המלצה לטלוויזיה בגודל 46" בדגש על משחקים ותכני HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

צהרים טובים,

אני בתהליכים של קנית מסך חדש, והחלטתי להתחיל לעשות קצת שיעורי בית. אני מכוון לטלוויזיה 46" אינץ, והיא בעיקר מיועדת ל Gaming וקצת תכני HD (ועוד ממש קצת SD לבת הזוג). פלאזמה לא תתאים לי מאחר וישנו חלון גדול מול אזור הצפיה אז אני מתלבט בין LED ל LCD (למרות שכבר קשה למצוא LCD בשוק).

שמעתי הרבה את המושג Input Lag, והבנתי שהוא קצת יותר משמעותי ב LED. רציתי לדעת האם ישנה דרך לדעת אילו מסכים יותר נוטים ל Input Lag ואלו לא? אני מניח שאני לא יוכל לחבר Playstation 3 למסכים בחנות, אז אני ישמח לשמוע האם יש חברים שיותר טובות בכל מה שקשור לגיימינג.

תודה על העזרה :-)
נערך לאחרונה על ידי Tg ב 21/07/2011 13:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Integral,

אם אני מבין ההמלצות שלך היו כמה מסכי LG ומסך של סמסונג בשם c530. המסך של סמסונג קיבל המון ביקורת טובות באתר של avforum, אבל כדאי לציין שהם סיקרו את דגם ה 32 אינץ ואני מחפש את דגם ה 47. כמו כן, למיטב הבנתי קניה של מסך סמסונג בסכומים כאלו זה קצת עניין של מזל, מאחר ואתה יכול לקבל פנל AU או סמסונג, ואין לך אפשרות לדעת?

אני קצת מפחד ממסך LG (והסיבה די טיפשית האמת). יש לי ממיר DTT של Innova, והרבה מאוד משתמשי מסכי LG דיווח על בעיה עם השלט. מסתבר שהוא משדר על אותו תדר של מסכי ה LG, ולחיצה לשינוי ערוץ משנה ערוץ גם בטלוויזיה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

לגבי הסמסונג, יש לך אפשרות לדעת אם תסתכל על המדבקה מאחורי המסך. ראה איך בשרשור שהפניתי אליו.

לגבי ה LG לא מכיר את הנושא, אבל אם זה נכון ברור שלא הייתי קונה אותו. אולי אפשר לבדוק את הנושא בחנות.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קראתי באיזשהו פוסט שדווקא גטר שיחרורו Firmware שאמור לתקן את עניין השלט (וזה כמובן דורש את החלפת השלט עצמו). אני מברר אם זה אפשרי. אם כן, ה LG460 נראית מבטיחה.
ביקורות דווקא משבחות את ה 530C קצת יותר, אבל כמו שציינת בעצמך, אי אפשר לדעת איזה פאנל תקבל ללא פתיחת הקופסא (מה שבעלי החנויות לא רוצים לעשות). מדברים קצת על שחור בעייתי עם ה LG460. בנוסף כל הביקורת לגודל ה 32 או ל 37. האם יש משמעות באיכות התמונה בין גודל לגודל למרות שזה אותו דגם?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

החסרונות של IPS לעומת S-PVA הם השחורים. היתרונות הם דיוק הצבעים וזוויות צפיה.

ספציפית לטלוויזיות המדוברות ראה השוואה (450 מול ה 550):

http://www.televisioninfo.com/content/L ... 32C550.htm

יש לי פאנל PVA בסלון ו IPS בחדר של הילד. מה אגיד לך, לא סובלים מהסרטים ב LG :). אני חושב שרואים אחלה, ודברים מסויימים נראים טוב יותר על ה IPS מאשר על ה PVA. כמובן שכדאי לעשות כיול.

בכל מקרה בשני המקרים לא מדובר בטלוויזיות היי אנד אלא ב GOOD VALUE FOR MONEY. אם הייתי קונה משהו רק לסרטים הייתי בוחר דברים מתקדמים יותר משתי החברות.

דרך אגב, שים לב ש IPS זה גם Z ו I ולא רק W.

לא אמורה להיות בעיה עם ה 37.

רק תוודא את עניין השלט כי זה יבאס פחד.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

דרך אגב, אם הטלוויזיה לא רק למשחקים, ויש לך תקציב וחשק להיי אנד, אז יש את ה LX9500 של LG 47" בייבוא מקביל בסביבות ה 8.5K.

אחת הבודדות מההיי אנד שאין לה בעיות לאגים (אבל יש לה מסך זכוכית אם הסביבה מוארת זה יהיה בעייתי).

יש מלא ביקורות עליה כולל באתר הזה.

אם זה בעיקר למשחקים, אז ה IPS ב 460 נפלא לטעמי.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

המאמר המצורף די קוטל על ה LD460 מול ה 530C. הם ציינו בכמה מקומות ה LD460 לא מצדיקה את הקניה שלה. קראתי הרבה על ה LD460 בפורום ועל הסמסונג. מישהו ציין באחד הפוסטים שבגודל 32 אינץ לפחות, כל המסכים בארץ של 530C מגיעים עם פאנל מקורי של סמסונג (SQ). אתה יודע משהו על זה?

אני גיימר, הסיבה שאני קונה אותה מלכתחילה זה כדי לשחק. אולי אני מניח שעם האוכל יגיע התאבון, ואתחיל לראות יותר סרטים וסדרות ב HD עליה. אני מחפש עכשיו מקום שמראה אותה ב 47 אינץ (כל המקומות מציגים רק את הדברים הקטנים יותר).

ה LX המדוברת היא פלסמה? כי הטלוויזיה יושבת מול חלון, ולכן שקיפות יכולה להיות בעיה.
זה קצת עצוב שהטלוויזיות החדשות לא יכולות להתמודד עם ה Input Lag ואין מבחר כמעט :-(

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

לא יודע מאיפה הגעת לזה שהם קוטלים אותה. אם תסתכל בתחילת הביקורת תראה את המסקנה הסופית:

[left]The LG 32LD450 has its flaws, but ultimately, we liked it.[/left]

http://www.televisioninfo.com/content/L ... Review.htm

דווקא את הסמסונג 550 הם קוטלים (למרות שאני לא מסכים איתם):

[left]The test performance, however, fell short of Samsung’s normally high standards. What went wrong?[/left]

http://www.televisioninfo.com/content/S ... w-1711.htm

ובהשוואה הם לא אומרים חד משמעית מי יותר טובה. בדיוק כמו שאמרתי קודם, לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.

כדאי שתלך לראות את שתיהן ותחליט.

לגביה LX9500, זה LCD עם לד דינמי אחורי ברמה הגבוהה ביותר ותמונה מדהימה. אבל מסך מבריק ביותר ולכן לדעתי לא מתאימה לך.

לגבי הפאנל ב 530, יכול להיות שה 32 באה עם S-PVA. לך לחנות, אתה תמיד יכול לדרוש לראות שהטלוויזיה תקינה לפני שאתה משלם, זו זכותך, ואז תוכל להסתכל על המדבקה. מבחינתי לפחות, לקבל פאנל של כי-מיי בתוך סמסונג זו טלוויזיה לא תקינה :)

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אני מניח שכל אחד בחר משפט אחר ליצג את הדעה שלו בסופו של דבר :-)
אני התבססתי על :

" On the whole, the LG 32LD450 is a decent TV, but if you read our comparisons in this review, you’ll see that you can get more for your money."

אבל כמו שציינת. זה טלווזיות Low End ולכן אני מניח שאני לא יכול להתלונן יותר מדי.
אני בספק אם חנות תרשה לי לפתוח קרטון של מסך סמסונג רק כדי לבדוק את הדגם. מנסיון כאשר רציתי לקנות מסך מחשב של סמסונג עם אותה בעיה, רוב בעלי החנויות אמרו שהם לא ימכרו אחר כך קרטון פתוח ללקוח אחר.. ובצדק אגב :-)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

לא הייתי קורא להן LOW END. שתיהן טלוויזיות MID RANGE.

אני חושב שכשהוא אמר שאפשר לקבל יותר בשביל הכסף הוא התכוון להשוואה לסוני מסדרה 7:
[left]
[The Sony KDL-32EX700 costs a little more, but offers a lot of cool features. The ethernet and optional WiFi connect to Sony’s outstanding selection of streaming content options, as well as a growing connection of online apps. The black levels and contrast are also far superior to the LG 32LD450. Overall, it’s probably a better buy[/left]

רק שבארץ היא לא עולה "קצת יותר" ומבחינת אינפוט לאג היא לא ברמה של ה 530 וה 460.

http://www.televisioninfo.com/content/L ... 2EX700.htm

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הבנתי אותך. טוב - כמו שציינתי, אני יקפוץ לראות את שניהם. אני חושב שב "חללית" שניהם נמצאים בתצוגה ובמחיר טוב (לפחות הדגמים של ה 37 נמצאים בתצוגה).

תודה רבה על העזרה Integral :-)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

בסמסונג אין לך סיכוי לקבל ב 37" פאנל S-PVA. פשוט הם לא מייצרים אותו בגודל הזה.

שים לב שיש מכירות חיסול מלאי באולסייל של ה 530, ככה שמניח שגם בחנויות יוכלו לעשות לך מחיר טוב.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני לא מתכוון לקנות 37" אלה 46-7", אבל מה שאתה אומר מעניין. זה אומר שאם אני ישווה LG 37 ל סמסונג 37, זה לא בטוח תהיה השוואה פיירית, כי בגודל 37 הפאנל כנראה נחות יותר.
בכל אופן, אם אני לא יצליח בוודאות לקבל פאנל SQ, אני לא ילך על סמסונג...

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

שוב שלום. יצא לי היום לצאת קצת ולחפש טלוויזיות, ולצערי עדין לא מצאתי את ה LG בתצוגה, אבל כן ראיתי את ה 530C ולא ממש התרשמתי (אבל אולי זה בגלל שה HD של YES פשוט נראה רע).

יצא לי לראות את ה 550D LCD, והיא נראה לא רע בכלל עם מחיר הגיוני. למישהו יצא לשחק איתה קצת ולבדוק מה ה Input Lag? בנוסף, כל החיפושים בפורום הראו ש 550D היא פלזמה, אולם גם באתר של היבואן וגם בחנות יש גם LCD באותו שם דגם?

תודה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אולי ראית את ה LD550? שזו LCD של LG עם 100 הרץ (ולאג לא קטן)?

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

לא, זאת היתה חנות של סמסונג בלבד.
http://www.miniline.com/Samsung/?Catego ... icleID=561

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

אוקיי, אז אתה מתכוון לזאת:

http://www.televisioninfo.com/content/S ... Review.htm

היא מחליפה את ה C550 שלמיטב ידיעתי כמו ה 530 אין לה לאג אם כי לא ראיתי מדידות עדיין.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

מצד שני יש לה:

מנגנון החלקת תנועה CMR 100 Hz

מה שיכול ליצור לאגים.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אבל לסמסונג יש GameMode שבעצם עושה Forcing ל 50 לא?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”