בדיקת פיקסלים תקועים/שרופים, עננות, זליגת אור וכד'
שלום לכל החברים,
אשמח לדעת כיצד ניתן לבדוק האם יש למסך פיקסלים תקועים/שרופים, זליגות אור, עננות וכד,
אני רוצה לבדוק את הנתונים הללו בזמן הפעלת המסך בפעם הראשונה ע"י הטכנאי בכדי שבמידה וישנה בעיה במסך אני לא אקבל אותו.
תודה מראש
אשמח לדעת כיצד ניתן לבדוק האם יש למסך פיקסלים תקועים/שרופים, זליגות אור, עננות וכד,
אני רוצה לבדוק את הנתונים הללו בזמן הפעלת המסך בפעם הראשונה ע"י הטכנאי בכדי שבמידה וישנה בעיה במסך אני לא אקבל אותו.
תודה מראש
אני מקווה שאני אומר לך דברים נכונים כי אני לא בטוח ב100% אבל אף אחד אחר לא הגיב אז אני אנסה
1:פיקסלים שרופים - תקרין מסך לבן לגמרי ותחפש פיקסלים שחורים , אם יש פיקסלים כאלה זה אומר שהם לא נדלקו משמע הם שרופים.
2:עננות+זליגות אור - בחדר חשוך תקרין מסך שחור לגמרי ואז תראה את העננות , אני אומר תראה כי אם המסך שלך הוא מסך לד אז תהיה לך עננות - קח בחשבון שזה לא אומר שהמסך אינו תקין ,זה פשוט הצד השלילי של שיטת התאורה במסכים האלה.אם זה לא ממש חמור אז אין מה לעשות.
1:פיקסלים שרופים - תקרין מסך לבן לגמרי ותחפש פיקסלים שחורים , אם יש פיקסלים כאלה זה אומר שהם לא נדלקו משמע הם שרופים.
2:עננות+זליגות אור - בחדר חשוך תקרין מסך שחור לגמרי ואז תראה את העננות , אני אומר תראה כי אם המסך שלך הוא מסך לד אז תהיה לך עננות - קח בחשבון שזה לא אומר שהמסך אינו תקין ,זה פשוט הצד השלילי של שיטת התאורה במסכים האלה.אם זה לא ממש חמור אז אין מה לעשות.
לגבי פיקסלים שרופים/תקועים נסה את התוכנה הזו (לא בדקתי בעצמי - נמצא אצלי בתכנית)
http://www.dataproductservices.com/dpt
http://www.dataproductservices.com/dpt
תודה עבור התשובות,
האם הקרנת תמונות בפורמט BMP בגודל 1920X1080 של צבעים:
RED, GREEN, BLUE, WHITE, BLACK, YELLOW, CYAN, MAGENTA
יתנו לי מענה לנושא בדיקת הפיקסלים התקועים/שרופים?
לגבי זליגות אור ועננות, האם צריך להקרין תמונה שחורה בלבד או שמה עדיף שבמרכז התמונה יהיה אלמנט לבן?
תודה מראש
האם הקרנת תמונות בפורמט BMP בגודל 1920X1080 של צבעים:
RED, GREEN, BLUE, WHITE, BLACK, YELLOW, CYAN, MAGENTA
יתנו לי מענה לנושא בדיקת הפיקסלים התקועים/שרופים?
לגבי זליגות אור ועננות, האם צריך להקרין תמונה שחורה בלבד או שמה עדיף שבמרכז התמונה יהיה אלמנט לבן?
תודה מראש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
פיקסלים תקולים או תקועים
1. מסך לבן - לחפש חור שחור במקום שבו צריך להיות פיקסל דלוק
2. מסך כמעט שחור (אפור כהה) - לוודא שאין פיקסל תוע בצבע כלשהו.
3. צבעי יסוד ומשניים - לוודא שהכל תקין.
עננות
1. מסך שחור לא יעזור כי המסך פשוט יכבה את התאורה. נסו מסך ען חלון אפור או לבן בהיר במרכז.
2. נסו מסך כמעט שחור (למשל 10ire) לראות אם יש עננות.
3. זליגת אור זו עננות שבוקעת מפינת מסך או מהמסגרת.
נדיר שלמסך lcd/led נטול לחלוטין עננות או זליגות. פסילה על בסיס זה שיש שריד של שניהם תפסול כמעט 90% מהמסכים בישראל ולכן כדאי לקבוע רמה שבה זה סביל ולבדוק אם זה המצב
עננות
1. מסך שחור לא יעזור כי המסך פשוט יכבה את התאורה. נסו מסך ען חלון אפור או לבן בהיר במרכז.
נדיר שלמסך lcd/led נטול לחלוטין עננות או זליגות. פסילה על בסיס זה שיש שריד של שניהם תפסול כמעט 90% מהמסכים בישראל ולכן כדאי לקבוע רמה שבה זה סביל ולבדוק אם זה המצב
oferlaor כתב:פיקסלים תקולים או תקועים
עננות
נדיר שלמסך lcd/led נטול לחלוטין עננות או זליגות. פסילה על בסיס זה שיש שריד של שניהם תפסול כמעט 90% מהמסכים בישראל ולכן כדאי לקבוע רמה שבה זה סביל ולבדוק אם זה המצב...
תודה רבה