רוצה לקנות מחשב נייד Hi-end בעיקר למולטימדיה, עבודה וקצת משחקים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

נתקפתי חשק למחשב חדש ויפה.
אני רוצה מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לעבודה כמתכנת, ולכן יצטרך להריץ סביבות פיתוח שעשויות להיות כבדות (תלוי בגודל הפרויקט) ושגרמו למחשב שלי במקום העבודה להשתנק, בנוסף לצריכת תוכן מהרשת מן הסתם, קצת עריכת וידאו ומולטימדיה, וקצת משחקים- כנראה בעיקר משחקים קטנים ומשחקי אסטרטגיה (אולי סוף סוף Starcraft 2? :roll: ).
רוב המשחקים נמצאים בסלון עם הפלאזמה והPS3 :wink:
אני רוצה שהמחשב יהיה קל משקל עד כמה שניתן, קטן, ובעל גודל מסך המאפשר מספיק קריאה והתעמקות בפרטים (נראה לי שגודל מסך 13.3 ומעלה יתאים לי).

בינתיים התבייתתי בעיקר על הסמסונג מסדרה 9 החדשה שנראה מדהים. 8O ראיתי שגרסת הcore i5 שלו עולה בארץ כ8K וגרסת הi7 עולה כ10K. האופצייה היחידה ששקלתי בינתיים מלבדו היא אולי הDell XPS 15z.
יש סיכוי שאוכל לייבא אישית את המחשב עם מישהו שחוזר מקנדה. נראה שבמקרה של הסמסונג (עם i5) ההפרש יהיה כ1000 ש"ח ואני לא בטוח שזה שווה את זה בגלל שכאן אקבל אחריות.

למישהו יש הצעות לדגמים אחרים, טיפים לייבוא או סתם רוצה לחוות דעה על הסמסונג?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

מציע לך לבדוק מחירים בארה''ב. יש הבדלי מחירים גדולים...לפני שמונה חודשים בערך קניתי מחשב של טושיבה 14 אינץ' i5
4 ג'יגה ראם חצי טרה 7200 כונן בלו ריי בפחות משלוש אלף...

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

knazi כתב:מציע לך לבדוק מחירים בארה''ב. יש הבדלי מחירים גדולים...לפני שמונה חודשים בערך קניתי מחשב של טושיבה 14 אינץ' i5
4 ג'יגה ראם חצי טרה 7200 כונן בלו ריי בפחות משלוש אלף...
...
תודה על הטיפ, אבל כבר חיפשתי בארה"ב. הכי זול שמצאתי שם הוא בערך 1450 דולר. משלוח לארץ יעלה לכל הפחות 250 דולר ואז צריך גם לשלם מיסים... זה ייצא כבר קרוב ל7000 ש"ח כולל חריטת המקשים. בארץ אותו המחשב יעלה לי 7880 ש"ח עם הרבה פחות כאבי ראש וזמן מבוזבז ואחריות של שלוש שנים.
חשבתי לשלוח משם לקנדה, אבל משלוח לקנדה לצערי עולה קרוב ל140 דולר, ולקנדים יש מס קנייה של כ12% שהם ככל הנראה יגבו על החבילה.
אפשר לקנות את המחשב בBest Buy בקנדה ושם הוא עולה 1700 דולר קנדי. הקאטצ' הוא שהמחיר כנראה לא כולל את המסים המקומיים הנ"ל, ושוב העלות הכוללת (דרך המכר שיביא לי את המחשב) תגיע לקצת פחות מ7000 ש"ח, לא כולל סיבוכים פוטנציאליים.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אני לא שילמתי מיסים מכיוון שקרובת משפחה הגיעה עם המחשב מה שכמובן הוריד את המחיר....בכל זאת 1400 דולר זה הרבה ואני מאמין ש1000 דולר תוכל למצוא מחשב מספיק חזק עם i7

חוץ מהגודל והמעבד של המחשב הספציפי מה עוד מיוחד בו?

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

יש לו המון דברים מגניבים, אבל אני מניח שהדבר שהכי מייקר אותו הוא שהוא ממותג כמתחרה מסוגנן של הmacbook air.
הוא הלפטופ הכי דק וקל שמיוצר היום ביחס לגודל המסך שלו. הוא עשוי מאיזה סגסוגת אלומיניום תעופתי. יש לו מסך מט מאוד מאוד בהיר ומאוד מוצלח שאפשר לעבוד איתו בקלות באור יום. חיישן אור שמווסת את עוצמת תאורת המקלדת ועוצמת המסך בהתאמה, מגיע עם SSD, נדלק בתוך כ15 ש', חוזר מsleep ב3 ש', track pad גדול במיוחד שמזהה כל מיני gestures, הסוללה מחזיקה כ7 שעות עבודה ועוד...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

נשמע מרשים בהחלט. את האמת שניתן לדעתי למצוא מחשב מעולה ב1000 דולר ואפילו של חברה יקרה כמו סוני (אסוס יכול להיות הרבה יותר זול)
עם i7 וכרטיס מסך של Nvidia בגדלים של 13.3 למשל. לא ראיתי משהו עם SSD. אם לא חשוב לך כונן אופטי ניתן לעבוד לפי המדריך באתר להחליף את הכונן האופטי שמגיע בכונן SSD. לא ראיתי יותר מדי מחשבים שמגיעים מוכנים עם SSD (יכול להיות שלא חיפשתי מספיק טוב)

בכל מקרה עם העיצוב והמשקל חשובים לך לא פחות מהאיכות אז לדעתי כבר מצאת את המחשב המנצח (Y)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

דרך אגב באיבי עם i5 הסאמסונג עולה 1350

http://cgi.ebay.com/NEW-Dell-XPS14-8271 ... 43a83aa199

אני חייב להגיד שאחריי קריאה של כמה ביקורות והסתכלות על המפרט ותמונות גם אני התאהבתי נראה פשוט מדהים. (Y)

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

knazi כתב:דרך אגב באיבי עם i5 הסאמסונג עולה 1350

http://cgi.ebay.com/NEW-Dell-XPS14-8271 ... 43a83aa199

אני חייב להגיד שאחריי קריאה של כמה ביקורות והסתכלות על המפרט ותמונות גם אני התאהבתי נראה פשוט מדהים. (Y)
...
תודה, אבל הקישור הוא לדל XPS14 שנמצא במכרז...
אני אנסה לחפש שוב באיביי. חיפשתי לפני יומיים ואז לא מצאתי מציאות.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה, זה נראה מעניין. יכול להיות שזה יהיב משתלם, אם אשתמש בשירות שילוח בינלאומי כמו UShops...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

הרשתי לעצמי לבדוק :D עם ushops זה יעלה לדעתי באיזור ה6,400 כולל מיסים והכל (דייקתי בעניין המיסים לא בטוח שבמחיר המשלוח)

אם באמת יש לך אופציה לשלוח ב150 דולר לקנדה ושחבר יחזור איתו לארץ כאילו הוא שלו זה כבר יגיע למחיר באיזור ה5,100

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

המוכרים באיביי שמוכרים את זה במחיר שפוי שולחים לארה"ב בלבד. גם אם היה ניתן לשלוח לקנדה, היה צריך לשלם את מס הקנייה שלהם, ואני לא חושב שאני רוצה לטרטר אותו בשדה התעופה כדי שיקבל החזר מס :(

עריכה: לפי האתר של ushops ונתונים שמצאתי על גודל החבילה הנשלחת ומשקלה, המחיר הסופי לאחר מסים יהיה כ5700 ש"ח וזה כבר בהחלט משתלם... (Y)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

MovieBit כתב:המוכרים באיביי שמוכרים את זה במחיר שפוי שולחים לארה"ב בלבד. גם אם היה ניתן לשלוח לקנדה, היה צריך לשלם את מס הקנייה שלהם, ואני לא חושב שאני רוצה לטרטר אותו בשדה התעופה כדי שיקבל החזר מס :(
...
בהחלט מקשה על העניין.. (n)

אם בכל זאת למחיר יש חשיבות ואתה מוכן טיפה להתפשר על העיצוב והמשקל יש מחשבים באיזור ה950-1000 דולר שהם יותר חזקים מהסאמסונג ומכיוון שאין לך צורך בכונן אופטי אתה יכול להחליף אותו לכונן SSD בשביל לקבל את המהירות של מערכת ההפעלה לפי המדריך הזה

http://www.hometheater.co.il/article024 ... 7%A0%D7%9F

בכל מקרה שיהיה בהצלחה תמיד תענוג לקבל מחשב חדש מהסטנדרט הזה (Y)

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #14 

אין מתחרים ל- sony vaio z series.

MovieBit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

byoyo כתב:אין מתחרים ל- sony vaio z series.
...
מאיזו בחינה? יחס עלות/ תועלת או בכללי? וכמובן, למה?

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #16 

הוא יקר יחסית.
חוץ מזה הוא עולה על המתחרים בכל תחום.

עיצוב, משקל, ביצועים, קונפיגורציות.
דווקא הסדרה המעט יותר ישנה עדיפה לטעמי.
z12 או z13.
1.3 ק"ג כולל DVD או BD מובנה.
כרטיס מסך חזק
i5 or i7
זכרון 4 או 8
דיסק SSD ברייד 0
מודם דור שלישי

בדגם החדש, שעדיין לא נמכר בארה"ב הם החליטו להוציא את ה- DVD החוצה (המשקל ירד ל1.2 קג).
http://www.sony.co.uk/product/vn-z-series/vpcz21v9e

מה שלטעמי הורס לסמסונג את המפרט זה בין היתר חוסר בחיבורים על המחשב עצמו (ללא תוספות של כל מיני מחברים מיוחדים).
אין חיבור רשת.
אין חיבור VGA (הרבה פעמים צריך על מנת לחבר למקרן).
אני לא יודע מה השימושים שלך, אבל החוסר בחיבורים הללו במחשב שמתיימר להיות עסקי זה בעיה.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

נראה לי שהחנות הזאת שולחת לקנדה וגם המחיר הוא 1300 דולר...

http://www.jr.com/samsung/pe/SAM_NP900X ... abShipping

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”