הצפנה והזרמת וידאו ברשת ביתית - לא הולך ביחד?
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 578
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לכל חברי הפורום שלום רב,
אני משתמש בראוטר של LEVEL ONE שתומך תקן N ורוצה להזרים וידאו דרכו עם קצב של 2500kbs
1)לפי מה שקראתי בכמה פורומים ההצפנה עלולה להפריע לתהליך.... האם זה באמת כך?
2)יש הממליצים להשתמש בהצפנה WEP כי היא הצפנה יותר "קלה" ומפריעה פחות להזרמה....האם באמת יש הבדל בינה
לבין הצפנות אחרות בעת הזרמה? כמו-כן יש הממליצים להשתמש דווקא ב-WPA2-PSK...
3)באיזו הצפנה עדיף להשתמש כדי שגם ההזרמה תהיה חלקה וגם הרשת האלחוטית לא תהיה חשופה לפריצה?
מודה מראש לכל העונים והעוזרים.
אני משתמש בראוטר של LEVEL ONE שתומך תקן N ורוצה להזרים וידאו דרכו עם קצב של 2500kbs
1)לפי מה שקראתי בכמה פורומים ההצפנה עלולה להפריע לתהליך.... האם זה באמת כך?
2)יש הממליצים להשתמש בהצפנה WEP כי היא הצפנה יותר "קלה" ומפריעה פחות להזרמה....האם באמת יש הבדל בינה
לבין הצפנות אחרות בעת הזרמה? כמו-כן יש הממליצים להשתמש דווקא ב-WPA2-PSK...
3)באיזו הצפנה עדיף להשתמש כדי שגם ההזרמה תהיה חלקה וגם הרשת האלחוטית לא תהיה חשופה לפריצה?
מודה מראש לכל העונים והעוזרים.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

כרגע אני מחכה לכרטיס רשת תקן N שהזמנתי מחו"ל....mp3lll כתב:למה שלא תנסה....
אני מאמין שבפורום יש חברה שכבר ניסו את זה, אשמח לשמוע את התגובות שלהם
בעיקרון, יש איזו תוכנה שאיתה אני יכול לבדוק מהו קצב העברת נתונים נוכחי, כלומר כמה mbit לשניה???
כלומר שממש יראה לי בכל רגע ורגע האם הקצב משתנה או נשאר קבוע?
WEP זה בדיחה, כל ילד יכול לפרוץ, WPA2 היא התקן המומלץ לאבטחה.
אם יש לך בעיות קליטה או קצבים נמוכים בWIFI אז שינוי שיטת ההצפנה זה לא מה שיעזור, עדיף שתוסיף Access Point, לחילופין מקם את הנתב האלחוטי במרכז הבית, אם ניתן אז במיקום גבוה ככל הניתן (אך לא צמוד לתקרה), חשוב על צירוף פתרון HomePlug.
כמובן שהדבר המומלץ ביותר להשתמש ברשת מחווטת ככל הניתן.
אם יש לך בעיות קליטה או קצבים נמוכים בWIFI אז שינוי שיטת ההצפנה זה לא מה שיעזור, עדיף שתוסיף Access Point, לחילופין מקם את הנתב האלחוטי במרכז הבית, אם ניתן אז במיקום גבוה ככל הניתן (אך לא צמוד לתקרה), חשוב על צירוף פתרון HomePlug.
כמובן שהדבר המומלץ ביותר להשתמש ברשת מחווטת ככל הניתן.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: הקצב המדובר נמוך מאוד
הראוטר שלך אמור לתת קצב של כ-600 מגה ביט לשניה, בהנחה שאין לו בעיה לעמוד בקצב זהה או נמוך מכך במידע שאינו וידאו, אזי לא אמורה להיות לו שום בעיה להעביר וידאו בקצב של 2.5 מגה ביט לשניה. גם אם תקבל רק ניצולת של עשירית מרוחב הפס בגלל איזה שהוא מאמץ עדיין הקצב יהיה גדול פי 24 ממה שאתה צריך או פי 12 אם אתה עובד בשיטת SHARE.unzi200888 כתב:שום בעיה עם אף הצפנה?dudil כתב:לא אמורה להיות לך שום בעיה.......
דודי.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: הקצב המדובר נמוך מאוד
הבנתי.dudil כתב:הראוטר שלך אמור לתת קצב של כ-600 מגה ביט לשניה, בהנחה שאין לו בעיה לעמוד בקצב זהה או נמוך מכך במידע שאינו וידאו, אזי לא אמורה להיות לו שום בעיה להעביר וידאו בקצב של 2.5 מגה ביט לשניה. גם אם תקבל רק ניצולת של עשירית מרוחב הפס בגלל איזה שהוא מאמץ עדיין הקצב יהיה גדול פי 24 ממה שאתה צריך או פי 12 אם אתה עובד בשיטת SHARE.unzi200888 כתב:שום בעיה עם אף הצפנה?dudil כתב:לא אמורה להיות לך שום בעיה..........
רק אם תוכל לפרט קצת יותר אודות שיטת SHARE?
SHARE = שיתוף
הנגן מנגן את הקובץ מכונן הרשת כאילו הקובץ נמצא על המחשב עצמו. העברה נעשית בפרוטוקול TCP ולכן בזבזני מאוד במשאבי רשת.
דודי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הייתי דואג פחות מההצפנה ויותר אם זה n רגיל או כפול פס (300). על פניו הקצב שאתה מדבר עליו הוא סביר ביותר ל n )אם כי זה תלוי מרחק והפרעות).