מחפש ראוטר N חדש וטוב - עדכון - נקנה Tp-link 1043nd, כמה שאלות.
שלום,
אני רוצה להחליף את הראוטר הנוכחי שלי - TP-Link WR641 שהוא תומך בתקן G בלבד לראוטר N.
ה-TP-Link היה מתנתק לא מעט ואני מעדיף לא לקנות עוד דגם מהחברה הזאת.
אני רוצה ראוטר אמין וטוב שיוכל לתמוך ב-VPN (כלומר גם ב-DD-WRT..?), בכמה מקורות (מחשב נייח, נייד, PS3, סטרימר ואייפונים).
הגלישה כנראה תהיה 10 מגה של בזק או 12 של הוט (כרגע בתהליך ניתוק אז לפי המבצעים שיציעו...).
אשמח להמלצות על ראוטר מתאים, התקציב שחשבתי עליו הוא כ-500 שקל, אלא אם יהיה משהו ששווה להשקיע יותר, אין בעיה עם הזמנות מחו"ל.
תודה.
אני רוצה להחליף את הראוטר הנוכחי שלי - TP-Link WR641 שהוא תומך בתקן G בלבד לראוטר N.
ה-TP-Link היה מתנתק לא מעט ואני מעדיף לא לקנות עוד דגם מהחברה הזאת.
אני רוצה ראוטר אמין וטוב שיוכל לתמוך ב-VPN (כלומר גם ב-DD-WRT..?), בכמה מקורות (מחשב נייח, נייד, PS3, סטרימר ואייפונים).
הגלישה כנראה תהיה 10 מגה של בזק או 12 של הוט (כרגע בתהליך ניתוק אז לפי המבצעים שיציעו...).
אשמח להמלצות על ראוטר מתאים, התקציב שחשבתי עליו הוא כ-500 שקל, אלא אם יהיה משהו ששווה להשקיע יותר, אין בעיה עם הזמנות מחו"ל.
תודה.
נערך לאחרונה על ידי tomer_h ב 23/07/2011 22:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
למה לא מהחברה הזו? היא אמינה ומצויינת. כמעט כל ציוד התקשורת בבית שלי הוא ממנה. (כרטיסי רשת, ראוטרים ונקודות גישה) ואני מבסוט עד הגג.
אני משתמש בWR1043ND של אותה חברה. זהו ראוטר הדגל שלהם כיום והוא עולה בסביבות 300 ש"ח.
תומך ב1G LAN
תקן N במהירות 300M (לעומת 150M בדגמים אחרים)
4 פורטים LAN
תומך בVPN passtrough
יש קושחת DD-WRT לדגם הזה
חיבור USB לשיתוף אחסון ברשת
שלוש אנטנות וטווח קליטה גדול
אני עובד עם 12 מגה HOT+CCC
אני משתמש בWR1043ND של אותה חברה. זהו ראוטר הדגל שלהם כיום והוא עולה בסביבות 300 ש"ח.
תומך ב1G LAN
תקן N במהירות 300M (לעומת 150M בדגמים אחרים)
4 פורטים LAN
תומך בVPN passtrough
יש קושחת DD-WRT לדגם הזה
חיבור USB לשיתוף אחסון ברשת
שלוש אנטנות וטווח קליטה גדול
אני עובד עם 12 מגה HOT+CCC
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני משתמש בראוטר פשוט של אדימקסדגם 6424N שהוא 300M
פחות מ 200 שקל.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=728766
החליף לינקסיס ישן עם בעיות כמו שאתה מתאר.
מאז הכל דבש.
אני מחובר ב 10M (לבזק NGN), עם 4 מחשבים, 4 טלפונים, סטרימר, PS3, דיסק רשת משותף...
לא מחובר VPN אז אני לא יודע.
פחות מ 200 שקל.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=728766
החליף לינקסיס ישן עם בעיות כמו שאתה מתאר.
מאז הכל דבש.
אני מחובר ב 10M (לבזק NGN), עם 4 מחשבים, 4 טלפונים, סטרימר, PS3, דיסק רשת משותף...
לא מחובר VPN אז אני לא יודע.
ערן
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
edimax 6424N תומך ב100Mbps LAN (יכול להיות שזה מספיק - תלויי מה הצרכים, אם רק אינטרנט אין צורך ביותר)
והוא תומך בVPN passthrough של PPTP ו-IPsec, הTP-LINK תומך גם בL2TP שזה מה שצריך בשביל HOT.
והוא תומך בVPN passthrough של PPTP ו-IPsec, הTP-LINK תומך גם בL2TP שזה מה שצריך בשביל HOT.
לי יש את ה
DLINK 655
מחוברים אליו 2 סוויצים של ארקמגמקא.
מחוברים דרך הסוויצים :
1. שלושה ממירי יס מקס טוטאל
2. 1 נאס שעובד 24/7 ו1 נאס למשחקי הפליסטישן שנדלק לפעמים.
3. 2 מחשבים בייתים.
4. מדפסת רשת
5. רסיבר אונקיו 905.
6. טלויזיה סוני ברוויה.
7. פליסטישן 3.
8. מחשב נייד בחיבור אלחוטי.
9. שני איפודים בחיבור אלחוטי.
10. אנדרואיד של מירס
עובד מצויין 24/7. תומך גמבו פריים. פעם בחודש בערך ריסט.
יש לך ביד שתיים למכירה ב 400 שח.
מחוברים אליו 2 סוויצים של ארקמגמקא.
מחוברים דרך הסוויצים :
1. שלושה ממירי יס מקס טוטאל
2. 1 נאס שעובד 24/7 ו1 נאס למשחקי הפליסטישן שנדלק לפעמים.
3. 2 מחשבים בייתים.
4. מדפסת רשת
5. רסיבר אונקיו 905.
6. טלויזיה סוני ברוויה.
7. פליסטישן 3.
8. מחשב נייד בחיבור אלחוטי.
9. שני איפודים בחיבור אלחוטי.
10. אנדרואיד של מירס
עובד מצויין 24/7. תומך גמבו פריים. פעם בחודש בערך ריסט.
יש לך ביד שתיים למכירה ב 400 שח.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
זה ממש לא משנה כמה מכשירים מחוברים במישרין או בעקיפין לראוטר. תיאורתית אתה יכול לחבר יותר מ16 מליון מכשירים באותה רשת.
מה גם שרוב הציוד שציינת לא מדבר עם הראוטר או מתחבר לאינטרנט כמעט בכלל אלא מתקשר בעיקר עם רכיבים אחרים ברשת דרך המתגים.
לא מבין בשביל מה צריך ריסט בכלל. ראוטר צריך לעבוד ללא הפסקה. בשלי אני לא נוגע, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה אתחלתי אותו.
אני לא אומר שהוא לא טוב, אין לי ניסיון איתו וממה שקראתי הוא עושה את העבודה אבל הפרמטרים שהשתמשת בהם להמחיש את זה לא נכונים.
אני גם לא יודע עד כמה בטוח לקנות ציוד כזה ביד שניה, אלא אם הוא באחריות.
מה גם שרוב הציוד שציינת לא מדבר עם הראוטר או מתחבר לאינטרנט כמעט בכלל אלא מתקשר בעיקר עם רכיבים אחרים ברשת דרך המתגים.
לא מבין בשביל מה צריך ריסט בכלל. ראוטר צריך לעבוד ללא הפסקה. בשלי אני לא נוגע, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה אתחלתי אותו.
אני לא אומר שהוא לא טוב, אין לי ניסיון איתו וממה שקראתי הוא עושה את העבודה אבל הפרמטרים שהשתמשת בהם להמחיש את זה לא נכונים.
אני גם לא יודע עד כמה בטוח לקנות ציוד כזה ביד שניה, אלא אם הוא באחריות.
חוץ מהנאס הכל מדבר עם האינטרנט.
לדעתי כמות המכשירים זה כן פרמטר.harari כתב:זה ממש לא משנה כמה מכשירים מחוברים במישרין או בעקיפין לראוטר. תיאורתית אתה יכול לחבר יותר מ16 מליון מכשירים באותה רשת.
אני גם לא יודע עד כמה בטוח לקנות ציוד כזה ביד שניה, אלא אם הוא באחריות....
בנוסף אני מוריד עשרות טרות בחודש ולכן לדעתי נדרש מידי פעם ריסט.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
איך בדיוק כמות המכשירים המעבירים מידע בתוך הLAN מעידים על טיב הראוטר? כמו שאמרתי, ברשת אחת יכולים להיות יותר מ16 מליון כתובות (16646144 ליתר דיוק)(נעזוב את הסיבוכים שבזה)
קבל עוד טיפ: NAS דלוק לא בהכרח פעיל.
נפח ההורדות שאתה מתיימר לעשות לא הגיונית. בחישוב קל 20 טרה בחודש מצריך חיבור של 60 מגה לפחות ופעילות בלתי פוסקת ובלתי מופרעת בלי שום צרכן רוחב פס אחר ברשת. לא נראה לי שזה בר ביצוע ולא נראה לי שהספקיות היו מרשות את זה.
מה הכוונה ב"לדעתי" נדרש ריסט? מהם השיקולים לביצוע ריסט? או שחייבים ריסט כי משהו לא עובד או שלא.
אני יכול להגיד לך שאני אולי לא מנסה להוריד את כל התוכן שיש לאינטרנט להציע (אני גם לא אצליח עם חיבור 12 מגה "בלבד") אבל אני מוריד לא מעט, מכל מיני מקורות, ולא ביצעתי ריסט הרבה מאוד זמן. עכשיו כשאני חושב על זה, גם כשעשיתי ריסט כדי לנסות לפתור בעיה, הבעיה התגלתה במודם ולא בראוטר.
נפח ההורדות שאתה מתיימר לעשות לא הגיונית. בחישוב קל 20 טרה בחודש מצריך חיבור של 60 מגה לפחות ופעילות בלתי פוסקת ובלתי מופרעת בלי שום צרכן רוחב פס אחר ברשת. לא נראה לי שזה בר ביצוע ולא נראה לי שהספקיות היו מרשות את זה.
מה הכוונה ב"לדעתי" נדרש ריסט? מהם השיקולים לביצוע ריסט? או שחייבים ריסט כי משהו לא עובד או שלא.
אני יכול להגיד לך שאני אולי לא מנסה להוריד את כל התוכן שיש לאינטרנט להציע (אני גם לא אצליח עם חיבור 12 מגה "בלבד") אבל אני מוריד לא מעט, מכל מיני מקורות, ולא ביצעתי ריסט הרבה מאוד זמן. עכשיו כשאני חושב על זה, גם כשעשיתי ריסט כדי לנסות לפתור בעיה, הבעיה התגלתה במודם ולא בראוטר.
יקר מאודtomer_h כתב:תודה רבה, יש לי בהחלט כמה אופציות טובות.
בנוסף, מישהו מכיר את linksys e3000? ראיתי שהוא חדש ויש עליו גם המלצות לצרכים האלה, למרות שהוא מעט יקר יותר....
אני חושב שכדאי 1043 כי הוא תומך 1gbit ועובד טוב עם DD-WRT
אלא אם אתה מכיר ראוטר אחד זול יותר שגם עובד טוב עם DD-WRT
דווקא לא חיפשתי משהו זול יותר. אין לי בעיה להוסיף קצת אם יש ראוטר טוב יותר אבל לפי מה שאתם מתארים ה-1043 נשמע טוב.fighter כתב:יקר מאודtomer_h כתב:תודה רבה, יש לי בהחלט כמה אופציות טובות.
בנוסף, מישהו מכיר את linksys e3000? ראיתי שהוא חדש ויש עליו גם המלצות לצרכים האלה, למרות שהוא מעט יקר יותר....
אני חושב שכדאי 1043 כי הוא תומך 1gbit ועובד טוב עם DD-WRT
אלא אם אתה מכיר ראוטר אחד זול יותר שגם עובד טוב עם DD-WRT...
אני פשוט מתעצבן כבר הרבה זמן מהניתוקים של ה-TP-Link שלי, אבל אולי זה בגלל באמת שהוא כבר ישן וגם זה שהוא תומך רק ברשת G עושה אותו פחות מהיר וטוב ואולי הדגם הנ"ל הוא מוצלח יותר.
נשברתי. אתה צודק. בסדר ?
harari כתב:איך בדיוק כמות המכשירים המעבירים מידע בתוך הLAN מעידים על טיב הראוטר? כמו שאמרתי, ברשת אחת יכולים להיות יותר מ16 מליון כתובות (16646144 ליתר דיוק)(נעזוב את הסיבוכים שבזה)
אני יכול להגיד לך שאני אולי לא מנסה להוריד את כל התוכן שיש לאינטרנט להציע (אני גם לא אצליח עם חיבור 12 מגה "בלבד") אבל אני מוריד לא מעט, מכל מיני מקורות, ולא ביצעתי ריסט הרבה מאוד זמן. עכשיו כשאני חושב על זה, גם כשעשיתי ריסט כדי לנסות לפתור בעיה, הבעיה התגלתה במודם ולא בראוטר....
בשעה טובה נקנה ה-Tp-Link 1043ND.
אחרי התקנה מסובכת מאוד (לא יודע למה, פשוט לא היה אינטרנט, אבל אחרי התעסקות עם הגדרות הכרטיס רשת והגדרות החייגן הכל הסתדר),
הכל עובד.
כמה שאלות:
1. חשבתי על התקנת dd-wrt, אני עוד צריך לקרוא את כל ההוראות וההסברים אבל באופן כללי, מישהו עשה את זה ויכול להמליץ על גרסה? מה השיפורים המהותיים לראוטר בגרסה?
2. דבר שני - לא הצלחתי בשום אופן לעשות Telnet לראוטר. אני מקבל -
Could not open connection to the host, on port 23: Connect failed
ניסיתי לעשות disable ל-Firewall ב-(Windows 7),
לעשות disable לשירותים באנטי וירוס, להוריד פיירוול מהראוטר, להגדיר פורט 23 פתוח בראוטר, שום דבר לא עזר... יש למישהו רעיון?
אחרי התקנה מסובכת מאוד (לא יודע למה, פשוט לא היה אינטרנט, אבל אחרי התעסקות עם הגדרות הכרטיס רשת והגדרות החייגן הכל הסתדר),
הכל עובד.
כמה שאלות:
1. חשבתי על התקנת dd-wrt, אני עוד צריך לקרוא את כל ההוראות וההסברים אבל באופן כללי, מישהו עשה את זה ויכול להמליץ על גרסה? מה השיפורים המהותיים לראוטר בגרסה?
2. דבר שני - לא הצלחתי בשום אופן לעשות Telnet לראוטר. אני מקבל -
Could not open connection to the host, on port 23: Connect failed
ניסיתי לעשות disable ל-Firewall ב-(Windows 7),
לעשות disable לשירותים באנטי וירוס, להוריד פיירוול מהראוטר, להגדיר פורט 23 פתוח בראוטר, שום דבר לא עזר... יש למישהו רעיון?