Rancilio Rocky Mini E
אז מה? חשבתם שנפטרתם ממני כ"כ מהר?
הפרוייקט הבא (שעליו כבר רמזתי בשרשור הקודם יוצא לדרך!
מהות הפרוייקט למי שלא הבין מהכותרת היא לשדרג את הרוקי כך שהקפה שיוצא מהמטחנה יהיה אוורירי. הרעיון הבסיסי הוא להעביר את הקפה הנטחן דרך רוטור של סיכות שיכה בגושים ויפרק אותם. כל המנגנון יקבל חשמל דרך המטחנה ויעבוד רק כאשר מתבצעת טחינה בפועל.
היום התחלנו לעבוד בפועל על הפרוייקט:
חיברנו את המערכת החשמלית בצורה חיצונית כדי לבדוק שהכל עובד
בנינו את כל הרכיבים המכאניים: מארז, "מדחף" סיכות ועוד.
חיברנו למטחנה חיבור ראשוני כדי לבדוק שבכלל כל הרעיון מחזיק מים.
אז סיכום ביניים:
הקפה יוצא אוורירי ברמות שלא הכרתי בכלל - מה שכמובן חשף בעיית תכן: נפח הקפה שיוצא הוא כפול ממה שהיה לפני ולכן גם הקפה עולה על גדות הסלסלה וגם הוא "נגרף" ע"י פתח היציאה של הקפה מכיוון שאין שם מספיק מרווח בגלל הטיימר שיושב למטה. אבל, הסירו דאגה מליבכם, עובדים על פתרונות לנושא.
אני מצרף מספר תמונות וסרטון קצר. תהנו.
בסרטון רואים טחינה ראשונית כאשר המנגנון מחובר ידנית למתח. כל החיבורים ארעיים. ניתן לראות את האווריריות של הקפה שיוצא וגם את בעיית הנפח שעליה פירטתי קודם
הפרוייקט הבא (שעליו כבר רמזתי בשרשור הקודם יוצא לדרך!
מהות הפרוייקט למי שלא הבין מהכותרת היא לשדרג את הרוקי כך שהקפה שיוצא מהמטחנה יהיה אוורירי. הרעיון הבסיסי הוא להעביר את הקפה הנטחן דרך רוטור של סיכות שיכה בגושים ויפרק אותם. כל המנגנון יקבל חשמל דרך המטחנה ויעבוד רק כאשר מתבצעת טחינה בפועל.
היום התחלנו לעבוד בפועל על הפרוייקט:
חיברנו את המערכת החשמלית בצורה חיצונית כדי לבדוק שהכל עובד
בנינו את כל הרכיבים המכאניים: מארז, "מדחף" סיכות ועוד.
חיברנו למטחנה חיבור ראשוני כדי לבדוק שבכלל כל הרעיון מחזיק מים.
אז סיכום ביניים:
הקפה יוצא אוורירי ברמות שלא הכרתי בכלל - מה שכמובן חשף בעיית תכן: נפח הקפה שיוצא הוא כפול ממה שהיה לפני ולכן גם הקפה עולה על גדות הסלסלה וגם הוא "נגרף" ע"י פתח היציאה של הקפה מכיוון שאין שם מספיק מרווח בגלל הטיימר שיושב למטה. אבל, הסירו דאגה מליבכם, עובדים על פתרונות לנושא.
אני מצרף מספר תמונות וסרטון קצר. תהנו.
בסרטון רואים טחינה ראשונית כאשר המנגנון מחובר ידנית למתח. כל החיבורים ארעיים. ניתן לראות את האווריריות של הקפה שיוצא וגם את בעיית הנפח שעליה פירטתי קודם
-
- מארז העץ מחובר למטחנה אחר חיתוך וקידוח ראשוני
-
- ציר המדחף מחובר למנוע שמבוסס על מאוורר של מעבד. כבר יש קידוחים על הציר על מנת להכניס את הסיכות שישמשו כמדחף
-
- המארז אחרי שכבה ראשונה של צבע עם המשפך נירוסטה מחובר אליו (עם נייר דבק)
נערך לאחרונה על ידי avshalog ב 23/07/2011 21:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מתי תפתח מפעל ישראלי למכונות ומטחנות ותביא לנו כבוד בגדול...
הפתרון המכני בתעשייה לזה הוא מחלק מנות - http://www.mazzer.com/prodotti.asp?cat=cat4
או בנפרד או על המכונה אבל זה לא ממונע ...
הפתרון המכני בתעשייה לזה הוא מחלק מנות - http://www.mazzer.com/prodotti.asp?cat=cat4
או בנפרד או על המכונה אבל זה לא ממונע ...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אז הנה, מצאתי פטנט חדש...דבוטאנט כתב:מתי תפתח מפעל ישראלי למכונות ומטחנות ותביא לנו כבוד בגדול...
או בנפרד או על המכונה אבל זה לא ממונע ......
ידוע לך איזה מנגנון יש בתוך השטרונגול של המאזר מיני E?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש שם אויר... באמת אין שם כלום.
יש להם רשת ביציאה מהמטחנה (עם פטנט) ומשם זה הולך לקונוס החלול (יש בו מסרק קטן אם אני זוכר נכון).
העניין שם זה פירוק גושים עם הרשת ואיסוף בקונוס אחרי נפילה מגובה.
כשמרימים את המכסה זה די מאכזב... אבל זה עובד מצוין
יש להם רשת ביציאה מהמטחנה (עם פטנט) ומשם זה הולך לקונוס החלול (יש בו מסרק קטן אם אני זוכר נכון).
העניין שם זה פירוק גושים עם הרשת ואיסוף בקונוס אחרי נפילה מגובה.
כשמרימים את המכסה זה די מאכזב... אבל זה עובד מצוין
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
האמת שבתור בעלים של מאצר E, אני לא באמת מבין איך עובד העניין הזה.
המסרק ביציאה הוא די מטופש. לא ברור לי על מה הפטנט שם בכלל. מדובר ברשת לא סימטרית, עם חור אחד גדול והשאר קטנים:
הנה תמונה כאן: http://www.home-barista.com/forums/img/ ... e-grid.jpg
(היא הפוכה כאן)
הקונוס הזה באמת ריק לגמרי וזהו. איכשהו הטחינה יוצאת מצויינת.
נראה לי שהטריק הוא שהקונוס עשוי מתכת שמחוברת להארקה, וכך הוא מנטרל את החשמל הסטטי מהקפה הטחון. זה גורם לקפה להיות יותר פלאפי.
אגב, העסק הזה לא מושלם ומאוד תלוי בגובה הטחינה. לפעמים כשאני טוחן דק מאוד מתקבלים בהחלט גושים. למרות זאת, הם פלאפיים יחסית ולא מורגשים (בנייקד אני עדיין מקבל קונוס יפה יפה).
המסרק ביציאה הוא די מטופש. לא ברור לי על מה הפטנט שם בכלל. מדובר ברשת לא סימטרית, עם חור אחד גדול והשאר קטנים:
הנה תמונה כאן: http://www.home-barista.com/forums/img/ ... e-grid.jpg
(היא הפוכה כאן)
הקונוס הזה באמת ריק לגמרי וזהו. איכשהו הטחינה יוצאת מצויינת.
נראה לי שהטריק הוא שהקונוס עשוי מתכת שמחוברת להארקה, וכך הוא מנטרל את החשמל הסטטי מהקפה הטחון. זה גורם לקפה להיות יותר פלאפי.
אגב, העסק הזה לא מושלם ומאוד תלוי בגובה הטחינה. לפעמים כשאני טוחן דק מאוד מתקבלים בהחלט גושים. למרות זאת, הם פלאפיים יחסית ולא מורגשים (בנייקד אני עדיין מקבל קונוס יפה יפה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מה בדיוק עושה החשמל הסטטי לקפה? זה משפיע על טעם או רק על גושים?שמוליק_טל כתב:אני אוהב את הפרויקטים שלך, כל הכבוד.
אני רק מקווה שלא תגלה שהפטנט מייצר חשמל סטאטי, כי אז תצטרך להוסיף גם מנגנון ניטרול חשמל סטאטי![]()
בחיי, על המרכבה סימן 4 אין כל כך הרבה תוספות....
ואגב, גם במשקל הרוקי לא רחוקה ממרכבה סימן 4...
כל הכבוד !
נראה לי שרק על הגושים וגם הקפה נדבק לדפנות, בכל אופן אם יש חשמל סטטי נראה לי שאפשר לגזור ולהדביק שקית אנטי סטטית (האלה שאורזים בהם הארד דיסקים למחשב )אני רק מקווה שלא תגלה שהפטנט מייצר חשמל סטאטי, כי אז תצטרך להוסיף גם מנגנון ניטרול חשמל סטאטי בחיי, על המרכבה סימן 4 אין כל כך הרבה תוספות....
נערך לאחרונה על ידי jalvan ב 19/07/2011 23:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
אגב, אני יכול בקלות דיי רבה לחבר את קונוס הנירוסטה שעליו הקפה מתגלש לתוך הסלסלה במנגנון שלי להארקה. זה יעזור במשהו?moti_r כתב: נראה לי שהטריק הוא שהקונוס עשוי מתכת שמחוברת להארקה, וכך הוא מנטרל את החשמל הסטטי מהקפה הטחון. זה גורם לקפה להיות יותר פלאפי....
עדכון קטן:
זוכרים את הבעיה שהקפה עלה על גדותיו בגלל שהוא תפס נפח גדול בגלל האווריריות? אז נראה לי שפתרתי את הבעיה בשני מהלכים פשוטים.
1. קיצרתי ב-7 מ"מ את הקונוס נירוסטה (המשפך) של המנגנון שלי.
2. בניתי טבעת נירוסטה (כמו אלה שמוכרים ב20 דולר) מכוס נירוסטה שניסרתי בגודל המתאים ועכשיו יש שוליים גבוהים לפורטפילטר כך שגם אם יש הרבה קפה זה עדיין לא נופל מהקצוות.
מצורפת תמונה של הטבעת...
זוכרים את הבעיה שהקפה עלה על גדותיו בגלל שהוא תפס נפח גדול בגלל האווריריות? אז נראה לי שפתרתי את הבעיה בשני מהלכים פשוטים.
1. קיצרתי ב-7 מ"מ את הקונוס נירוסטה (המשפך) של המנגנון שלי.
2. בניתי טבעת נירוסטה (כמו אלה שמוכרים ב20 דולר) מכוס נירוסטה שניסרתי בגודל המתאים ועכשיו יש שוליים גבוהים לפורטפילטר כך שגם אם יש הרבה קפה זה עדיין לא נופל מהקצוות.
מצורפת תמונה של הטבעת...
-
- הטבעת
אבישי, סתם צחקתי בקשר לחשמל סטאטי
לדעתי המתקן לפירוק גושים שאתה בונה מאוד שימושי ובהחלט יכול להשפיע לטובה על איכות הקפה.
אני חושב ששווה לך ללמוד איך בנוי המתקן של המאזר ולנסות גם פתרון דומה.
במידה ושני הפתרונות נותנים תוצאה דומה, עדיף הפתרון הפשוט.
תמשיך להמציא, כייף לראות את הפרוייקטים שלך.
דרך אגב, בהשראתך, חיברתי את המכונה שלי למצוף ועכשיו אני נהנה מהנוחות של חיבור ישיר למים.
לדעתי המתקן לפירוק גושים שאתה בונה מאוד שימושי ובהחלט יכול להשפיע לטובה על איכות הקפה.
תמשיך להמציא, כייף לראות את הפרוייקטים שלך.
דרך אגב, בהשראתך, חיברתי את המכונה שלי למצוף ועכשיו אני נהנה מהנוחות של חיבור ישיר למים.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 20/07/2011 10:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני בטוח שכן. ממליץ מאוד. אולי זה גם יעשה את הקפה קצת פחות פלאפי.avshalog כתב:אגב, אני יכול בקלות דיי רבה לחבר את קונוס הנירוסטה שעליו הקפה מתגלש לתוך הסלסלה במנגנון שלי להארקה. זה יעזור במשהו?...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קונוס מנירוסטה לעולם לא ייטען בחשמל סטאטי כי הוא מוליך.
מטענים סטאטים ייטענו בקונוס לא מוליך - כמו פלסטיק.
אז אם בונים הכל ממתכת מוליכה זה כבר יבטל מטענים סטאטים.
יש הרבה סיבות לגושים ולא את כולן אני מכיר אבל אם בונים קונוס כזה שנותן לגושים ליפול ולהישבר למטה הבעיה נפתרת.
יש הרבה סיבות לגושים ולא את כולן אני מכיר אבל אם בונים קונוס כזה שנותן לגושים ליפול ולהישבר למטה הבעיה נפתרת.
זה לא שהקפה נטען בחשמל סטטי ומגע בקונוס שהוא מוארק יפרוק את מה שטעון בהן לאדמה?דבוטאנט כתב:קונוס מנירוסטה לעולם לא ייטען בחשמל סטאטי כי הוא מוליך.
יש הרבה סיבות לגושים ולא את כולן אני מכיר אבל אם בונים קונוס כזה שנותן לגושים ליפול ולהישבר למטה הבעיה נפתרת....
תגיד לי, אתה לא יודע שאיתי לא צוחקים? כל בדיחה מחזירה אותי לשולחן השרטוטים...שמוליק_טל כתב:אבישי, סתם צחקתי בקשר לחשמל סטאטי![]()
תמשיך להמציא, כייף לארות את הפרוייקטים שלך.
דרך אגב, בהשראתך, חיברתי את המכונה שלי למצוף ועכשיו אני נהנה מהנוחות של חיבור ישיר למים....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הקפה יכול להיטען בחשמל סטאטי ודרך הקונוס הוא יכול להיות מוארק.
אצלך זה בנוי מעץ וכאלה אז התייחסתי לקונוס ולא לקפה.
אבל לא בטוח שהגושים הם רק מחשמל סטאטי.
אבל לא בטוח שהגושים הם רק מחשמל סטאטי.
במערכת שלי אין מגע בין הקפה לקופסת עץ. פתח המטחנה יושב ישר מעל הקונוס ורוב הקפה שבו המדחף פוגע עף על הקונוס ומתחלק למטה (חלק עף ישר החוצה לאחר הפגיעה של המדחף כי הפתח דיי רחב).דבוטאנט כתב:הקפה יכול להיטען בחשמל סטאטי ודרך הקונוס הוא יכול להיות מוארק.
אבל לא בטוח שהגושים הם רק מחשמל סטאטי....
כעקרון חיבור של הקונוס להארקה הוא משימה מאוד פשוטה כי יש כבר הארקה שמגיעה למנוע (מטעמי פשטות איחדתי בין ה-0V ל-GROUND).
למרות שגם במצב כמו שבדקתי בחיבור הנסיוני לפני יומיים הקפה היה הכי אוורירי ופלאפי שרק ניתן וברור לי שזה הקצה של הקצה של המופרעות אבל בגלל שזה קל לביצוע אני אומר יאללה, על הדרך.
השאלה היחידה היא אם אפילו ברמה התיאורטית צריכה להיות לחיבור הזה השפעה כלשהי?