דילמה - סט סטליטיים או סט רגילים ?
שלום לחברי הפורום,
אני מחליף את מערכת הקולנוע שיש לי בבית והייתי רוצה לשמוע את דעתכם ומחשבותיכם במספר דילמות שיש לי בקשר לכך.
1. אני מתכוון לרכוש מגבר אונקיו 609 וטלוויזיית סמסונג D7000 או D8000. כמו כן, בהמשך יתכן ואחבר HTPC. השליטה השוטפת תבוצע באמצעות אייפד שלשמחתו הוא כבר מצוי ברשותי.
2. גודל הסלון הוא ממוצע למדי לדירות ויש לציין שאין בעיית מקום לסט רמקולים רצפתיים או מדפיים. אולי יש שאלה של עיצוב אך נניח לה בשלב זה.
3. אני רוצה לבנות מערכת רמקולים 5.1. השימושים שלי מתחלקים 60% סרטים וטלוויזיה ו-40% מוסיקה. אני יותר רגיש לאיכות התמונה מאשר לאיכות הסאונד (ויסלחו לי כל האודיופילים - כנראה שיש לי עוד לאן להתפתח..).
4. מסגרת התקציב למערכת הרמקולים היא סביב ה-5 אלפי ש"ח.
5. אני לא רוצה לרכוש יד 2 או לרכוש מחו"ל דרך האינטנט ושילוח וכו'. במלים אחרות, הולך לרכוש בחנות\אתר בארץ.
4. להלן מספר מערכות רמקולים שהציעו לי לרכוש:
(1) סטליטיים Canton 125MX.
(2) סטליטיים RM6750 Polkaudio.
(3) סטליטיים SFX5.1 Tannoy.
(4) Kef C1 + Kef C4 + Kef C5 +Kef C6.
5. ונעבור לשלב הדילמות:
א. מבין מערכות הרמקולים שציינתי בסעיף 4 הנ"ל, האם "על הנייר" יש מערכת רמקולים טובה מהאחרות - ולמה ?
ב. האם יש בתקציב הזה מערכות רמקולים נוספותי, אשר "על הנייר" טובות יותר בשבילי (לאור ההנחות שהצגתי) מאלו שפורטו בסעיף 4 הנ"ל?
ג. בהנחה שאני הולך על מערכת סטליטיים - האם האונקיו 609 הוא "בזבוז" כיוון שהרמקולים האלה לא יאפשרו לי ליהנות מהיתרונות שלו (ואז אפשר לרדת ל-509 או 309) או שמא הפוך - צריך דווקא מגבר חזק כמו ה-609 כדי שישלים את המגבלות של הסטליטיים ולכן זו בחירה טובה?
ד. שאלה כללית - במקרה כזה ובתקציב כזה, האם עדיף ללכת על מערכת סטליטיים שהיא ברמה בינונית (מיד-ריינג') או שבכל מקרה עדיף מערכת רמקולים רגילים\רצפתיים גם אם היא ברמת הכניסה בלבד ?
זהו עד כאן - אשמח לשמוע תגובות.
תודה.
אני מחליף את מערכת הקולנוע שיש לי בבית והייתי רוצה לשמוע את דעתכם ומחשבותיכם במספר דילמות שיש לי בקשר לכך.
1. אני מתכוון לרכוש מגבר אונקיו 609 וטלוויזיית סמסונג D7000 או D8000. כמו כן, בהמשך יתכן ואחבר HTPC. השליטה השוטפת תבוצע באמצעות אייפד שלשמחתו הוא כבר מצוי ברשותי.
2. גודל הסלון הוא ממוצע למדי לדירות ויש לציין שאין בעיית מקום לסט רמקולים רצפתיים או מדפיים. אולי יש שאלה של עיצוב אך נניח לה בשלב זה.
3. אני רוצה לבנות מערכת רמקולים 5.1. השימושים שלי מתחלקים 60% סרטים וטלוויזיה ו-40% מוסיקה. אני יותר רגיש לאיכות התמונה מאשר לאיכות הסאונד (ויסלחו לי כל האודיופילים - כנראה שיש לי עוד לאן להתפתח..).
4. מסגרת התקציב למערכת הרמקולים היא סביב ה-5 אלפי ש"ח.
5. אני לא רוצה לרכוש יד 2 או לרכוש מחו"ל דרך האינטנט ושילוח וכו'. במלים אחרות, הולך לרכוש בחנות\אתר בארץ.
4. להלן מספר מערכות רמקולים שהציעו לי לרכוש:
(1) סטליטיים Canton 125MX.
(2) סטליטיים RM6750 Polkaudio.
(3) סטליטיים SFX5.1 Tannoy.
(4) Kef C1 + Kef C4 + Kef C5 +Kef C6.
5. ונעבור לשלב הדילמות:
א. מבין מערכות הרמקולים שציינתי בסעיף 4 הנ"ל, האם "על הנייר" יש מערכת רמקולים טובה מהאחרות - ולמה ?
ב. האם יש בתקציב הזה מערכות רמקולים נוספותי, אשר "על הנייר" טובות יותר בשבילי (לאור ההנחות שהצגתי) מאלו שפורטו בסעיף 4 הנ"ל?
ג. בהנחה שאני הולך על מערכת סטליטיים - האם האונקיו 609 הוא "בזבוז" כיוון שהרמקולים האלה לא יאפשרו לי ליהנות מהיתרונות שלו (ואז אפשר לרדת ל-509 או 309) או שמא הפוך - צריך דווקא מגבר חזק כמו ה-609 כדי שישלים את המגבלות של הסטליטיים ולכן זו בחירה טובה?
ד. שאלה כללית - במקרה כזה ובתקציב כזה, האם עדיף ללכת על מערכת סטליטיים שהיא ברמה בינונית (מיד-ריינג') או שבכל מקרה עדיף מערכת רמקולים רגילים\רצפתיים גם אם היא ברמת הכניסה בלבד ?
זהו עד כאן - אשמח לשמוע תגובות.
תודה.
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
40% מוסיקה וסט לווייניים לא הולך ביחד.
לווייניים מתאימים לתת חווית סראונד בסרטים ובמשחקים,
אבל במוסיקה הם לא מסוגלים לתת מספיק "נפח" לצליל.
גם לא סטים יקרים.
בשביל להינות מצליל איכותי במוסיקה, חייבים רמקולים גדולים,
רצוי רצפתיים (או לפחות מדפיים איכותיים).
גם לא סטים יקרים.
רצוי רצפתיים (או לפחות מדפיים איכותיים).
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
Andrey13 כתב:40% מוסיקה וסט לווייניים לא הולך ביחד.
גם לא סטים יקרים.
רצוי רצפתיים (או לפחות מדפיים איכותיים)....
ממליץ לבחון גם את סדרת ה-DIAMOND 10 של WHARFEDALE בתקציב שלך... אתה יכול ללכת על ה-10.6 הרצפתיים מלפנים, על ה-10.1 מאחור, ועל ה-CS סנטר. אני מאמין שאם תקנה את כולם כסט באותה חנות תוכל לעמוד בתקציב שהצבת לרמקולים.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הסט ש epony המליץ עליו יתן סאונד הרבה יותר מסביר....יותר לכיוון של מצוייןdushnik כתב:אז אני מבין שאתם ממליצים להימנע מהסטליטיים.
השאלה עכשיו היא האם בתקציב של 5 +- אפשר לבנות סט 5.1 ברמה ראויה שייתן סאונד סביר ?
תודה...
עד לתקציב של 10,000 ש"ח אני לא שמעתי שום סט יותר טוב ואיכותי מהסט הזה.
- טלHD
- גורו

לא. תהיה חריגה קטנה.dushnik כתב:המממ, נשמע מעניין.
השאלה אם הסט הזה כולל סאב ואם הוא יעמוד במסגרת התקציב שהצגתי (בהנחה שארכוש את הרסיבר באותו מקום) ?...
קדמיים יעלו אחרי הנחות מינימום 3,000 ש"ח.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=750714
סנטר 750 ש"ח.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=750711
אחוריים 1000 ש"ח.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=750715
סאב SX
בסביבות 1250 ש"ח
הכל ביחד 6,000 ש"ח.
- טלHD
- גורו

לא...ממש לא (ואומר לך את זה אחד שהיו לו Bose בעבר).dushnik כתב:סליחה שאני מקשה,
במחיר הזה אפשר להביא סט של Bose ודברים דומים ברמתו - הם לא יתנו סאונד יותר טוב ??...
- epony
- חבר במועדון 10K

חד-משמעית לא!dushnik כתב:סליחה שאני מקשה,
במחיר הזה אפשר להביא סט של Bose ודברים דומים ברמתו - הם לא יתנו סאונד יותר טוב ??...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
עופרפולקעופרפולק כתב:מגבר כמו שאתה הולך לקנות עדיף רמקולים רצפתיים אם סנטר נורמלי ואחוריים רגילים ולא סטליטים....
לא הבנתי מדוע האונקיו 609 לא מומלץ לחיבור לסט סטיליטים .
יש סטים של סטיליטים שנשמעים בכמה דרגות טוב יותר מאשר רמקולים רצפתיים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- epony
- חבר במועדון 10K

ב-5,000 ש"ח?9000es כתב:עופרפולקעופרפולק כתב:מגבר כמו שאתה הולך לקנות עדיף רמקולים רצפתיים אם סנטר נורמלי ואחוריים רגילים ולא סטליטים....
לא הבנתי מדוע האונקיו 609 לא מומלץ לחיבור לסט סטיליטים .
יש סטים של סטיליטים שנשמעים בכמה דרגות טוב יותר מאשר רמקולים רצפתיים ....
אז הולכים על הרמקולים הרגילים
ועכשיו מתעוררת הדילמה הבאה:
יש את הסט של Wharfedale שהמליצו עליו פה ומנגד יש את הסט של Kef שפירטתי בתחילת השרשור.
אז היות ואני מניח שלא אוכל לשמוע את שניהם באותה חנות ואני גם מניח שכשאשמע כל אחד מהם הוא יישמע לי לגמרי סביר - על פי הנתונים של כל אחד מהסטים הנ"ל, האם "על הנייר" אחד מהם אמור להיות טוב יותר על פני השני ושאותו עדיף לי ללכת ולשמוע (ולרכוש....) או שמדובר בשני סטים באותה רמה פחות או יותר ?
תודה.
יש את הסט של Wharfedale שהמליצו עליו פה ומנגד יש את הסט של Kef שפירטתי בתחילת השרשור.
אז היות ואני מניח שלא אוכל לשמוע את שניהם באותה חנות ואני גם מניח שכשאשמע כל אחד מהם הוא יישמע לי לגמרי סביר - על פי הנתונים של כל אחד מהסטים הנ"ל, האם "על הנייר" אחד מהם אמור להיות טוב יותר על פני השני ושאותו עדיף לי ללכת ולשמוע (ולרכוש....) או שמדובר בשני סטים באותה רמה פחות או יותר ?
תודה.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7400
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
שום רמה ושום נעליים הם שונים בצליל כמו שאתה והשמש לא תפגשו אף פעם. למגבר שלך עדיף רמקולים וסט גדול מאשר סטליטים פשוט מאוד ואין למה , ככה זה, כי אני אמרתי , ועוד כמה פה כתבו לך. ואין שום סטליטים שנשמעים יותר טוב מגדולים ככה בא לי לכתוב .
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
אל תרתח אדון עזריאל אל תרתחעופרפולק כתב:שום רמה ושום נעליים הם שונים בצליל כמו שאתה והשמש לא תפגשו אף פעם. למגבר שלך עדיף רמקולים וסט גדול מאשר סטליטים פשוט מאוד ואין למה , ככה זה, כי אני אמרתי , ועוד כמה פה כתבו לך. ואין שום סטליטים שנשמעים יותר טוב מגדולים ככה בא לי לכתוב ....
- טלHD
- גורו

Pioneer SP-PK21BS
זה סט מצויין לבעלי תקציב מצומצם...
חבל שאין אותו בארץ.
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... /SP-PK21BS
http://reviews.cnet.com/surround-speake ... milarProds;[object HTMLCollection]
זה סט מצויין לבעלי תקציב מצומצם...
חבל שאין אותו בארץ.
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... /SP-PK21BS
http://reviews.cnet.com/surround-speake ... milarProds;[object HTMLCollection]
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
עופרפולק כתב:שום רמה ושום נעליים הם שונים בצליל כמו שאתה והשמש לא תפגשו אף פעם. למגבר שלך עדיף רמקולים וסט גדול מאשר סטליטים פשוט מאוד ואין למה , ככה זה, כי אני אמרתי , ועוד כמה פה כתבו לך. ואין שום סטליטים שנשמעים יותר טוב מגדולים ככה בא לי לכתוב ....
זה בסדר עופר, יש עוד כמה כאלה שחושבים כמוך
בקיצור, עד שלא יוכח לי אחרת, אני סבור שלגודל אין תחליף.
וגם הסטליטים האיכותיים ביותר, לא יצליחו להפיק את אותו עומק שמקבלים מרמקולים רצפתיים, ואפילו אלה מהרמות הנמוכות...