שאלה | הקלטה מממיר HOT HD למחשב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
lidorkalfa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום, אז ככה..
אני רוצה להקליט תוכניות / סרטים למחשב ושתהיה לי אפשרות לאחר מכן להעלות אותם לאינטרנט בלי בעיה, זתומרת שחשוב לי שההקלטה תהיה באיכות נורמלית (לא צריך איכות שיא, אבל גם לא איכות מגעילה..), ושההקלטות לא יהיו כבדות מדי, זתומרת סרט ממוצע למשל 700-800 מגה..

אלה החיבורים של הממיר:
תמונה

כרטיס המסך שלי הוא ATI Radeon HIS 6870, אלה החיבורים שלו:
תמונה

הלוח אם שלי הוא Gigabyte GA-870A-UD3, ואלה החיבורים שלו:
תמונה

מה צריך לקנות כדי להקליט בצורה נוחה? תודה רבה [:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
כרטיס המסך ולוח האם לא ממש משנים לצורך העניין.
מה שאתה צריך זה כרטיס טלוויזיה. עומדות בפניך 2 אפשרויות:
1. רכישת כרטיס טלוויזיה SD וחיבור שלו עם מתאם SCART ל-S-Video וכבל S-Video. תסתכל בעמוד הראשון של "המדריך לחיבור ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר", יש שם הסבר על איך הכל מתחבר. הכרטיס המומלץ כרגע הוא Hauppauge HVR-1700, אבל אם התקציב לחוץ אפשר ללכת גם על ה-ComPro M1F שלא כולל IR Blaster ודחיסה בחומרה ל-MPEG2 - התכונה האחרונה לא ממש רלוונטית כשיש לך מעבד מספיק חזק (מניח שכן). ההקלטות שתקבל יהיו בפורמט MPEG2 (כ-2GB לשעה), וכדי לכווץ אותן תצטרך להשתמש בתוכנת דחיסה אוטומטית דוגמת ה-MCEBuddy.
תוכל עם כרטיס טלוויזיה SD גם להקליט את ערוצי ה-HD (ערוצים 500 ומעלה) באיכות סבירה (לא HD).

2. רכישת כרטיס טלוויזיה HD. יצא לאחרונה ה-Hauppuage Colossus שעולה בארץ כ-1400 ש"ח ובחו"ל 140-150 דולר (כלומר, כדאי להזמין מחו"ל). הכרטיס הזה דוחס בחומרה ל-H.264, ולכן תקבל על ההתחלה קבצים קטנים יותר בערוצי ה-SD. החיבור המומלץ לממיר הוא בקומפוננט (3 RCA-ים אדום, כחול וירוק), כי ב-HDMI תהיה לך בעייה להקליט (הצפנת HDCP שהוט ויס משתמשים בה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

lidorkalfa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
כרטיס המסך ולוח האם לא ממש משנים לצורך העניין.
מה שאתה צריך זה כרטיס טלוויזיה. עומדות בפניך 2 אפשרויות:
1. רכישת כרטיס טלוויזיה SD וחיבור שלו עם מתאם SCART ל-S-Video וכבל S-Video. תסתכל בעמוד הראשון של "המדריך לחיבור ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר", יש שם הסבר על איך הכל מתחבר. הכרטיס המומלץ כרגע הוא Hauppauge HVR-1700, אבל אם התקציב לחוץ אפשר ללכת גם על ה-ComPro M1F שלא כולל IR Blaster ודחיסה בחומרה ל-MPEG2 - התכונה האחרונה לא ממש רלוונטית כשיש לך מעבד מספיק חזק (מניח שכן). ההקלטות שתקבל יהיו בפורמט MPEG2 (כ-2GB לשעה), וכדי לכווץ אותן תצטרך להשתמש בתוכנת דחיסה אוטומטית דוגמת ה-MCEBuddy.
תוכל עם כרטיס טלוויזיה SD גם להקליט את ערוצי ה-HD (ערוצים 500 ומעלה) באיכות סבירה (לא HD).

2. רכישת כרטיס טלוויזיה HD. יצא לאחרונה ה-Hauppuage Colossus שעולה בארץ כ-1400 ש"ח ובחו"ל 140-150 דולר (כלומר, כדאי להזמין מחו"ל). הכרטיס הזה דוחס בחומרה ל-H.264, ולכן תקבל על ההתחלה קבצים קטנים יותר בערוצי ה-SD. החיבור המומלץ לממיר הוא בקומפוננט (3 RCA-ים אדום, כחול וירוק), כי ב-HDMI תהיה לך בעייה להקליט (הצפנת HDCP שהוט ויס משתמשים בה).
...
לפי מה שהבנתי האפשרות הראשונה היא הזולה יותר, זה יהיה סרט רע לחבר ת'כרטיס הזה למחשב? ועם מה מקליטים? תוכנה או משו?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

סרט רע - ממש לא.
יש לכל כרטיס תוכנה בסיסית המגיעה איתו, אבל ההמלצה היא להשתמש בתוכנות PVR דוגמת המדיה סנטר המובנה של Windows 7, מדיה פורטל, GBPVR ועוד, שיאפשרו לך לתזמן הקלטות בנוחות עם לוח משדרים כמו בהוט מג'יק ויס מקס.

lidorkalfa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:סרט רע - ממש לא.
יש לכל כרטיס תוכנה בסיסית המגיעה איתו, אבל ההמלצה היא להשתמש בתוכנות PVR דוגמת המדיה סנטר המובנה של Windows 7, מדיה פורטל, GBPVR ועוד, שיאפשרו לך לתזמן הקלטות בנוחות עם לוח משדרים כמו בהוט מג'יק ויס מקס.
...
ואני אוכל בזמן שזה מקליט לראות ערוץ אחר לדוגמא? או שההקלטה פשוט מקליטה את מה שאני רואה במסך של הטלווזיה?

תודה רבה אגב [:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

לא, לא תוכל, כי הממיר מוציא ברגע נתון רק ערוץ אחד. בשביל זה תצטרך עוד ממיר.

lidorkalfa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

pixies כתב:לא, לא תוכל, כי הממיר מוציא ברגע נתון רק ערוץ אחד. בשביל זה תצטרך עוד ממיר.
...
אוקי תודה, שבוע טוב (:

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”