http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1450721
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1451425
טוב אז ככה.
קפצתי אתמול לאלמ לראות את שני דגמי הפלזמה C550 ו-D550 ב-50 אינץ'. בסניף נתניה מחזיקים את שניהם ממש צמודים אחד לשני.
במבט ראשון על השניים חשכו עיניי, תרתי משמע. במסכים הוצג מערבון ישן כלשהו מאחד מערוצי הסרטים של יס, SD מן הסתם. אוי לעיניים שכך ראו. תמונה דהויה למדי ומרוחה, צבעים רוויים ולא טבעיים. בשני המסכים איכות תמונה דומה (וגרועה) עד כדי ניואנסים. מעל המסכים ישב מסך לד גם הוא של סמסונג (דגם 42C7000 נדמה לי) והתמונה שם נראתה טובה בהרבה - יותר בהירה ובצבעים יותר טבעיים, ובנוסף רמות שחור שנראו לי הרבה יותר עמוקות. גם מידת המריחות נראתה לי יותר נשלטת, אם כי את זה אפשר היה לייחס להבדלים בגודל המסך ובמרחק הצפייה הלא גדול.
המחשבה הראשונה שעלה בראשי היא מי לעזאזל מוכן לשלם מכספו כדי לקבל הביתה שידורים באיכות כזו, אם זו באמת האיכות... נאמר כבר בפורום שחנויות החשמל לא ממש מקפידות על ציוד מתאים בפיצול החיבור למסכים שונים מה שגורם לירידה באיכות התמונה; עדיין אני מאמין שהאיכות הסופית לא טובה בסדרי גודל ממה שראיתי. בתור אחד שמחובר בבית לעידן+ בלבד ומסתפק בשמחה בערוצים הבודדים אך האיכותיים שהוא מקבל בחינם (איכות תמונה... על איכות התוכניות אפשר להתווכח
המחשבה השנייה והיותר מטרידה הייתה שאולי בכל זאת יש משהו במה שכל קנאי ה-LCD ו-LED אומרים כאן ופניית הפרסה שלי לכיוון הפלזמה הייתה נחפזת.
בנקודה זו ביקשתי מהמוכר לשנות לתוכן HD והוא חיבר בלו-ריי עם סרט רשמי של סמסונג ב-HDMI. והנה, מהפך.
עולם אחר לחלוטין - בשני המסכים הופיעה תמונה בהירה, חדה ויפיפייה בצבעים טבעיים, רמות שחור כמו ששחור צריך להיות והכל. ממש תענוג לעיניים. את הלד מעל המוכר לא הצליח להפעיל עם ה-HD כך שלא יכולתי להשוות, אבל האיכות שנגלתה לי בפלזמות נראתה לי לא פחות ממדהימה ולא הרגשתי צורך להשוות למשהו "יותר טוב" - נראה היה לי שהתמונה שראיתי בפלזמות נמצאת די באופטימום של מה שאדם סביר יכול לקוות לו (וידאופילים ודאי יאמרו אחרת אבל מראש לא כיוונתי לפרימיום).
עכשיו להשוואה בין ה-50C550 ל-50D550 בהתבסס בתוכן ה-HD:
אומר מראש שהשורה התחתונה לדעתי עבור "האדם הממוצע ומטה" (= שאינו רגיש לניואנסים) היא ששני המסכים נותנים פחות או יותר את אותה תמורה מבחינת איכות תמונה ומראה כללי. (אני מתעלם לחלוטין מעניין התלת מימד ב-550D שמראש לא עניין אותי - כוונתי הייתה רק לבחון אם יש לי סיבה לשלם את הפרמיה של 1300-1500 ש"ח כדי לרכוש את דגם 2011 מבחינת איכות תמונה בלבד).
יחד עם זה כשבוחנים יותר לעומק יש בהחלט הבדלים בין שני המסכים.
- ראשית, בכיול הראשוני של שני המסכים כמו שהוא היה בחנות לפני שנגעתי במשהו התמונה של ה-C550 נראתה מעט יותר טובה, לי וגם למוכר שלידי (שנראה היה שאין לו אינטרס מיוחד למכור את המסך הזה או את השני). לא יודע לשים את האצבע על נקודה מסוימת אבל זו הייתה התחושה הכללית.
בנוסף היה נראה שהצבעים ב-C550 קצת יותר רוויים מאשר אצל אחותה הצעירה, וכמו כן היא משדרת תמונה שנוטה טיפה יותר לוורדרד לעומת ה-D שנוטה לירקרק/כחלחל.
כאן נכנסתי להגדרות של הטלויזיות, שתיהן היו מכוונות על מוד תמונה "dynamic"; נסיון להעביר למוד רגיל או movie כפי שרוב האתרים ממליצים נתן בשתיהן תמונה לא בהירה מספיק לטעמי, אולי עקב התאורה החזקה יחסית באולם התצוגה (סביר שבבית זה ייראה אחרת). בכל אופן השארתי את שני המסכים על dynamic ושיניתי את כיוון ה-R/G ואת רמת הצבע ב-C550 כדי להשוות למה שנצפה ב-D. הצלחתי להגיע לתמונה שנראתה לי מאוד מאוד דומה בשני המסכים, ובנקודה זו גם אחרי צפייה ממושכת לא ממש הצלחתי להבחין בהבדל איכות משמעותי בין שתי התמונות. הוידאו היה דינמי ולא באמת התאפשר לי לבצע השוואה מדעית מבחינת עומק השחורים וכו', אבל לכל דבר ועניין שני המסכים הנפיקו תמונה שלדעתי תיראה לכל "אדם ממוצע ומעלה" די זהה. ומדהימה כאמור.
- כששני המסכים מכובים רואים בבירור שהפנל האפור ב-C נוטה טיפה לאדמדם ואילו ב-D הוא נוטה לירקרק/כחלחל, מה שמסביר קצת את התופעות הנ"ל. אין ספק שמדובר בפנלים שונים מהותית ולא רק בתוספת פיצ'ר של תלת מימד, סביר היה שבחינה מקצועיות תעלה הבדלים בביצועים (כפי שבאמת התגלו).
- בנושא ההשתקפויות קיים הבדל ברור מאוד בין שני המסכים. ייתכן שהסיבה היא השינוי שהכניסו בפנל של ה-D550 לטובת ה-D3, בכל אופן התוצאה הברורה היא שרמת ההשתקפויות ב-D גבוהה משמעותית מאשר אצל קודמתה. שני המסכים היו מונחים כאמור בצמוד זה ליד זה, עם תנאי תאורה זהים וחפצים דומים היו מונחים מקדימה (קרטונים). בתמונות החשוכות, בעוד ב-D אפשר היה להבין בברור בהשתקפות הקרטונים והפרצופים, ה-C עשתה עבודה הרבה יותר טובה בלעמעם את ההשתקפות והיה צריך להתאמץ יותר כדי לראות משהו.
הלד C7000 הנ"ל שמעל שתי אלו בכלל שייכת לליגה אחרת מבחינת ההשתקפויות. בתמונה שחורה הטלוויזיה הזו הופכת למראה כמעט מושלמת, אפשר להסתרק מולה. מהטעם הזה בלבד לא הייתי יכול להכניס את המסך הזה או דומים לו הביתה.
- איכות הסאונד למי שזה חשוב באמת שונה. היא טובה משמעותית ב-C כפי שנאמר בביקורות מקצועיות, ה-D נשמעת יותר חלולה והגבוהים יותר עמומים מאשר ב-C.
- העיצוב של שני המסכים כמעט זהה למעט הבדל קטן בעובי המסגרת שצרה יותר ב-D (אבל לא מתקרבת למימדים הצרים של סדרות ה-D7000/D8000 החדשות). עניין של טעם, בכל אופן שני המסכים נראים פיצוץ ויפארו כל סלון.
המידות ברוטו של שני המסכים זהות עד כדי מילימטרים בודדים, בזכות המסגרת הצרה יותר ה-D מקבל אינץ' נוסף.
- דבר נוסף ששמתי לב אליו בהתבוננות מאחור הוא שבעוד הפנל האחורי המתכתי של ה-C מחורר מלמעלה, ככל הנראה כדי לאפשר אוורור טוב יותר, הפנל של ה-D אטום. אני לא יודע איך המסך מסתדר עם פיזור החום בחסימה כזו אבל ייתכן שסמסונג עשו את השינוי הזה כצעד עזר לצמצום תופעת הזמזום הידועה. כך או כך לא שמעתי כל זמזום מאף אחד מהמסכים, מצד שני התנאים בחנות לא התאימו לבדיקה כזו.
לסיכום: בהתחשב בהפרש המחירים, וגם ללא הגורם הזה ההעדפה הברורה שלי נשארת ל-C550 כפי שחשבתי לפני מבחן הצפייה. בהפחתת עניין התלת מימד אין משהו שה-D נותנת לי ואפילו להפך (בהתאמה למה שהביקורות המקצועיות אמרו, באופן מפתיע). עניין ההשתקפויות הוא משהו שמי שזה רלבנטי עבורו כדאי שישים לב אליו שכן יש הבדל משמעותי בין שני המסכים.
נשאר לי רק לקוות שחווית הצפייה המזעזעת בתוכן ה-SD שהיתה לי בחנות לא תחזור על עצמה בבית. אני יודע ש מסכי FHD מתמודדים עם SD פחות טוב מאשר מסכי HDR אבל מה שראיתי בחנות היה קיצוני לרעה, אני מקווה שבחיבור יחיד בבית של קומפוננט ללא פיצולים שידורי עידן+ וכדומה ייראו סביר ומעלה (עד שיגיעו הסטרימר והרסיבר ונתחבר ב-HDMI).
בעניין הזה אשמח לשמוע מבעלי שני מסכי ה-550 על חוויותיהם.
נגמר השלב התיאורטי - עכשיו לשלב השופינג
(המלצות יתקבלו בברכה)
ותודה לכל מי שהגיב ועזר עד כה.