מחפש המלצה על הפלזמה בגודל 50" הכי טובה לצפייה בשידורי SD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

הי,

אני חוכך בדעתי אם להחליף את הפלזמה שלי. היא בת 7, דגם ED ישן של פיוניר, 42" (דגם MVE1 למי שמכיר).
היא מאוד ישנה אבל רואים בה ממש נהדר. שידורי SD (ערוץ 2, ערוץ 10) ממש חלקים.

אני מתלבט האם להחליף אותה לפלזמה 50". פלזמה - כי אני לא אוהב את התמונה של ה-LCD וה-LED, ו-50" כי זה יהיה גודל טוב לסלון שלי (הפנים במרחק של 3.5 מ' מהטלויזיה).

- אני לא צופה כמעט ב-HD, אפילו לא בסרימינג מהאינטרנט. אין לי YES HD ואני כנראה גם לא אביא ממיר כזה
- למרות זאת, אם יהיה לי מסך HD, אני כנראה אתחיל להוריד תוכן HD מהרשת
- בטח שאין לי צורך ב-FULL HD, אבל אני לא מתנגד :)
- אין לי שום צורך ב-3D. ניסיתי, ראיתי, לא מלהיב אותי וגם עושה לי בחילה די רצינית
- אין לי צורך ברמקולים כי אני משתמש ברמקולים חיצוניים
- חשוב לי חיבור לממיר ישן של יס, היום מחובר ב-S-VIDEO אבל כמובן שגם קומפוננט יתקבל בברכה (בהנחה ואין בעיה של פורמטים וחיבורים)
- אני לא צריך שום פיצ'ר מתקדם כמו סטרימר פנימי או שליטה ממחשב וכו'. רק מסך נטו
- אם יהיה מקלט DTT פנימי זה יהיה יתרון נחמד, אבל ממש לא קריטי

ראיתי כמה פלזמות בחנות, ובכולן רואים שידורי SD באופן לא קביל מבחינתי. פיקסלים, ריצוד, לכלוך רב והשיא היה (בדגם די חדש של פנסוניק, נדמה לי שסדרת U ?) שרואים טיפול רע ב-interlace, ממש רואים אפקט כמו "מסרק" (אני מניח שאתם מבינים למה אני מתכוון).

ראיתי היום את ה-VT20 50" בפעולה והתמונה סבירה מבחינתי. עדיין, בפיוניר שלי התמונה עדיפה - כי היא קטנה יותר וגם כנראה בגלל הרזולוציה הנמוכה יותר.

שאלתי: בתקציב של עד ל-10K ש"ח (מחיר משוער של ה-VT20), איזה מסך יתן לי את איכות ה-SD הטובה ביותר, מבלי לפגוע באופן אנוש ב-HD?

אגב, אני לא מתבייש לקנות דגם זול שנחשב "פשוט", אם איכות התמונה ב-SD תהיה עדיפה על הדגמים היקרים יותר, שאולי אופטימליים ל-FULL HD על חשבון התמונה ב-SD.

יש משהו שיתן לי איכות תמונה עדיפה על ה-42" הישנה שלי?

תודה מראש... :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אם אתה מבסוט מהטלויזיה שלך אין לך מה לחשוב לכיוון שדרוג, בטח שלא אם כל מה שאתה רואה הוא SD.
42" ל3.5 מטר זה גודל טוב ל SD.

gordi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

50V20
או 50VT20
בתוספת של עוד 4000 ש'ח לתקציב שלך-ניתן להשיג את ה VT30 שקיבלה ציון טוב מאד בשידורים רגילים לביקורת שנערכה לה בארץ(אבל לא מייבוא רישמי).
למרחק 3.5 מטר-חובה מסך 50

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

51D6500
http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/ ... d6500.html
איכות תמונה מעולה ב SD
(גם ב HD אבל זה פחות חשוב לך)

מקום שני אחריה ST30
http://www.3d-tvbuyingguide.com/panason ... 0st30.html

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

נראה לי שהשרשור הזה עשוי לעזור לך. ישאיר אותך גם עם חצי מהתקציב שלך לבזבוזים וגם מרוצה מאוד מהתוצאה (מדובר על הסמסונג :50C550)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 78#1457278
השיקולים לי היו כמעט זהים לשלך - איכות תמונה טובה מאוד, לא 3D, לא משחקים מיותרים וגם מינימום השתקפויות. המסך הזה נותן את כל זה והרבה יותר.

בעניין ה-SD: רוב הצפייה שלי כרגע היא ב-SD, עידן+. אני לא יודע אם זה קשור לאיכות הגבוהה של הקידוד ב-DTT אבל לפעמים אני פשוט נדהם מאיכות התמונה. לא תמיד, אבל נדמה כאילו בתכניות מסויימות הרשות מגדילה את הביטרייט כך שמתקבלת תמונה איכותית במיוחד (כוכב נולד האחרון למשל, מי שמוקלט אצלו שישים לב לאיך שנראות השערות הבדידות בתמונות הזמרים בצילום טורסו). בשידורים אחרים האיכות נראית יותר בינונית (חדשות ערוץ 2 למשל).
לגבי איכות הצפייה ב-HD (כשתהיה לך את היכולת אתה בהחלט תנצל אותה) - פשוט ללקק את האצבעות. פרק הפתיחה של Life של ה-BBC ב-1080p מומלץ במיוחד 8)

המסך אצלי רק שבוע אבל אני נהנה מכל רגע. רואים עד כדי כך טוב (לפחות לטעמי) במוד 'סרט' מהקרטון שטרם "מצאתי זמן" לבצע את הכיול המיוחל שאמור לשים את התמונה במקום הנכון. נדמה כאילו אין צורך לטרוח...

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #6 

gimm כתב:נראה לי שהשרשור הזה עשוי לעזור לך. ישאיר אותך גם עם חצי מהתקציב שלך לבזבוזים וגם מרוצה מאוד מהתוצאה (מדובר על הסמסונג :50C550)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 78#1457278
השיקולים לי היו כמעט זהים לשלך - איכות תמונה טובה מאוד, לא 3D, לא משחקים מיותרים וגם מינימום השתקפויות. המסך הזה נותן את כל זה והרבה יותר.

בעניין ה-SD: רוב הצפייה שלי כרגע היא ב-SD, עידן+. אני לא יודע אם זה קשור לאיכות הגבוהה של הקידוד ב-DTT אבל לפעמים אני פשוט נדהם מאיכות התמונה. לא תמיד, אבל נדמה כאילו בתכניות מסויימות הרשות מגדילה את הביטרייט כך שמתקבלת תמונה איכותית במיוחד (כוכב נולד האחרון למשל, מי שמוקלט אצלו שישים לב לאיך שנראות השערות הבדידות בתמונות הזמרים בצילום טורסו). בשידורים אחרים האיכות נראית יותר בינונית (חדשות ערוץ 2 למשל).
לגבי איכות הצפייה ב-HD (כשתהיה לך את היכולת אתה בהחלט תנצל אותה) - פשוט ללקק את האצבעות. פרק הפתיחה של Life של ה-BBC ב-1080p מומלץ במיוחד 8)

המסך אצלי רק שבוע אבל אני נהנה מכל רגע. רואים עד כדי כך טוב (לפחות לטעמי) במוד 'סרט' מהקרטון שטרם "מצאתי זמן" לבצע את הכיול המיוחל שאמור לשים את התמונה במקום הנכון. נדמה כאילו אין צורך לטרוח...
...
אכן ב-C550 רואים יפה מאד אך להשוות אותה ל-V20 / ST20 ? 8O

V20 [שראיתי] וה-ST20 שאומרים שהוא דגם יותר מוצלח ומשופר [שלא יצא לי לראות] עם כל הכבוד.. לא רואות את ה-C550.. וב-HD ? אין בכלל מה לדבר ה-V20 פשוט תענוג צרוף !

gordi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

אחי,לא קיים דגם ST20

CCHAOSS
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

אני מעריך שהוא התכוון לST30 שעליה דיברו כאן קודם,
אבל אם אין צורך ב3D לא רואה סיבה לרכוש אותה בגלל הפער הדי גדול במחיר מV20.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

סביר להניח שה-V20 תתן רמות שחור ודיוק צבעים טובים יותר במידה מסויימת מאשר ה-C550. לא כך אגב בנוגע לבהירות, הפנסוניק כולל אלו ב-high end נוטות לייצר רמות בהירות מקסימליות נמוכות משמעותית מהסמסונג (וגם סוני ואפילו LG) עד כמה שהתעניינתי. לגבי השתקפויות אני לא יודע.
למען גילוי נאות כל זה מהתרשמות כללית בזמן שהתענייננתי וקראתי ביקורות מקצועיות, לא מהיכרות עמוקה עם משפחת הפנסוניק.

עכשיו השאלה היא אם האדם הסביר עם יכולת אבחנה ממוצעת ומעלה צריך לשלם כמעט כפליים כדי לקבל ביצועים שהם אמנם טובים יותר (בחלק מהמימדים) אך לא מתעלים במידה היסטרית על האופציה הזולה יותר.
וידאופילים מן הסתם ישלמו את הפרמיה, אחרים ינצלו את הכסף כדי לצאת עם האישה לסוף שבוע רומנטי באירופה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #10 

adirbooking כתב:
אכן ב-C550 רואים יפה מאד אך להשוות אותה ל-V20 / ST20 ? 8O

V20 [שראיתי] וה-ST20 שאומרים שהוא דגם יותר מוצלח ומשופר [שלא יצא לי לראות] עם כל הכבוד.. לא רואות את ה-C550.. וב-HD ? אין בכלל מה לדבר ה-V20 פשוט תענוג צרוף !
...
(Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #11 

חברים תודה רבה על המידע המועיל (Y)

ראיתי אתמול את ה-V20 בפעולה ולאחר מס' כיוונים נראה לי שהצלחתי לקבל תמונה מאוד מאוד יפה ב-SD (ערוץ 2/10).
הולך לראות השבוע את ה-C550.

ה-ST30 נשמעת מעניין מאוד. מישהו יודע איפה אפשר לראות אותה?

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #12 

מצטרף להמלצות על ה V / VT 20 .

בכל יום אני ניפעם מאיכות התמונה שאני מקבל , בממיר DTT פשוט (דונגל USB שמחובר ל HTPC ו משם לפלאזמה ב HDMI).

הצבעים ,העומק ,עיבוד התמונה , פשוט מדהים.

אם תנאי החדר (ללא מקור אור ישיר על הטלוויזיה) והתקציב מתאים , לא הייתי חושב פעמיים !
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

moti_r כתב:חברים תודה רבה על המידע המועיל (Y)

ראיתי אתמול את ה-V20 בפעולה ולאחר מס' כיוונים נראה לי שהצלחתי לקבל תמונה מאוד מאוד יפה ב-SD (ערוץ 2/10).
הולך לראות השבוע את ה-C550.

ה-ST30 נשמעת מעניין מאוד. מישהו יודע איפה אפשר לראות אותה?
...
מוטי,
אם אתה מתכוון ללכת לראות את ה-C550 שים לב למה שהבחור הזה אמר (ולתשובה שהוא קיבל), לא טריביאלי למצוא אותה כבר
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 91#1461591

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

תודה (Y) יבדק.
אם לא ה-C, אלך לראות את ה-D.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #15 

מנצל את השירשור - אני רואה פה הרבה המלצות על 50C550 של סמסונג. מה ההבדל בינה ובין ה B550?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

Malcontent כתב:מנצל את השירשור - אני רואה פה הרבה המלצות על 50C550 של סמסונג. מה ההבדל בינה ובין ה B550?
...
C יותר מתקדמת בהכל...B זה דגם ישן יותר.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

להבנתי אצל סמסונג האותיות מייצגות את השנה. B מלפני שנתיים, C מהשנה שעברה, D אלו דגמי 2011.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

moti_r כתב:תודה (Y) יבדק.
אם לא ה-C, אלך לראות את ה-D.
...
המסך שהמלצתי לך משווק בארץ כ 51D6900 או 59D6900.
דווח לי היום שניתן לרכוש את ה 59D6900 בסביבות 12K.
מחיר מנצח לשילוב כזה של גודל ואיכות.
תבדוק את האופציה הזו ברצינות.
בהצלחה. (f)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

מוטי...