מתחיל בחיפוש אחרי סאב- איך למה וכמה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

ברשותי היום:
Onkyo 608
Monitor audio RX1- קדמיים.
RADIUS 90hd - אחוריים.
RX CENTRE - הסנטר שמותאם לקדמיים כמובן.

החדר הוא ממ"ד 11 מטר, אבל מן הסתם שהמערכת תעבור איתי בשנים הקרובות.

1.איך בודקים סאב? הרי אי אפשר ממש להאזין לו כמו שקניתי עד כה אתה רמקולים שלי.
2.מה התקציב הדרוש?
3.גם יד שניה בא בחשבון אם זה ממש ממש קורץ, אבל בשביל 500-700 שקל הבדל אני אקנה חדש כבר.
4.קנייה מחו"ל גם כן אפשרית.

אשמח לקבל המלצות על כמה דגמים, תודה רבה.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

את הדבר הכי חשוב לא שרמת , מה התקציב ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

סאבים טובים מתחילים בבערך 3,000-4,000 ש"ח לחדש (לדוג' ה-SUNFIRE HRS-10). אם זה מעל התקציב שחשבת להקצות לעניין, יש לא מעט מציאות ביד שניה במחירים הרבה יותר סבירים (דוגמה קונקרטית: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=35950).

אחת הבעיות הגדולות עם סאבים היא שלשמוע אותם בחנות לא אומר כלום ושום דבר לגבי ההתאמה של הסאב לחדר הספציפי שלך, בגלל האופי המיוחד/שונה של הצלילים שהסאב מפיק והרגישות שלהם לתנאים אקוסטיים שונים. יחד עם זאת, לא סביר שכל חנות תיתן לך לקחת כל סאב הביתה כדי לוודא התאמה, כך שבהחלט יש פה מידה של הימור בבחירה, ולכן יש גם טיפה שמרנות מבחינת מותגים (יש הרבה אנשים שקונים את הסאב של יצרן הרמקולים שלהם - מוניטור אודיו במקרה שלך - מבלי לחשוב יותר מדי כי זה הכי פשוט...)

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

התקציב שלי הוא באיזור ה2000-3000, מעדיף שלא להוציא על זה יותר... אלא אם כן זה באמת שווה את זה.

כשקניתי את הרמקולים דווקא בעל החנות אמר לי שמחינת סאב במחיר כזה לא כדאי לי לקחת סאב של מוניטור אודיו, לא שאלתי אותו למה, אמרתי לו נתראה עוד חצי שנה ונדבר.

אני מאמין שאני אוכל לקחת סאב או שניים הביתה להתנסות, השאלה היא איזה דגמים והאם באמת אני צריך להוציא כל כך הרבה או שהסאב שהבאתי לי לדוגמה ביד שניה מספיק לי, בקיצור אני מבולבל.

איפה אני מוצא את ההבדל בסאונד בין סאב שעולה 2000 שקל ל4000 שקל?

אגב החדר שלי די עמוס, יש מיטה, ארון, מזנון, שולחן, מדפים ואם זה משנה הרצפה היא רצפת פרקט.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

כמו שראית במודעה של הסאב מוניטור אודיו מיד שניה, הוא נמכר בכמעט חצי מחיר, כך שאתה מקבל סאב ששווה כמעט 4,000 ש"ח בתמורה למשהו כמו חצי מהכסף - זה היתרון המובהק של רכישה מיד שניה!

לגבי העומס בחדר - זו לא צריכה להיות בעיה כל עוד לסאב יש קצת "אוויר לנשימה" (תן לו 20-50 ס"מ רווח מכל כיוון...) - פשוט תריץ שוב כיול של אודיסי ב-608 שלך אחרי שאתה מחבר את הסאב.

לגבי איך בודקים ומכיילים סאב - יש על זה כתבה באתר - הנה קישור: http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F

נ.ב. לי יש את הסאב מסדרת הברונזה של מוניטור אודיו (מחירון סביב ה-4,000 ש"ח) ואני בסה"כ מרוצה ממנו - מצד אחד, הוא נותן מענה ממש טוב למוזיקה, ואני נהנה ממנו גם בק"ב, אבל מצד שני אני לא פריק של באסים מטורפים ורעידות בכל הגוף בסרטים...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

בגלל שמדובר על חדר קטן (ועוד ממ"ד) כדאי לנסות סאב כלשהו רק כדי לראות איך אתה מסתדר עם הסאונד שנוצר
בחדר וגם כדי שתוכל לשחק עם ה EQ ברסיבר ולראות אם זה עוזר או לא.

בתקציב שלך אישית לא הייתי רוכש סאב בארץ, ואם באמת אין לך בעיה לרכוש מחו"ל הייתי ממליץ לשקול את אחד
משני הדגמים הבאים (שיחרגו מעט מהתקציב אחרי משלוח ומיסים, אבל זה שווה את זה לדעתי).

http://www.rythmikaudio.com/FV12.html
http://www.hsuresearch.com/products/vtf-2-mk3.html

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אין לי בעיה לקנות מחו"ל, האתרים האלה אמינים? אין בעיה איתם? במקרה שמגיע סאב תקול וכדו'.
אגב ניסיתי לבצע תהליך הזמנה ל FV12, אבל אני לא מוצא אפשרות שליחה לישראל, אמורה להיות שם אפשרות כזו? גם באתר של הסאב השני אין אפשרות לשלוח לארץ. מה אני מפספס?

בכללי, איזה מבין הסאבים עדיף?

אגב, איך הסאבים האלה לעומת המוניטור אודיו שלמכירה ביד שניה?

תודה רבה על העזרה ומצטער על כל השאלות (Y)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

אגב ניסיתי לבצע תהליך הזמנה ל FV12, אבל אני לא מוצא אפשרות שליחה לישראל, אמורה להיות שם אפשרות כזו? גם באתר של הסאב השני אין אפשרות לשלוח לארץ. מה אני מפספס?
...
קודם תפנה אליהם במייל, תראה אם יש להם את הדגם בסטוק (לפעמים האתר לא מעודכן), איזה אופציות ומחירים
למשלוח יש להם, ומה פרוצדורת ההזמנה. יש פה כמה חברה שכבר הזמינו מהם מוצרים בעבר.
שני הסאבים טובים למחירם, בקנייה עיוורת הייתי הולך על ה FV12 אבל אולי אחרי הוצאות השני יצא יותר זול.
איך הסאבים האלה לעומת המוניטור אודיו שלמכירה ביד שניה?
...
שני הדגמים האלו בליגה אחרת מהסאב שציינת (הם גם יותר גדולים).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

arikbh כתב:אין לי בעיה לקנות מחו"ל, האתרים האלה אמינים? אין בעיה איתם? במקרה שמגיע סאב תקול וכדו'.

...
מסכים שברכישה מחו"ל (כמו ביד שניה) אפשר גם לקבל יותר ערך לכסף, ושהדגמים ש-HazooM הציע (למרות שהם מותחים את התקציב), הם ללא ספק בליגה אחרת מהסאב של מוניטור אודיו..! (Y)

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

epony כתב:
arikbh כתב:אין לי בעיה לקנות מחו"ל, האתרים האלה אמינים? אין בעיה איתם? במקרה שמגיע סאב תקול וכדו'.

...
מסכים שברכישה מחו"ל (כמו ביד שניה) אפשר גם לקבל יותר ערך לכסף, ושהדגמים ש-HazooM הציע (למרות שהם מותחים את התקציב), הם ללא ספק בליגה אחרת מהסאב של מוניטור אודיו..! (Y)
...
תודה רבה על ההתיחסות, שלחתי להם מייל, נקווה שיחזרו במהרה ויאפשרו בכלל משלוח לארצנו הקטנטונת.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

קיבלתי מייל חזרה בו הם טוענים שעלות המשלוח היא 315 דולר, זה רק אני או שזה יקר בטירוף? ציפיתי ל100 דולר+-.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

למה ציפית? בשביל חבילה גדולה ששוקלת יותר מ 35ק"ג המחיר הזה הגיוני לגמרי בשביל משלוח אווירי.
אתה יכול לברר כמה עולה משלוח מקומי לחברה כמו ushops (לברר גם מה גודל החבילה בדיוק) ואז
לחשב כמה יעלה משלוח דרך הים (זה אגב מגיע עם שליח עד הבית). זה יצא יותר זול אבל יקח באיזור
החודש וחצי להגיע.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

אל תסתכל על עלות המשלוח לבדה. סכום הכל ותחליט

שליחה #13 

במקרה הזה כ 800 דולר. זול לסאב איכותי.
מיסים ? מעמ ?

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

האמת שלפני שנתיים עשייתי משלוח אווירי של 25 קילו, עלה לי משהו כמו 120 דולר, כנראה השתנו הדברים.

בכל מקרה לאחר חישוב סופי הסאב יוצא 3900 שקל, נשב על זה בימים הקרובים.

אגב, בלאגן לשחרר מוצר כזה מהמכס? אם אני משווה את הסאב הזה לסאבים ברמתו בארץ, מה אזור המחיר שלהם בארץ? אולי כבר משתלם לקנות איזה סאב בארץ עם אחריות ולחסוך את כל הבלגאן הזה.

תודה רבה HAZOOM (Y)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #15 

אגב, בלאגן לשחרר מוצר כזה מהמכס? אם אני משווה את הסאב הזה לסאבים ברמתו בארץ, מה אזור המחיר שלהם בארץ? אולי כבר משתלם לקנות איזה סאב בארץ עם אחריות ולחסוך את כל הבלגאן הזה.
...
הכאב ראש מהמכס תלוי במזל וגם תלוי בצורת ההזמנה. אם משתמשים בשרותים של חברה כמו ushops הם דואגים
להכל כולל משלוח עד הבית. במקרה הזה החיסכון בשילוח ימי לא יהיה לדעתי מעבר ל 500ש"ח אבל אולי זה עדיף אני
לא יודע... סאב כמו ה rythmik המדובר נחשב לבסיסי למדי אבל בהשוואה למה שהולך כאן צריך להשקיע פי שלוש
בשביל אותה התמורה.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

HazooM כתב:
...
הכאב ראש מהמכס תלוי במזל וגם תלוי בצורת ההזמנה. אם משתמשים בשרותים של חברה כמו ushops הם דואגים
להכל כולל משלוח עד הבית. במקרה הזה החיסכון בשילוח ימי לא יהיה לדעתי מעבר ל 500ש"ח אבל אולי זה עדיף אני
לא יודע... סאב כמו ה rythmik המדובר נחשב לבסיסי למדי אבל בהשוואה למה שהולך כאן צריך להשקיע פי שלוש
בשביל אותה התמורה.
...
פשוט מבאס לפעמים לחיות פה אבל אין ברירה, בקטנה.

בכל מקרה, הם ישלחו לי את הסאב עם החברה הזו:
http://www.dbschenker.com/site/logistic ... start.html

מוכרת? נשלח להם כמה שאלות על המשלוח ונעדכן, נראה לי אני אלך על הסאב הזה וזהו.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אם זה מגיע ל 4000 היתי הולך על משהו אחר :

שליחה #17 

אני כבר מספר שנים משדרג מ VELODYNE לאחר מאותה חברה רק רמה גבוהה יותר.
יש להם הרבה סדרות והמאד איכותיים מאד יקרים אבל לפני כשנה קניתי את הCHT15R והוא מדהים. רק מה נדרש הרבה מקום עבורו.
זהו סאב 15 אינץ בעל הגברה דיגיטאלית (קלאס D) חזק ומדוייק.
מת עליו
עלה לי 4000 וקצת בחנות סטראו בהרצליה פיתוח.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חבר'ה, איך הסאב הזה?
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6882780078

יש אותו ב329 דולר כולל משלוח לכתובת בארה"ב במקום ב500, שווה להזמין? 2100 שקל עד לדלת הבית... המבצע עוד מעט נגמר, אשמח לדעה דחופה.

איך הוא לעומת זה(יוצא 3500 עד הדלת):
http://www.rythmikaudio.com/FV12.html

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Bonanja אתה בקיצור עסוק בסקר על סאב ולא בקניה.....

שליחה #19 

מיולי אתה מחפש???
תהיה בריא.

גמר חתימה טובה.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: Bonanja אתה בקיצור עסוק בסקר על סאב ולא בקניה.....

שליחה #20 

kobbi כתב:מיולי אתה מחפש???
תהיה בריא.

גמר חתימה טובה.
...
חח לא, פשוט הקפצתי, לא קניתי בגלל שלא היה בסוף את הכסף, עכשיו התפנה התקציב שוב ולא ראיתי טעם לפתוח אשכול חדש, והשאלה היא האם ללכת על ה3500 שקל או על ה2000 שקל, שאגב אם הסאב של קליפש היה במחיר הרגיל היה עולה גם כ3500.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”