חיפוש רמקולים לRotel RX-850 לשעבר: עזרה בחיפוש מגבר לרמקולים של AIWA.
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
לשעבר לשעבר: תיקון מע' סטריאו ישנה אך טובה
שלום לכולם,
יש לי בבית מע' סטריאו AIWA NSX-V900. היא זקנה ועוד כשהייתה חדשה היו לה בעיות אמינות בקריאת CD וקלטות. אבל היא הייתה בהחלט מספקת כמערכת רמקולים למקור חיצוני.
מפעם לפעם אני מוציא אותה מהמגירה ומתפרע שאין אף אחד בבית.
אבל בפעם האחרונה שמתי לב שהערוץ הימני שלה לא מנגן. אחרי משחקים קצרים גיליתי שהבעיה היא לא ברמקול, מעט משחק עם המגעים נותן קול לזמן קצר מאוד ושליד חיבור הערוץ על הכרטיס המודפס יש סליל עקום.
לא הייתי רוצה לזרוק את המערכת אם אפשר לתקן אותה (בסכום הגיוני).
עזרתכם בבקשה להמליץ על בעל מקצוע ישר שיוכל לתקן לי אותה או לקבוע אחת ולתמיד אם היא תלך לעולם שכולו שקט.
אם זה נגד חוקי הפורום ונחשב פרסומת אנא פנו אלי בפרטי. עדיפות לבעלי מקצוע באיזור השרון או חיפה.
תודה רבה לכולם
עריכה: גוף המערכת ילך לעולמו. הרמקולים ישארו. אנא עזרו לי למצוא מגבר מתאים. תודה.
שלום לכולם,
יש לי בבית מע' סטריאו AIWA NSX-V900. היא זקנה ועוד כשהייתה חדשה היו לה בעיות אמינות בקריאת CD וקלטות. אבל היא הייתה בהחלט מספקת כמערכת רמקולים למקור חיצוני.
מפעם לפעם אני מוציא אותה מהמגירה ומתפרע שאין אף אחד בבית.
אבל בפעם האחרונה שמתי לב שהערוץ הימני שלה לא מנגן. אחרי משחקים קצרים גיליתי שהבעיה היא לא ברמקול, מעט משחק עם המגעים נותן קול לזמן קצר מאוד ושליד חיבור הערוץ על הכרטיס המודפס יש סליל עקום.
לא הייתי רוצה לזרוק את המערכת אם אפשר לתקן אותה (בסכום הגיוני).
עזרתכם בבקשה להמליץ על בעל מקצוע ישר שיוכל לתקן לי אותה או לקבוע אחת ולתמיד אם היא תלך לעולם שכולו שקט.
אם זה נגד חוקי הפורום ונחשב פרסומת אנא פנו אלי בפרטי. עדיפות לבעלי מקצוע באיזור השרון או חיפה.
תודה רבה לכולם
עריכה: גוף המערכת ילך לעולמו. הרמקולים ישארו. אנא עזרו לי למצוא מגבר מתאים. תודה.
נערך לאחרונה על ידי BoomBang85 ב 15/08/2011 23:46, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

או שאני לא הבנתי אתכם, או שאתם לא הבנתם אותי:
הCD וניגון קלטות לא מעניינים אותי וגם מעולם לטרחתי לתקן אותם. כרגע המערכת מוציאה קול רק מהרמקול השמאלי בכל פונקציה (רדיו ומקור חיצוני) . אני לא רוצה לשמוע במונו. אני רוצה לתקן את יציאת הרמקול הימני.
עכשיו אנ ימקווה שהבהרתי את עצמי: הצעות?
הCD וניגון קלטות לא מעניינים אותי וגם מעולם לטרחתי לתקן אותם. כרגע המערכת מוציאה קול רק מהרמקול השמאלי בכל פונקציה (רדיו ומקור חיצוני) . אני לא רוצה לשמוע במונו. אני רוצה לתקן את יציאת הרמקול הימני.
עכשיו אנ ימקווה שהבהרתי את עצמי: הצעות?
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

תודה לך, ידידי. אני רוצה חוות דעת נוספת או לפחות הצעת מחיר.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
רובן הכמעט המוחלט של המערכות האלה בנוי על רכיבי הגברה סופיים שנקראים STK,אלה רכיבים לא כל כך איכותיים,שבעת עומס יתר פשוט נשרפים..החברות שיצרו את מערכות המיני האלה (ואייווה הייתה בולטת בכך) לא ממש
התאמצו לשווק חלקי חילוף למערכות הללו,כי כוונתן הייתה שלמי שתתקלקל המערכת פשוט יזרוק אותה ויקנה חדשה,זה הרבה יותר משתלם להן.הבעיה עם המערכות הללו תמיד הייתה שיש להן הרבה פיצ'רים נוצצים כמו הרבה כפתורים וצגי VFD יפים,אבל
האלקטרוניקה הפנימית שלהן בנויה ברמה נמוכה עם רכיבים זולים,ובכללן ההגברה הסופית שאותה הזכרתי לעיל.המערכות
האלה גם בנויות בכזו צורה שמקשה (בכוונה) על טכנאים לגשת לרכיבים האלקטרוניים בהן.המסקנה שלך צריכה להיות
פשוטה-גם אם תמצא מישהו שיסכים לתקן לך את המערכת-זה פשוט לא משתלם ויעלה לך הרבה יותר.חפש מגבר סטריאו או רסיבר יד שניה,יש מספיק כאלה (ולא מערכת משולבת) במקום.(וגם תהנה מסאונד טוב יותר).
התאמצו לשווק חלקי חילוף למערכות הללו,כי כוונתן הייתה שלמי שתתקלקל המערכת פשוט יזרוק אותה ויקנה חדשה,זה הרבה יותר משתלם להן.הבעיה עם המערכות הללו תמיד הייתה שיש להן הרבה פיצ'רים נוצצים כמו הרבה כפתורים וצגי VFD יפים,אבל
האלקטרוניקה הפנימית שלהן בנויה ברמה נמוכה עם רכיבים זולים,ובכללן ההגברה הסופית שאותה הזכרתי לעיל.המערכות
האלה גם בנויות בכזו צורה שמקשה (בכוונה) על טכנאים לגשת לרכיבים האלקטרוניים בהן.המסקנה שלך צריכה להיות
פשוטה-גם אם תמצא מישהו שיסכים לתקן לך את המערכת-זה פשוט לא משתלם ויעלה לך הרבה יותר.חפש מגבר סטריאו או רסיבר יד שניה,יש מספיק כאלה (ולא מערכת משולבת) במקום.(וגם תהנה מסאונד טוב יותר).
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

המלצות לרסיבר או מגבר לרמקולים של מערכת סטריאו
טוב, הבנתי את הכיוון.
אני אחפש מגבר לרמקולים. לפי מה שהבנתי הם בהספק 80 ואט לכל אחד (תקנו אותי אם אני טועה). יוצא מכל רמקול כבל דו-גידי אחד ועוד כבל עם חיבור שנראה כמו RCA.
אפשר לקבל המלצות לדגמים או סדרות של מגברים שאחפש מהם בסוג המשומש?
דבר נוסף האם לערוך את שם האשכול?
אני אחפש מגבר לרמקולים. לפי מה שהבנתי הם בהספק 80 ואט לכל אחד (תקנו אותי אם אני טועה). יוצא מכל רמקול כבל דו-גידי אחד ועוד כבל עם חיבור שנראה כמו RCA.
אפשר לקבל המלצות לדגמים או סדרות של מגברים שאחפש מהם בסוג המשומש?
דבר נוסף האם לערוך את שם האשכול?
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

צודק. אני אפרט יותר.
בעצתם של אנשים מנוסים ממני, גוף המערכת יזרק (אם מישהו רוצה הוא מוזמן לשדוד ממנה חלפים) והרמקולים ישארו.
אני מאוד אוהב לשמוע מוסיקה. אני פשוט מחפש עם יותר עוצמה מהאוזניות שלי (Sennheiser HD 215).
אני מנסה לעשות יש מאין לרגל מעבר דירה. אם הרמקולים שלה שימושיים (מה שנראה שכן) אז למה לא?
ממה שראיתי טיפה ביד2 אני חושב שגג הגיוני יהיה 1000 ש"ח. צירפתי את הנתונים של הרמקולים מהספר של המערכת בתמונה, כדי שלא יהיה OVERKILL ברכישה הזו.
אם הסאונד יכבוש אותי אני מניח שאני אשדרג את הרמקולים (מבחינת האיכות אך לא העוצמה הם חזקים דיו לצרכים שלי), אז אעדיף לקנות מגבר איכותי בסכום הזה.
הצעותיכם בבקשה
בעצתם של אנשים מנוסים ממני, גוף המערכת יזרק (אם מישהו רוצה הוא מוזמן לשדוד ממנה חלפים) והרמקולים ישארו.
אני מאוד אוהב לשמוע מוסיקה. אני פשוט מחפש עם יותר עוצמה מהאוזניות שלי (Sennheiser HD 215).
אני מנסה לעשות יש מאין לרגל מעבר דירה. אם הרמקולים שלה שימושיים (מה שנראה שכן) אז למה לא?
ממה שראיתי טיפה ביד2 אני חושב שגג הגיוני יהיה 1000 ש"ח. צירפתי את הנתונים של הרמקולים מהספר של המערכת בתמונה, כדי שלא יהיה OVERKILL ברכישה הזו.
אם הסאונד יכבוש אותי אני מניח שאני אשדרג את הרמקולים (מבחינת האיכות אך לא העוצמה הם חזקים דיו לצרכים שלי), אז אעדיף לקנות מגבר איכותי בסכום הזה.
הצעותיכם בבקשה
נשמע לי שב1000 תוכל לרכוש רסיבר משומש וזוג רמקולים מדפיים שתהנה מהם הרבה יותר.
יש ביד 2 הרבה אופציות מעניינות למגברי וינטאג' מעולים ב300-500 ש"ח:
onkio
herman kardon
marantz
sansui
לגבי מדפיים בסכום הזה גם כן כדאי ללכת על חברות מוכרות:
jbl
cerwin vega
יש ביד 2 הרבה אופציות מעניינות למגברי וינטאג' מעולים ב300-500 ש"ח:
onkio
herman kardon
marantz
sansui
לגבי מדפיים בסכום הזה גם כן כדאי ללכת על חברות מוכרות:
jbl
cerwin vega
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

האמת שאני אעדיף לחסוך אם אפשר. אז מניח שאלך רק על מגבר.
שאלה נוספת (עם תת סעיפים) אם אפשר:
איך אני מתאים מגבר לרמקולים חות ממחיר?
א. להסתכל רק על ההספק?
ב. מה עם חיבורים? (זה סטנדרטי החיבור שיוצא מהרמקולים האלה)
ג. ראיתי בפוסטים שונים על כושר דחיפה של המגבר (זה רלוונטי לרמקולים כאלה)?
- או-
אם אפשר בבקשה לשים כאן לינק למדריך בנושא ואני אלמד את עצמי.
תודה
שאלה נוספת (עם תת סעיפים) אם אפשר:
איך אני מתאים מגבר לרמקולים חות ממחיר?
א. להסתכל רק על ההספק?
ב. מה עם חיבורים? (זה סטנדרטי החיבור שיוצא מהרמקולים האלה)
ג. ראיתי בפוסטים שונים על כושר דחיפה של המגבר (זה רלוונטי לרמקולים כאלה)?
- או-
אם אפשר בבקשה לשים כאן לינק למדריך בנושא ואני אלמד את עצמי.
תודה
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

שוב שלום,
חיפשתי די הרבה ביד2 וגם קצת בלוחות של האתר. הבנתי מקריאה שהתאמת הספקים היא לא מחויבת המציאות ושמומלץ לבחור מגבר שהיצרן מצהיר על דירוג שלהם עם רמקולים של 4 אום (כי האחד הרמקולים הוא 6 אום אנא תקנו אם אני טועה).
זה מה הצלחתי ללקט:
Sansui 771 Stereo Amplifier ב-400
NAD 302 ב-550 (הבנתי שזו חברה לא רעה בכלל)
Marantz 2216b ב-350
Onkyo tx-3000 ב-300
marantz 2226b ב-400
מחשבותיכם על אחד או כמה מהם בבקשה.
אני מחפש מגבר שישאר גם אחרי הרמקולים הנוכחיים, כי אני מניח (ומקווה) שיהיה לי טעם של עוד.
כמה דברים ששכחתי להזכיר וראיתי שמזכירים:
החדר המיועד למערכת הוא בערך 15מ"ר. ואני נוטה לשמוע יותר מוסיקה אלקטרונית מז'אנרים אחרים.
צירפתי גם את החלק של המגבר מהמערכת המקורית אם זה יכול לעזור במשהו.
תודה למגיבים ולמי שהגיב עד עכשיו.
חיפשתי די הרבה ביד2 וגם קצת בלוחות של האתר. הבנתי מקריאה שהתאמת הספקים היא לא מחויבת המציאות ושמומלץ לבחור מגבר שהיצרן מצהיר על דירוג שלהם עם רמקולים של 4 אום (כי האחד הרמקולים הוא 6 אום אנא תקנו אם אני טועה).
זה מה הצלחתי ללקט:
Sansui 771 Stereo Amplifier ב-400
NAD 302 ב-550 (הבנתי שזו חברה לא רעה בכלל)
Marantz 2216b ב-350
Onkyo tx-3000 ב-300
marantz 2226b ב-400
מחשבותיכם על אחד או כמה מהם בבקשה.
אני מחפש מגבר שישאר גם אחרי הרמקולים הנוכחיים, כי אני מניח (ומקווה) שיהיה לי טעם של עוד.
כמה דברים ששכחתי להזכיר וראיתי שמזכירים:
החדר המיועד למערכת הוא בערך 15מ"ר. ואני נוטה לשמוע יותר מוסיקה אלקטרונית מז'אנרים אחרים.
צירפתי גם את החלק של המגבר מהמערכת המקורית אם זה יכול לעזור במשהו.
תודה למגיבים ולמי שהגיב עד עכשיו.
הNAD 302 מגבר טוב!והמחיר לא רע....
הנה עוד מגבר נהדר http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... f37a2a422f
כבר דובר פה הרבה על המגברים האלה של רוטל ופה ושם הם צצים בלוחות.
כבר דובר פה הרבה על המגברים האלה של רוטל ופה ושם הם צצים בלוחות.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האמת אני לא חושב שיש הצדקה בהשקעה של סכום כסף גדול עבור רמקולים עם נתונים יבשים...leonard כתב:הNAD 302 מגבר טוב!והמחיר לא רע....
כבר דובר פה הרבה על המגברים האלה של רוטל ופה ושם הם צצים בלוחות....
בפועל אתה יכול לפרק את התיבה ותגלה מספרים אמיתיים על הרמקול.
סביר להניח שאפילו זה: http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... f37a2a422f
יספיק...
אבל אם כבר להשקיע אז: http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... f37a2a422f למרות שהוא יקרע את הרמקולים לחתיכות
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

נוסף לרשימה עכשיו : Rotel RX-850 ב-600leonard כתב:כבר דובר פה הרבה על המגברים האלה של רוטל ופה ושם הם צצים בלוחות....
דעתכם עליו בבקשה.
לJEXY ו horngad:
עקבתי אחרי עצות של קודמים באשכול הזה. מה אני אמור לחפש מגברים של החברות שהוצעו במחירים גבוהים יותר?
לפני שאני אמשיך בתהליך המיון, הרי שאלה שהתשובה אליה אולי ברורה לכם:
האם כדי לחבר למגבר מקור חיצוני "רגיל" (מחשב, אייפוד ודומיהם) אני צריך בדרך בניהם קדם מגבר?
האם זה נכון לכל המגברים שהזכרתי? אם כן יש איזו אפשרות משולבת?
תהיה עדינים בבקשה. אני מאוד רוצה חווית שמיעה טובה יותר אבל לפי ההצעות שעולות פה אתם צריכים להבין שאין לי כיסים עמוקים במיוחד (ככה זה סטודנטים).
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
הרוטל RX-850 הוא רסיבר סטריאו מצוין שאכן רבות דובר עליו כאן,מצטרף להמלצה עליו.BoomBang85 כתב:נוסף לרשימה עכשיו : Rotel RX-850 ב-600leonard כתב:כבר דובר פה הרבה על המגברים האלה של רוטל ופה ושם הם צצים בלוחות....
דעתכם עליו בבקשה.
לJEXY ו horngad:
עקבתי אחרי עצות של קודמים באשכול הזה. מה אני אמור לחפש מגברים של החברות שהוצעו במחירים גבוהים יותר?
לפני שאני אמשיך בתהליך המיון, הרי שאלה שהתשובה אליה אולי ברורה לכם:
האם כדי לחבר למגבר מקור חיצוני "רגיל" (מחשב, אייפוד ודומיהם) אני צריך בדרך בניהם קדם מגבר?
האם זה נכון לכל המגברים שהזכרתי? אם כן יש איזו אפשרות משולבת?
תהיה עדינים בבקשה. אני מאוד רוצה חווית שמיעה טובה יותר אבל לפי ההצעות שעולות פה אתם צריכים להבין שאין לי כיסים עמוקים במיוחד (ככה זה סטודנטים)....
Vintage audio is a way of life
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

תודה לכל מי שעזר. קניתי את הרוטל RX-850. שמעתי אותו אצל המוכר (שגיא) ובהחלט הורשמתי. הרמקולים שלי לא נשמעים עד כדי כך נורא.
הם יספיקו עד השדרוג הבא.
עכשיו שאלות נוספות ברשותכם:
לאיזה חברות ודגמים של רמקולים אני צריך לשים לב? (תקציב 1500+- ולא יד שניה)
הבנתי שבכל מקרה חשוב להאזין לרמקולים לפני קניה. השאלה היא איך לקבל רושם שיהיה כמה שיותר קרוב למגבר שלי?
ודבר אחרון, המגבר מחובר למחשב נייד (מוסיקה בפורמטים של MP3,M4A וFLAC) והייתי מעדיף לחבר אותו דרך USB ולא דרך היציאות של האוזניות. יש משהו כזה במחיר של עד 200 ש"ח?
הם יספיקו עד השדרוג הבא.
עכשיו שאלות נוספות ברשותכם:
לאיזה חברות ודגמים של רמקולים אני צריך לשים לב? (תקציב 1500+- ולא יד שניה)
הבנתי שבכל מקרה חשוב להאזין לרמקולים לפני קניה. השאלה היא איך לקבל רושם שיהיה כמה שיותר קרוב למגבר שלי?
ודבר אחרון, המגבר מחובר למחשב נייד (מוסיקה בפורמטים של MP3,M4A וFLAC) והייתי מעדיף לחבר אותו דרך USB ולא דרך היציאות של האוזניות. יש משהו כזה במחיר של עד 200 ש"ח?