שרשור תגובות: הוספת טיימר למטחנת Rancilio Rocky
ממסר על פי רוב הוא מתג פשוט ועיקר שימושו הוא באמת למתג מעגל נוסף שלא משתמש במתח של המעגל המקורי.
מכיוון שמדובר במתג פשוט ברוב הממסרים אין הבדל אם הוא ממתג מתח ישר או חילופי וגם כל זמן שלא מדברים על מתחים גבוהים מאוד הוא יודע לתמוך בהם (רוב מה שאני ראיתי יודע לממסר עד 250V 3A)
למשל בפרוייקט החדש שעליו דיברתי למעלה אני צריך להפעיל מנוע של 12V בזמן שהמטחנה עובדת (220V). לכן קניתי ממסר שמתח ההפעלה שלו הוא 220V והוא יכול לממסר עד 250V 8A למרות שכמו שאמרתי מה שאני צריך זה "רק" 12VDC.
,
מעבר לזה כמובן שאני מסכים שמסך שקובע בדיוק של מאית השניה את זמן הטחינה זה *קצת* יותר מגניב מלסובב בורג, אבל ברמה העקרונית גם המעגל שזילבר הציע היה יכול לעבוד.
מכיוון שמדובר במתג פשוט ברוב הממסרים אין הבדל אם הוא ממתג מתח ישר או חילופי וגם כל זמן שלא מדברים על מתחים גבוהים מאוד הוא יודע לתמוך בהם (רוב מה שאני ראיתי יודע לממסר עד 250V 3A)
למשל בפרוייקט החדש שעליו דיברתי למעלה אני צריך להפעיל מנוע של 12V בזמן שהמטחנה עובדת (220V). לכן קניתי ממסר שמתח ההפעלה שלו הוא 220V והוא יכול לממסר עד 250V 8A למרות שכמו שאמרתי מה שאני צריך זה "רק" 12VDC.
,
מעבר לזה כמובן שאני מסכים שמסך שקובע בדיוק של מאית השניה את זמן הטחינה זה *קצת* יותר מגניב מלסובב בורג, אבל ברמה העקרונית גם המעגל שזילבר הציע היה יכול לעבוד.
כולי קנאה עבודה יפה ואפילו אין לי מטחנה אבל זה נראה כמו פרויקט כיפי ורעיוו נחמד.
אולי לפרויקט הבא תחשוב על טמפר שיכול לחשב את עוצמת הדחיסה בקילוגרמים בדומה למכשיר הזה בנשיונל גאוגרפיק שבודק מה עוצמת הנשיכה של כל חיה
אולי לפרויקט הבא תחשוב על טמפר שיכול לחשב את עוצמת הדחיסה בקילוגרמים בדומה למכשיר הזה בנשיונל גאוגרפיק שבודק מה עוצמת הנשיכה של כל חיה
אהבתי!avivv כתב:כולי קנאה עבודה יפה ואפילו אין לי מטחנה אבל זה נראה כמו פרויקט כיפי ורעיוו נחמד.
אולי לפרויקט הבא תחשוב על טמפר שיכול לחשב את עוצמת הדחיסה בקילוגרמים בדומה למכשיר הזה בנשיונל גאוגרפיק שבודק מה עוצמת הנשיכה של כל חיה...
שימוש בממסר לרוב מביא לצרות לאחר שימוש ממושך (ממסר הוא אלמנט מכאני) ובשלב מסויים האלקטרומגנט שלו מתקלקל. זילבר צודק, מעל מבוסס 555 הוא מעגל מצויין. יש לחבר TRIAC בדרגת היציאה ותו לא. TRIAC הוא טרנזיסטור המאפשר מיתוג של זרמים גבוהים מאד (אני משתמש כרגע במיתוג של 16A). בכל מקרה תהנה. גילוי נאות - גם אני לא משתמש בטיימר של המטחנה.
רק דגים מתים שוחים עם הזרם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם SSR הוא ממסר. היום יותר פשוט למצוא SSR (מבוסס על טריאק מוספט וארוז כבר מפזר חום).
בכל מקרה במעגל של ה 555 לא היה דבר כזה ולפעמים למתג SSR צריך עוד מגבר זרם - לא יכול להסתבך קצת למי שלא מכיר.
בכל מקרה במעגל של ה 555 לא היה דבר כזה ולפעמים למתג SSR צריך עוד מגבר זרם - לא יכול להסתבך קצת למי שלא מכיר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- superuriya
-
- חבר פעיל

- תגובות: 76
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני בדיוק מתחיל פרויקט דומה. מאז שדרגת אותו יש לך טיפים בשבילי?