סטרימר או מחשב מולטימדיה?!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
razeev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, המחשב שלי שבק חיים ועליי לקנות חדש. המחשב הישן היה מחשב אישי, רגיל, שהתחבר ל-LCD בסלון באמצעות כבל RGB. כמובן שהיו קרטועים, איכות לא בשמיים, ומותו של המחשב הנ"ל הוא סיבה טובה להגשים חלום קטן: לקנות מחשב מדיה סנטר, שינגן באופן חלק את האיכויות הגבוהות ביותר. אני מתלבט בין זה לבין סטרימר.

השימושים שאני מייעד למחשב כאמור הם מולטימדיה נטו מאחר ובתחום הגיימינג אני כבר מכוסה. העניין הוא שחשוב לי שמחשב שכזה יהיה מחשב שמזרים מדיה באיכויות הגבוהות ביותר בצורה חלקה ונעימה. הסיבה שאני מתלבט בין מחשב לבין סטרימר היא מכיוון שחבר אמר לי שהאיכות בסטרימר טובה יותר (משהו על מנועי פענוח?). כך או כך, בגדול השימושים הינם צפייה בסרטים ויהיו גם גלישות לוורד מתוקף היותי סטודנט. התקציב שלי עומד על כ3000 שקל. האם בתקציב זה עדיף סטרימר או שניתן לקנות מחשב מולטימדיה שיספק את הסחורה ?האם מישהו יכול להציע מפרט לדוגמא ב3000-3500 שקל? במה הייתם מתרכזים?

תודה :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בגלל ששאלת בפורום HTPC - אז ברור ש-HTPC... ;)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

razeev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אשמח להסבר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אם תשאל בפורום סטרימרים, יענו לך שסטרימר עדיף.
עניין של דעה והשקפה.
בדוק את מאמר המפרטים המומלצים לקיץ 2011 (לינק בראש הפורום). תוכל למצוא שם מפרט המתאים לך.

razeev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:אם תשאל בפורום סטרימרים, יענו לך שסטרימר עדיף.
עניין של דעה והשקפה.
בדוק את מאמר המפרטים המומלצים לקיץ 2011 (לינק בראש הפורום). תוכל למצוא שם מפרט המתאים לך.
...
האמת שהסתכלתי, אבל עדיין אין לי סדר בבלאגן....מדוע לשיטתך עדיף מחשב מולטימדיה על פני סטרימר?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #6 

מה התקציב שלך?

מה אתה רוצה לקבל מהמכשיר?

רק צפייה בסרטים או שגם גלישה באינטרנט אולי משחקים?

אתה הולך להיות המשתמש היחיד במכשיר או שיש עוד אנשים בבית שצריכים להסתדר להפעיל אותו בקלילות?

razeev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

knazi כתב:מה התקציב שלך?

מה אתה רוצה לקבל מהמכשיר?

רק צפייה בסרטים או שגם גלישה באינטרנט אולי משחקים?

אתה הולך להיות המשתמש היחיד במכשיר או שיש עוד אנשים בבית שצריכים להסתדר להפעיל אותו בקלילות?
...
היי קנזי, תודה על תגובתך.

אני מעמיד לצורך העניין תקציב של כ-3000 שקל עם אפשרות לחרוג מעט צפונה.
חברה שלי תשתמש במכשיר אף היא, היא לומדת מהר :) אני רוצה לקבל איכות מעולה ביותר של סרטים ב1080 פיקסלים, עם הצגה מהירה וחלקה, תוך שמירה על השקט (מהמכשיר כמובן). מבחינת גיימינג יש לי אקסבוקס כך שלא צריך מחשב למשחקים. גלישה באינטרנט על המסך בסלון גם יכול להיות נחמד. לעיתים אצטרך להשתמש בוורד ולצורך כך יש לי מסך רגיל שיעמוד בסטנד ביי... האם בתקציב שלי יש על מה לדבר?

razeev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

טוב בואו נעשה את זה מעניין... מי שנותן לי את התשובה המועילה ביותר מקבל הזמנה לטורנט ליץ' :)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

התקציב שלך הוא מעל ומעבר וזה התחלה טובה :D

תראה, אם רצונך זה גמישות, כמו עבודה בוורד וגלישה באינטרנט או סקייפ או כל דבר אחר HTPC יותר מתאים בתקציב שלך אפשר לבנות אחד מעולה שים לב לכתבה שיצאה לאחרונה על המפרטים המומלצים ב3000 תוכל לקנות מחשב מעולה :D

לי אישית יש שני סטרימרים ואין לי HTPC אבל זה בעיקר בגלל שזה יותר זול ויותר קל לתפעול לשאר דיירי הבית.

אם כל מה שאתה צריך זה להזרים סרטים ומוזיקה ותמונות ממחשב אחר בבית לטלוויזיה סטרימר ייתן לך פתרון מעולה, ושם ניתן לבחור תקציב בין ה200 דולר עד ל3000 אלף ש''ח אבל לדעתי זה מיותר ולא מחייב.

בסטרימר לא תוכל להפעיל וורד והגלישה באינטרנט מאוד מוגבלת, קצת צפייה ביוטיוב ודברים דומים לא הרבה מעבר

היתרונות של סטרימר זה שהוא יחסית קל לתפעול והוא זול מהמחשב.

מה יותר מתאים לך אתה צריך להחליט מה אתה בדיוק רוצה להוציא מהמכשיר כמו שאמרתי.

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה #10 

למה? כי הוא הרבה פחות מוגבל. כי סיפורי הזוועה שיתכן ומכרו לך על מלחמת התשה של קינפוגים, היו מוגזמים בעליל. בחיים האמיתיים, עם סבלנות מינימלית והבנה בסיסית -
[behave]נערך: התייחסות לגופו של אדם[/behave]
- לא צריכה להיות לך בעיה לתפעל מחשב מדיה שכזה. בטח לא בשימושים הבסיסיים שלו. והרי את התכונות המורכבות יותר, סטרימר ממילא לא יודע לעשות.

גם התקציב אמור להספיק.בטח אם למשחקים אתה מסודר בנפרד. הרכבתי לאחרונה שני מחשבים בפחות מזה (כל אחד מהם). וזה אחרי ספקים שקטים, ומארזים שנוחים לי. שניהם מתמודדים נפלא עם כל קבצי וידאו אפשריים, עד סרטי בלו ריי של ארבעים ג'יגה. כן, לפעמים זה טיפה יותר בלבול מוח, ודורש תחזוקה. גם הרסיבר שלי. זו לא סיבה להישאר עם טרנזיסטור, שמכוונים בו את התחנות עם חוגה. מאוד פשוט, מאוד נוח לשמוע בו רדיו, אבל אי אפשר לחבר אליו קומפקט דיסק.

razeev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

קנזי ומרנג'י, המון תודה על תגובתכם!

מרנג'י המון תודה על האנלוגייה- אני חושב שזה סידר את העניינים... אני לא מפחד מקינפוגים והתעסקות, אני דווקא אוהב את זה.

עכשיו, האם יש צורך במעבד 4 ליבות? כרטיס מסך אימתני? 4 ג'יגה זכרון?

תוכל לתת לי באופן שטחי את המפרט שלך (זה שמריץ 40 ג'יגה :) )?

המון תודה ח'ברה.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

http://www.hometheater.co.il/article025 ... 7%99%D7%A5

תסתכל על המפרט של 2500-3000 אם אתה חושב שתרצה לנגן בלו ריי מדיסקים אז כדי להחליף את הכונן האופטי לבלו ריי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

marangi, חבל שאתה פונה לפסים אישיים והשמצות. מיותר.

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה #14 

פסים אישיים והשמצות? אולי לא לקחתי את התרופות שלי הבוקר, אבל הכוונה היתה הפוכה לגמרי. ניסיתי לטעון שפיקסס מומחה לתחום, יותר מכל אדם שאי פעם פגשתי (או יותר נכון, קראתי אותו). וכנ"ל, סבלני. שוב, לא מכיר אישית, אבל בלי להתחנף יותר מידי, אני אכן נדהם יום יום מהנכונות המאוד לא טריוויאלית של האיש לענות לאנשים בנחמדות והתמדה על אין סוף שאלות. כולל לנודניקים כמוני.

כל הטיעון - בניסיון להסביר למה לדעתי לא צריך לפחד מ HTPC ולהתפשר על סטרימר, היה שגם פשוטי העם, שאינם מבינים בתחום כמוהו, יכולים להתמודד עם המערכת ללא בעיה. אני לא מבין איך הובנתי אחרת, כנראה לפחות על ידי שני אנשים. בכל מקרה, אם מישהו נעלב, סורי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #15 

העיקר שאף צד לא נפגע והכל על מי מנוחות (Y)

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

pixies כתב:בגלל ששאלת בפורום HTPC - אז ברור ש-HTPC... ;)
...
אם רוצים לראות בלו ריי 3D, פשוט אין ברירה אחרת...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”