר.
שאלתי: בתקציב של עד ל-10K ש"ח (מחיר משוער של ה-VT20), איזה מסך יתן לי את איכות ה-SD הטובה ביותר, מבלי לפגוע באופן אנוש ב-HD?
אגב, אני לא מתבייש לקנות דגם זול שנחשב "פשוט", אם איכות התמונה ב-SD תהיה עדיפה על הדגמים היקרים יותר, שאולי אופטימליים ל-FULL HD על חשבון התמונה ב-SD.
יש משהו שיתן לי איכות תמונה עדיפה על ה-42" הישנה שלי?
תודה מראש...