שלום,
אני מעוניין לרכוש מצלמת וידאו בייתית באיכות HD.
מהו הקידוד המומלץ לסרט למטרת צפיה דרך סטרימר ? וגם שיהיה האיכותי ביותר.
האם יש פרמטרים נוספים שכדאי לשים לב במצלמה ? (למשל, אני מניח שלכל המצלמות יש פורמט 16:9 כך שיתאים לטלויזיות שטוחות)
תודה למשיבים
שאלה לגבי קידוד מומלץ במצלמת וידאו HD
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בגדול רוב מצלמות הוידאו ( שאני מכיר ) מיצרות קבצי M2TS או MTS
בפנים יש AVC/H264 ופס קול לפי תכונות המצלמה.
לא נתקלתי בסטרימרים שלא יודעים לנגן את הפורמטים הנ"ל. בכל מקרה תמיד תוכל לחלץ את הסטרים של הוידאו ולהכניס אותו למעטפת mkv מבלי לפגוע באיכות המקור.
מה שכן, תתחיל לחשוב על עריכה. פה מתחילה הבעיה האמיתית. יש תוכנות שמתעקשות לקודד מחדש את החומר גם אם ביצעתי שינויים מזעריים בלבד.
אז יש חשיבות לאיזה פורמט אתה מקודד.
ליאור
לא נתקלתי בסטרימרים שלא יודעים לנגן את הפורמטים הנ"ל. בכל מקרה תמיד תוכל לחלץ את הסטרים של הוידאו ולהכניס אותו למעטפת mkv מבלי לפגוע באיכות המקור.
מה שכן, תתחיל לחשוב על עריכה. פה מתחילה הבעיה האמיתית. יש תוכנות שמתעקשות לקודד מחדש את החומר גם אם ביצעתי שינויים מזעריים בלבד.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
תודה,Lior_M כתב:בגדול רוב מצלמות הוידאו ( שאני מכיר ) מיצרות קבצי M2TS או MTS
ליאור...
ומה עדיף H264 או AVCHD ?
ראיתי מצלמה של סוני עם AVCHD ואחרות עם H264
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה אותו הדבר.
AVC=H264
[left]
AVCHD utilizes MPEG-4 AVC/H.264 (AVC) video coding and either Dolby AC-3 (Dolby Digital) or uncompressed linear PCM audio coding. Uncompressed audio is not supported in existing consumer devices, but is offered in several professional models.
[/left]
AVC=H264
[left]
AVCHD utilizes MPEG-4 AVC/H.264 (AVC) video coding and either Dolby AC-3 (Dolby Digital) or uncompressed linear PCM audio coding. Uncompressed audio is not supported in existing consumer devices, but is offered in several professional models.
[/left]
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי