מדוע ההעברת מידע ב-USB3.0 כל כך איטית?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #21 

Malcontent כתב:
bariko כתב:כונן חיצוני בתקן USB3.0 יעבוד, אבל במהירות 2.0
האם יש לכך משמעות כלשהי מבחינת הזרמת הסרט?
זו אולי סוגיה שמתאימה יותר לפורום מזרימדיה, אבל בכל זאת...
...
התשובה לזה מאוד פשוטה - אם זמן ההעתקה של הסרט קצר ממשך הסרט, זאת לא צריכה להיות בעיה. מכיוון שלקח לך בערך חצי שעה להעתיק את הסרט, ואני מניח שזה סרט של שעה וחצי לפחות, לא צריכה להיות ל-USB2 השפעה (וזה אכן מה שדיווחת, שסרט בלוריי פעל ללא דופי).
אם היה מדובר בסרט של שעה וחצי, וההעתקה הייתה נמשכת שעתיים, היתה סיבה לדאגה.
...
WTF . מאיפה בא לך התאוריה המופרכת הזאת?
זמן העתקה קשור לאורך הסרט?
ואם זה סרט באורך של 1:20 והוא בלו ריי בגודל 40 ג'יגה?
אין שום קשר בין זמן הסרט לבין זמן העתקה, על מה אתה מתבסס?
:roll:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

bariko כתב: Catskinner

אם ההסבר שלך אכן נכון, יש בכלל סיבה כלשהי לרכוש דיסק USB3.0 שמחירו יקר יותר?
אני העדפתי לבחור בהתקן זה, רק בגלל שחשבתי שאקבל מהירות העברת מידע גבוהה יותר.
זה לפחות מה שמבטיח היצרן.
...
סמוך עלי שאם אני כבר כותב משהו זה מתוך רמה סבירה של בטחון שזה גם נכון. בקשר לסיבה לרכישת דיסק עם ממשק USB3, אז זה מאוד פשוט. רוחב הפס של חיבור USB מתחלק בין כל ההתקנים ששותפים לאותו בקר כך שהמעבר ל USB3 מבטיח שכל התקן היושב על אותו גישור יוכל לדלות רוחב פס ממאגר זמין גדול יותר.

ודרך אגב, אם תבצע את החישוב לגבי הנתונים שציינת בהעברת קובץ בגודל של 6GB תראה שבשני המקרים לא התקרבת למגבלה של USB2, שלא לדבר על USB3. כך שהממשק אינו צוואר הבקבוק שבו אתה נתקע בהעברות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #23 

Catskinner כתב:bariko, דיסק, ללא קשר אם הוא חדש, חדיש ומחודש (או שלא) הוא מתקן מכני ויש לו מגבלה לגבי כמות המידע והמהירות שבה הוא יכול לרשום אותו לדיסק או לקרוא ממנו. בדיסקי SATA ביתיים המגבלה הזו סובבת סביב ה 80MBps במקרה הטוב. אותה מגבלה היא תוצאה של מהירות סיבוב הדיסק, מספר הפלטות (ומכאן גם מספר הראשים), מהירות תנועת הזרוע, גודל ה buffer הפנימי ואיכות הקושחה של כל דיסק. בוודאי ששמת לב שזו מגבלה שהיא די מקבילה לזו של USB2 שהיא 60MBps. כך שגם אם תחבר את הדיסק בממשק USB3, שבתיאוריה מהיר פי 10 מ USB2, אתה לא תקבל תוספת מהירות גדולה כי במהרה תיתקל בצוואר הבקבוק שיוצר הדיסק.

אתה יכול לבדוק זאת בעצמך כבר עכשיו באמצעות חישוב מאוד גס. כדי לקבל זמן העברה של 24 דקות לקובץ בנפח של 34.9GB אתה מגיע לקצב העברה אמיתי של בערך 23-24MBps, ערך הנמוך בהרבה מהמגבלה התיאורתית של USB2 כך שגם לפני שהחלפת בין הממשקים הדיסק שלך היה הגורם המגביל בקצב ההעברות והחלפת ממשק ל USB3 לא שינתה דבר.
...
תאורטית המספרים נכונים, בפועל, אחרי נסיון עם הרבה מודלים של דיסקים חיצוניים במהירות USB2 - המהירות המקסימלית בהעתקת קבצים גדולים ( הסצנריו הכי מהיר ברמת file system) לא עולה על 30 MBps.
מה זה אומר על המהירות המצופה ב USB3? אני באמת לא יודע. אני מסכים לזה שדיסקים בייתיים מסוג SATA לא נותנים בעולם האמיתי יותר מ 80 MBps.
אגב, איכשהו זכור לי שזיו הציג מספרים שהראו שיפור שהיה בעיניו משמעותי במעבר מ USB2 ל 3.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #24 

א. אני לא זוכר מה עורכנו הנשגב מצא במעבר מ USB2 ל USB3, זה בטוח לא היה פי 2 יותר מהיר ואני גם לא יודע מה נחשב אצלו להבדל משמעותי והאם ההבדלים היחידים היו בממשק או גם בדיסק עצמו.

ב. הממצאים לגבי USB2 כנגד USB3 בכתיבה לדיסק מתיישבים היטב עם הממצאים לגבי העברות ברשת במעבר מ 100Mbps ל Giga. גם שם מגיעים לצוואר הבקבוק של הדיסק הרבה לפני שנדחקים למגבלה התיאורטית של הממשק ה Ethernet.

ג. גם לפרוטוקול ההעברה ולמבנה מערכת הקבצים יש משקל. למשל העברה ב FTP לדיסק שפורמט ב FAT תהייה מהירה יותר מהעברה ב Copy רגיל לדיסק שפורמט NTFS.

אז למה בכל זאת USB3? כי לא כל העברת נתונים מסתיימת בדיסק. אני בטוח שמי שיתחבר בעתיד לסורקים בפורמט גדול או לכונני SSD יברך על השיפור במהירות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #25 

ממשק USB 2.0 בהחלט מהווה צוואר בקבוק לכוננים קשיחים בני-ימינו.
יש לי כונן חיצוני, שלושה וחצי אינצ', USB 2.0 + eSATA, שנותן קצב ממוצע של 33MB בUSB 2.0, ואם אני זוכר נכון, 90MB דרך חיבור הeSATA.
כונן חיצוני נוסף, שניים וחצי אינצ', USB 3.0, נותן קצב ממוצע של 31MB ב USB 2.0 (לא עובר את ה32MB בשום מקרה) ו54MB בUSB 3.0 (באזוריו המהירים מתקרב ל70MB).
ככה שממשק הUSB 2.0 המיושן יותר, "חונק" את ביצועי הכוננים, ועדיף לבחור USB 3.0.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #26 

bariko לא הסברתי את עצמי נכון , כוונתי היתה שזה לא יעבוד במהירות כ usb3 ....כפי שגילית בעצמך :wink:

Catskinner תודה , החכמתי!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #27 

הממצאים לגבי USB2 כנגד USB3 בכתיבה לדיסק מתיישבים היטב עם הממצאים לגבי העברות ברשת במעבר מ 100Mbps ל Giga. גם שם מגיעים לצוואר הבקבוק של הדיסק הרבה לפני שנדחקים למגבלה התיאורטית של הממשק ה Ethernet.

ג. גם לפרוטוקול ההעברה ולמבנה מערכת הקבצים יש משקל. למשל העברה ב FTP לדיסק שפורמט ב FAT תהייה מהירה יותר מהעברה ב Copy רגיל לדיסק שפורמט NTFS.
...
אני לא רואה מה הקשר בין USB2 או 3 לבין רשת 100 או גיגה. אם אפשר לקרוא מדיס' במהירות 70 מגה בייט לשניה, ובחישוב מאוד גס (הכפלה ב 10) - זה 700 מגה ביט לשניה, אתה תגיע לקצת פחות מ 70 אחוז ניצול רשת גיגה עבור קריאה כזו, שזה בכלל לא רע.
אם לרגע יורדים מעניין הפרוטוקולים, ועובדים ברמת בלוק מול הדיסק ( למשל ב ISCSI), ונניח שנשים שני דיסקים בRAID0, אפשר בקלות להגיע לניצול מלא של הרשת. זה שימוש נפוץ מאוד.

אם שמים מספיק דיסקים ב RAID0, או פשוט עובדים עם דיסקים מהירים יותר (שני מקרים לא נפוצים בשוק הבייתי), אפשר בלי מאמץ מיוחד גם להגיע לניצול מלא של רשת 10G.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #28 

בעוונותיי, אני מתקשה להבין חלק ניכר מהמושגים הטכניים שמוזכרים כאן, אבל האמת זה לא משנה הרבה.
רכשתי דיסק בתקן USB3.0 אך ורק בגלל הסיבה של מהירות בהעברת נתונים. לכן גם הייתי מוכן לשלם הרבה יותר כסף מאשר דיסק זהה עם USB2.0

סתם לדוגמא אני מצטט כאן תיאור לדיסק של Iomega. גם יצרניות אחרות מתארות את מוצריהן בצורה דומה
(לא רציתי לציין לינק, בכדי שלא אואשם בפרסום)

דיסק קשיח חיצוני Iomega eGo 35238 500GB USB3.0 2.5’’

דיסק קשיח חיצוני של חברת Iomega, מדגם eGo Compact עם חיבור USB3.0 להעברת קבצים מהירה – עד פי 10 מהתקן הנוכחי USB2.0 !

תכונות:
• קיבולת: 500GB
• מהירות העברה: עד 5Gbits/s
• מימדים: 12.9x9x2. ס"מ (ג x ר x א)
• משקל: 0.2 ק"ג

דרישות מינימום:
• מערכת הפעלה: Window XP / Vista / 7 32bit / Mac OS X 10.4 – 10.6
• חיבור: USB2.0, לביצועים מקסימאליים יש צורך בחיבור USB3.0

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אני לא משפטן, השאלה אם אפשר לתבוע יצרניות על הטעיה בפרסום.
או שבעצם כאשר נכתב "עד" פי 10, הם בעצם מכסים את עצמם מכל תביעה...

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #29 

זו "התחכמות" בפרסום. המשפט מדבר על התקן החדש, USB 3.0, שמהיר פי 10 מהתקן הישן יותר USB 2.0.
בפנים יש כונן קשיח, שאינו בהכרח מהיר יותר מהכונן שיושב במארז הישן יותר של USB 2.0 (למעשה, יכול להיות אפילו אותו כונן. בתוך המארזים יושבים כוננים קשיחים רגילים, SATA, שאפשר להתקין במחשב).
לדעתי, לא צריך להיות בכלל להיות הבדל בין מחירי הכוננים.
באיביי למשל, אפשר לקנות מארז ריק לכונן קשיח USB 2.0 בכחמישה דולר, ומארז USB 3.0 בכעשרה דולר. מכאן שההבדל בעלות זניח, ומי יודע, אולי אפילו נקבע שרירותית בחנות שבה רכשת את המוצר. לפני כמה חודשים קראתי שIOMEGA עומדת להוציא כוננים USB 3.0, ושם התפארו בחברה, שהעלות תיהיה זהה.
בכל מקרה, בתקן החדש מקבלים מהירות כפולה, וזה משמעותי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #30 

bariko, תזכור רק שהמילה "עד" כוללת גם את הערך 0. בשום מקום בפרסומת לא תראה התחייבות שבאמת תגיע לערך הגבוה יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #31 

Hertz33 כתב:
Malcontent כתב: התשובה לזה מאוד פשוטה - אם זמן ההעתקה של הסרט קצר ממשך הסרט, זאת לא צריכה להיות בעיה. מכיוון שלקח לך בערך חצי שעה להעתיק את הסרט, ואני מניח שזה סרט של שעה וחצי לפחות, לא צריכה להיות ל-USB2 השפעה (וזה אכן מה שדיווחת, שסרט בלוריי פעל ללא דופי).
אם היה מדובר בסרט של שעה וחצי, וההעתקה הייתה נמשכת שעתיים, היתה סיבה לדאגה.
...
WTF . מאיפה בא לך התאוריה המופרכת הזאת?
זמן העתקה קשור לאורך הסרט?
ואם זה סרט באורך של 1:20 והוא בלו ריי בגודל 40 ג'יגה?
אין שום קשר בין זמן הסרט לבין זמן העתקה, על מה אתה מתבסס?
:roll:
...
אתה בכלל קראת את מה שכתבתי?

אני כתבתי שבשביל שלא יהיו בעיות, צריך שזמן ההעתקה יהיה קצר מאורך הסרט. תחשוב על יוטיוב - אם אתה רואה סרט באיכות גבוהה על מחשב עם חיבור גרוע, הוא נעצר כל כמה שניות ועושה Buffering. למה? כי הוא מציג את הסרט יותר מהר ממה שהסרט יורד. זה בדיוק אותו דבר, רק שבמקום שהסרט יגיע מהאינטרנט, הוא מגיע מהדיסק הקשיח.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

מוקי27
אכן, לפחות מהירות כפולה קיבלתי.
אבל אולי טוב ששרשור מהסוג הזה קיים, כדי שאנשים לא יקנו "חתול בשק"....

Catskinner
בדיוק.
ברגע שהכניסו את המילה "עד", יש להם את הכסת"ח הכי טוב שיש.
ככה זה גם אצל ספקיות האינטרנט. אם הם מבטיחים עד 12 מגה, בפועל הם יכולים להסתפק אפילו ב- 5 בלבד...

דרך אגב, מסתבר שלא כל כך פשוט למצוא כבל נוסף שמתאים לדיסק. הכניסה היא מאוד ייחודית.
הייתי היום במספר חניות מחשבים בחיפה, ואין להם דבר כזה.

אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקום שבו ניתן להזמין כבל מתאים .
לחילופין, אצטרך לבדוק אופציה של רכזת חיבורי USB3.0, אם יש בכלל דבר כזה...
(לי יש רכזת USB2.0 שלא תתאים למקרה הנדון)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #33 

אני רואה את זה היתרון.
לקבל70 מגה במקום 24 זה מצוין.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

אין ספק שקיים שיפור, אבל פחות ממה שציפיתי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”