ניפוח שקית ?
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
קניתי קפה טרי , פולים כמובן , הקפה ניקלה טרי באותו היום שקניתי , (לפי המוכר) , אחרי יומיים היתנפחה השקית , אני מניח שזה כתוצאה מפליטת co2 שהפולים פלטו , ואז עלתה בי המחשבה האים כאדי להעביר מהר לווקואם או שבעצם ה co2 עדיף מכיוון שהוא מהווה בעצם חוסר חמצן אם אני מבין נכון ? שזה גם מעקב התחמצנות | היתישנות ?
1. האים ניתקלתם בתופועה ?
2. האים קו המחשבה שלי נכון ? בקיצור מה עדיף ?
1. האים ניתקלתם בתופועה ?
2. האים קו המחשבה שלי נכון ? בקיצור מה עדיף ?
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, לפי ההגיון שלי איפה שאין חמצן אין היתחמצנות ,עם אני מבין נכון השסתום נועד בישביל שהעניין הזה לא יקרה משיקולי אריזה , למנוע בעצם שיניי באריזה ונפוח של הקרטונים , ועוד שימוש זה פתח חד כיווני כדי ליצר דרכו ווקואם , במידה והפולים נארזים אחרי מיספר ימים התופעה הריי לא קימת כלל , ואז נישאר רק לעשות ווקואם .
אם זה באמת פולט co2 אז זה באצם מונע היתחמצנות לא? כלומר זה מצב עדיף מווקאם, שהוא אף פעם לא מוחלט ?
אם זה באמת פולט co2 אז זה באצם מונע היתחמצנות לא? כלומר זה מצב עדיף מווקאם, שהוא אף פעם לא מוחלט ?
מפעלי קפה גדולים לא יכולים-רוצים להשאיר (לוגיסטית)תוצרת לא גמורה במחסנים למשך זמן שאינו רצוי,אני מניח שהם אורזים מייד (או כמעט מייד)לאחר הקליה והקרור,והשסתום עושה את העבודה.
חוץ מזה ל-CO2 אין ריח כל כך נעים,לכן לדעתי,לא כדאי להשאיר את השקית עם הגז לאורך זמן יחד עם הפולים,ולכן כדאי לשחרר אותו,כשתעשה זאת אני מאמין שאתה תרגיש בריח הלוואי שמשתחרר יחד עם הגז
כמה זמן מחזיקה אצלך שקית של 1 ק'ג? ,כלי אטום ישמור את הקפה מספיק טוב.
חוץ מזה ל-CO2 אין ריח כל כך נעים,לכן לדעתי,לא כדאי להשאיר את השקית עם הגז לאורך זמן יחד עם הפולים,ולכן כדאי לשחרר אותו,כשתעשה זאת אני מאמין שאתה תרגיש בריח הלוואי שמשתחרר יחד עם הגז
כמה זמן מחזיקה אצלך שקית של 1 ק'ג? ,כלי אטום ישמור את הקפה מספיק טוב.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

האמת לגז שאני מרתך איתו אין ריח(co2) , שהשקית המצולמת היא של 250 גרם , וקניתי 2 סוגי (חצי קילו מכול סוג ארוז בשתי שקיות) קפה ויש לי רק קופסאת ווקום אחת , כך שעד שהגעתי לשקית הזו עברו איזה שבועיים , היא היתנפחה אחריי יומיים שלושה , והיתלבטתי מה לעשות, כי אני יודע שהגז שניפלט אינו מכיל חמצן ולכן חשבתי שאים אין לי שקית ווקום זה ישמר את הפולים לא רע מפניי ההיתחמצנות . ? ? ?
לי יש מכשיר של חולי סוכרת, שאני מנקב בו את השקיות, ופעם ב 30/50 שקיות אני מחליף את המחת.
אגב, לידע כללי, שסתום חד כיווני, לא באמת עובד.
אני מסרתי 3 שקיות כאלה לבדיקה אצל חבר שעובד במעבדה, והוא אמר לי שהשסתום יעבוד רק עם שחרור הגזים הראשוני אבל כשהשחרור הוא איטי או לא קיים השקית גם מכניסה חמצן, ובמיוחד כשמזיזים אותה.
אגב, לידע כללי, שסתום חד כיווני, לא באמת עובד.
אני מסרתי 3 שקיות כאלה לבדיקה אצל חבר שעובד במעבדה, והוא אמר לי שהשסתום יעבוד רק עם שחרור הגזים הראשוני אבל כשהשחרור הוא איטי או לא קיים השקית גם מכניסה חמצן, ובמיוחד כשמזיזים אותה.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב לא קיבלתי הסבר משכנע ' אבל אם אני מביט בערך הגז הזה בוויקיפדיה , ניראה שהגז הזה תופס את מקום החמצן , בקיצור לדעתי כאדיי להשאיר כך את השקית ולימנוע היתחמצנות ,
ציטוט מיתוך וויקיפדיה:
"פחמן דו-חמצני עלול לגרום מוות כתוצאה מחנק. כאשר אדם נחנק, הוא נפגע מחוסר חמצן. משקלו הסגולי של פחמן דו-חמצני גדול מזה של חמצן, ולכן הוא תופס את מקום החמצן במיוחד במקומות סגורים ונמוכים כמו מרתפים וחדרים אטומים. בחדרים אלו יש לדאוג להחלפה תכופה של חמצן, ולשמור על רמת נוכחות נמוכה של פחמן הדו-חמצני."
בכולאופן אני אבדוק את טעם הקפה ומצב הקרמה והטייגר סקין , ואז ניראה עם אני יגיע לאיזה מסכנה בעיניין.
האמת שבניגוד למה שקורה בחדר, כן השקית סגורה ,ולחמצן שהיה בה אין לאן ליברוח , מה שכן יש הרבה יותר co2 בשקית מאשר o2 כך שאולי בכלזואת זה עדיף על ניקוב השקית והכנסת חמצן על חשבון הco2
ציטוט מיתוך וויקיפדיה:
"פחמן דו-חמצני עלול לגרום מוות כתוצאה מחנק. כאשר אדם נחנק, הוא נפגע מחוסר חמצן. משקלו הסגולי של פחמן דו-חמצני גדול מזה של חמצן, ולכן הוא תופס את מקום החמצן במיוחד במקומות סגורים ונמוכים כמו מרתפים וחדרים אטומים. בחדרים אלו יש לדאוג להחלפה תכופה של חמצן, ולשמור על רמת נוכחות נמוכה של פחמן הדו-חמצני."
בכולאופן אני אבדוק את טעם הקפה ומצב הקרמה והטייגר סקין , ואז ניראה עם אני יגיע לאיזה מסכנה בעיניין.
האמת שבניגוד למה שקורה בחדר, כן השקית סגורה ,ולחמצן שהיה בה אין לאן ליברוח , מה שכן יש הרבה יותר co2 בשקית מאשר o2 כך שאולי בכלזואת זה עדיף על ניקוב השקית והכנסת חמצן על חשבון הco2
גונן כבר יצא לי לבדוק את הנושא בעצמי
עשיתי כל מיני ניסויים..ובשורה התחתונה שמתי לב שכשהקפה היה במיכל אטום ורווי ב-co2 זה רק פגע בטעם.
ממש אפשר להרגיש בזה. אפילו חשבתי שאולי לא יצא כל הגז מהפולים כי זה היה מיכל סגור ותחת לחץ הנחתי שלא כל ה-co2 יצא. אז טחנתי וחיכיתי חצי שעה בערך. ועדיין היה טעם מגעיל.
לדעתי תעשה איזה ניקוב עם איזו מחט ותשאיר את זה ככה.
ממש אפשר להרגיש בזה. אפילו חשבתי שאולי לא יצא כל הגז מהפולים כי זה היה מיכל סגור ותחת לחץ הנחתי שלא כל ה-co2 יצא. אז טחנתי וחיכיתי חצי שעה בערך. ועדיין היה טעם מגעיל.
לדעתי תעשה איזה ניקוב עם איזו מחט ותשאיר את זה ככה.
מילה של אקסטרימיסט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
צריך לתת ל co2 להיפלט כי אחרת הקפה לא נפתח בטעם (ל co2 יש טעם בעצמו).
3 ימים והרוב ייפלט - אחרי זה לוואקום.
3 ימים והרוב ייפלט - אחרי זה לוואקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כבר כתבתי על זה בעבר: ה-CO2 שנשאר בשקית הורס את הקפה ונותן לו טעם של סודה שלא עוזב אותו. חייבים לתת ל-CO2 להשתחרר.
במפעלים ממלאים את השקית בחנקן - שהוא גז בלי טעם וריח, ולכן הוא מתאים לשימור הקפה.
במפעלים ממלאים את השקית בחנקן - שהוא גז בלי טעם וריח, ולכן הוא מתאים לשימור הקפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמ שאני יודע חנקן מוסיפים לקפה טחון שלא פולט יותר כלום.
אם מוסיפים חנקן לפולים הוא ייפלט דרך השסתום ביחד עם ה co2.
אם מוסיפים חנקן לפולים הוא ייפלט דרך השסתום ביחד עם ה co2.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)