מה קורה לעצמת הקליטה באיזור רמת השרון ?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3418
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #1 

בימים האחרונים - יש אצלי ירידה דרמטית בעוצמה עד כדי קיטועי האות. בדרל כלל היה קרוב ל 100% !

גם אצלכם ? או שזו תקלה בממיר שאצלי ?

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

גם בבקעת אונו, החל מלפני יומיים יש הפרעות קשות.
מתחילות בערב בין שבע לשמונה ולא נגמרות עד שעות מאוחרות.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הקליטה אצלי בד"כ תקינה אבל אני עובד עם אנטנה חיצונית מרכזית חדשה שמופנית לכיוון נתניה באפיק 29.
היום משום מה כמות השגיאות במחשב גבוהה מהרגיל וכעת 7 בבוקר אני בכלל לא מצליח לקלוט באפיק UHF 26 מוזר ביותר.
מה שכן אני קולט קפריסין היום ככל הנראה בגלל החום...

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

dvdscr כתב:גם בבקעת אונו, החל מלפני יומיים יש הפרעות קשות.
מתחילות בערב בין שבע לשמונה ולא נגמרות עד שעות מאוחרות.
...
תודה! נשמע מוכר... טוב לדעת שהתקלה לא אצלי בממיר :)

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #5 

זה ריטואל שהיה גם בתקופה האנאלוגית,אולי שיבושים שנגרמים מתדרים סמוכים של השכנים?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #6 

כדאי לפנות רשמית לרשות.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

גם אצלי בראש העין.

אמש הוצאתי כבל מאריך לאנטנה וחיברתי אותה לאנטנה הקטנה שסופקה עם הממיר והצבתי אותה מחוץ לדירה. לפחות אתמול בערב לא הייתה בעיית קליטה. הממיר השני שלי מחובר לשקע הקיר (שמחובר לצלחת לוויין של גג הבניין) ולא הראה שום בעיית קליטה בזמן האחרון.

התקשרתי למוקד אמש ואמרו לי שטכנאי יחזור אליי. אני עדיין ממתין

בהחלט מוזר.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

עכשיו הכל חזר לנורמלי...

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

מתי יתחשבו באזרח, ויפרסמו את הסטטוס באופן פומבי סופסוף :-(
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

חזרו אליי מהרשות השנייה בזו ההודעה:

קיימת תקלה באזורים מסוימים, תקלה המקבלת ביטוי בהפרעות קליטה בשעות הערב. הנושא ידוע ומטופל. אין צפי לסיום האירוע.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

וזה הפתרון שאני מיישם כרגע.

ויתרתי על אנטנת הסקאל הפנימית.
חיברתי את האנטנה שסופקה עם הממיר לכבר מאריך (10 מטרים) והצבתי אותה על מסגרת הפלדה החיצונים של חלון הממ"ד תוך שלשול הכבל בין שלבי התריסים.

בעד: קליטה רציפה ללא ניתוקים, קפיאות ופיקסליזציה במשך כל שעות היום (עצמה 51 אחוזים, איכות 85-90 אחוזים בממיר אינובה 7002HD)

נגד: כבל מונח על הרצפה אשר מהווה הפרעה, סיכון וכיעור אסתטי. לא ניתן לאטום את החלון בעזרת דלת הפלדה וסגירת חלון הזכוכית למצב אטום (בעת הפצצה לא קונבנציונלית) לא אפשרי עקב הכבל.

אני מניח שהעובדה שהאנטנה נמצאת כעת בחוץ ומוצמדת למסגרת פלדה, היא זו שפתרה את הבעיה והטיבה באופן משמעותי את איכות הקליטה והצפייה.

אז אולי בכל זאת כדאי לא להסיר את האנטנות מגגות הבתים?

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

גם אני ניסיתי לשים את האנטנה בחוץ אבל ככל הנראה צריך לכוון את אנטנת היאגי לכיוון צפון (שם כנראה יש קליטה טובה יותר) באזור בקעת אונו בזמן שהחלון שלי פונה דרומה ולכן אין קליטה גם שם.
אנטנה פנימית מוגברת שפונה לצפון מתוך הבית פתרה באופן חלקי את הבעיה אבל עדיין יש מדי פעם קפיאות ופיקסלים.

אם להתייחס לתשובת הרשות השניה מה שהם בעצם אומרים זה שאין להם מושג מה הבעיה ולכן אין להם מושג מתי היא תיפסק.
אם היה להם מושג הם היו יכולים לתת אומדן כלשהוא לתיקון אבל ככל הנראה אי אפשר לסמוך עליהם בנושא הזה.
אני מחכה בקוצר רוח לחוק שיבטל את קנסות היציאה של חברות הלווין והכבלים על מנת שאוכל לחזור ולראות טלויזיה ללא התלות במצב הקליטה של ה-DTT.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

dvdscr כתב:גם אני ניסיתי לשים את האנטנה בחוץ אבל ככל הנראה צריך לכוון את אנטנת היאגי לכיוון צפון (שם כנראה יש קליטה טובה יותר) באזור בקעת אונו בזמן שהחלון שלי פונה דרומה ולכן אין קליטה גם שם.
אנטנה פנימית מוגברת שפונה לצפון מתוך הבית פתרה באופן חלקי את הבעיה אבל עדיין יש מדי פעם קפיאות ופיקסלים.

אם להתייחס לתשובת הרשות השניה מה שהם בעצם אומרים זה שאין להם מושג מה הבעיה ולכן אין להם מושג מתי היא תיפסק.
אם היה להם מושג הם היו יכולים לתת אומדן כלשהוא לתיקון אבל ככל הנראה אי אפשר לסמוך עליהם בנושא הזה.
אני מחכה בקוצר רוח לחוק שיבטל את קנסות היציאה של חברות הלווין והכבלים על מנת שאוכל לחזור ולראות טלויזיה ללא התלות במצב הקליטה של ה-DTT.
...
ערכתה בדיקה עם האנטנה הפנימית הפשוטה (זו המסופקת עם הממיר)?
ערכתי בדיקה כזו עם 2 האנטנות וההבדל לא היה משמעותי. ויתרתי על היאגי היות ואין לי דרך לקבע אותה בחוץ.

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Brendan כתב:
dvdscr כתב:גם אני ניסיתי לשים את האנטנה בחוץ אבל ככל הנראה צריך לכוון את אנטנת היאגי לכיוון צפון (שם כנראה יש קליטה טובה יותר) באזור בקעת אונו בזמן שהחלון שלי פונה דרומה ולכן אין קליטה גם שם.

...
ערכתי בדיקה כזו עם 2 האנטנות וההבדל לא היה משמעותי. ויתרתי על היאגי היות ואין לי דרך לקבע אותה בחוץ.
...
עד לפני שבוע הייתי מחובר לאנטנת מקל (אומני) קטנה שקיבלתי עם הממיר. סה"כ היה בסדר גמור. בעיות פה ושם אבל שום דבר כמו מה שקורה עכשיו כל ערב.
ברגע שניתקתי את האומני מקל וחיברתי את היאגי המוגברת התחלתי לקלוט, אומנם לא באיכות טובה אבל לפחות הייתה קליטה. עם האומני בסביבות שעה שבע כבר התחילה שקופית ה"אין קליטה" להופיע באופן קבוע.
האומני הקטנה, ד"א, מחוברת אצלי לספריית מתכת גדולה שמגבירה את הקליטה ועדיין אין קליטה.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

dvdscr כתב:
Brendan כתב:

...
...
עד לפני שבוע הייתי מחובר לאנטנת מקל (אומני) קטנה שקיבלתי עם הממיר. סה"כ היה בסדר גמור. בעיות פה ושם אבל שום דבר כמו מה שקורה עכשיו כל ערב.
ברגע שניתקתי את האומני מקל וחיברתי את היאגי המוגברת התחלתי לקלוט, אומנם לא באיכות טובה אבל לפחות הייתה קליטה. עם האומני בסביבות שעה שבע כבר התחילה שקופית ה"אין קליטה" להופיע באופן קבוע.
האומני הקטנה, ד"א, מחוברת אצלי לספריית מתכת גדולה שמגבירה את הקליטה ועדיין אין קליטה.
...
ברשות השנייה אמרו לי שיחזרו אליי ברגע שיהיה יותר מידע בעניין התקלה. כמובן שאכתוב דיווח.

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

בקיצור - רשות 2 - חובבני לגמרי :(
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #17 

וההפרעות ממשיכות גם היום בערוצים 2 ו10 :roll: :roll: :cry: :cry:

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

rafi_d כתב:וההפרעות ממשיכות גם היום בערוצים 2 ו10 :roll: :roll: :cry: :cry:
...
זה כי הם עוד לא מצאו את סיבת התקלה.
וסיבת התקלה היא - שאין מומחים לתחומי ה-RF ברשות השניה שיגידו להם איך לכוון את האנטנות.
הכל שם מלא בפונקציונרים שפוליטיקאים הצניחו מלמעלה ועכשיו כשצריך ממש לתת שירות לציבור אין מי שיעשה את העבודה.
כמה ישראלי מצידם.

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

סוף סוף חזרו אליי מהרשות השנייה וזו לשון ההודעה:

ישנה תקלה ידועה והיא בטיפול. אין צפי בעניין סיום הטיפול.

מוזר שהתקלה הזו כבר נמשכת פרק זמן של לפחות 3 שבועות. כאשר שאלתי בעניין צפי הזקפת אנטנת השידור באזור ראש העין, נאמר לי שכרגע המערך נמצא בפריסה מלאה ואין כוונה להזקיף נקודות שידור חדשות. מידע זה עומד בניגוד למה שנאמר לי בעבר.

בקיצור - בעצם, אין לי מה להגיד.

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #20 

לי דוקא יש: Amateurs חובבנים לגמרי!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”