Gaggia Classic או Ascaso Basic מי מהן עדיפה לדעתכם?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
baicher פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

כנראה ששיגעון הקפה תפס גם אותי, החלטתי להחליף את מכונת הקנווד במכונה רצינית יותר.

למיטב ידיעתי שתי המכונות Gaggia Classic ו-Ascaso Basic נעות בטווח מחירים של 2,100-2,500 ש"ח, אך הייתי שמח לחוות דעתכם (ובעיקר כאלו שהתנסו באחת מהן או שתיהן), מי מהן עדיפה?

אני בקטע של ריסטרטו ורצוי במרקם סירופי, מר וחזק, כמובן שבכדי לרצות את אשתי דרושה גם הקצפה חזקה שתייצר מיקרופואם שלא יבייש שום בית קפה ויאפשר לאטה-ארט בהמשך...

תודה

** אגב, את הסיקור של ה-Ascaso קראתי אז אשמח להבין את הניואנסים שבין שתי האפשרויות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

בגאג'ה שלאסיק יש שסתום פריקת לחץ בראש עצמו ו OPV - על הנייר היא עדיפה בקפה מאסקסו (על הנייר כי לא שתיתי ממנה).
הדוד של גאג'ה קטן פי 2 כמעט מאסקסו = פחות כח הקצפה (לכוס אחת אנשים מגיעים להקצפה טובה).
מחירון של קלאסיק מקרב אותה לסילביה במחיר מבצע ואז עדיף ללכת לסילביה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

RotemW
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

היי, הקלאסיק מכונה נהדרת. חשוב לדעת שה - OPV שלה מכוון ל11 באר כך שיש לשקול לקחת אותה לטכנאי לכיוון (אין לי מושג איך זה משפיע על האחריות).

http://coffeesnobs.com.au/YaBB.pl?num=1175171794

בנוסף ניתן להחליף לה את ידית ההקפצה לידית של סילביה על מנת לשפר את יכולה ההקצפה (גם כאן אין לי מושג איך זה משפיע על האחריות).
ניתן להקציף איתה כל פעם עד שני ספלים קטנים.

יום טוב.

baicher פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

1. המידע חיוני בהחלט, תודה.
2. לדעתי פערי המחירים (המחיר הריאלי - לאחר מבצעים הנחות) שבין הקלאסיק לסילביה עומד על למעלה מ-1,200 ש"ח.
3. ראיתי את הקלאסיק בפעולה (וגם שתיתי :wink: ) האספרסו היה מצוין, זליגה יפה וההקצפה טובה רק שבאמת נראה לי שזה היה כד קטן :? .
4. יתכן שיש מכונה בטווח המחירים הזה, אפילו עם סטייה צפונה, שהינכם סבורים שיכולה לשרת טוב יותר?

RotemW
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

אין בעיה להקציף עם כד סטנדרטי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

אם ההפרש הוא כ"כ משמעותי, נותרה באמת ההתלבטות בין הבייסיק לקלאסיק.
לבייסיק יש יתרונות בהקצפה ובעיצוב.
לקלאסיק יהיה יתרון באיכות האספרסו.

עם זאת, על הדבר הכי חשוב לא דיברנו כאן. מטחנה טובה כבר יש לך?

baicher פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Ascaso mini אלומיניום מלוטש, נרכשה לפני חודש בערך.
אגב, דווקא מבחינת עיצוב, מטחנה ומטבח באופן כללי, נירוסטה ומתכות מלוטשות מסתדר הרבה יותר טוב מהלבן או השחור שמציעה הבייסיק.
אז כנראה שסוגיית ההקצפה היא שכרגע מפרידה ביני לבין הרכישה...

baicher פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

בעודי מתלבט, שוקל את השיקולים השונים שבבחירת המכונה האידיאלית עבורי, ובפרט לאור הטיעונים שהועלו לעיל, קראתי בפורום משפט שגרם לי להרהורים: Buy you'r second machine first.
לכן חשבתי, אולי כדאי בשלב הזה לעשות את המאמץ הנוסף ולהיכנס לליגה הבכירה יותר ומכאן לשאלתי הבאה, לאן יקחו אותי 3.5K-4K כשכמובן המטרה אספרסו משובח והקצפה ללא פשרות?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

אוסקר.

מחליף חום, הקצפה מיידית וחזקה, אספרסו מעולה. ליגה מעל המכונות שכרגע אתה שוקל.

baicher פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

את העיצוב של האוסקר לא כל כך אהבתי - ואני חושב שאם כבר מדובר בהשקעה שכזאת אולי כדאי לשקול מכונות כמו ה-DOMOBAR או ה-LAPAVONI אפשרי?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #11 

איזה דומובר? הרגילה? היא סינגל בוילר - באספרסו היא תהיה עדיפה על אוסקר.
לה פבוני זה סיפור אחר - לא יודע אם זה כדאי כמכונה ראשונה אבל בעיני זאת אופציה עדיפה כי זה מנוף.

baicher פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

הדומובר הזו - http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=721 , היא לא אמורה להיות עדיפה על האוסקר והסילביה בכל פרמטר?
לא יצא לי לתפעל בעצמי מכונה עם מנוף, לא נראה עד כדי כך בעייתי, השאלה מה עדיף?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

הדומובר הזאת היא סינגל בוילר - מקבילה במבנה לסילביה גאג'ה וכו'. רק שיש לה דוד גדול יותר וראש E61.
זאת לא הסופר דומובר שהיא עם מחליף חום - בה אפשר להקציף ולחלוט במקביל (מה שאוסקר נותנת).
היא לא תהיה יותר טובה מאוסקר בהקצפה (לאוסקר דוד 2 ליטר) אבל באספרסו היא תהיה טובה יותר.
מנוף זה קצת יותר מאתגר - בלה פבוני אפשר להריץ 2 שוטים בערך לפני שהראש מתחמם מדי אבל אם לומדים לעבוד אתה אפשר להוציא קפה טוב.
ניהול טמפרטורה בלה פבוני קצת יותר מסובך מסילביה או אוסקר - ייקח לך קצת יותר זמן להוציא שוטים טובים אבל במנוף הקפה יותר טעים.
אם אתה מתכוון לארך ולהוציא קפה ל 10 אנשים במכה כמעט אז רק מחליף חום ומעלה - אופציה הכי זולה כרגע היא אוסקר

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

baicher כתב:הדומובר הזו - http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=721 , היא לא אמורה להיות עדיפה על האוסקר והסילביה בכל פרמטר?
לא יצא לי לתפעל בעצמי מכונה עם מנוף, לא נראה עד כדי כך בעייתי, השאלה מה עדיף?
...
מנוף כמו לה-פאבוני, היא מאוד מאוד בעייתית. קשה מאוד להגיע לתוצאות טובות איתה, וגם כשמצליחים, מאוד קשה לשחזר את זה. אין לה שום עזרים כמו מכונות מנוף אחרות בסנגון הפונטו וקיו או האלקטרה.

הדומובר הזו עדיפה על האוסקר ועל הסילביה רק בדבר אחד - איכות האספרסו עצמו. המעבר להקצפה וחזרה לחליטה יהיה מאוד מאוד ארוך (ברמה כזו שבפועל המכונה תשמש לאספרסו בלבד) ונשמעו טענות רבות על בעיות אמינות עם המכונה הזו.

האוסקר, למרות העיצוב, קרובה יותר למכונה מקצועית משתי אלו בנוחות ההפעלה ובעיקר בנושא ההקצפה.

eranzi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
קיבל תודות: 2 פעמים

לגבי האסקאסו בייסיק

שליחה #15 

עד לפני כ 10 ימים הייתי בהתלבטות לגביה , בסוף החלטתי לרכוש את הבייסיק + מטחנת i-mini תואמת (כאשר ההתלבטות היתה לעומת האוסקר , מכונה בליגה אחרת ובתקציב כפול) . תוכל לקרוא את ההתלבטויות שלי בשרשור נפרד.
בקיצור, חששתי גם אני שאתחרט , אחרי שטעמתי מהאוסקר והשוויתי לבייסיק , ההבדל בחנות היה משמעותי. אבל בפועל התוצאה שהצלחתי להגיע אליה בבית לאחר כיול קפדני של המטחנה וכמויות הקפה , כל כך טובה, שעם כל כוס קפה אני שמח על ההחלטה שלא התפרעתי ורכשתי מכונה יקרה מידי.
הבייסיק גם נוחה מאד להפעלה, מוכנה מהר לעבודה, אין שינויי טמפ' גבוהים, המכונה לא "מפונקת" , לא מצריכה קולינג פלאש ועוד אי אלו התעסקויות , בקיצור- שגר ושכח , ועם פוטנציאל לקפה מצויין .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”