אונקיו 608 מול FISHER 250, מי ינצח?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
בתור התחלה אני אגיד שזוהי השוואה ראשונית בלבד שהתבצעה בין 00:00-01:15 בוויליום נמוך, מחר אני אשב ואבצע את המבחנים יותר לעומק.
ולעניין:
מזה הרבה הזמן רציתי לבדוק את ה250 FISHER קשישה מול ה608 הצעיר והמדליק.
למי שלא יודע המגבר הוא של סבתי, והרבה זמן הוא עשה בעיות ולא נדלק, אז השבוע החלטתי שאני לוקח את המגבר הקשיש מסבתי ושולח אותו לתיקון.
אז לקחתי אותו ביום שישי, והיום, בשעה 22:00, החלטתי שלפני התיקון אני מחבר אותו לחשמל ולראות אם הוא נדלק, ולמרבה הפלא הוא נדלק!
מייד רציתי לעלות ולחבר אותו לדו-קרב מול האונקיו 608 שלי אבל כמובן, כדרכו של מרפי ידידי, ראו סרט במערכת ולא יכלתי לערוך את הדו-קרב המיוחל.
אז אמרתי מה אני אעשה בזמן הזה? איך אני אדע שהוא לא יעשה לי עוד בעיות? לקחתי זוג רמקולים ממערכת סטריאו של AIWA וחיברתי אותם למגבר ונתתי לו לרוץ כ-חצי שעה, והוא עמד בזה בכבוד בלי שום קריסות ובעיות.
לאחר המתנה של שעה וחצי שיסיימו לראות את הסרט למעלה(כזכור, השעה כבר 12 בלילה) חיברתי את FISHER קשישה לרמקולים הקידמיים שלי, POLKAUDIO TSI-400.
למרות שנורא רציתי לבדוק אותו, הייתי די סקפטי עד כמה מגבר בן 40 שנה יוכל לעמוד מול מגבר חדש מהמאה ה-21.
אז התחלתי, אמרתי אני אנסה כמה שירים ישראלים לראות איך הוא מתמודד, למען האמת? פה לא נפלתי. (אולי בגלל שזאת איכות MP3 פשוטה)
ואז חשבתי, מה לו ולשירים ישראלים? נעבור לדבר הבא. (כל השירים הבאים הם או קבצי DTS או קבצי FLAC)
התחלתי מדיסק של dire straits brothers in arms, שאותו אני מכיר היטב ופה היה ואוו אדיר!
הבמה הייתה רחבה בצורה מדהימה, הסאונד היה מדוייק, חם, ועוטף, ופעם ראשונה באמת שמעתי פרטים שלא שמעתי בעבר.
לאחר מכן עברתי לשיר Hotel calicornia של הEagles, ועוד פעם ואוו אחר גדול, הממזר הקשיש הזה יודע לתת בראש כמו שצריך, הוא פשוט משאיר את האונקיו 608 מאחורה.
המשכתי לשירים של Frankie Laine, והFISHER המשיך לתת בראש, פשוט מדהים!
עברתי לפסקול של שודדי הקאריבים, ומה אני אגיד? פשוט תענוג, הסאונד נהדר.
בשלב מסויים אחי(שבדרך כלל לא מתלהב מדברים כאלה) עלה למעלה, הסתכל ושאל אותי: "מה זה?!", אמרתי לו: "תכיר זה המגבר העתיק של סבתא, בוא תראה מה הוא יודע לעשות"
שמתי לו Dire Straits, והוא הופתע בגדול, הוא פשוט התלהב מהאיכות שהקשיש הוציא, וכמובן שהחיוך המתענג על הסאונד לא איחר לבוא.

אז עד כאן החלק הראשון, מחר בערב אני אכתוב סקירה יותר מעמיקה עם תמונות.
בינתיים 1:0 לFISHER הקשיש!

מקווה שנהנתם (Y)

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

אכן-יש עדיין לקשישים הללו את הטעם של פעם.
קראתי בחיוך (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הטכנולוגיה שבבסיס של מגבר לא השתנתה הרבה כבר מעל 30 שנה, לכן זה לא מפתיע.
במשרד אני שומע עם רמקולים מאמצע שנות ה-60 ובבית המגבר ,לי הוא מאזור סוף שנות ה-80....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

זה לא מפתיע כלל ועיקר שרסיבר בן כ-40 מנצח רסיבר קולנוע ביתי מודרני...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

פעם היו ימים (~) :מוזיקה:

לא פלא ולא מפתיע שתעדיף את החמימות של ה-fisher 250...
פישר יודעים דבר אחד או שניים במוזיקה... :wink:

לצערי היום רסיברים עם מחסור אדיר באיכויות הקדם שלהם (פחות בהגברה)...

המתסכל הוא, להנות משני העולמות גם רסיבר (כפרוססור+ הגברה לקולנוע) וגם רסיבר/אינטגרייטד לסטיראו שייתן מענה איכותי למוזיקה...הייתה תקופה לא קטנה, שניסיתי בכל זאת להנות משני העולמות (רסיבר קולנוע + אינטגרייטד מנורות), והדרך הייתה או כל הזמן לשנות את מיקום כבלי הרמקולים בכל שמיעה או לחבר את המנורות לרסיבר כהגברה ב-source אחר נניח AUX מחובר ליציאות ה-pre ברסיבר ולשנות את עוצמת ההגברה כדי שתתאים לעוצמת הרמקולים האחרים בקולנוע.

הדבר החזיק כמה חודשים, עד שעייפתי מזה... :? :lol:

תתחיל להנות ממוזיקה (b) ...אחלה פישר יש לך... (f) (b)
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 18/07/2011 16:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #6 

זה הוגן להשוות מגבר ייעודי למגבר שמיועד לקולנוע ביתי ?

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

תודה למפרגנים ולמגיבים. (Y)
אני די בטוח שבשבילכם זה די ברור שמגבר כזה יעלה בכמה רמות על מגבר ק"ב מודרני, אבל אני עד היום לא התעסקתי עם מגברי סטריאו, ועוד שנחת עליי איזה מגבר בן 40שנים. (כן שמעתי את המגבר הזה משודך לJAMO CORNET 3WAY, וזה נשמע מצויין, אבל זה לא אותו חלל, לא אותם הרמקולים אז ההשוואה קצת קשה)

בערב אני אשב, ישמע, אצלם ויעלה לפה קצת יותר רשמים(אם זה מעניין מישהו כמובן) :)

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

טוב, למען האמת אין לי כ"כ מה להוסיף על מה שאמרתי בהודעה הראשונה חוץ משני דברים נוספים ששמתי לב אליהם:
1. הבאסים הרבה יותר "מהודקים" ונעימים לאוזניים. (אני מתכוון שהם לא מתפזרים כזה, אלה כל בום כלשהו הוא מאוד מדוייק)
2. המגבר הזה מדהים אותי בכך שאפשר להגיע לעוצמה נורא חזקה, ואין שום עיוות או ירידה באיכות, פשוט כיף (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”