אהלן שלום לכולם
לפני בערך שנה בעקבות אוסף תקליטים די מכובד שנמצא והחלטתי למצוא איזו דרך להשמיע אותם. השגתי פטיפון SHARP שכבר מגיע עם רמקולים משנות ה-80, לא משהו מפואר אבל לפחות עושה את העבודה. לאט לאט התחברתי מאוד לפטיפון ולתקליטים, הרחבתי את האוסף באמצעות האתר music stack, ועכשיו החלטתי שהגיע הזמן להתחדש.
ועדיין, כמה שניסיתי לקרוא ולהבין, אין חכם כבעל ניסיון. מבחינת ציוד אין לי כלום, לא מגבר ולא רמקולים, וככה גם למרות שמבחינת פטיפון די נסגרתי על זה שהפרוג'קט Debut 3 הוא זה בשבילי (וגם פה, אם אתם חושבים אחרת, אשמח לשמוע) אני עדיין לא יודע איך לבנות את המערכת לגמרי ובאילו שיקולים להחשב. מבחינת תקציב הוא עומד על כמה אלפים בודדים, שגם יד שנייה זה אחלה אם זה יתרום להוזלה במחיר. אם תוכלו לעזור לבן אדם מתחיל שמאוד רוצה להתחבר לתקליטים ישנים, אשמח על העזרה!
תודה מראש
התחדשות בפטיפון נורמלי
-
Aname
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
אם מדובר בכמה אלפי שקלים אזי האופציות די מוגבלות.
ראשית הייתי רוכש את פטפון הפרוג'קט כי הוא טוב ל"מתחילים" ומכניס אותם היטב להאזנה יותר איכותית לתקליטים ומאידך לא חורש אותם (בהנחה שהוא תקין).
כמערכת הגברה ורמקולים מתאימים הייתי מחפש ביד שניה רסיבר הכולל בתוכו כבר את מגבר ה-PHONO מה שעשוי לחסוך לך לא מעט כסף. נסה לרכוש ביד שניה ממישהו שמוכר מערכת קומפלט תקינה הכוללת רמקולים תקינים.
במידה והפטפון ללא ראש, הייתי ממליץ לך לרכוש ראש פשוט יחסית כי התקציב די מוגבל (עד 200 שקל).
תוכל לרכוש מגבר מצויין וחדש ב-1000 ש"ח
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=8488
אם תכנס לחנות של כלי זמר הם גם יוכלו להתאים לך זוג מוניטורים פסיביים למגבר בעוד כ-1000 שקלים. כך גם תוכל להאזין לציוד ולהתרשם בעצמך. התמורה שתקבל בסאונד לעומת ההשקעה היחסית נמוכה תהיה מצויינת.
לחבילה הזאת תצטרך להוסיף פונו סטייג' חיצוני בעוד כמה מאות שקלים כי המגבר לא מסוגל לקבל סיגנל נמוך כמו ראש של פטפון.
אני מקווה שנתתי לך מספר כיווני מחשבה להפקת סאונד מקסימלי במחיר מינימלי על מנת להתחיל עם משהו.
ראשית הייתי רוכש את פטפון הפרוג'קט כי הוא טוב ל"מתחילים" ומכניס אותם היטב להאזנה יותר איכותית לתקליטים ומאידך לא חורש אותם (בהנחה שהוא תקין).
כמערכת הגברה ורמקולים מתאימים הייתי מחפש ביד שניה רסיבר הכולל בתוכו כבר את מגבר ה-PHONO מה שעשוי לחסוך לך לא מעט כסף. נסה לרכוש ביד שניה ממישהו שמוכר מערכת קומפלט תקינה הכוללת רמקולים תקינים.
במידה והפטפון ללא ראש, הייתי ממליץ לך לרכוש ראש פשוט יחסית כי התקציב די מוגבל (עד 200 שקל).
תוכל לרכוש מגבר מצויין וחדש ב-1000 ש"ח
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=8488
אם תכנס לחנות של כלי זמר הם גם יוכלו להתאים לך זוג מוניטורים פסיביים למגבר בעוד כ-1000 שקלים. כך גם תוכל להאזין לציוד ולהתרשם בעצמך. התמורה שתקבל בסאונד לעומת ההשקעה היחסית נמוכה תהיה מצויינת.
לחבילה הזאת תצטרך להוסיף פונו סטייג' חיצוני בעוד כמה מאות שקלים כי המגבר לא מסוגל לקבל סיגנל נמוך כמו ראש של פטפון.
אני מקווה שנתתי לך מספר כיווני מחשבה להפקת סאונד מקסימלי במחיר מינימלי על מנת להתחיל עם משהו.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- aaa
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 69
אם אתה קונה דביוט, והתקציב שלך מוגבל, יש באתר של היבואן של פרוגקט מגבר נאד 3020 ורמקולים טנוי מרקיורי שיעלו לך ביחד בערך 1500 ₪. בדוק, יש שם עוד כמה מגברים ורמקולים בתחום מחיר זה.