XBMC מקרטע בהרצת וידאו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ndori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
אני מתקין כרגע מערכת של HTPC על המחשב הישן שלי והXBMC עושה בעיות, בהרצת וידאו (גם של איכות נמוכה וגם של 720p) הוא מקרטע וזה בניגוד להרצת אותם סרטים בדיוק על גבי vlc או windows media center ששם הוא מריץ אותם חלק

אז קצת פרטים על החומרה ככה שרק יהיה מושג:
מעבד: פנטיום 4 2.6 ג'גה
זיכרון: 512 מגה ראם ddr
כרטיס מסך: geforce fx 5200

חשוב להדגיש כי כרגע אני מריץ את המחשב עם מסך 22 אינץ' ברזולוציה 1920X1080 והכל רץ חלק כולל ניגון הסרטים על התוכנות לעיל..

הXBMC לעומת זה לא רץ הכי חלק אבל סביר, ובניגון הסרטים הוא על הפרצוף (הוא ניגן כמה שניות לאט ואז כמה שניות מהר)

ניסיתי להוריד את הרזולוציה ל 800X600 וניסיתי שוב, הXBMC רץ קצת יותר טוב, ההרצה של הסרט באיכות הנמוכה הייתה בסדר אבל עדיין קרטע ב720p.

לדעתי הפלייר שלו כנראה לא יודע לעבוד כל כך טוב עם הכרטיס מסך הספיצפי הזה..., אשמח לעזרה!

תודה מראש, ניצן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ה-XBMC ידוע כגרוע במחשבים חלשים יחסית (פענוח תוכנה לא יעיל).
אין לך ברירה אלא להמשיך לעבוד עם הנגנים/מקודדים שעבדת איתם עד עכשיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

7ariel7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

קראתי באתר שלהם שזה הולך להשתפר בגירסה הבאה.
כנראה ששווה לחכות קצת (עוד חצי שנה??)

ndori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

לא עבדתי עם קודקים אחרים...זה מחשב שלא היה לפני זה מיועד לעבודה כזו...

דווקא היה לי מחשב חלש בהרבה עם כרטיס ממש חלש שעליו הוא עבד בסדר גמור...
ואני מדבר על פנטיום,3....

הבנתי שיש דרך להחליף את הפלייר הפנימי שלו אז אולי זה יכול להוות פתרון טוב?

ואם לא איזה תוכנות מדיה סנטר אחרים יש שכן צריכים לעבוד כמו שצריך....

ndori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

סתם רציתי לעדכן למי שיש בעיה דומה,

הצלחתי לגרום לXBMC לנגן דרך נגן חיצוני, הוא פותח את התוכנה וכשהיא נסגר אז זה חוזר אליו, הבאסה זה שאין את כל התמיכה של הXBMC מסביב בזמן הרצת הסרט אז זה קצת מבאס.

בגלל זה החלטתי לנסות את mediaportal, ואכן היא מריצה את הסרטים מצוין מכיוון שהיא משתמשת בקודקים חיצוניים, בנוסף יש לי גם כרטיס dvb-t אז עם mediaportal זה ישר עובד בצורה מעולה.

אני עדיין מעדיף את XBMC כי לדעתי השימוש בו יותר נוח והוא קצת יותר מפותח מבחינת הקצוות הקטנות, אז ברגע שאני אוכל אני אחזור אליו.

almog333
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 259
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

אולי זה נשמע אבסורדי אבל תבדוק בהגדרות אודיו אם זה על דיגיטלי או אנאלוגי.
אני עד היום שומע באנלוגי ולא היו בעיות. היום קיבלתי רמקול סנטר והגדרתי ב xmbc שיוציא אודיו דיגיטלי - הסרטים התחילו לקרטע בטירוף. שווה לך לבדוק אם זו הבעיה.

ואם יש מישהו ירושלמי שבא לא לבוא לקפה בבקעה ולעזור לי כי אני כבר חסר אונים - תבוא עליו ברכה גדולה
I choose not to run

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #7 

נסה את זה

Enable the "blank" screensaver. This puts XBMC into a low FPS mode which uses much fewer resources.

Set an Idle timeout. In the PM3-HD skin, under Settings > System > Hardware there is the option to enable a "Shutdown function timer" and a "Shutdown function". The timer only counts down when media is not playing (it's not based on mouse movement like a typical screensaver). Setting the timer to something like 5 minutes, and the function to "Quit" will quit XBMC if no media has played for 5 minutes. It is also easy to use EventGhost or a similar application to register a remote button (or an Un-Idle event) to re-start XBMC.

Disable vertical blank sync in the System/Video Output directory. alternatively, set vertical blank sync to "Enabled during video playback."

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”