שרשור תגובות: OTT - הדבר הגדול הבא!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

למאמר: OTT - הדבר הגדול הבא!

תמונה
 מה זה OTT, למה מזכירים את זה בכל מקום וכיצד גם אנחנו יכולים לקבל את זה בבית? תשובות לשאלות האלו ועוד בכתבה שלפניכם.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #2 

אני מחכה לזה כמו אויר לנשימה...

משלם 360 שקל ליאס וזה רק בגלל שאני מכור לכדורגל, ליגת אלופות ליגת העל וקצת HD בזה...

אם היה אפשר לקלוט את הערוצים הנל ממזמן הייתי מבטל את יאס, גם ככה אני לא רואה שם כלום

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

shlomiassaf כתב:אני מחכה לזה כמו אויר לנשימה...

משלם 360 שקל ליאס וזה רק בגלל שאני מכור לכדורגל, ליגת אלופות ליגת העל וקצת HD בזה...

אם היה אפשר לקלוט את הערוצים הנל ממזמן הייתי מבטל את יאס, גם ככה אני לא רואה שם כלום
...
כנ"ל. לא צרוך שום תוכן חוץ מכדורגל.
אולי צופה פה ושם בדיסקברי או NG או היסטוריה, אבל זה תוכן שלא יפריע לי לוותר עליו.

לגבי התשתית,
איך ה OTT יצליח בכלל בארץ? התשתית פה די רקובה ולמעשה רוב הזמן אני בוהה במסך
כאשר רשום לי BUFFERING כל כמה שניות.. וזה עוד על תשתית שקר של 10 מגה-ביט.
לא חושב שהתשתית יכולה לספק כל כך הרבה מנויים בעת ובעונה אחת מבלי לקרוס/לקרטע.
לפחות לא בשלב הזה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

התוכן יושב בשרתים בישראל ולכן אין גישה לשרתים מחול
זה הרעיון ואני לא צופה עומסים כי אין בעיית עומס בתצורה כזו, הרשת הפנים ארצית תעמוד בזה

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #5 

מוזר שמאמר לא הזכרת במילה את פרויקט אנונה,
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #6 

jacko-il כתב:
shlomiassaf כתב:אני מחכה לזה כמו אויר לנשימה...

...
כנ"ל. לא צרוך שום תוכן חוץ מכדורגל.
אולי צופה פה ושם בדיסקברי או NG או היסטוריה, אבל זה תוכן שלא יפריע לי לוותר עליו.

לגבי התשתית,
איך ה OTT יצליח בכלל בארץ? התשתית פה די רקובה ולמעשה רוב הזמן אני בוהה במסך
כאשר רשום לי BUFFERING כל כמה שניות.. וזה עוד על תשתית שקר של 10 מגה-ביט.
לא חושב שהתשתית יכולה לספק כל כך הרבה מנויים בעת ובעונה אחת מבלי לקרוס/לקרטע.
לפחות לא בשלב הזה.
...
התשתית היא לא הבעיה אצלנו ,אלה ספקיות האינטרנט הנפלאות ..

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

לא התשתית ולא הספקים הם הבעיה, אלה מניעים כלכליים כגון הסכמי תוכן שנחתמו בין אולפני הסרטים וחברות הטלויזיה בארה"ב לבין חברות מדיה ישראליות כגון YES, HOT זכיניות ערוץ 2 ו-10 שלא מאפשרות הבעת תוכן לקהל הישראלי באמצעים אחרים. למעט VOD ואתרי תוכן של החברות עצמן . (היתה על כך כתבה בגלובס) .

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

giladk כתב:לא התשתית ולא הספקים הם הבעיה, אלה מניעים כלכליים כגון הסכמי תוכן שנחתמו בין אולפני הסרטים וחברות הטלויזיה בארה"ב לבין חברות מדיה ישראליות כגון YES, HOT זכיניות ערוץ 2 ו-10 שלא מאפשרות הבעת תוכן לקהל הישראלי באמצעים אחרים. למעט VOD ואתרי תוכן של החברות עצמן . (היתה על כך כתבה בגלובס) .
...
אלו שתי בעיות שונות, קיימת בעיה פיזית מוכחת של העברת תכנים מחול עקב רוחב פס בעייתי ויקר, בתקווה שתפתר עם שבירת המונופול של מד1
בנוסף יש בעיה משפטית של זכויות יוצרים...
בעיה זו תפור ברגע שזה יהיה כלכלי לגוף מסויים להכנס לתחום
Ott זה העתיד ואי אפשר להתעלם מזה בדיוק כמו ששיחות טלפוניה על גבי הרשת זה העתיד... חברות הסלולר נלחמו בהתחלה אבל כשהן הבינו שזה לא יילך הן הצטרפו לחגיגה והחלו לרכוש ספקיות אינטרנט

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #9 

shlomiassaf כתב:
giladk כתב:לא התשתית ולא הספקים הם הבעיה, אלה מניעים כלכליים כגון הסכמי תוכן שנחתמו בין אולפני הסרטים וחברות הטלויזיה בארה"ב לבין חברות מדיה ישראליות כגון YES, HOT זכיניות ערוץ 2 ו-10 שלא מאפשרות הבעת תוכן לקהל הישראלי באמצעים אחרים. למעט VOD ואתרי תוכן של החברות עצמן . (היתה על כך כתבה בגלובס) .
...
אלו שתי בעיות שונות, קיימת בעיה פיזית מוכחת של העברת תכנים מחול עקב רוחב פס בעייתי ויקר, בתקווה שתפתר עם שבירת המונופול של מד1
Ott זה העתיד ואי אפשר להתעלם מזה בדיוק כמו ששיחות טלפוניה על גבי הרשת זה העתיד... חברות הסלולר נלחמו בהתחלה אבל כשהן הבינו שזה לא יילך הן הצטרפו לחגיגה והחלו לרכוש ספקיות אינטרנט
...
תסביר לי משהו אחד , מדוע אתה חושב שהלקוח בבית יצטרך לגלוש לשרתים בחו"ל כדי לקבל תוכן ?
סביר מאד להניח שהתשתית של OTT תוקם בארץ והתכנים יוזרמו לחוות שרתים מרכזית שנמצאת בארץ והלקוח יפנה לחווה הזו ישירות ללא שרתים בתווך .

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

giladk כתב:
shlomiassaf כתב:
...
...
תסביר לי משהו אחד , מדוע אתה חושב שהלקוח בבית יצטרך לגלוש לשרתים בחו"ל כדי לקבל תוכן ?
סביר מאד להניח שהתשתית של OTT תוקם בארץ והתכנים יוזרמו לחוות שרתים מרכזית שנמצאת בארץ והלקוח יפנה לחווה הזו ישירות ללא שרתים בתווך .
...
תקרא את כל השרשור ותראה שלא לזה התכוונתי...

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #11 

תודה על הכתבה.

לא ברור לי מה ההבדל בין זה לבין מחשב סלוני שמחובר לרשת ובעזרתו אפשר להזרים את כל התכנים ואו לגלוש?

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #12 

שי-כ כתב:תודה על הכתבה.

לא ברור לי מה ההבדל בין זה לבין מחשב סלוני שמחובר לרשת ובעזרתו אפשר להזרים את כל התכנים ואו לגלוש?
...
הכוונה פה שיש פה שרת מרכזי באינטרנט שמזרים תוכן בזמן אמיתי להרבה משתמשים, בחינם או בתשלום.
לא משנה אם הבן אדם בבית מתחבר לאותו סרבר עם מחשב ביתי של ממש, "ממיר" חכם או טלויזיה חכמה, התוצאה אותה תוצאה - שרת מרכזי שמזרים תוכן וידאו באמצעות האינטרנט למשתמשים רבים באותו זמן.
לא שאתה מוריד תוכן למחשב, שומר אותו ואז מזרים למחשב אחר בבית.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #13 

MrMoris כתב: הכוונה פה שיש פה שרת מרכזי באינטרנט שמזרים תוכן בזמן אמיתי להרבה משתמשים, בחינם או בתשלום.
לא משנה אם הבן אדם בבית מתחבר לאותו סרבר עם מחשב ביתי של ממש, "ממיר" חכם או טלויזיה חכמה, התוצאה אותה תוצאה - שרת מרכזי שמזרים תוכן וידאו באמצעות האינטרנט למשתמשים רבים באותו זמן.
לא שאתה מוריד תוכן למחשב, שומר אותו ואז מזרים למחשב אחר בבית.
...
תודה.
ברור לי שההזרמה היא בזמן אמת, אך אין ממש הבדל בין מחשב סלוני שעושה את זה למכשיר הנ"ל. פרט לעניין הנוחות כנראה, כמו ההבדל בין סטרימר ל HTPC.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #14 

אפילו לא באמת צריך תשתית בארץ , רק CDN עם נוכחות טובה בארץ.
כמו שנאמר - הבעיה היא ממש לא תשתית האינטרנט (יס VOD עובד כבר בתוך הוכחה לזה שאין בעיה טכנית לעשות את זה עם רוחב פס דל יחסית).
סה"כ עם שרתים מקומיים / CDN - לא צריך יותר מ5-7 מגה לHD איכותי יותר מכל מה שאנחנו רואים בכבלים כרגע בהרבה מאוד.

הבעיה היא כמובן זכויות השידור והסדרתן.

לגבי OTT זה העתיד , קצת מצחיק לדבר על זה ככה כשבארה"ב זו הדרך לצריכת תוכן כבר מאז "מות" הTIVO לפני כמה שנים טובות.
לא ממזמן היה דיון בפודקאסט ששמעתי - נטפליקס = מעל 33 אחוז מתעבורת האינטרנט בארה"ב בזמן שיא.
אם מכלילים את כל שירות הוידאו - עוברים את החצי. (ומתוך זה - מבחינת פלטפורמות ד"א - PS3 וXBOX תופסים 60 ומשהו אחוז מהפלטפורמות שמריצים אותם , מספרים מטורפים לכל הדעות לדעתי).

ליביו

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

מספיקלי,

לא הזכרתי גם את אורנג' טיים. פרוייקטים חצי אפויים שנסגרו לא רלוונטיים כאן.

הסיבה לנפילה של אנונה כלל לא קשורה לצד הטכני. הם בחרו בפלטפורמה לא טובה. הם לעולם לא התרוממו מצד התוכן והמימון שלהם לא הספיק בשביל להרים את הפרוייקט. כל הפרוייקט התבסס על סימביוזה בין OTT לבין DTT, כאשר לא ברור שיש כזו סיביוזה וגם לא ברור שקליטת DTT מספקת בארץ בשביל להרים את זה באופן כזה.

הרעיון היה סה"כ טוב, אבל אי אפשר להצליח כשיש לך כמות כסף קטנה מדי ומעט מדי אנשים.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #16 

האם מישהו התנסה עם השרות פיזית בארצות הברית?
אם זה עובד שם בצורה מעולה ,למה שאזרח חוץ לא ירכוש מנוי חוקי ויצפה בזה בארץ?
"בארה"ב חברות הכבלים הן לרוב הספקיות הגדולות של האינטרנט וכך הן מפסידות פעמיים. בפעם הראשונה בגלל שהלקוחות שלהן עוברים לאינטרנט בלבד (20 דולר במקום 120 דולר) "
מתאים לי המחיר בתנאי שהשדור יציב ורציף :)
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #17 

עופר לא ברורה טענתך ש"כל הפרוייקט התבסס על סימביוזה בין OTT לבין DTT, כאשר לא ברור שיש כזו סיביוזה"

איזו "סימביוזה" חסרה כאן? הרי כל מה שהממיר עושה הוא מכנס בממשק מאוחד את כל מקורות התוכן, האחד יגיע כסטרים , השני מהאנטנה והשלישי מהכונן החיצוני/מחשב אישי. זו לא סימביוזה טובה? אתה מעדיף כל מקור עם המכשיר היעודי/שלט נפרד?

לשיטתך יש או אין סימביוזה במכשירי DVD עם USB ?
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #18 

זורו - יש לי כמה חברים עם מנוים בנטפליקס + הולו פלוס + StrongVPN כדי לפתור את בעית הIP (אי אפשר להשתמש בשירותים האלו בארץ אחרת).
עם חיבור 7 מגה ומעלה הם עובדים חלק.

ליביו

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

יש כבר חבילה של כ- 100 ערוצים ברוסית תמורת 75 ש"ח לחודש, יש אפילו שרת בישראל, אבל עדיין המשתמשים מתלוננים על הרבה בעיות טכניות בגלל תשתית אינטרנט לקויה, לעומת גרמניה, למשל, ששם יש עשרות אלפים משתמשים בחבילה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

מספיקלי

הבהרתי את עמדתי. לא הבנתי למה אתה חותר.

שלח תגובה