"המרוץ אחר הסלון החדש" - אפילוג (התרשמות ראשונה מהסמסונג 550C50 וכמה ש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

(בהמשך לפרק הקודם בסדרה... http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 12#1453412)

הגיע הטכנאי היום, עבודה של רבע שעה והמסך עמד ושידר על המזנון בסלון.
התמונה נפלאה, וואחד שינוי עבור מי שנפרד מהטושיבה CRT "29 שלו.

בהיעדר כל חיבור אחר חיברתי לבדיקה את ממיר ה-DTT שלי למסך בחיבור קומפוננט (NOWCOM, אין HDMI).
מחוסר זמן לא נגעתי בכיולים בכלל, הדבר היחיד ששיניתי היה להעביר את התמונה למצב "סרט".

בזמן ההתקנה תריס הסלון היה פתוח ואור חזק נכנס מימי, הדבר הזה גרם לכך ששחורים הוצגו די כאפורים. אני לא מדבר על השתקפות אלא על פגיעה של אור לא ישיר בפאנל (שצבעו אפרפר כשהוא מכובה), מה שגורם לו להיראות כך. קצת מאכזב אבל אני מניח שברוב המסכים זה אותו דבר (והיה כך גם ב-CRT ז"ל).

אח"כ הורדתי את התריס והדלקתי אורות כדי לדמות את מצב הצפייה שיהיה תקף בפועל רוב הזמן. ואכן הבדל גדול - האפור הפך לשחור כמעט לגמרי והתמונה יפיפייה.
שידורי SD של עידן+ נראים מצויין לטעמי. חדים וברורים, איכות טובה בסדר גודל מזו שראיתי בחנות בחיבור ממיר יס לאותו מסך.
השתקפויות: לא הבחנתי בכאלה בכלל, אלא במאמץ רב כשהתמונה החשוכה, כל זה עדיין עם אורות פתוחים (תריס סגור). יופי של דבר, בעניין הזה סמסונג עשו עבודה נהדרת במסך הזה (מה שכאמור פחות נכון ב-D550).

במצב זה חיברתי אח"כ USB עם שני קליפים ב-HD שהכינותי בעוד מועד. וואו. אין מילים. חד כתער, צבעים יפים וטבעיים (שוב לא הספקתי לכייל עדיין), התנועה נראית חלקה. להדיוט כמוני ב-HD זה נראה על פניו פשוט נהדר.

ממשק משתמש, עד כמה שיצאתי לחוות אותו מרגיש מצויין. הכל ברור וחלק, גם פונקציות הפסאודו-סטרימר של המסך מומשו יפה ונראה שיש עוד הרבה במה לשחק שם. העברית עבדה ללא רבב.
השמע באמת מצויין, מפתיע לטובה במסך כזה. לא שזה יחסוך את ההוצאות על רסיבר ורמקולים אבל בכל זאת.

בסך הכל מהבדיקה הקצרה הזו, סו פאר סו גוד. נקווה שימשיך.

כמה שאלות למומחי פלאזמה בכלל, סמנסונג בפרט ובמיוחד בעלי ה-C550

1. קראתי הרבה על ההרצה ועל 100 שעות החסד שצריך לתת לפלאזמות. המתקין לעומת זאת התעקש שאין שום צורך בהרצה, "המכשיר כבר עבר הרצה במפעל". זה הגיוני? ואם לא, למה צריך לשים לב בשבוע-שבועיים הקרובים? קראתי איפושהו שיש קובץ הרצה שאפשר להוריד מסמסונג, מישהו יכול למסור לינק?
אציין שכבר בשימוש הראשון שמתי לב לתופעות צריבה – מספיק שהשידור היה דקה-שתיים בערוץ מסויים אחד, במעבר לערוץ אחר הלוגו הקודם נראה בבירור על המסך.

2. באותו עניין, המתקין טען בתוקף שבשום פנים ואופן אסור לי לשים את התמונה על מצב 4:3 אחרת תתרחש צריבה של שני הפסים בצדדים. ראיתי אנשים כאן אומרים דברים דומים. והשאלה המתבקשת: לשם מה הכניסו את מצב 4:3 למכשיר אם כך?...
אותי אישית די מרגיז את העין לראות שידורי 4:3 מתוחים ל-16:9. אני יודע שאפשר להתרגל אבל הייתי מעדיף שלא, עד שכל העולם יעבור לשדר במסך רחב. מה פסק הדין כאן, למתול או לא למתוח?

3. כשהכנסתי את ה-USB עם הקליפים ב-HD קיבלתי הודעה על אחד מהם בנוסח "פורמט אודיו לא מוכר" ואז הקליפ באמת התנגן ללא קול. מישהו נתקל בדבר כזה? (המסך הזה אמור "לדעת לאכול הכל" לפי התגובות כאן)
הגיוני שזה קשור לשדרוג גרסת קושחה? אילושהן המלצות בעניין הזה?

4. דבר שלא ייחסתי לו חשיבות בבחירה שלי, DTT. לטלויזיה יש כניסת אנטנה אבל מעבר לזה לא מופיע ולו ברמז בשום מקום שקיימת יכולת לפענח שידורים דיגיטליים. זה לא קריטי בשבילי כי אני עובד ממילא עם ממיר חיצוני, אבל היה נחמד לו היה גם פנימי, במיוחד בהתחשב ביכולת ה-PIP של המסך. באמת ייתכן שמבסך דגם 2010 יימכר עם טיונר לשידורים אנלוגיים??

תודה מראש למשיבים.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

1) גם לדעתי אין צורך (רכשתי לאחרונה d550 ולא ביצעתי שום דבר ונאמר גם לי שלא צריך)
2) נמשע הגיוני שלאורך זמן לא כדאי....לא יקרה כלום אם סרט או תוכנית ינוגנו כך.
3) לא תומך ב hd-audio
4) ב d550 יש ....אצלך....לא יודע ....

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תתחדש אורי,

לגבי #2 - "נמשע הגיוני שלאורך זמן לא כדאי"
לא כדאי לצפות ב-4:3 אתה מתכוון?
אם כך ה-"לא יקרה כלום" זה עניין של טעם... אתי אישית ואת זוגתי די מעצבן לראות את הפרצופים הרחבים האלה, הייתי שמח לראות ברזולוציה הטבעית (n)

coolvs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

יש לי את הB550, אני ביצעתי הרצה כשקניתי את המסך שלי.
כנראה באמת מבצעים סוג של הרצה במפעל, קשה לי להאמין שהם מוציאים טלוויזיה מהמפעל בלי להדליק אותה ולבדוק, אבל תריץ בכל מקרה, אתה יכול להריץ את הפסים לבנים שחורים, אני חושב שיש מובנה בכל פלזמה. תריץ לפחות במשך כל הלילה.

בעיית הלוגוים גם היא ידועה, עם הזמן הם ייצרבו פחות אבל אחרי מספר שעות בערוצים 2 ו10 שהלוגויים שלהם די בוהקים יש צריבה שעוברת די מהר.

אצלי המסך כמעט שנתיים ותופעות הצריבה כמעט לא נראות.

רק לא הייתי ממליץ על ערוץ 1 שהלוגו שלהם לבן ממש. (בלי קשר לשום דבר לא הייתי ממליץ על ערוץ 1 :) )

dovga
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

שלום
גם אני רכשתי את אותה הטלוויזיה לפני כחצי שנה. אני מאד מרוצה. כמה הערות שלי:
1. לגבי הרצה - אני שמתי כמה ימים איזה קובץ שהחליף צבעים והורדתי קצת את רמת הבהירות והקונטרסט. לדעתי זה לא קריטי אבל עשיתי למען ההרגשה הטובה.
2. לגבי הגדרות וכיול - לדעתי דווקא מצב STANDARD נותן את הצבעים הכי נכונים מבין שלושת המצבים. MOVIE תמיד נראה לי אדמדם מדי. מעבר לזה שיחקתי עם ההגדרות השונות וכיילתי לפי העין. לצערי בסטרימר הפנימי של סמסונג אפשרויות הכיול יותר מוגבלות מאשר בכניסות אחרות, אז אין אפשרות לשחק עם איזון הצבעים וכד'.
3. לגבי צריבות - בהתחלה הטלוויזיה קצת יותר רגישה והרגישות יורדת עם הזמן אז אין מה לדאוג. מאחר שלי אין ממיר מחובר (אני צופה רק בקבצים) כשאני רואה צריבה, אני מעביר לקצת שלג של כניסת הטלוויזיה וזה מבטל את הצריבות במהירות...
4. לגבי צפייה ב- 4:3 אמרו לי שרצוי לגוון ולעבור בין תכנים כאלה לתכנים של 16:9 כדי למנוע בעיות. יש בהגדרות של הטלוויזיה אפשרות להגדיר את השוליים כאפורים במקום שחורים והבנתי שזה אמור להיות יותר טוב לבריאות של הטלוויזיה אך קצת פחות יפה לעין.
5. לגבי סוגי קבצים - גם אצלי מדי פעם הסטרימר הפנימי של סמסונג אומר שהוא לא מזהה קודק וידאו או אודיו. אין כל כך מה לעשות עם זה. אבל שים לב שיש עדכוני קושחה שאפשר להוריד מהאתר של סמסונג ויכול להיות שבעיות כאלה ייפתרו לאורך הזמן.

תהנה ותתחדש על קנייה מצוינת!

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

תודה על ההערות, שמח לשמוע שהצריבות אמורת להיות פחות נראות עם הזמן. אצלי כרגע זה קיים.

dovga - תמיד שמח לשמוע על לקוחות מרוצים של המסך הזה :)
1. הרצה - בנוסף לטכנאי בדקתי גם עם המוכר, הוא טוען שבהדרכה רשמית של סמליין אמרו להם בדיוק אותו דבר: כבר ביצעו הרצה במפעל ולא צריך שום דבר נוסף. אני בכל זאת סקפטי לאור התופעות שאני רואה אצלי. אם אתה זוכר מאיפה הורדת את הקובץ ההוא עם הצבעים (או אם עוד יש לך אותו) אשמח לקבל את הלינק.
2. כיול - לעומתך אני מרגיש יותר בבית במוד movie, ה-normal מרגיש לי דהוי קצת. הגוון הוורדרד שאתה מדבר עליו קיים בשידורים רגילים (אולי גם קבצים), מדובר על נטייה קלה בלבד אבל בכל זאת מורגשת. ראיתי את זה גם באותו מסך באלמ ועכשיו שמתי לב שכבר קראתי על הנקודה הזו בביקורת ב-televisioninfo. עוד לא היה לי זמן לשחק עם הכיולים אבל אני מתכוון לקחת הצעה מוכנה מאחת הביקורות (אולי הנ"ל) ולצאת ממנה, במטרה לשפר את עניין הורוד ולהעלות טיפה את הבהירות.
3. השלג שאתה מדבר אליו זה רעיון מצויין בעניין הצריבות... יותר מהיר בתפריט מאשר הגלילה. אפרופו זה, לא טעיתי ואכן אין DTT, נכון?
4. לגבי ה-aspect ratio, גם המוכר טען שעדיף תמיד למתוח ל-16:9. לצערי. באופן מוזר האפשרות למתוח את ה-4:3 לא קיימת מתוך קבצים (כפתור P.Size מודיע שהוא לא פעיל) ורואים שני פסים שחורים קבועים. בכניסת component הפסים הם אפורים (לא ראיתי אפה אפשר לשנות את הצבע). אפור אמור להיות יותר טוב משחור אני מניח?
5. עדכון תוכנה - עשית את זה? אם כן מה זה תיקן? מאיפה הורדת את העדכון? לא ראיתי כזה באתר סמליין ולא הייתי רוצה להוריד ממקור גנרי כדי לא לפגוע בפונקציונליות בעברית.
6. אפרופו עברית - בבדיקה בודדת של סרט עם תרגום (קובץ SRT) ראיתי שמוצגים ריבועים במקום אותיות. אני מניח שאני צריך לשנות שפת כתוביות איפשהו? לא מצאתי את זה בתפרית ה-options (וטרם היה לי זמן לעבור על המדריך למשתמש..)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #7 

תתחדש!
קנית מסך מצוין.
לגבי הצבירות - תופעה ידועה. בחודשים הראשונים זה פתיר על ידי שטיפה לבנה (=גלילה). במשך הזמן זה נפתר מעצמו ברגע שעוברים ערוץ.
לא עשיתי הרצה וגם כתוב בפירוש באתר של סמסונג שאין צורך.
כיול - אחרי הרבה נסיונות הגעתי למסקנה שזה ענין של העדפות אישיות...
לגבי נגן מדיה - הוא מנגן את רוב הקבצים אבל לא הכל. גם אם לא - אפשר תמיד להמיר קבצים (חפש בפורום)
לגבי 4:3 - בפירוש כתוב המדריך שלא ממולץ לצפות במצב כזה לזמן ממושך. אצלי זה לא עבר את גבול השעה וחצי (סרטים מצוירים...)
לגבי DTT - אין
לגבי תרגומים - בזמן שהסרט מתנגן תכנס לתפריט 'כלים' > אפשרויות > שנה שפת תרגום לעברית

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תודה - באמת מצאתי בינתיים את המקום לשנות את שפת הכתוביות.
בינתיים הספקתי לנסות עוד כמה סרטים בפורמטים ורזולוציות שונות ולא נתקלתי בכל בעיה נוספת עם השמע.

"לגבי 4:3 - בפירוש כתוב המדריך שלא ממולץ לצפות במצב כזה לזמן ממושך. אצלי זה לא עבר את גבול השעה וחצי (סרטים מצוירים...) "
=> לא קראתי את המדריך למשתמש עדיין (ועל זה נאמר: אם שום דרך אחרת לא עוזרת, RTFM.. הגיע הזמן כבר) אבל אם זה סביר להשאיר את המסך לזמן "לא ממושך" של שעה וחצי במצב 4:3 אז בכלל אין סיפור! חשבתי ש-5 דקות של פסים אפורים יכולות לגרום בעיה, אני בהחלט מוכן לשחק בין מצבי התמונה אחת לשעה או ככה כדי לא להיכנס לאזור הסיכון.

בהקשר הזה מעניין שבעת ניגון סרטים אין פונקציית מתיחה כמו בכניסות האות, לעומת זאת יש אפשרות לכוון כמה מצבי הגדלה/זום, מאותו תפריט כלים שהזכרת (ממשק מוזר, מדוע אי אפשר היה להשתמש באותו כפתור P.SIZE?). מידת הנזק מקיום פסים שחורים/אפורים בניגון סרט לא אמורה להיות שונה מזו בשידור רגיל כך שלא ברור מדוע סמסונג בחרו לממש את העניין בצורה כזו.

ezb2co
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #9 

היי

אני מתכוון לקנות מסך 50 אינץ' בקרוב, והשרשורים שלך מאוד עזרו לי. נראה לי שאלך גם על הC550, כמובן שאלך לראות אותה קודם בחנות.
רציתי לשאול עוד כמה דברים:
יש אפשרות לשחק עם גודל הכתוביות? נתקלתי בטלויזיות שלא וזה ממש הורס את הצפייה..
ניתן לנגן קבצי mkv? וזה בסדר מבחינת סאונד? (במחשב הסאונד של קבצים כאלו מאוד חלש)
ואם כבר סאונד - אם מישהו כאן לא משתמש במערכת הגברה - איך הסאונד? אפשר להסתדר בלי הגברה חיצונית?

תודה :)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

שמחתי לעזור :)

לשאלותיך:

1. יש אפשרות לשחק עם גודל הכתוביות בבחירה מתוך 3 אפשרויות: "קטן", "רגיל" ו"גדול". מצד שני קשה להגיד שה"גדול" שלהם הוא ממש גדול. מצד שלישי המסך עצמו הוא לא קטן כך שאם עדיין תהיה לך בעיה עם הגודל המקסימלי סימן שהגיע הזמן לבקר אצל האופטומטריסט...

2. MKV נתמך ועוד איך, למעט מקרים (נדירים כך אני מבין) שהוידאו מקודד H.264 ב-Level 5.1 קרה לי פעם אחת מתוך 5 עד עכשיו. בבעיה הנ"ל עם הסאונד נתקלתי פעם אחת גם כן. בסיכומו של דבר המסך תומך יחסית טוב בפורמטים שונים, אבל כנראה שעדיין לא ברמה של סטרימר "אמיתי".
עוצמת הסאונד - לא הבחנתי בבעיה כלשהי.

3. כמו שאמרתי איפשהו הסאונד מפתיע לטובה במסך הזה. לא מתקרב כמובן לביצועים של מערכת ק"ב אבל מספיק טוב לצפייה רגילה.

בהצלחה

ezb2co
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הלכתי היום להרבה חנויות כדי לראות בתצוגה את המסך, ובכולן כבר אין את הדגם הזה. יש חנויות שאמרו שיש במלאי אבל בתצוגה לא. יכול להיות שזה ממש על סף לאזול מהמלאי כי זה דגם של שנה שעברה? ועד כמה לא מומלץ זה לקנות בלי לראות בעיניים? כי יש לה הרבה חוות דעת טובות וזה הגודל והמחיר שאני מחפש..

עוד משהו לגבי הכתוביות - זה מציג srt? באחת החנויות אמרו לי שרק sub.

הכי קרוב שהגעתי לראות היה ה C450, שזה אותו דבר רק ב HD ready ולא Full HD. ההבדל הוא שready ברזולוציה של 720p וfull ב 1080p נכון? הטלויזיה בעקרון שידרה ערוץ HD כלשהו וזה היה נראה די גרוע, אבל זה יכול להיות בגלל החלוקה בין כל הטלויזיות בחנות, לא? פתחתי שם תוכן ב720p מהUBS וזה היה נראה טוב. למעשה תוכן כזה אמור להיראות זהה בC550? או שיש בכל זאת הבדל?

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לפני שבועיים המסך הזה הוצג ליד הדגם המקביל ל-2011 (D550) בחנות אלמ בפולג. סמליין הרצליה הפנו אותי לשם, היתה אז רק עוד חנות אלם אחת בארץ שהם ידעו להגיד שהמסך מותקן בה, ירושלים אם אני זוכר נכון. ייתכן בהחלט שה-C550 יורד מהתצוגות כבר לטובת ה-D, מציע לך ליצור קשר עם מרכז סמליין. ומיכוון שמדובר על דגם 2010 סביר מאוד שהמלאי הולך ואוזל.

אתה יכול לקרוא בלינק הראשון למעלה על החוויות שלי בצפייה במסך בחנות, אין ספק שהתנאים הם לא אופטימלית בלשון המעטה. סביר שצפית ביציאה מפוצלת של איזשהו ממיר לווין/כבלים, האיכות במצב כזה באמת נואית ולא מייצגת את העולם האמיתי. אני יכול להגיד לך שהופתעתי מהאיכות שאני מקבל אצלי בבית בחיבור לממיר עידן+ (שידורי SD) לאחר שקראתי כאן על האיכות המוגבלת בצפייה ב-SD ע"ג מסכי FHD. על איכות התמונה ב-FHD אין בכלל מה לדבר. בכל אופן הבדיקה שעשית עם תוכן מה-USB הרבה יותר מייצגת לצורך העניין.
לגבי C450 לעומת C550 - מציע לך לקרוא את השרשור הזה: http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1460074. בחלק מהדברים המסכים האלה זהים (למשל חסינות להשתקפויות), בחלק לא. הייתי משקיע עוד כמה שקלים והולך על ה-550, במיוחד אם אתה מתכוון להקרין יותר ויותר 1080p.

SRT - אין שום בעיה בדגמים האלה. המסך תומך בכל פורמט כתוביות שאפשר להעלות על הדעת וגם מציג עברית נכונה בלי בעיות פיסוק וכו'.

ezb2co
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה רבה על הסיוע הרב, grimm.

לאחר לבטים לא מעטים רכשתי את ה-50C550 ובינתיים, לאחר צפייה במספר סרטים דרך המחשב או הארד דיסק חיצוני, אני מאד מרוצה מהרכישה, למעט מספר דברים קטנים שמציקים לי.

1. בצפייה דרך חיבור HDMI של המחשב התמונה על המסך "יוצאת" מגבולות הטלוויזיה. זה לא כזה נורא אבל מעט מציק.
גם העכבר כמעט לא מגיב, כאשר המחשב המחובר הוא חדש וחזק.

2. באחד הסרטים שניסיתי לראות בחיבור USB נכתב שלטלוויזיה אין קודקים שיאפשרו להציג את הסרט.
ישנה דרך לעדכן את הקודקים של הטלוויזיה?

אשמח לעזרה :)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

1. תוודא ש picture size = התאמה למסך
2. לא. תוכל לנסות להמיר את הסרט - חפש בפורום יש הרבה מידע על זה

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תתחדש! :)

לגבי הקודקים אוסיף רק שבמידה והסרט שאתה מנסה לנגן מקודד ב-H.264/AVC (כמו רבים מקבצי ה-MKV שם בחוץ) אז מובטח לך שלא תוכל לצפות בסרט במסך הזה אם הוא מקודד בפרופיל [email protected]. לעומת זאת [email protected] ומטה יתנגן בלי בעיה.

אתה יכול לבדוק את זה לפני החיבור למסך (או לפני או בזמן ההורדה) עם כל תוכנת זיהוי קודקים למשל MediaInfo החינמית.

עד כה לא נתקלתי בכל בעיה אחרת בתמיכה בוידאו במסך מלבד הנקודה הזו עם ה-MKV.

eyalsha
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
שם מלא: eyalsha
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #16 

רכשתי את המסך הנ"ל (C550) בנומבמבר, הייתי בין הראשונים - עד כה מאוד מרוצה למעט הזמזום שלפעמים שומעים אותו.
מעניין אותי מאלה שקיבלו את המסך לאחרונה- האם הנושא נפתר או שפשוט אתם לא שמים לב?

בנוגע להרצה - הרצתי 100 שעות דיסק און קי שהכיל ספריה מלאה שקופיות בכל הצבעים , קובץ שהעלו כאן לפורום. הטלויזיה יודעת להציג SLIDE SHOW.
מנסיון עם פלזמות קודמות , מי שלא ביצע הרצה המסך שלו היה יותר רגיש לצריבות.

בקשר לקודקים - ראיתי עשרות אם לא מאות סרטים וסדרות - מעולם לא היתה לי בעיה.
פעם אחת בסביבות ינואר ביצעתי עדכון גרסא לטלויזיה סתם כדי להיות עם הגרסא החדשה ביותר.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

eyalsha -

בעניין הזמזום התאמצתי מאוד והצלחתי לשמוע רק קול חלוש וזה כשממש הצמדתי את האוזן למסך. שום דבר שיכול להפריע לאדם הסביר בצפייה גם בווליום נמוך מאוד.
מצד שני בפורומים בחו"ל אנשים טענו שהזמזום הופיע, נעלם ואח"כ שוב הופיע, אז לך תדע. בינתיים הכל בסדר.

הרצה - לא עשיתי, כמו שכתבתי נאמר לי שכבר לא צריך כי ההרצה מבוצעת במפעל. אני מוכרח להגיד שאני כן מבחין בצריבות חלשות, אפשר לראות את זה כשהמסך חשוך לחלוטין. מצד שני בצפייה רגילה קשה מאוד לשים לב למשהו, מאז הקנייה לפני כחודש רק פעם אחת טרחתי להפעיל את המסך במוד שטיפה.

בנוגע לקודקים - נתקלתי בבעיה רק בסרטים ברזולוציה 1080p, וגם שם זה לא מאוד שכיח. ראיתי פחות ממך בינתיים אבל עם ה-720p שהוא הרבה יותר פופולרי אין בעיה.

לא ביצעתי שדרוג קושחה בינתיים, הבנתי שהיא לא מוסיפה דבר בנושא הקודקים. ומכיוון שאין לי בעיות אחרות אז כמו שנאמר: If it ain't broken don't fix it :?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

eyalsha - הרבה זמן לא "ראיתי" אותך פה - ברוכים השבים.
לגבי הזמזום - עכשיו שאתה מעלה את זה שמתי לב שהתופעה נעלמה לחלוטין!! ממש מוזר... (או שהתרגלתי או שאני מתחרש...)

eyalsha
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
שם מלא: eyalsha
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

ברוכים הנמצאים :)
הייתי עסוק קצת בדברים אחרים ולא ביקרתי בפורום זמן רב, או יותר נכון כמעט ולא הגבתי.
בשבוע שעבר הותקן לי YES TOTAL (הצטרפתי למשפחת האדם מה שנקרא) וכשסללתי את החוטים בצורה מסודרת
והאוזן היתה קרובה למסך - שמעתי את הזמזום .
אני עדיין שומע אותו בלילה כששקט ובווליום כמעט אפסי אבל אתה יודע איך זה פרפקציוניסטים - זה עדיין קצת מטריד.
אבל אני לא מתחרט לרגע על רכישת המסך.

דבר אחד בטוח, עם ממיר HD נהנים הרבה יותר מהמסך הזה :)

gimm,לפי התיאור שלך עושה רושם ששיפרו מעט את הבעיה או ש"נפלת" קצת יותר טוב.
אני שומע את זה ממרחק של 3 מטר בערך, אבל יש סיכוי לא מבוטל שאם לא היו מספרים לי בפורום שיש זמזום - לא הייתי מרגיש.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

בדקתי שוב - אכן יש שיפור... הצלחתי לשמוע את הזמזום רק כשממש הצמדתי את האוזן לאחורי המסך.. בכל מקרה - אני מסכים שזה ממש לא רציני ולא מוריד מחווית השימוש של המסך הנהדר הזה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”