חוות דעת על HTPC ושאלות נוספות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ifeins פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

קראתי באתר על מה חשוב ב HTPC-ים ורציתי לקבל חוות דעת על ה - ASRock ION-3D-152D-4-1-TB:

אני מרכז כאן את נתוני המפרט שנראו לי חשובים:
מעבד: Intel Atom D525 Dual Core Processor
לוח אם: Mobile Intel ICH8M
זכרון: 4 ג'גה
כרטיס מסך: nvidia gt218-ion
כונן קשיח: טרה, 5400 סל"ד
כונן אופטי: dvd (לא בלו-ריי)
יציאות/כניסות: סטנדרטיות כמו HDMI, USB ועוד כמה
כרטיס רשת: אלחוטי במהירות ג'גהביט שתומך ברשתות b/g/n
שלט: יש
ספק: 65W/19V

בדירה יש לי לפטופ עם כונן קשיח בנפח של 250 ג'יגה כך שאין לי מקום לאחסן עליו הרבה סרטים/סדרות ולכן אני צריך משהו שאני אוכן לאחסן עליו סדרות וסרטים ולא רק משהו שאני אעשה סטרימינג אליו והוא ינגן לטלויזיה.

אלו השימושים שאני מתכנן ל - HTPC:
* אחסון סרטים וסדרות, רובם אגב באיכות dvdrip ולא HD אבל יכולים להיות הרבה מהם לכן אני זקוק לטרה.
* אחסון תמונות ומצגות
* ניגון של אותם סרטים וסדרות באיכות dvdrip אבל חשובה לי האופציה להיות מסוגל לנגן גם סרטים באיכות Full-HD
1080P.
* ניגון של dvd-ים
* הורדה של סרטים וסדרות דרך torrent client כלשהוא.
* אולי הרצה של תוכנות נוספות ברקע (לכן הצורך ב - 4 ג'יגה).
* פה ושם גלישה באינטרנט מול הטלויזיה וצפייה בסרטוני ב - youtube ובכל האיכויות
* ניגון מוסיקה

שאלות:
* לא ראיתי במפרט שום דבר לגבי אוורור, מישהו יודע איזה מאוורים מגיע עם הדגם הזה ואם הם טובים?
האם ידועים לכם אילו בעיות של חימום יתר בדגם הזה?
* גם לגבי הספק לא רשום מאיזה חברה ודגם הוא, מישהו יודע?
שאלה נוספת האם הספק של 65 ואט נחשב לזללני או שזה די סטנדרטי עבור HTPC?
* האם יהיה ניתן להכניס בקלות לאחר מכן כרטיס טלויזיה בשביל לראות שידורי העידן החדש או ששווה לעשות את זה מראש?
* מערכת הפעלה - איזו מערכת הפעלה נהוג שבד"כ מתקינים על המכשיר?
חשבתי להתקין עליו אובונטו כי ממש לא בא לי להתחיל להתעסק עם קראקים לוינדוס 7
השאלה האם יש driver-ים ללינוקס שעובדים טוב עם החומרה הנ"ל ואם יש קודקים טובים ללינוקס שידעו לנגן לי את כל הסוגי הסרטים שבהן החומרה תומכת?
* שאלה אחרונה, האם אני חייב לקנות רסיבר ורמקולים חיצוניים כדי לקבל איכות שמיעה טובה (לא צריך מעולה) או שהרמקולים של הטלויזיה יספיקו? (בהנחה שאני קונה טלויזיית samsung חדשה סטנדרטית)

תודה,
עידו

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
חבל שלא מיספרת את השאלות שלך, היה יותר קל לשייך כל תשובה. אענה על מה שאני יודע.
ספק - מדובר בהספק מקסימלי ולא בהספק קבוע שהספק צורך.
כרטיס טלוויזיה - מדובר במחשב זעיר, ולכן תוכל לחבר בו רק כרטיסים חיצוניים המתחברים ב-USB אל המחשב. יש כאלה כמובן.
מערכת הפעלה - ההמלצה הרווחת כיום היא להתקין Windows 7 32 bit. זוהי מערכת הפעלה שתאפשר לך את מגוון התוכנות הכי גדול. אפשר גם לשקול לינוקס ubuntu, אבל זה מצריך יותר התעסקויות וידע בהתקנה. כרטיסי המסך של אנוידיה עובדים מצויין בלינוקס.
רמקולים - כמובן שרסיבר ורמקולים יתנו לך איכות סאונד טובה הרבה יותר... מומלץ בחום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ifeins פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אהלן, תודה על התגובה המהירה :)

ספק - הבנתי, לא ידעתי על זה.
אני מתכנן להשאיר את ה - HTPC מחובר לחשמל כל הזמן כי אני לא רוצה לחבר אותו מחדש כל פעם שאני רוצה לראות טלויזיה.
אני אנסה לברר עם החנות מה כמות הצריכה בזמן שה - HTPC במצב idle.

לגבי התעסקות עם לינוקס, היה לי מותקן על הלפטופ במשך איזה שנה-שנה וחצי הפצה של אובונטו כך שיצא לי להתנסות עם זה ולא היה לי בעיה. מה שקצת יותר מטריד אותי זה זה האם החומרה תעבוד במצב אופטימלי עם דרייברים של לינוקס משום שרוב יצרני החומרה בודקים את החומרה שלהם עם windows, os x ופחות עם הקרנל של לינוקס.
אני מניח שאני יכול להתחיל עם אובונטו ומקסימום אם אני אראה שזה לא עובד טוב אני אתקין וינדוס 7.
הייתי שמח לשמוע אם מישהו כאן התנסה עם זה ואם כן באילו תוכנות הוא השתמש בשביל ארגון וצפייה של מדיה.

אה ובאופן כללי אם מישהו קנה את הדגם הזה, הייתי שמח לדעת אם הוא מומלץ ואילו יתרונות/חסרונות יש לו.

עידו

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”