לא שומע סאונד מהסאב. (פולק 505 + ימאהה 3067)
שלום לכולם.
חיברתי סאב אקטיבי (פולק PSW505) לרסיבר (yamaha rxa3000, מקביל ל3067).
כך שרגע הקונפיגורצה היא 5.1.
הסאב מחובר בכבל יחיד ליציאת sub pre-out ברסיבר.
כאשר אני מבצע בדיקת שמיעה לרמקולים במגבר, נשמע סאונד מכל הרמקולים פרט לסאב. כאשר אני מריץ כיול אוטומטי, נשמע סאונד חלש יחסית לשאר הרמקולים.
ובכל זאת כאשר אני מנגן סרט, לא נשמע כל צליל מהסאב, ניסיתי לחפש הגדרת תדרי חיתוך לרמקולים במגבר ולא מצאתי.
ההגדרות בסאב הן כפי שמומלץ ע"י ימאהה - ווליום קצת פחות מהאמצע, קרוס על התדר הגבוה ביותר.
רעיונות?
כאשר אני מבצע בדיקת שמיעה לרמקולים במגבר, נשמע סאונד מכל הרמקולים פרט לסאב. כאשר אני מריץ כיול אוטומטי, נשמע סאונד חלש יחסית לשאר הרמקולים.
ובכל זאת כאשר אני מנגן סרט, לא נשמע כל צליל מהסאב, ניסיתי לחפש הגדרת תדרי חיתוך לרמקולים במגבר ולא מצאתי.
ההגדרות בסאב הן כפי שמומלץ ע"י ימאהה - ווליום קצת פחות מהאמצע, קרוס על התדר הגבוה ביותר.
רעיונות?
חיברתי אותו ליציאה המסומנת כי כך נאמר לגבי סאב אקטיבי
תוכל לראות את הפנאל האחורי בקישור.
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... _black__u/
לאן אני אמור לחבר שם?
תוכל לראות את הפנאל האחורי בקישור.
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... _black__u/
לאן אני אמור לחבר שם?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
יש לי הרגשה שהווליום אצלך בסאב נמוך מידי.froger כתב:שלום לכולם.
רעיונות?...
בתור התחלה תכוון אותו לאמצע ותריץ כיול חדש .
הווליום מכוון למרכז והרצתי כיול פעמיים.
יש כבוי, דלוק וסטנד-בי, כרגע הוא על דלוק קבוע והנורה הירוקה דולקת.
אני יודע שהוא דלוק מכיון שבכיול האוטומטי נשמע ממנו צליל, אמנם חלש, אבל יש צליל.
מה שמוזר שבבדיקת רמקולים של הרסיבר לא נשמע צליל מהסאב, ב2 היציאות השונות, בפאזות 0 ו180.
כאשר אני מנתק את החיבור מהמגבר ונוגע בו עם היד, יש צליל חזק מאוד.
יש כבוי, דלוק וסטנד-בי, כרגע הוא על דלוק קבוע והנורה הירוקה דולקת.
אני יודע שהוא דלוק מכיון שבכיול האוטומטי נשמע ממנו צליל, אמנם חלש, אבל יש צליל.
מה שמוזר שבבדיקת רמקולים של הרסיבר לא נשמע צליל מהסאב, ב2 היציאות השונות, בפאזות 0 ו180.
כאשר אני מנתק את החיבור מהמגבר ונוגע בו עם היד, יש צליל חזק מאוד.
אוקיי אז יש כמה אפשרויות
קודם כל שים אותו על סטנד ביי , לפי מה שאני מכיר אמורה לדלוק נורה אדומה ואם נכנס סיגנל מהרסיבר הנורה נהיית ירוקה והסאב מתחיל לעבוד.
אחרי שאתה שם את המגבר על סטנד ביי חכה כמה דקות כדי שהוא יכבה ואז תפעיל סרט ותראה אם הנורה הופכת לירוקה (כלומר הסאב נדלק).
אם הנורה נשארת אדומה - הבעיה כנראה ברסיבר כי לא מגיע בכלל סיגנל לסאב.
אם הנורה הופכת ירוקה ועדיין אין צליל - יכול להיות שהרום קורקשיין הנמיך יותר מדי וביטל לך המון תדרים בגלל בעיית אקוסטיקה , אם זה מה שקורה אז תנסה לראות סרט כאשר הכיול כבוי לחלוטין - אם עדיין אין סאונד אבל הסאב דולק אז כנראה שהבעיה ברסיבר ותצטרך לתקן אותו.
אם המחוג של הווליום בסאב מכוון לאמצע לא אמורה להיות בעיית ווליום.
קודם כל שים אותו על סטנד ביי , לפי מה שאני מכיר אמורה לדלוק נורה אדומה ואם נכנס סיגנל מהרסיבר הנורה נהיית ירוקה והסאב מתחיל לעבוד.
אחרי שאתה שם את המגבר על סטנד ביי חכה כמה דקות כדי שהוא יכבה ואז תפעיל סרט ותראה אם הנורה הופכת לירוקה (כלומר הסאב נדלק).
אם הנורה נשארת אדומה - הבעיה כנראה ברסיבר כי לא מגיע בכלל סיגנל לסאב.
אם הנורה הופכת ירוקה ועדיין אין צליל - יכול להיות שהרום קורקשיין הנמיך יותר מדי וביטל לך המון תדרים בגלל בעיית אקוסטיקה , אם זה מה שקורה אז תנסה לראות סרט כאשר הכיול כבוי לחלוטין - אם עדיין אין סאונד אבל הסאב דולק אז כנראה שהבעיה ברסיבר ותצטרך לתקן אותו.
אם המחוג של הווליום בסאב מכוון לאמצע לא אמורה להיות בעיית ווליום.
תודה לכולם, החיבור הוא LFE, בסטנד ביי הנורה נשארת אדומה, כלומר לא מגיע סיגנל לסאב.
נתקלתי עכשיו בציטוט הזה.
נתקלתי עכשיו בציטוט הזה.
באמת יש חשיבות לסוג הכבל? השתמשתי בשני כבלים שונים, אבל בסופו של דבר מדובר בכבלי RCA פשוטים (אחד מהם קצת עבה ואיכותי יותר, אבל עדיין RCA).Hook the sub up with a single sub cable. Use the sub LFE. Also make sure you cable is going the right way. My monter sub cable has arrows on it to point the direction of flow. It is almost like the cable has a diod in it where it only allows signal to flow one way....
ניתקתי את הרום קורקשיין ועדיין, כנ"ל עם סרטים שונים.
תמונה http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfiel ... 505-b.jpeg
אנסה בכ"ז להחליף כבל.
תמונה http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfiel ... 505-b.jpeg
אנסה בכ"ז להחליף כבל.