עזרה בבניית רשת ביתית של nas צפייה בתכנים ממחשב ראשי במקומות נפרדים
שלום לכל באי הפורום
להלן אציג מערכת שברצוני ליצור בביתי ואשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור...
3 חדרים בבית כאשר בכל חדר יש אקסטרימר פרו או אקסטרימר סייד ווינדר או לחילופין htpc כולם מחוברים ברשת קווית על ידי כבל רשת לראוטר כעמדות נפרדות המקבלות איי פי נפרד כמו כן ישנו מארז ישן עם 10 טרה הארדיסקים המלא בסרטים באיכות hd של 720p ו 1080p וכן מוסיקה וקבצי וורד תמונות וכו.... השאלה שלי היא האם אני אוכל לצפות בתכנים הנמצאים על הארדיסקים של המארז הישן אבל דרך הרשת של האקסטרימרים? כלומר כל זאת אחרי ששיתפתי את כל התקיות שבהם נמצאים הסרטים וכל הקבצים הנידונים? נא לזכור זה לא דרך רשת אלחוטית אלא דרך רשת פיסית כלומר קווית .
כמו כן אם יופעלו מספר קבצים בו זמנית האם משני אקסטרימרים שונים האם זה יגרום לעומס ולפגיעה באיכות ה"שידור" של הקבצים ?
אם כן האם יש דרך להסביר או להראות לי איך ומה צריך לעשות בשביל לקבל מערכת המתקרבת לשלמות?
תודה
metlon
להלן אציג מערכת שברצוני ליצור בביתי ואשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור...
3 חדרים בבית כאשר בכל חדר יש אקסטרימר פרו או אקסטרימר סייד ווינדר או לחילופין htpc כולם מחוברים ברשת קווית על ידי כבל רשת לראוטר כעמדות נפרדות המקבלות איי פי נפרד כמו כן ישנו מארז ישן עם 10 טרה הארדיסקים המלא בסרטים באיכות hd של 720p ו 1080p וכן מוסיקה וקבצי וורד תמונות וכו.... השאלה שלי היא האם אני אוכל לצפות בתכנים הנמצאים על הארדיסקים של המארז הישן אבל דרך הרשת של האקסטרימרים? כלומר כל זאת אחרי ששיתפתי את כל התקיות שבהם נמצאים הסרטים וכל הקבצים הנידונים? נא לזכור זה לא דרך רשת אלחוטית אלא דרך רשת פיסית כלומר קווית .
כמו כן אם יופעלו מספר קבצים בו זמנית האם משני אקסטרימרים שונים האם זה יגרום לעומס ולפגיעה באיכות ה"שידור" של הקבצים ?
אם כן האם יש דרך להסביר או להראות לי איך ומה צריך לעשות בשביל לקבל מערכת המתקרבת לשלמות?
תודה
metlon
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
שלום רב,
אנסה לעזור לך בטיפה ידע שרכשתי, כאן ובכלל.. אשמח אם ישלימו אותי החבר'ה בפורום..
א. תוכל לחבר את כל הסטרימרים לרשת [אני מאמין שיהיה צורך בסוויצ']
ב. קח בחשבון שהיום אין סטרימר שתומך ברשת 1ג'יגה בכלל והאקסטרימר בפרט..
ג. לגביי צפייה במקביל אני מאמין שיש אפשרות לבצע זאת דרך הרשת, כל סטרימר עומד באייפי ברשות עצמו. אך בנוגע להזרמה אני מאמין שתכנים טובעניים לא ירוצו חלק
ד. אין הרבה מה לעשות בנוגע ל"פגיעה באיכות השידור" אם כי רשת 100Mbit לא תצליח להזרים תכנים כ"כ טובעניים יחדיו, ורשת ג'יגה לא נתמכת..
הדבר היחידי שאני יכול להמליץ לך זה כבר להשחיל כבלי רשת שתומכים 1ג'יגה ולחבר את כל 8 הכבלים לקונקטור בכדיי שתהיה תמיכה ב-1ג'יגה
כמו כן, לרכוש ראוטר תקן N התומך ב-1ג'יגה וסוויצ' תואם התומך גם כן. לעתיד ורוד יותר
מקווה שעזרתי
ג. לגביי צפייה במקביל אני מאמין שיש אפשרות לבצע זאת דרך הרשת, כל סטרימר עומד באייפי ברשות עצמו. אך בנוגע להזרמה אני מאמין שתכנים טובעניים לא ירוצו חלק
ד. אין הרבה מה לעשות בנוגע ל"פגיעה באיכות השידור" אם כי רשת 100Mbit לא תצליח להזרים תכנים כ"כ טובעניים יחדיו, ורשת ג'יגה לא נתמכת..
הדבר היחידי שאני יכול להמליץ לך זה כבר להשחיל כבלי רשת שתומכים 1ג'יגה ולחבר את כל 8 הכבלים לקונקטור בכדיי שתהיה תמיכה ב-1ג'יגה
כמו כן, לרכוש ראוטר תקן N התומך ב-1ג'יגה וסוויצ' תואם התומך גם כן. לעתיד ורוד יותר
מקווה שעזרתי
תודה על תשובתךadirbooking כתב:שלום רב,
מקווה שעזרתי...
האם בכדי שיתמוך האקסטרימר פרו שברשותי ברשת של 1 ג'יגה עליי לעשות איזה עדכון קושחה או משהו בסגנון או שזה פשוט כי החומרה לא תומכת כרגע?
כמו כן איך נראה כבל רשת של 1 ג'יגה ואיפה אפשר להשיגו ?
בנוסף לכל יש לי מודם ראוטר שהוא עם 4 יציאות וכניסה אחת ובתן n כך שמהבחינה הזו אני מסודר....
אם נפריד הכל מהכל כרגע בזמנים שלנו כעת האם יש דרך ליצור את המערכת שאני מייחל לה ואם כן מה עליי לקנות (מכשירים) בכדי לבנותה?
תודה
- adirbooking
- חבר ותיק

1. חומרה לא תומכת - אין מה לעשות בנידון כרגע אלא לחכות שבאמת יצא סטרימר שיעמוד בדרישות שלנו ובנוסף יתמוך ב-1ג'יגה 
2. כבל רשת 1G נראה כמו כל כבל רשת מבחינה חיצונית, אך בסימולו CAT-5e או CAT-6 [אם אתה גר קרוב לירושלים/מעלה אדומים ולא צריך 200 מטר כבל, צור איתי קשר בפרטי. יש לי למעלה מ-60 מטר כבל שלא נראה לי שיהיה לי בו שימוש..] בכל מקרה זה עלות של 110 שקלים אם אני זוכר נכון ל-100 מטר כבל. קונקטורים תצטרך לרכוש לבד, משהו כמו 2 שקלים לקונקטור.
ולחבר ? או שתלחץ אותם לבד או שתביא טכנאי שמתעסק בזה. אשמח לעזור לך אם תרצה ללחוץ לבד.
3. אם מספיקות לך 4 יציאות - על הכיפאק [רצוי שהראוטר יתמוך בתקן N מהסוג החדש וגם ב1G ] [איזה דגם הראוטר ?]
4. המערכת שאתה מייחל לה זה מה שכולנו מייחלים
ברגע שתהיה אחת כזו תגיד לי [או אם יש ומישהו כאן יודע, שישתף אותנו
]
בהצלחה ידידי
2. כבל רשת 1G נראה כמו כל כבל רשת מבחינה חיצונית, אך בסימולו CAT-5e או CAT-6 [אם אתה גר קרוב לירושלים/מעלה אדומים ולא צריך 200 מטר כבל, צור איתי קשר בפרטי. יש לי למעלה מ-60 מטר כבל שלא נראה לי שיהיה לי בו שימוש..] בכל מקרה זה עלות של 110 שקלים אם אני זוכר נכון ל-100 מטר כבל. קונקטורים תצטרך לרכוש לבד, משהו כמו 2 שקלים לקונקטור.
ולחבר ? או שתלחץ אותם לבד או שתביא טכנאי שמתעסק בזה. אשמח לעזור לך אם תרצה ללחוץ לבד.
3. אם מספיקות לך 4 יציאות - על הכיפאק [רצוי שהראוטר יתמוך בתקן N מהסוג החדש וגם ב1G ] [איזה דגם הראוטר ?]
4. המערכת שאתה מייחל לה זה מה שכולנו מייחלים
בהצלחה ידידי
תודה שובadirbooking כתב:1. חומרה לא תומכת - אין מה לעשות בנידון כרגע אלא לחכות שבאמת יצא סטרימר שיעמוד בדרישות שלנו ובנוסף יתמוך ב-1ג'יגה
4. המערכת שאתה מייחל לה זה מה שכולנו מייחליםברגע שתהיה אחת כזו תגיד לי [או אם יש ומישהו כאן יודע, שישתף אותנו
]
בהצלחה ידידי...
האמת היא שאני מאיזור הצפון כך שקשה יהיה להגיע לירושליים תודה בכל אופן...
ולפי ראות עיניי כרגע אם אין לי את האופציה ליצור את המערכת המבוקשת אני לא ממש מעוניין ליצור מערכת מקרטעת
שוב תודה
כרגע אני ממשיך עם האקסטרימר פרו ועם הכוננים הפנימיים שבו ובמקרה של רצון לצפות בסרט בחדר השינה פשוט אעביר אותו לכונן חיצוני או דיסק און קי ואראה כל סרט לגופו של עניין.
- adirbooking
- חבר ותיק

לא משנה איזה מערכת תצוץ ומתי היא תצוץ - תצטרך בסופו של דבר את רשת ה-1G... בנוסף לראוטר שתומך ברשת הזו והתקן החדש מאפשר קליטה רחבה יותר וחזקה יותר.
כך או כך תרשת את הבית, במוקדם או מאוחר כך שהיא לא "תקרטע"
כמו כן, כל האינטרנט בבית והזרמת המידע לסטרימרים הנרחבים עדיין תעבוד.. אפילו בצורה יותר תקינה ע"י רשת קווית ולא אלחוטית.
בכל מקרה הייתי ממליץ לעשות זאת

כך או כך תרשת את הבית, במוקדם או מאוחר כך שהיא לא "תקרטע"
כמו כן, כל האינטרנט בבית והזרמת המידע לסטרימרים הנרחבים עדיין תעבוד.. אפילו בצורה יותר תקינה ע"י רשת קווית ולא אלחוטית.
בכל מקרה הייתי ממליץ לעשות זאת
אם התכנים שאתה מזרים הם לא עם ביטרייט גבוה (כמו בהורדות סטאנדארטיות של סדרות ופרקים ב HD מהרשת - ובניגוד לריפים מלאים של בלוריי עם true HD אודיו) אז גם רשת 100 תעבוד.metlon כתב:כן אבל ברשת אלחוטיתNzep1 כתב:metlon- הסטרימרים מחוברים כיום ברשת וגם המארז - לאותו ראוטר?......
אם בכל זאת מדובר על תכנים כבדים - במקביל - הנגנים לא צריכים לתמוך ב 1G מספיק שיש לך סויטצ' של 1G והמארז 1G - לכל אחד מהנגנים מספיק 100 בכדי לנגן תכנים שכאלה כך שלא צריכים נגנים משודרגים.
ואם המעבר הוא לקוי - תקן N לא רלונטי כי הוא מדבר על אלחוטי...
Nzep1 כתב:אם התכנים שאתה מזרים הם לא עם ביטרייט גבוה (כמו בהורדות סטאנדארטיות של סדרות ופרקים ב HD מהרשת - ובניגוד לריפים מלאים של בלוריי עם true HD אודיו) אז גם רשת 100 תעבוד.metlon כתב:כן אבל ברשת אלחוטיתNzep1 כתב:metlon- הסטרימרים מחוברים כיום ברשת וגם המארז - לאותו ראוטר?......
אם בכל זאת מדובר על תכנים כבדים - במקביל - הנגנים לא צריכים לתמוך ב 1G מספיק שיש לך סויטצ' של 1G והמארז 1G - לכל אחד מהנגנים מספיק 100 בכדי לנגן תכנים שכאלה כך שלא צריכים נגנים משודרגים.
ואם המעבר הוא לקוי - תקן N לא רלונטי כי הוא מדבר על אלחוטי......
לפי דבריך אני מבין שאני יכול ליצור מערכת מושלמת ...
רק פשוט להביא ראוטר שהוא על 1g והוא גם סוויצ' כי יש לו 4 יציאות וכניסת רשת אחת כמו כן עליי לקנות כבל רשת של 1g ולחבר את כולם באופן קווי ולפי דעתך זה יצליח? צריך לדעת שהמרחק מהמחשב הראשי וגם מהראוטר לכל מזרים הוא כ20 עד 30 מטרים. מקווה שזה לא יפריע..
1. במקרה שקניתי הכל וחיברתי הכל כראוי האם לדעתך סרטים של 720p ושל 1080p יעברו ללא קטיעות וריצודים?
2. במקרה והכל תקין האם תהיה השפעה על המערכת כאשר אני אקרין במספר סטרימרים בו זמנית?
אשמח לתשובה גם ממישהו שעשה זאת כבר והמערכת אצלו פועלת.
תודה לכולם
metlon
אצלי יש שני סטרימרים ו HTPC - פריסת הכבלים להערכתי היא באורך של 10-20 מטר. ולא נתקלתי בבעיות - אני מזרים 720 ו1080 במקביל ללא בעיות.
אתה יכול לבצע בדיקה מאוד פשוטה - לחבר את כל המכשירים לטלויזיה אחת קח גם את הראוטר למחשב (אין צורך לחבר אותו לאינטרנט בשביל הבדיקה) - לחבר את כולם לראוטר עם כבלי רשת סטנדארטים, ולהפעיל הכל במקביל.
אתה יכול לבצע בדיקה מאוד פשוטה - לחבר את כל המכשירים לטלויזיה אחת קח גם את הראוטר למחשב (אין צורך לחבר אותו לאינטרנט בשביל הבדיקה) - לחבר את כולם לראוטר עם כבלי רשת סטנדארטים, ולהפעיל הכל במקביל.
תודה על התשובה... מספר שאלות...Nzep1 כתב:אצלי יש שני סטרימרים ו HTPC - פריסת הכבלים להערכתי היא באורך של 10-20 מטר. ולא נתקלתי בבעיות - אני מזרים 720 ו1080 במקביל ללא בעיות.
אתה יכול לבצע בדיקה מאוד פשוטה - לחבר את כל המכשירים לטלויזיה אחת קח גם את הראוטר למחשב (אין צורך לחבר אותו לאינטרנט בשביל הבדיקה) - לחבר את כולם לראוטר עם כבלי רשת סטנדארטים, ולהפעיל הכל במקביל....
1. ואצלך השתמשת בכבלים של 1g בראוטר של 1g ובכרטיס רשת בhtpc גם של 1g ?
2. כמו כן החומר מועבר מהhtpc לסטרימרים או ההיפך?
3. ניסית להעביר בו זמנית לשני הסטרימרים?
4. האם יש קשר לאיזה סוג של סטרימר יש לך? אם כן מה אתה ממליץ כי לי יש את האקסטרימר פרו.
תודה לכולם
metlon
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
metlon,
אין מניעה להגיע לתצורה שביקשת. מרגע שתחווט את כל החדרים בכבלי רשת ותחבר את הסטרימרים, כולן ישבו יחדיו ברשת הביתית יחד עם שרת התכנים שלך. במידה והשרת לא עסוק במשימות נוספות ורק משרת קבצים אשר מבקשים ממנו, לא תהיה בעיה להריץ את התכנים בצורה תקינה.
אם אתה לפני התקנת תשתית וציוד קצה, רצוי להשקיע ברשת 1Gb, העלות מעבר לרשת 10/100 שולית. יש לציין כי גם רשת 10/100 תספיק כנראה לצרכים שהגדרת.
יש כאן המון חברים עם תצורה דומה כבר שנים.
אין מניעה להגיע לתצורה שביקשת. מרגע שתחווט את כל החדרים בכבלי רשת ותחבר את הסטרימרים, כולן ישבו יחדיו ברשת הביתית יחד עם שרת התכנים שלך. במידה והשרת לא עסוק במשימות נוספות ורק משרת קבצים אשר מבקשים ממנו, לא תהיה בעיה להריץ את התכנים בצורה תקינה.
אם אתה לפני התקנת תשתית וציוד קצה, רצוי להשקיע ברשת 1Gb, העלות מעבר לרשת 10/100 שולית. יש לציין כי גם רשת 10/100 תספיק כנראה לצרכים שהגדרת.
יש כאן המון חברים עם תצורה דומה כבר שנים.
התשתית הפיזית היא CAT6 שתומכת ב 1G. כל החומר נמצא על etrayz - שיש לו תמיכה "לכאורה" ב 1G אבל בפועל הרבה פחות מזה( אין דיסקים בסטרימרים ואין דיסק עם תכנים ב HTPC).metlon כתב:תודה על התשובה... מספר שאלות...Nzep1 כתב:אצלי יש שני סטרימרים ו HTPC - פריסת הכבלים להערכתי היא באורך של 10-20 מטר. ולא נתקלתי בבעיות - אני מזרים 720 ו1080 במקביל ללא בעיות.
אתה יכול לבצע בדיקה מאוד פשוטה - לחבר את כל המכשירים לטלויזיה אחת קח גם את הראוטר למחשב (אין צורך לחבר אותו לאינטרנט בשביל הבדיקה) - לחבר את כולם לראוטר עם כבלי רשת סטנדארטים, ולהפעיל הכל במקביל....
4. האם יש קשר לאיזה סוג של סטרימר יש לך? אם כן מה אתה ממליץ כי לי יש את האקסטרימר פרו.
תודה לכולם
metlon![]()
...
אני מעביר בו זמנית לשני הסטרימרים ול HTPC ללא בעיות.
צוואר הבקבוק אינו בסטרימרים אז זה לא משנה על איזה סטרימר מדובר.
יש לי סוויטש 1G הכי זול שיש - חלק מהמכשירים (יש עוד רכיבים ברשת) מחוברים אליו וחלק לראוטר 100 בהתאם ליכולת מכשיר הקצה .
אחי תגיד ניסית להריץ שני סרטים בו זמנית באיכות של 1080p ולצפות בשתי מקומות בו זמנית .... פשוט כתבת מעביר אז רציתי לוודא שזה פועל יציב וטוב במצב של צפייה בסרטים באיכות מירבית ולאו דווקא בהעברת תכנים ממקום למקום כלומר העתקת קבצים ....Nzep1 כתב:metlon כתב:תודה על התשובה... מספר שאלות...Nzep1 כתב:אצלי יש שני סטרימרים ו HTPC - פריסת הכבלים להערכתי היא באורך של 10-20 מטר. ולא נתקלתי בבעיות - אני מזרים 720 ו1080 במקביל ללא בעיות.
תודה לכולם
metlon![]()
...
התשתית הפיזית היא CAT6 שתומכת ב 1G. כל החומר נמצא על etrayz - שיש לו תמיכה "לכאורה" ב 1G אבל בפועל הרבה פחות מזה( אין דיסקים בסטרימרים ואין דיסק עם תכנים ב HTPC).
אני מעביר בו זמנית לשני הסטרימרים ול HTPC ללא בעיות.
צוואר הבקבוק אינו בסטרימרים אז זה לא משנה על איזה סטרימר מדובר.
יש לי סוויטש 1G הכי זול שיש - חלק מהמכשירים (יש עוד רכיבים ברשת) מחוברים אליו וחלק לראוטר 100 בהתאם ליכולת מכשיר הקצה ....
אני כנראה אקנה סוויצ' של 1g פשוט וגם כבל של 1g לכל סטרימר כמו כן אוודא שיש בניהם תיקיות משותפות ואכנס דרך הסטרימרים לקבצים שנמצאים בסטרימר הנגדי אבדוק בקטנה אם זה מתאים ואז אם הכל יעבוד חלק פשוט אעשה זאת בביתי דרך השחלת כבל רשת בקירות או בהנמכת תקרה .... בתקווה שהכל יעבוד כראוי תהיה לי מערכת מושלמת לצפייה בסרטים בשני מקומות נפרדים ושאף אחד מהמכשירים יהיה תלוי אחד בשני אלא שכל אחד יהיה גוף בפני עצמו שישאב סרטים באיכות גבוהה ממחשב שיהווה כמעין מאגר רשת פנימית ....
תודה על כל העזרה
metlon