מקינטה/בריקה/קפה נמס וזהו?
-
yuvalkob
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
טוב אז ברור שלא קפה נמס,
שמי יובל ואני חדש פה בפורום (טוב לא חדש באמת אני כבר כמה חודשים קורא פה, פשוט אף פעם לא היה לי משהו חכם להגיד).
אז בשל מעברי הקרוב לסטאטוס סטודנט, על כל המשתמע מכך- במיוחד הכסף (או החוסר בו), וגם בגלל תקופת מילואים מאד ארוכה שעומדת בפתח, החלטתי לרכוש לעצמי משהו להכין איתו קפה. עכשיו בגלל שמכונה לא עומדת על הפרק (גם תקציבית, גם עקב צורך לחבר לחשמל וגם עקב הרצון להשאיר סיבה טובה לבקר בבית ההורים) אני רוצה לקנות מקינטה, אז אחרי קריאה מרובה בהיסטורית השרשורים של הפורום נותרתי מעט מבולבל- מקינטה או בריקה? התקווה שלי היא לרכוש מוצר שייתן לי תחושה שאני שותה אספרסו טוב (או סביר). מביקורים בחנויות שונות ראיתי טווחי מחירים שונים ומגוונים של מקינטות שחלק מהן אף עולה יותר מבריקה (שטווח המחירים שלה דיי דומה).
ודבר נוסף (עד שאני פותח שחרור אני לא אשחרר אתכם כל כך מהר)- מקינטה או בריקה דורשות סוג קפה/טחינה מסויים? הקפה שאני משתמש בו לאספרסו במכונה בבית יתאים? צריך לקנות עוד אביזרים נוספים? או שמספיקה גזייה, כוס ועוגייה לאכול ליד?
תודה על העזרה
יובל
שמי יובל ואני חדש פה בפורום (טוב לא חדש באמת אני כבר כמה חודשים קורא פה, פשוט אף פעם לא היה לי משהו חכם להגיד).
אז בשל מעברי הקרוב לסטאטוס סטודנט, על כל המשתמע מכך- במיוחד הכסף (או החוסר בו), וגם בגלל תקופת מילואים מאד ארוכה שעומדת בפתח, החלטתי לרכוש לעצמי משהו להכין איתו קפה. עכשיו בגלל שמכונה לא עומדת על הפרק (גם תקציבית, גם עקב צורך לחבר לחשמל וגם עקב הרצון להשאיר סיבה טובה לבקר בבית ההורים) אני רוצה לקנות מקינטה, אז אחרי קריאה מרובה בהיסטורית השרשורים של הפורום נותרתי מעט מבולבל- מקינטה או בריקה? התקווה שלי היא לרכוש מוצר שייתן לי תחושה שאני שותה אספרסו טוב (או סביר). מביקורים בחנויות שונות ראיתי טווחי מחירים שונים ומגוונים של מקינטות שחלק מהן אף עולה יותר מבריקה (שטווח המחירים שלה דיי דומה).
ודבר נוסף (עד שאני פותח שחרור אני לא אשחרר אתכם כל כך מהר)- מקינטה או בריקה דורשות סוג קפה/טחינה מסויים? הקפה שאני משתמש בו לאספרסו במכונה בבית יתאים? צריך לקנות עוד אביזרים נוספים? או שמספיקה גזייה, כוס ועוגייה לאכול ליד?
תודה על העזרה
יובל
- Oferot
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 976
אחרי תחקור מקיף של הנושא אני ממליץ לך לרכוש בריקה+מטחנה פשוטה.
אני משתמש בסט הזה כבר שנתיים ומאוד מרוצה.
ככה תקבל קפה שנטחן במקום ובעובי טחינה אופטימלי לבריקה.
ואם נרוץ קדימה אז אני ממליץ לך גם לקלות קפה בבית (בתנור למשל). זה נשמע בלגן אבל זה כיף גדול וישדרג את איכות הקפה משמעותית!
בהצלחה
אני משתמש בסט הזה כבר שנתיים ומאוד מרוצה.
ככה תקבל קפה שנטחן במקום ובעובי טחינה אופטימלי לבריקה.
ואם נרוץ קדימה אז אני ממליץ לך גם לקלות קפה בבית (בתנור למשל). זה נשמע בלגן אבל זה כיף גדול וישדרג את איכות הקפה משמעותית!
בהצלחה
מילה של אקסטרימיסט.
- newaround
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 457
שלום יובל,
מקינטת הבריקה של ביאלטי היא אחלה בחירה.
מקינטה טובה מאוד שמוציאה אספרסו ראוי.
מבחינת טחינה, הקפה של המקינטות הוא גס יותר מאשר הקפה של מכונת האספרסו.
מבחינת הכנה, גז, גזייה וכו'. הכל הולך.
מצטרף לעופר בקשר להמלצה לקנות לעצמך מטחנה.
זה שידרוג מטורף.
יאללה.
מקינטת הבריקה של ביאלטי היא אחלה בחירה.
מקינטה טובה מאוד שמוציאה אספרסו ראוי.
מבחינת טחינה, הקפה של המקינטות הוא גס יותר מאשר הקפה של מכונת האספרסו.
מבחינת הכנה, גז, גזייה וכו'. הכל הולך.
מצטרף לעופר בקשר להמלצה לקנות לעצמך מטחנה.
זה שידרוג מטורף.
יאללה.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
אתה לא צריך קפה מסוים - צריך טחינה גסה יחסית שתתאים למקינטה\בריקה.
עם מטחנה צמודה הקפה יהיה יותר טוב כי הוא יהיה טרי יותר.
עם מטחנה צמודה הקפה יהיה יותר טוב כי הוא יהיה טרי יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
yuvalkob
-
- חבר פעיל

אוקיי נראה שבאמת אני אלך על הבריקה.
ראיתי בריקות של 2 כוסות ושל 4, יש לדעתכם הבדל בטעם הקפה שהן נותנות? ובמידה ואקנה את ה4 כוסות אני אוכל להכין כמות קטנה יותר מ4?
יובל
ראיתי בריקות של 2 כוסות ושל 4, יש לדעתכם הבדל בטעם הקפה שהן נותנות? ובמידה ואקנה את ה4 כוסות אני אוכל להכין כמות קטנה יותר מ4?
יובל
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
בריקה של שתי כוסות נותנת תוצאה טובה יותר.
בבריקה 4 חייבים להכין תמיד 4 כוסות ואי אפשר להכין פחות (אותו הדבר לגבי בריקה 2)
בבריקה 4 חייבים להכין תמיד 4 כוסות ואי אפשר להכין פחות (אותו הדבר לגבי בריקה 2)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
באופן כללי במקינטות, ככל שהמקינטה קטנה יותר כך הקפה טוב יותר.
ההבדל בין בריקה זוגית לבריקה מרובעת די מורגש בכוס, ולכן אני ממליץ מאוד על הזוגית.
ההבדל בין בריקה זוגית לבריקה מרובעת די מורגש בכוס, ולכן אני ממליץ מאוד על הזוגית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
אם גם הבריקה 2 מכינה תמיד 4 כוסות אז מה ההבדל? (סתם)doron_boogie כתב:בריקה של שתי כוסות נותנת תוצאה טובה יותר.
בבריקה 4 חייבים להכין תמיד 4 כוסות ואי אפשר להכין פחות (אותו הדבר לגבי בריקה 2)...
בריקה זה מומלץ אבל גם מקינטה פשוטה של 100 שח מייצרת משהו לא רע
והכי טוב, בוץ (טרי!) על חלב...
-
yuvalkob
-
- חבר פעיל

טוב אז הלכתי על הבריקה של 2 הכוסות ומקציף חלב.. לצערי חנות הקפה כבר הייתה סגורה אז אני אקנה קפה מתאים מחר כדי לבדוק הכל.
תודה רבה לכולכם על העזרה והעצות!
יובל
תודה רבה לכולכם על העזרה והעצות!
יובל
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
הייתי שותה פעם בוץ עם חלב, שנים שלא ניסיתי..hosq כתב:אם גם הבריקה 2 מכינה תמיד 4 כוסות אז מה ההבדל? (סתם)doron_boogie כתב:בריקה של שתי כוסות נותנת תוצאה טובה יותר.
בבריקה 4 חייבים להכין תמיד 4 כוסות ואי אפשר להכין פחות (אותו הדבר לגבי בריקה 2)...
בריקה זה מומלץ אבל גם מקינטה פשוטה של 100 שח מייצרת משהו לא רע
והכי טוב, בוץ (טרי!) על חלב......
היום אחרי הסייסטה (נדיר) אכין כזה.
מעניין באמת מה אחשוב על העניין עם קפה איכותי