שאלה לגבי חיבור מפענח הוט ל- LG PX4
בוקר טוב,
שאלה לגבי חיבור LG PX4 למפענח של הוט.
מקריאה בפורום הבנתי ששיטת החיבור המומלצת היא Scart ל- Scart, ולחבר את זה ליציאת AV1 של ה- LG כי היא זאת שתומכת ב- RGB (ובנוסף להגדיר את המפענח להוציא RGB).
שאלתי היא האם בחיבור כבל RCA ל- Scart תתקבל אותה תוצאה או שישנם הבדלים בין RCA to Scart ובין Scart to Scart.
תודה מראש,
שאלה לגבי חיבור LG PX4 למפענח של הוט.
מקריאה בפורום הבנתי ששיטת החיבור המומלצת היא Scart ל- Scart, ולחבר את זה ליציאת AV1 של ה- LG כי היא זאת שתומכת ב- RGB (ובנוסף להגדיר את המפענח להוציא RGB).
שאלתי היא האם בחיבור כבל RCA ל- Scart תתקבל אותה תוצאה או שישנם הבדלים בין RCA to Scart ובין Scart to Scart.
תודה מראש,
There is a time to live
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
חיבור RGB
theagc,
רק כניסת SCART 2 בפלזמה שלך תומכת ב-RGB , ולכן רק אליה תחבר כבל SCART ל-SCART איכותי.כמו כן , חובה עליך להגדיר בממיר יציאת וידאו RGB , אחרת המסך שלך יהיה מחובר בקומפוזיט (למרות שהשתמשת ב-SCART !).לגבי ה-SCART שמתפצל לבננות - דרכו מתקבלת תמונת קומפוזיט בלבד , והתמונה שתתקבל - בהתאם ...
רק כניסת SCART 2 בפלזמה שלך תומכת ב-RGB , ולכן רק אליה תחבר כבל SCART ל-SCART איכותי.כמו כן , חובה עליך להגדיר בממיר יציאת וידאו RGB , אחרת המסך שלך יהיה מחובר בקומפוזיט (למרות שהשתמשת ב-SCART !).לגבי ה-SCART שמתפצל לבננות - דרכו מתקבלת תמונת קומפוזיט בלבד , והתמונה שתתקבל - בהתאם ...
אוקי, כלומר Scart ל- Scart יאפשר לי RGB כאשר RCA לא...
תודה.
דרך אגב, בכל מקום בפורום כתוב שדווקא ממשק AV1 הוא זה שתומך ב- RGB ולא AV2...
דרך אגב, בכל מקום בפורום כתוב שדווקא ממשק AV1 הוא זה שתומך ב- RGB ולא AV2...
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
אצלי בפלסמה (כמובן PX4 , נקנתה לפני שבועיים) חיבור ל AV1 נותן תמונה דיי גרועה, וחיבור ל AV2 נותן תמונה הרבה יותר טובה (ממיר הוגדר כמו שצריך). גם הטכנאי של YES טען כך. יש למישהו הסבר למה יש גירסאות שונות לעניין הכניסה תומכת RGB?
orenhazan , אצלך בוודאות התמונה ב AV1 יותר טובה מ AV2 ?
orenhazan , אצלך בוודאות התמונה ב AV1 יותר טובה מ AV2 ?
לא מומחה - אבל מתמחה
טוב יש לי תשובות לכל השאלות. לגבי הכניסות אני אומר ובוודאות ש AV1 ורק הוא תומך ב RGB גם לי הייתה את ההתלבטות הזאת היבואן בארץ לא ידע איזה סקארט תומך ב RGB אז שלחתי מכתב ליצרן בקוריאה התשובה הייתה חד משמעית AV1 הוא FULL וAV2 וAV3 הם HALF זאת אומרת רק AV1 תומך ב RGB.
לגבי איפה רואים יותר טוב לפי דעתי יש לך בעיה בממיר ב AV1 רואים הרבה יותר טוב מ AV2 שם הכתוביות מרוחות. בRGB אתה רואה הרבה יותר חלק והרבה פחות רעש במסך ואת זה הצלחתי לקבל רק דרך AV1 אני משתמש בממיר YES MAX עם כבל סקארט לסקארט איכותי מאוד ואני אומר לך חד משמעית רואים יותר טוב בAV1 דרך RGB.
לא יודע מה הטכנאי אמר לך אני מדבר מניסיון ואחרי הרבה בדיקות של העניין גם כלפי הייצרן בחו"ל.
טוב מקווה שעניתי לך על השאלות שלך בכל מקרה אם אתה רואה יותר טוב בAV2 אז תישאר מחובר לשם כמו שאמרו פה הרבה אין חוקים ברורים בחיבורים האלה.
לגבי איפה רואים יותר טוב לפי דעתי יש לך בעיה בממיר ב AV1 רואים הרבה יותר טוב מ AV2 שם הכתוביות מרוחות. בRGB אתה רואה הרבה יותר חלק והרבה פחות רעש במסך ואת זה הצלחתי לקבל רק דרך AV1 אני משתמש בממיר YES MAX עם כבל סקארט לסקארט איכותי מאוד ואני אומר לך חד משמעית רואים יותר טוב בAV1 דרך RGB.
לא יודע מה הטכנאי אמר לך אני מדבר מניסיון ואחרי הרבה בדיקות של העניין גם כלפי הייצרן בחו"ל.
טוב מקווה שעניתי לך על השאלות שלך בכל מקרה אם אתה רואה יותר טוב בAV2 אז תישאר מחובר לשם כמו שאמרו פה הרבה אין חוקים ברורים בחיבורים האלה.
orenhazan ,
בדיוק כשהתחלתי לכתוב תגובה התקשר אלי טכנאי של ח.י. כי ביקשתי להחזיר את הטלויזיה. סיפרתי לו את הדעות וגם את הדעה הנחרצת שלך. התגובה שלו לא פחות נחרצת: מנסיונם, בכניסה AV1 יש הכי הרבה בעיות, והוא ממליץ לחבר ל AV2 (כפי שאמרתי הוא היה מאוד נחרץ, וזה גם נכון לפי מה שקורה אצלי בבית). הוא המליץ גם לנסות לשנות את ההגדרה של ה SCART ל SVIDEO ולעבור ב INPUT ל SVIDEO2 , לטענתו זה מתוך נסיונם של לקוחות. אני כרגע לא בבית, כשאנסה את זה אני אעדכן לגבי התוצאות.
שאלתי גם לגבי חשיבות של איכות הכבל, הוא אמר שלא צריך להשקיע. למישהו יש נסיון עם זה? שרגי המליץ לי (שרגי שומע?..) לקנות כבל של TARA LABS , ואני מתכוון לנסות אותו אבל הוא עולה 400 ש"ח, קצת הרבה אם לא באמת צריך.
בדיוק כשהתחלתי לכתוב תגובה התקשר אלי טכנאי של ח.י. כי ביקשתי להחזיר את הטלויזיה. סיפרתי לו את הדעות וגם את הדעה הנחרצת שלך. התגובה שלו לא פחות נחרצת: מנסיונם, בכניסה AV1 יש הכי הרבה בעיות, והוא ממליץ לחבר ל AV2 (כפי שאמרתי הוא היה מאוד נחרץ, וזה גם נכון לפי מה שקורה אצלי בבית). הוא המליץ גם לנסות לשנות את ההגדרה של ה SCART ל SVIDEO ולעבור ב INPUT ל SVIDEO2 , לטענתו זה מתוך נסיונם של לקוחות. אני כרגע לא בבית, כשאנסה את זה אני אעדכן לגבי התוצאות.
שאלתי גם לגבי חשיבות של איכות הכבל, הוא אמר שלא צריך להשקיע. למישהו יש נסיון עם זה? שרגי המליץ לי (שרגי שומע?..) לקנות כבל של TARA LABS , ואני מתכוון לנסות אותו אבל הוא עולה 400 ש"ח, קצת הרבה אם לא באמת צריך.
לא מומחה - אבל מתמחה
נראה לי שצריך שוב לבדוק את הנושא הזה - AV1 או AV2 ...
כשאחזור מחו"ל שבוע הבא אנסה לשחק עם זה קצת.. אלא אם כן משהו יוכל לבדוק את זה קצת לפני?
תודה מראש,
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
מניסיון אם תשמע לטכנאים של ח.י לא תגיע רחוק רמת הידע שלהם שואפת לאפס בהתחלה שרכשתי את הפלאזמה הם לא ידעו בכלל מה זה RGB וטענו שאין מושג כזה הם מכירים רק קומפוזיט ו SVIDEO עשיתי נסיונות עם הAV2 אצלי בכל אופן ואני בטוח כשאני מחובר ל AV2 אני מקבל קומפוזיט וההוכחה לכך היא שכאשר אני משנה בממיר מקופוזיט ל RGB ב AV2 אין שינוי בתמונה לא כמו ב AV1 שם יש שינוי ניכר בתמונה וגם המסך נכבה לשניה כדי להעביר לאות RGB ואז נדלק בחזרה דבר שלא קורה ב AV2 .בכל מקרה יש לי מכתב מהיצרן בקוריאה שכותב לי שרק ב AV1 אני יכול לקבל אות RGB ואני מאמין שהם יודעים קצת יותר מאשר היבואן בארץ שמה שמעניין אותו זה רק מכירות והידע המקצועי שואף לאפס.
דוגמה קטנה אני מחזיק אצלי במחשב עידכון תוכנה ל PX4 שליבואן בארץ אין ותאמין לי הם גם לא יודעים שישנם עידכוני תוכנה לפלאזמות בכלל ושיש אפשרות כזו בכלל.
בכל מקרה זכותך להאמין למי שאתה רוצה אני לא מנסה לשכנע אותך אני פשוט מספק לך את העובדות.
בכל מקרה קנית פלאזמה מעולה לפי דעתי אני מאוד מרוצה ממנה אני בין הראשונים בארץ שרכש אותה ואני מאוד מרוצה.
תהנה.
דוגמה קטנה אני מחזיק אצלי במחשב עידכון תוכנה ל PX4 שליבואן בארץ אין ותאמין לי הם גם לא יודעים שישנם עידכוני תוכנה לפלאזמות בכלל ושיש אפשרות כזו בכלל.
בכל מקרה זכותך להאמין למי שאתה רוצה אני לא מנסה לשכנע אותך אני פשוט מספק לך את העובדות.
בכל מקרה קנית פלאזמה מעולה לפי דעתי אני מאוד מרוצה ממנה אני בין הראשונים בארץ שרכש אותה ואני מאוד מרוצה.
תהנה.
דרך אגב איך המחיר של 9900 שח לפלזמה הזאת?
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
יש כמה השערות אני ינסה להסביר. יכול להיות שהכבל סקארט לסקארט לא תומך ב RGB לא כולם תומכים יש כבלי סקארט שלא כל ה 21 פינים מחוברים.
אופציה שנייה בעייה מסוימת בממיר גם בזה נתקלתי.
אופציה שלישית היא אוליי גירסת תוכנה שונה מה שלא נראה לי אבל תיכנס לתפריט טכנאי ותגיד לי מה היא גירסת התוכנה של הפלאזמה שלך זה נמצא למעלה אם זה MF-056A אז זו אותה גירסה כמו אצלי אבל זה שווה בדיקה.
אופציה שנייה בעייה מסוימת בממיר גם בזה נתקלתי.
אופציה שלישית היא אוליי גירסת תוכנה שונה מה שלא נראה לי אבל תיכנס לתפריט טכנאי ותגיד לי מה היא גירסת התוכנה של הפלאזמה שלך זה נמצא למעלה אם זה MF-056A אז זו אותה גירסה כמו אצלי אבל זה שווה בדיקה.
ofers קבל עידכון במידה ובדקת את כל מה שאמרתי לך ועדיין יש לך את הבעייה כרגע דיברתי עם חבר טוב שיש לו את אותה פלאזמה ונזכרתי שלפני חודש בערך הייתה לו את אותה בעייה בדיוק שאלתי אותו איך זה נפתר והתשובה היא שהחליפו לו את הפלאזמה והבעייה נפתרה גם הוא היום מחובר ב AV1 דרך RGB והוא רואה מצויין הייתה לו את אותה בעייה בדיוק ב AV1 הוא לא ראה טוב וב AV2 הוא ראה הרבה יותר טוב אבל עדיין בקומפוזיט ולא ב RGB כיום הוא רואה תמונה מעולה והוא מרוצה מאוד לכן מה שאני מציע זה שתנסה את הפיתרונות שנתתי לך במידה וזה לא עזר תעמוד על זה שיחליפו לך את הפלאזמה ואני מאמין שיהיה בסדר אתה אמרת שגם ב AV2 אתה עדיין לא רואה מושלם לכן בטוח יש בעיה כי התמונה ב RGB בפלאזמה הזאת היא מעולה.
orenhazan הרגת אותי עכשיו
גם לי יש בעיה די דומה, עם ממיר של YES.
עכשיו איך אני אדע אם צריך להחליף את המסך או לא ?
ב-AV1 התמונה בבחירת RGB בממיר = לתמונה בבחירת COMPOSITE (שניהם עם SCART של BELKIN)
ניתן להבחין שהתמונה לא מושלמת, בעיקר בספורט.
האם אתה יכול איך שהוא להסביר למה את מתכוון ב- "תמונה מעולה"
יניר
עכשיו איך אני אדע אם צריך להחליף את המסך או לא ?
ב-AV1 התמונה בבחירת RGB בממיר = לתמונה בבחירת COMPOSITE (שניהם עם SCART של BELKIN)
ניתן להבחין שהתמונה לא מושלמת, בעיקר בספורט.
האם אתה יכול איך שהוא להסביר למה את מתכוון ב- "תמונה מעולה"
יניר
הצילו - סיבות אפשריות לבעיית המריחה
אורן, תודה רבה על העיצות, אבל...
ניסיתי כל מה שהצעת פלוס החלפת כבל לכבל של בלקין (100 ש"ח), כלום לא עזר. גירסת התוכנה אותה גירסה. יכול להיות שזו באמת בעייה של הטלויזיה, אבל שכן שלי קנה יחד איתי ואצלו רואים אותו הדבר, כך שזה מוריד קצת את הסיכויים שזו הבעייה. אני כבר מאוד לחוץ מהמצב כי מחר אני כבר צריך לתת תשובה סופית אם אני מחזיר את הטלויזיה או לא. קניתי אותה יחסית בזול בקנייה קבוצתית ככה שחבל לי להחזיר אם עדיין יש אפשרות לשיפור.
אני אתאר את הבעייה בצורה יותר מדוייקת: הבעייה היא איבוד פרטים (באופן מורגש, במיוחד בפנים בקלוז אפ) בזמן שהתמונה נעה. או שרואים מרוח או שרואים פיקסליזציה וריבועים. כשיש הפסקה בתנועה, אחרי בערך שניה שוב הפרטים חוזרים לתמונה. יש לי תחושה שזה בכלל בגלל הדחיסה של הלווין, אבל אני לא בטוח כי ב CRT אני לא רואה בכלל את התופעה הזו, ואם זו הייתה הבעייה אז גם אצלך היא הייתה אמורה להופיע. יש סיכוי שגם אצלך זה קורה ולא שמת לב? כנראה שלא.
השערות, הצעות, הכל יתקבל בברכה כי אני ממש אובד עיצות. בכל מקרה אני אנסה גם את ההחלפה של הטלויזיה.
ניסיתי כל מה שהצעת פלוס החלפת כבל לכבל של בלקין (100 ש"ח), כלום לא עזר. גירסת התוכנה אותה גירסה. יכול להיות שזו באמת בעייה של הטלויזיה, אבל שכן שלי קנה יחד איתי ואצלו רואים אותו הדבר, כך שזה מוריד קצת את הסיכויים שזו הבעייה. אני כבר מאוד לחוץ מהמצב כי מחר אני כבר צריך לתת תשובה סופית אם אני מחזיר את הטלויזיה או לא. קניתי אותה יחסית בזול בקנייה קבוצתית ככה שחבל לי להחזיר אם עדיין יש אפשרות לשיפור.
אני אתאר את הבעייה בצורה יותר מדוייקת: הבעייה היא איבוד פרטים (באופן מורגש, במיוחד בפנים בקלוז אפ) בזמן שהתמונה נעה. או שרואים מרוח או שרואים פיקסליזציה וריבועים. כשיש הפסקה בתנועה, אחרי בערך שניה שוב הפרטים חוזרים לתמונה. יש לי תחושה שזה בכלל בגלל הדחיסה של הלווין, אבל אני לא בטוח כי ב CRT אני לא רואה בכלל את התופעה הזו, ואם זו הייתה הבעייה אז גם אצלך היא הייתה אמורה להופיע. יש סיכוי שגם אצלך זה קורה ולא שמת לב? כנראה שלא.
השערות, הצעות, הכל יתקבל בברכה כי אני ממש אובד עיצות. בכל מקרה אני אנסה גם את ההחלפה של הטלויזיה.
לא מומחה - אבל מתמחה
האם הממיר באמת מוציא RGB ?
כתבתי את זה גם בשרשור אחר: כשבוחרים RGB בממיר, עוברים למסך נוסף שבו קיימת רק האופצייה ( COMPOSITE(cvbs , וגם עליה צריך ללחוץ. זה נשמע קצת חשוד לא? orenhazan , גם אצלך זה ככה ב YES MAX ?
לא מומחה - אבל מתמחה
ofers קודם כל לפי דעתי אין לך מה להילחץ בשלב ראשון בוא תחליף את הפלאזמה זה לא עולה לך כלום במידה והבעייה ממשיכה אז תבדוק את העניין של הממיר יכול להיות שבעצם הוא לא מוגדר על RGB ומשם הבעיות כי התיאור שאתה מתאר לגבי איכות התמונה את זה יש לי בדיוק כשאני רואה בקומפוזיט ואני שוב פעם עונה לכם וחד משמעית אין לי את כל התופעות שאתם מספרים איכות התמונה שאני מקבל דרך ה YES MAX היא מעולה ללא מריחות או בעיות דומות ותאמין לי יש לי עין חדה מאוד אני שם לב לכל בעיה. כאשר אני מעביר לקומפוזיט בממיר כל הבעיות שתיארתם קורות אבל ב RGB הכל משתנה לטובה ובעצם זה מה שצריך לקרות.
YANSH לגבי הבעיה שלך שידורי ספורט הם לא מדד לבדיקה כי שם יש בעיות בכל הפלאזמות תגיד לי למשל איך אתה רואה ערוץ 10 והאם גם שם יש את הבעיות שאתה מתאר.
YANSH לגבי הבעיה שלך שידורי ספורט הם לא מדד לבדיקה כי שם יש בעיות בכל הפלאזמות תגיד לי למשל איך אתה רואה ערוץ 10 והאם גם שם יש את הבעיות שאתה מתאר.
בערוץ 10 רואים טוב.
חוץ מזה, אין לי את הבעיה שיש ל-ofers.
אני מדבר על כך שכאשר יש משטח גדול ואחיד (כמו מגרש כדורגל), במרחק קטן מ-3 מ', אני רואה מן תזוזה\הבהוב של נקודות על המסך.
חוץ מזה, אני לא רואה שום הבדל באיכות בין הגדרת RGB ב-SCART לבין הגדרת COMPOSITE.
בדקתי ב-AV2, התמונה לא יותר טובה.
יניר
חוץ מזה, אין לי את הבעיה שיש ל-ofers.
אני מדבר על כך שכאשר יש משטח גדול ואחיד (כמו מגרש כדורגל), במרחק קטן מ-3 מ', אני רואה מן תזוזה\הבהוב של נקודות על המסך.
חוץ מזה, אני לא רואה שום הבדל באיכות בין הגדרת RGB ב-SCART לבין הגדרת COMPOSITE.
בדקתי ב-AV2, התמונה לא יותר טובה.
יניר