מערכת ק"ב - תקציב 12.5K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
adamshar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מעוניין לרכוש מערכת ק"ב בתקציב של 12.5-13K לערך.
מדובר בסלון 5.5 על 5 בתוך חלל ציבורי של 21 על 5.
לאחר ביקורות רבות שקראתי, אני מעוניין ב 2 ברנדים של רמקולים:
מוניטור אודיו, בדגמים BX 5 (קדמיים), BX 1 (אחוריים) ו BX CENTER
אופציה שניה, קנטון, דגמים 470 (קדמיים), 410 (אחוריים) ו 455 (סנטר).

לגבי רסיבר,חשבתי על הימאאה 571 או 765.
אשמח לקבל חו"ד על הסט הנ"ל, ובנוסף, אם מישהו יכול לומר אם שווה להתקדם מ 765 ל 767.
תודה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

במוניטור אודיו הייתי הולך על ה-BX6 מלפנים (במקום ה-BX5), ועל ה-BXFX מאחור (במקום ה-BX1)...

ברסיברים הייתי בוחן את הימאהה 767 מול האונקיו 708 (שניהם צריכים להיות מתומחרים לא רע בכלל כרגע).
אני לא בטח שאני מבין למה ה-765 הוא אופציה אלא אם הוא עולה חצי מה-767 (בכל זאת מגבר בן שנתיים בערך).

לדעתי אם אתה קונה את כל הסט בחנות מתמחה אחת (ומתמקח איתם כמו שצריך), תוכל להינות מהנחות יפות על המחיר הכולל, ולהישאר בתקציב שלך אפילו עם "השידרוגים" שהצעתי 8)

adamshar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הקנטור אופציה?
יש הבדלים משמעותיים בין ה BX5 ל BX6?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

adamshar,
עם כל הכבוד לביקורות (ויש כבוד :P), אין כמו משמע אוזניים ומראה עיניים.
תעשה סיבוב חנויות, תאזין לרמקולים שמצאו חן בעינייך ותהיה פתוח גם להצעות אחרות.
אחרי זה, בדוק את האפשרות להאזין גם בסלון שלך - אתה מעמיד תקציב יפה לצורך העניין ואני די בטוח שיהיו חנויות מתמחות שיוכלו להציע לך את השירות הזה.

adamshar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

קיבלתי תודה רבה.

adamshar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

טוב,
רכשתי את ה Yahama 767 ביחד עם BX-6 כקדמיים, BX-1 כאחוריים ו BX-CENTER.

קראתי במדריך של ימאאה שצריך לקנפג את ההתנגדות של הרמקולים ברסיבר. אשמח לעזרה כאן...
בנוסף, אשמח לטיפים נוספים כמו מיקום הסראונד ומרחק הקידמיים אחד מהשני.

הסלון הנוכחי (לפני מעבר לחדש) הוא בגודל 5 מטר לרוחב על 3 לאורך (המרחק מול הטליוויזה).

תודה!

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #7 

adamshar כתב:טוב,
רכשתי את ה Yahama 767 ביחד עם BX-6 כקדמיים, BX-1 כאחוריים ו BX-CENTER.

קראתי במדריך של ימאאה שצריך לקנפג את ההתנגדות של הרמקולים ברסיבר. אשמח לעזרה כאן...
בנוסף, אשמח לטיפים נוספים כמו מיקום הסראונד ומרחק הקידמיים אחד מהשני.

הסלון הנוכחי (לפני מעבר לחדש) הוא בגודל 5 מטר לרוחב על 3 לאורך (המרחק מול הטליוויזה).

תודה!
...
יעזור אם תשים/תצרף, תרשים או סקיצה של החלל, כולל מיקומים של ספות שולחנות ומיקום המסך...ציין פתחים/חלונות/מרפסות... (f)

ואגב תתחדש על הציוד :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

תתחדש, תהנה, והכי חשוב: תמונות!!! (Y) 8)

נ.ב. אשמח לשמוע יותר על תהליך קבלת ההחלטות שלך (האם בחנת כמה רמקולים שונים, האם בדקת כמה רסיברים שונים, למה הלכת על ה-BX1 מאחורה ולא על ה-BXFX, וכיו"ב...)

adamshar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

epony כתב:תתחדש, תהנה, והכי חשוב: תמונות!!! (Y) 8)

נ.ב. אשמח לשמוע יותר על תהליך קבלת ההחלטות שלך (האם בחנת כמה רמקולים שונים, האם בדקת כמה רסיברים שונים, למה הלכת על ה-BX1 מאחורה ולא על ה-BXFX, וכיו"ב...)
...
תודה על הברכות, תמונות בקרוב.
לגבי הבחירה:
הכל התחיל בבחירת רמקולים. היו שלושה מועמדים שנכנסו בתקציב: Cantor 490, BX-6 ו Wharfedale 10.6.
רציתי לבדוק את התאמתם לשלושה רסיברים שנראו מתאימים, גם בתקציב, גם בפיצרים וגם בביקורות. בחנתי את שלושת הרמקולים יחד עם Onkyo 609, Denon 1911 ו Yamaha 767.
הוורפידל נשמעו הכי פחות טוב לטעמי, ולא ישבו טוב עם כל רסיבר. אולי אם לא הייתי שומע אותם יחסית לקנטור ומוניטור הייתי חושב אחרת. הקנטון היו סבירים, אבל רמקול במחיר כזה לא צריך להיות לדעתי כזה אגרסיבי עם הטרבל. זה אפילו נשמע חריג יחסית עם רסיבר חם כמו האונקיו.
המוניטור היו הרמקולים שנשמעו לי הכי טוב, ניטרליים, נמוכים טובים וללא הגזמה של הטרבל. הימאאה לדעתי ישב עליהם הכי טוב כי הוא הוסיף להם טיפה "צבע" בגבוהים.
לסנטר פשוט בחרתי את הרמקול התואם, ולגבי אחוריים האמת שלא שמעתי את ה FX אבל ה BX1 מספיקים לדעתי, בייחוד עבור רמקול שאני מכוון להיות סראונד בלבד.
על סאב החלטתי לוותר בשלב זה, כדי להשקיע את הזמן והכסף בהוספת סאב הולם בשלב מאוחר יותר.

כל מה שנשאר זה לקנות בלו-ריי ולהתחיל להזמין הופעות חיות באמזון...

תודה לכל חברי הפורום על הייעוץ!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

adamshar כתב:
epony כתב:תתחדש, תהנה, והכי חשוב: תמונות!!! (Y) 8)

...
תודה על הברכות, תמונות בקרוב.
לגבי הבחירה:
הכל התחיל בבחירת רמקולים. היו שלושה מועמדים שנכנסו בתקציב: Cantor 490, BX-6 ו Wharfedale 10.6.
רציתי לבדוק את התאמתם לשלושה רסיברים שנראו מתאימים, גם בתקציב, גם בפיצרים וגם בביקורות. בחנתי את שלושת הרמקולים יחד עם Onkyo 609, Denon 1911 ו Yamaha 767.
הוורפידל נשמעו הכי פחות טוב לטעמי, ולא ישבו טוב עם כל רסיבר. אולי אם לא הייתי שומע אותם יחסית לקנטור ומוניטור הייתי חושב אחרת. הקנטון היו סבירים, אבל רמקול במחיר כזה לא צריך להיות לדעתי כזה אגרסיבי עם הטרבל. זה אפילו נשמע חריג יחסית עם רסיבר חם כמו האונקיו.
המוניטור היו הרמקולים שנשמעו לי הכי טוב, ניטרליים, נמוכים טובים וללא הגזמה של הטרבל. הימאאה לדעתי ישב עליהם הכי טוב כי הוא הוסיף להם טיפה "צבע" בגבוהים.
לסנטר פשוט בחרתי את הרמקול התואם, ולגבי אחוריים האמת שלא שמעתי את ה FX אבל ה BX1 מספיקים לדעתי, בייחוד עבור רמקול שאני מכוון להיות סראונד בלבד.
על סאב החלטתי לוותר בשלב זה, כדי להשקיע את הזמן והכסף בהוספת סאב הולם בשלב מאוחר יותר.

כל מה שנשאר זה לקנות בלו-ריי ולהתחיל להזמין הופעות חיות באמזון...

תודה לכל חברי הפורום על הייעוץ!
...
תודה ותבלה (Y) :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”